Публикувано: 28 September 2012 - 02:46 PM
PredatorX, след като си говорил многократно с майка ти, а тя не взима никакви мерки, какви изводи трябва да си направим? Ето това мен ме притеснява...говорим за възрастен човек, който би трябвало да осъзнае ситуацията и да се опита да предотврати бъдещи инциденти. Ако аз се поставя на ваше място и имам подобни проблеми с кучето си, ще предприема нужните действия. Преди всичко когато я извеждам, ще внимавам къде и с кои кучета я пускам, ще наблюдавам играта им и ще я прекратявам когато видя, че става по-груба, ще се оглеждам за преминаващи кучета и ако забележа, че предизвикват интерес в кучето ми, ще го вържа. Така ако дойде дори бездомно куче, ще мога да контролирам действията на моето. Ще работя по премахване на нежеланото поведение, ако не се справям сама, ще се обърна към специалист. До разрешаване на проблема, ще сложа намордник, за да няма повече пострадали кучета.
Случаят с бездомното куче, за който не можеш да повярваш, ми е споделен от човек на когото имам 100% доверие. Принципно и на мен не ми се иска да го повярвам, защото ако е така, нещата отиват в една много неприятна посока.
Колкото до Петя(кварталното куче) - мисля, че след като е нахапвана толкова пъти от Ара, е нормално да лае като ви види. Въпреки че аз съм била свидетел на малко по-различни случки. Вчера беше тръгнала към поляната с едно домашно куче, но когато видя, че Ара е там, подви опашка и избяга. За кучето пред моя блок какво да кажа, тя лае по всички. Това означава ли, че трябва да се стига до сбиване? В момента, в който се отместиш от мястото, което смята за своя територия, няма проблеми.
Хубаво е, че си познаваш кучето и че можеш да предвидиш действията му, но ако всичко беше толкова ясно и предвидимо, нямаше да има толкова нахапани кучета, нали? А когато се спусне да хапе, колкото и да й казваш "Не", вече е късно.