Американски питбул териер
Публикувано: 10 August 2012 - 09:28 AM
American pitbull terrier, в 02 August 2012 - 08:21 PM, написа:
Смешници

чао заблудени сладури

тая тема за мен е приключена а вие се надлъгвайте

Тоз пък кога ти порастна пишката, кога започна да разбираш и ти. Даваш ми някакви сайтове с питбули по 200 евро, които само като ги погледнеш и те ен са много-много читави. Голям разбирач си, ти знаеш ли колко струва един питбул от тези, за които пелтечиш? Внесен от америка става дума. Самата цена е много над 200евро или долара, но просто си личи колко разбираш и ти. Давай купи си "еталон" от зооборсата, даже си плати и доставката.

Публикувано: 10 August 2012 - 04:11 PM
ако не си разбрал сравнението със Испания е качество -цена
но както и да е супер разбирач като се пъчиш поне покажи чиста кръв а не....
Като ви кажат истината във БГ-ето започвате да обиждате личи си на кой колко му е багажа
айде със здраве

Публикувано: 10 August 2012 - 04:20 PM
American pitbull terrier, в 10 August 2012 - 04:14 PM, написа:

Мойто момче не ме интерсува какво си искал да покажеш никакво качество не може да твърдиш от зооборса. качество-цена няма такова нещо. Той щял да ми показва адреси, абе мойто момче моето куче е именно от там. По-добре ти покажи какво гледаш като обиждаш кучетата на останалите. Той щял да ми дава вода от извора, абе ей...
Хубаво е все пак че знаеш какви са реалните цени, тогава не показвай някакви ЗООБОРСИ за по 200 евро "парчето" !!! Противоречиш си.
Колумб откри Америка и вече е много просветен. На мен щял да покаже...

Публикувано: 10 August 2012 - 10:11 PM
American pitbull terrier, в 10 August 2012 - 04:30 PM, написа:
Ти може да имаш пит от америка но болшинството са лисугери без ясен произход
жалко че се обиждаш след като твърдиш че твоето е расово май гузен негонен бяга или по точно се обижда

Аdios mochacho
Защо мислиш че някой би се обидил?! Смешно е да говориш за расови питове и да показваш някакви по 200 евро от зооборса. И се научи на елементарни неща как може да пишеш "одговор" ти основно имаш ли.

Публикувано: 11 August 2012 - 01:13 AM
С най добри намерения го казвам ей, да не вземе сега да се засягате ;) Така е най-справедливо според мен да продължи темата за що е расово и супер куче и що е питоподобно :)
Публикувано: 11 August 2012 - 09:58 AM
Пинпонг, в 11 August 2012 - 04:27 AM, написа:
Разберете веднъж за винаги че питбула е КАЧЕСТВОТО а не ОПАКОВКАТА

Остави това са хора, които не познават породата, а ако изобщо я притежават то е заради внушителния външен вид. Първата им работа е да му купят нашийник с шипове, за да е още по заплашителен и след това да го озлобят. Детски работи. Пит Була е куче, но приликите с останалите породи са до тук !

Публикувано: 11 August 2012 - 12:22 PM
American pitbull terrier, в 01 August 2012 - 03:39 PM, написа:

American pitbull terrier, в 29 July 2012 - 05:40 PM, написа:
American pitbull terrier, в 10 August 2012 - 02:11 PM, написа:
Стана ми смешно , че американските Америнаски питбултериери били лисугери, разбираш ли , пък испанските Американски питбилтериери били еталон.
( Веднъж ми предложиха рецепта за швейцарска баклабва , ако искате вярвайте

В Америка вече различават АПБТ от American bully ( bullie ). Не ми се навлиза в детайли, но една от основните разлики във външността е ,че Булитата са по-големи, имат по-едри глави, по масивни са , по широки са , по-мускулеcти и могат да достигнат до 50 и нагоре кг. Изобщо булитата могат да минат за" екстремни питове" и затова често ги бъркат, но от друга страна не са "истински питове"
Това по отношение на " лисугерите"" и споменатите по-горе булита :)
ето тук с картинки
http://www.dogbreedi...ericanbully.htm
http://www.youtube.c...h?v=OySC3Glw-cA
Публикувано: 11 August 2012 - 12:38 PM
пп. доста по-тромави са, те са микс от различни породи, то при тях няма установен точно микс, много хора си правят и експерименти, включително при развъдниците. Те са си ескперимент и в никакъв случай не са по-силни от Пит Бул Териер, но са доста по-агресивни. Наскоро се събирахме с питовете, бяхме около 12 човека, единия беше довел едно були, наистина са много внушителни беше около 60кг. и стопанина мудно заяви "днеска няма да го храня"

Публикувано: 11 August 2012 - 03:05 PM

Много разбирачи,много чудо...явно и "собственици на ам-булита" имало в България...компетенция от всякъде.

Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!
Публикувано: 11 August 2012 - 03:10 PM
LilTed, в 11 August 2012 - 03:05 PM, написа:

Много разбирачи,много чудо...явно и "собственици на ам-булита" имало в България...компетенция от всякъде.

ами да си призная нито ги харесвам нито знам много за тях, но специално за човека имаше си но не е от бг разбира се. та кажи последно какво ги водят отделна порода или вид пит бул. каквито и да ги водят обаче наистина са бая маложизни. всъщност тоя були е единствения който съм виждал тук от гръцкия развъдник внесен. всъщност защо да няма внесени макар и малко? И стига с тия "компетенции" всеки кинолог, всеки специалист по кучета, а ние простосмъртните да не влизаме в дог.бг
за тях знам, че са микс между питбул, стаф и булдог, но някои ги миксират и по други начини. Мисля, че са си отделна порода щом си имат собствени стандарти.
Breed standard
According to the American Bully Kennel Club the American bully has a well-defined, powerful appearance with straight, muscular legs. The head is medium-length and broad with a well-defined stop and high-set ears, which may be natural or cropped. The neck is thick and strong, tapering from the shoulders to the base of the skull, with no loose skin. Jaws should be square and well-defined, with an even or scissor bite, and the tail should be undocked and of a medium length with only a slight curl. Curly or corkscrew tails are considered to be a fault.
The coat is smooth, short, and hard. Any color or combination is acceptable. Any aggression towards humans is disqualifying
It is often confused with the American Pitbull Terrier but is clearly a different breed.
Group
Bully Breeds
Recognition
ABKC, UCA, DRA, EBKC, BBC

Публикувано: 11 August 2012 - 03:29 PM
Пинпонг, в 11 August 2012 - 04:27 AM, написа:
Разберете веднъж за винаги че питбула е КАЧЕСТВОТО а не ОПАКОВКАТА

От снимките би могло поне малко да си проличи дали добре го гледаш, а понякога на снимките се вижда и в какви условия се гледат. Да не говорим че в България редовно се пускат снимки как се гледат питове в някакви кочини, до разни порутени бараки, вързан на сенджира и до него някаква продънена ръждясала тенджера за вода и още една таква за храна ... абе яко мизерия :) А от родословието потенциала му, но там може да се разбере от хора които се занимават и могат да проследят и оценят и предците му. Би следвало, след като някой се е занимавал със сериозна развъдна дейност и е търсил да развие определени черти/качества в новото поколение, всичко това да покава цената и всяко следващо поколение да е по ценно. За да имаш хубави поколения като развъдчик, трябва да имаш хубави родители, за да има хубави родители, трябва да се инвестира много свободно техническо време за обучение, тренировки, хранене, правилни условия за отглеждане, ветеринарен контрол, след това ако се наложи средстава за майката и раждането, гледане на малките при правилни условия, добро хранене. На пазара качествените неща които имат голяма стойност струват пари,а в случая качествено куче на смешни пари да очаква някой или е глупав или е наивен или се занимава с боеве с кучета и търси спаринг партьори на топ куечтата си. Ама на цената на трабант да искаш мерцедес или да искаш да тунинговаш трабант като мерцедес е смешно. Качеството си има цена :)
Характер на снимка не може да се види много ясно.
Публикувано: 11 August 2012 - 03:50 PM
Ситуацията с тази порода е сложна - опитват се да я регистрират като отделна порода,но някои развъждачи не са съгласни. Общо взето разногласията са големи,но все пак има организации, които я признават.
Колко живеят,колко са жизнени,каква химия се използва и прочие,и прочие...смешно е.

ПП. Не ми отговаряй - спамим темата. Ако все пак държиш - ЛС или темата на булито.

Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!