Hera_mp, в 28 February 2012 - 04:56 PM, написа:
Американски питбул териер
Публикувано: 28 February 2012 - 08:30 PM
Hera_mp, в 28 February 2012 - 05:41 PM, написа:
Много благодаря .Много интересно четиво.Програмата за хранене която е описана е по-скоро за много тренирани кучета който се използват за битки.Аз лично не съм привърженик на храненето със сурово месо защото според мен суровото месо озлобява животното моята Зина яде 3 пъти в седмицата месо но винаги го варя.През останалото време яде суха храна на Роял канин за много големи породи като ги бъркам със пържена кайма.

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.
All PIT BULLS -PLEASE FORGIVE THE HUMAN'S MISTAKAES
Публикувано: 28 February 2012 - 11:10 PM
zangievkaa, в 28 February 2012 - 06:30 PM, написа:
Аз лично не съм привърженик на храненето със сурово месо защото според мен суровото месо озлобява животното
Това твое мнение ли е, или научно доказано твърдение? Защото аз давам сурово месо и не виждам промяна в характера. Пърженото не е много полезно за кучетата. Суровото месо съдържа голямо количество незаменими аминокиселини (лизин, валин, левцин и т.н.), които при варенето денатурират и голяма част от тях губят качествата си, съответно месото губи хранителната си стойност.. Има много информация за натуралното хранене на кучетата в нета.
Публикувано: 29 February 2012 - 12:28 AM
Vesela_5, в 28 February 2012 - 11:10 PM, написа:
zangievkaa, в 28 February 2012 - 06:30 PM, написа:
Аз лично не съм привърженик на храненето със сурово месо защото според мен суровото месо озлобява животното
Това твое мнение ли е, или научно доказано твърдение? Защото аз давам сурово месо и не виждам промяна в характера. Пърженото не е много полезно за кучетата. Суровото месо съдържа голямо количество незаменими аминокиселини (лизин, валин, левцин и т.н.), които при варенето денатурират и голяма част от тях губят качествата си, съответно месото губи хранителната си стойност.. Има много информация за натуралното хранене на кучетата в нета.
Мисля ,че ясно съм се изразила ,че това са мой мисли наблюдения .Попринцип сте права но не сте ме разбрала правилно не съм казала да бъде съвсем опечен или сварен а да бъде алангле сега ще ви обясня и защо месото нетрябва да бъде кърваво защото при една създала се ситуация където има кръв животното което е хранено с кърваво месо ще налети и ще стане.....Аз съм напълно съгласна ,че това е естествената храна на кучето но 'Vesela_5" мисля ,че може да се съгласите ,че кучетата много отдавна не се ползват по-предназначение и селектираност и не се хранят с нормалната за тях храна.Кучето е хищник но много отдавна навиците им са се променили коренно.Защото ако трябва да гледате кучето и следвате неговите инстинкти то вие трябва да пускате всеки ден по един жив заек,кон ,кокошка и др. който ,кучето само да умъртви и изяде.
И запоследно да уточня защото забелязах ,че не съм се изразила много правилно в последния си пост аз съм за суровото месо но не и за кървавото.Обясних и логиката която следвам.

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.
Публикувано: 29 February 2012 - 01:21 AM
Публикувано: 29 February 2012 - 07:56 AM
Vesela_5, в 29 February 2012 - 01:21 AM, написа:
А по колко трябва да се дава,на хранене или на седмица,и кой меса могат да се дават сурови?
Публикувано: 29 February 2012 - 10:20 AM
Опитвала съм и със телешко рагу,но и там не се получи. Единствено положителното беше,че при рагуто се позачистваха зъбите.
От тези неуспешни действия вече ща не ща варя месото.
Публикувано: 29 February 2012 - 01:26 PM
Доказано е, че при дългосрочно натурално хранене, зъбите се почистват и са в много по-добро състояние отколкото ако се храни само с гранула.
Свинското месо с БГ произход не препоръчвам да се дава сурово, защото може да е заразено с трихинелоза и с други неприятни неща. Същото се отнася и за субпродукти от сорта на дроб и бъбреци.
Публикувано: 29 February 2012 - 04:41 PM
Рагуто си го взимах от познат от магазин за месо на по-висока цена с месо,а не само кокал ;)то ако е само кокаляк няма за какво да го дава човек изобщо.
Пилешките са забранена територия при мен.
Публикувано: 29 February 2012 - 05:15 PM
http://www.facebook....f_t=share_reply,
Публикувано: 29 February 2012 - 08:31 PM
Vesela_5, в 29 February 2012 - 01:21 AM, написа:
Не съм запозната как точно се продава месото в магазите,защото никога не купувам месо от магазин винаги от специализирани месарски магазини но най - често тъй като моя приятел има познат който работи в кланица ни носи прясно месо.Напълно съм съгласна обаче с вас и вие сте напълно права в останалата част от вашето изказване.
В началото когато Зина беше на година и 5 месеца реших ,че е време да и давам сурово месо но ми се получи същия проблем като при "ATINA PALADA-DONICHKA " И оттогава започнах леко да варя месото и проблемите ми спряха плюс това тук в Германия са луди по витамини ,минерали и добавки който спомагат за правилното поемане на всички необходими качества на храната.
Относно пилешкото аз съм твърдо против.Преди около 6 години имах приятелка чиято майка беше болна на тема булонки имаха 5 бр. една вечер им давали пилешки кокали и след 2 дена най-малката булонка починала от разкъсване на червата (поне според лекарите е това диагнозата ) от там съм с задни мисли към пернатите.
"Hera_mp"
Ще ви бъдели възможно да качите и снимка на кучето тук във форума.Имам 2 приятели който си търсят куче и могат да бъдат от полза в случая.

Публикувано: 29 February 2012 - 08:58 PM
Публикувано: 29 February 2012 - 10:25 PM
Vesela_5, в 29 February 2012 - 08:58 PM, написа:
Въпроса ми е,мога ли да давам примерно суров патешки фенер или пилешки?
Публикувано: 29 February 2012 - 11:37 PM
Малко редакция, искам да пусна една снимка на кучка, порода АСТ, която през живота си не е докосвала гранули. Тя е на 1.5г и физиката й е резултат от натурално хранене. Не е питбул, но двете породи са много близки, с голям % общ генетичен произход.
Публикувано: 01 March 2012 - 10:30 AM
ПП. По последна информация кучето е прибрано,ето :Stela Toshkova
Приятели, познати и непознати ...имам ДОБРА НОВИНА !!! Току що намерих дом на Пити / изхвърлената питбулка, за която писах днес / ! Искам да благодаря на всички, без изключение от... кой град в България са! Да не забравя и интереса от Щвейцария ! Thank you Elizabeth ! .....Благодаря Ви ! Невероятен интерес имаше към нея ! Момичето поверих в ръцете на мой познат, който сега вече ми е И приятел! Пити вече е прибрана на топличко , сега й предстои баня и топло местенце за сън ! Благодаря Ви още веднъж за вниманието, но въпросният познат се отзова....Поверих дамата на него, защото е от Горна Оряховица,/ съответно проблемът с транспорта отпадна /, а нали се сещате,че ще осъществявам контрол над кучето, така както следя всичките над 20 кучовци, които съм раздала във всички краища на родината! Приятели, Пити чака новото си име и надявам се новият си по-добър живот ! Ще кача скоро снимки на момичето, как се чувства в дома си ! Радвам се, че има хора в България с големи сърца....Няма да Ви спомена поименно момчета и момичета...Ще благодаря така - Благодаря на добрите хора от София, Пловдив, Варна, Севлиево, Русе, дано не пропусна някой ! Благодаря и на всички организации за защита на животните в България....Толкова много, които ме подкрепиха ! Благодарности и на всички, които споделяха и се интересуваха от съдбата на момичето ! Спирам вече, че се чувствам като политик, спечелил избори ! :)))
ПП2. Туку що проверявайки какво се случва научих новината.
Това мнение е редактирано от ATINA PALADA-DONICHKA: 01 March 2012 - 01:11 PM
Публикувано: 01 March 2012 - 05:17 PM
Vesela_5, в 29 February 2012 - 08:58 PM, написа:
Oтново сте права обаче предпочитам да не рискувам и да играя на сигурно и просто си вземам телешко,свинско,агнешко и др. ако случайно давам пиле то е обезкостено.Относно гранулите от Юкануба съм страшно недоволна от Проплан съм доволна а от Роял канин възхитена но само от големите гранули за много големи породи.За натуралното хранене съм съгласна изцяло и ви подкрепям с ръце и крака за зехтина и яйцата няма по- добро от тях.Един въпрос какво мислите за зеленчуците и плодовете като час от менюто на нашите любимци?За цената на храната незнам какво да кажа освен ,че всеки който си взема животно трябва да е готов да му усигури всичко необходимобез значение цената.
Относно снимките ,който сте публикувала натуралното хранене е безпорен фактор във физиката на едно животно но преди всичко искам да отбележа ,че това куче е безкрайно тренирано тоест на ден прави доста упражнениея а и гена на животното явно е добър.Но с колкото и натурално меню да се храни това животно без упражнения и бягане няма как да изглежда по-този начин.
ATINA PALADA-DONICHKA
Относно изхвърленото куче новинта е прекрасна дано от тук натък получи добър живот какъвто заслужава!

Публикувано: 01 March 2012 - 08:19 PM
Овесените ядки са много полезни, също пшеничния зародиш (съдържа много витамини от група В). Киселото мляко е много полезно и подобрява храносмилането. Давам и извара. Прясно мляко - твърдо не.
Публикувано: 01 March 2012 - 10:18 PM
Vesela_5, в 01 March 2012 - 08:19 PM, написа:
Овесените ядки са много полезни, също пшеничния зародиш (съдържа много витамини от група В). Киселото мляко е много полезно и подобрява храносмилането. Давам и извара. Прясно мляко - твърдо не.
Браво,найстина много полезна информация,а за хляба?

Вход

Горе
Цитиране +