Dog.bg Форуми : Американски питбул териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (379 Страници) +
  • « Първа
  • 359
  • 360
  • 361
  • 362
  • 363
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски питбул териер

#7201 Потребителят е офлайн   Hera_mp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 September 2012 - 02:58 PM

Показване на мнениетоPredatorX, в 27 September 2012 - 01:12 PM, написа:

Цитат

Сбиването с последното куче е било когато майка ти е разхождала Ара. Лично мое мнение е, че тя не може да се справи и да я контролира както трябва.

Не е само твое. Казвал съм й много пъти да не пуска кучето. Вчера пак говорих с нея. За съжаление аз нямам възможност да извеждам кучето сутрин и вечер.

Цитат

Трети случай - бездомно куче преминава покрай поляната, друг човек предупреждава майка ти да върже Ара, отговорът е: А това куче какво търси тук, не я връзва, Ара подгонва кучето..Не знам продължението, защото човекът си е тръгнал по най-бързия начин.

Това и да го видя няма да го повярвам ;)

Цитат

Колкото до кварталното куче - много се извинявам, но не мога да си представя как тя ще предизвика Ара, при положение, че с месеци избягваше поляната когато видеше какъвто и да било питбул там. Ако под предизвикване се има предвид подкана за игра или преминаване, подушване...не знам какво да кажа.

Когато глутницата все още беше там редовно идваха да лаят и не само мен. Дори и като ходи с домашни кучета се е случвало да идва да лае и се е налагало стопаните на тези кучета да я викат и да й се карат. Просто това куче като не е само не седи мирно и кротко. От както я няма глутницата не съм имал проблеми. Сега като ме види с кучето пак ме лае но поне ходи надалече. Да не говоря за кучката която седи пред твоя блок и като минавам от там ме лае и преследва чак до училището.

Цитат

Съобразяваш се, като изключим вчера когато я пусна на 2 метра от нас, а знаеш, че с Кара вероятността да се сбият е доста голяма.

Познавам си добре кучето което също така има и навици. Ако имаше опасност да се сбият нямаше да я пусна. Както видя кучето ми дори и не се обърна да погледне назад към другите.

Не исках да се намесвам, но точно такива ОтГоВоРнИ собственици най-обичам. Щом кучето ти е проблемно ще си го държиш на
повод. Пък и нещо ми намирисва с майка ти, дамата май, май иска да се отърве от кучето, след като казваш че си я предупредил.
Моята реакция при подобен случай застрашаващ кучето ми и мен, шамарииии (меко казано)на собственика 1-ви път, 2-ри път по големи шамари.
Ха да се оплаче на когото иска след това.
И стига сте се правили на професори че ми писнахте.само лошо име на породата създавате.

#7202 Потребителят е офлайн   PredatorX Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Reptiles

Публикувано: 27 September 2012 - 04:18 PM

Показване на мнениетоHera_mp, в 27 September 2012 - 02:58 PM, написа:

Цитат

Сбиването с последното куче е било когато майка ти е разхождала Ара. Лично мое мнение е, че тя не може да се справи и да я контролира както трябва.

Не е само твое. Казвал съм й много пъти да не пуска кучето. Вчера пак говорих с нея. За съжаление аз нямам възможност да извеждам кучето сутрин и вечер.

Цитат

Трети случай - бездомно куче преминава покрай поляната, друг човек предупреждава майка ти да върже Ара, отговорът е: А това куче какво търси тук, не я връзва, Ара подгонва кучето..Не знам продължението, защото човекът си е тръгнал по най-бързия начин.

Цитат

Колкото до кварталното куче - много се извинявам, но не мога да си представя как тя ще предизвика Ара, при положение, че с месеци избягваше поляната когато видеше какъвто и да било питбул там. Ако под предизвикване се има предвид подкана за игра или преминаване, подушване...не знам какво да кажа.

Когато глутницата все още беше там редовно идваха да лаят и не само мен. Дори и като ходи с домашни кучета се е случвало да идва да лае и се е налагало стопаните на тези кучета да я викат и да й се карат. Просто това куче като не е само не седи мирно и кротко. От както я няма глутницата не съм имал проблеми. Сега като ме види с кучето пак ме лае но поне ходи надалече. Да не говоря за кучката която седи пред твоя блок и като минавам от там ме лае и преследва чак до училището.

Цитат

Съобразяваш се, като изключим вчера когато я пусна на 2 метра от нас, а знаеш, че с Кара вероятността да се сбият е доста голяма.

Познавам си добре кучето което също така има и навици. Ако имаше опасност да се сбият нямаше да я пусна. Както видя кучето ми дори и не се обърна да погледне назад към другите.

Не исках да се намесвам, но точно такива ОтГоВоРнИ собственици най-обичам. Щом кучето ти е проблемно ще си го държиш на
повод. Пък и нещо ми намирисва с майка ти, дамата май, май иска да се отърве от кучето, след като казваш че си я предупредил.
Моята реакция при подобен случай застрашаващ кучето ми и мен, шамарииии (меко казано)на собственика 1-ви път, 2-ри път по големи шамари.
И стига сте се правили на професори че ми писнахте.само лошо име на породата създавате.

С такова ограничено мислене най-много ти да изядеш някой шамар :md_064:

Цитат

П.П. Моята женска я пускам на разходка . Имам и 1000 % доверие. Плюс ,че заковава на място ако извикам. Единствено очите на десет ,да не се набута на някой "лют зъб" . Нооо - тя е с мега висок праг на дразнимост , животът с уравновесено куче е страхотен!:)

Това е супер. Проблема с моята е че лесно се дразни... Мисля че ако нямаше толкова хора в нас които я лигавят и й спестяват разни неща щеше да се получи по-добре.

#7203 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 27 September 2012 - 04:32 PM

Правилно мислиш. Направи го. Вие сте семейството на животгното и вие определяте Правилата .
Аз съм забранила в къщи на всичките ми роднини ,приятели и посетители поне сто неща които НЕ трябва да правят с животните ми. Искам най-вече да не им обръщат внимание, щом не зная как.
Какъвто и да е характерът на животното - ние сме отговорни за поведението му.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#7204 Потребителят е офлайн   Hera_mp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2012 - 04:46 PM

Показване на мнениетоPredatorX, в 27 September 2012 - 04:18 PM, написа:

Показване на мнениетоHera_mp, в 27 September 2012 - 02:58 PM, написа:

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

С такова ограничено мислене най-много ти да изядеш някой шамар :md_064:

Цитат

П.П. Моята женска я пускам на разходка . Имам и 1000 % доверие. Плюс ,че заковава на място ако извикам. Единствено очите на десет ,да не се набута на някой "лют зъб" . Нооо - тя е с мега висок праг на дразнимост , животът с уравновесено куче е страхотен!:)

Това е супер. Проблема с моята е че лесно се дразни... Мисля че ако нямаше толкова хора в нас които я лигавят и й спестяват разни неща щеше да се получи по-добре.

Ей малкия, не знам кой колко е ограничен, но след като хората се оплакват от кучето ти, значи имаш проблем. И след като лесно се дразни , ти какво трябва да направиш.
Така че не ми казвай кой е ограничен, от такива дебили ми е писнало.
Качена снимка

#7205 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 27 September 2012 - 06:49 PM

Агалина написал е младшито от къде е цитата:

Цитат

В тая връзка ще цитирам пак правилата за собствениците на питове, много добре са формулирани от питбул-бг.орг

User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#7206 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 27 September 2012 - 09:58 PM

Веднага се извинявам.сгреших!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#7207 Потребителят е офлайн   nayden_popov Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 28 September 2012 - 12:50 PM

Някой случаино да знае от каде мога да си купя "Американски питбул териер" и колко пари въвят. Благодаря предварително.

#7208 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2012 - 02:46 PM

PredatorX, след като си говорил многократно с майка ти, а тя не взима никакви мерки, какви изводи трябва да си направим? Ето това мен ме притеснява...говорим за възрастен човек, който би трябвало да осъзнае ситуацията и да се опита да предотврати бъдещи инциденти. Ако аз се поставя на ваше място и имам подобни проблеми с кучето си, ще предприема нужните действия. Преди всичко когато я извеждам, ще внимавам къде и с кои кучета я пускам, ще наблюдавам играта им и ще я прекратявам когато видя, че става по-груба, ще се оглеждам за преминаващи кучета и ако забележа, че предизвикват интерес в кучето ми, ще го вържа. Така ако дойде дори бездомно куче, ще мога да контролирам действията на моето. Ще работя по премахване на нежеланото поведение, ако не се справям сама, ще се обърна към специалист. До разрешаване на проблема, ще сложа намордник, за да няма повече пострадали кучета.

Случаят с бездомното куче, за който не можеш да повярваш, ми е споделен от човек на когото имам 100% доверие. Принципно и на мен не ми се иска да го повярвам, защото ако е така, нещата отиват в една много неприятна посока.

Колкото до Петя(кварталното куче) - мисля, че след като е нахапвана толкова пъти от Ара, е нормално да лае като ви види. Въпреки че аз съм била свидетел на малко по-различни случки. Вчера беше тръгнала към поляната с едно домашно куче, но когато видя, че Ара е там, подви опашка и избяга. За кучето пред моя блок какво да кажа, тя лае по всички. Това означава ли, че трябва да се стига до сбиване? В момента, в който се отместиш от мястото, което смята за своя територия, няма проблеми.

Хубаво е, че си познаваш кучето и че можеш да предвидиш действията му, но ако всичко беше толкова ясно и предвидимо, нямаше да има толкова нахапани кучета, нали? А когато се спусне да хапе, колкото и да й казваш "Не", вече е късно.

#7209 Потребителят е офлайн   PredatorX Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2012 - 06:49 PM

Цитат

Ако аз се поставя на ваше място и имам подобни проблеми с кучето си, ще предприема нужните действия. Преди всичко когато я извеждам, ще внимавам къде и с кои кучета я пускам, ще наблюдавам играта им и ще я прекратявам когато видя, че става по-груба, ще се оглеждам за преминаващи кучета и ако забележа, че предизвикват интерес в кучето ми, ще го вържа. Така ако дойде дори бездомно куче, ще мога да контролирам действията на моето.

Това се прави! Мисля че вече казах как седят нещата със скорошния инцидент...

Цитат

Колкото до Петя(кварталното куче) - мисля, че след като е нахапвана толкова пъти от Ара, е нормално да лае като ви види. Въпреки че аз съм била свидетел на малко по-различни случки. Вчера беше тръгнала към поляната с едно домашно куче, но когато видя, че Ара е там, подви опашка и избяга.

Лаенето на Петя по други кучета е системно! Сигурно всички тези кучета са я нападали? Ти хубаво видя че подви опашка и си замина но явно не видя че това се случи след като тя спря да лае по нас. Както казах от както глутницата я няма не си позволява да се приближава до нас и не съм имал проблеми с нея въпреки постоянния й лай по нас.

Цитат

За кучето пред моя блок какво да кажа, тя лае по всички. Това означава ли, че трябва да се стига до сбиване? В момента, в който се отместиш от мястото, което смята за своя територия, няма проблеми.

Ясно ми е защо лае и точно тя е едно от кучетата които са се спускали по Ара (на втория път се отказа да го прави мисля че е ясно защо). Такива коментари като "Те си пазят територията" са ми дошли до гуша. Не един път са ме нападали (както и сестра ми) дори и без куче глутницата на Рошко ли не знам как му викате (за щастие вече я няма). Явно хората не осъзнават че тези животни нямат право на територия защото редовно съм се карал с лелки които изхранват глутниците. И аз мога да кажа че кучето ми си пази територията.

#7210 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2012 - 07:16 PM

За н-ти последен път ще кажа - ти може и да контролираш Ара, майка ти не го прави. Тя не се справя с кучето, даже понякога имам чувството, че го прави нарочно. Можеше да предотврати много от неприятните случки. Явно не знаеш за всички случаи, в които Ара е хапала Петя. Сега обаче няма да занимавам хората с това. Петя лае по всички, но никога не го прави с лошо и никога не напада. Още веднъж да кажа - едно е какво правиш ти, съвсем друго какво прави майка ти.

За останалите бездомни ми е ясно какво е положението. И на мен са ми налитали. Не виждам обаче защо темата се извърта към бездомните. Ара, Кара и другите си имат стопани. Мисля, че това обсъждаме тук. Аз лично не храня глутниците така че не отправяй тези думи към мен.

А това, което казваш, че се прави и съответно работите по проблема защо не се вижда отстрани? Мисля, че това поведение го има поне от 2 години. Виждам, че няма да стигнем до консенсус. Молбата ми е да си я връзвате когато преминаваме през поляната и да я наблюдавате да не се спуска, ако се приминава близо до поляната, която разбирам е приела за своя територия...Аз не си пускам кучето с нея, ако това го спазвате, се надявам да няма проблеми.

#7211 Потребителят е офлайн   PredatorX Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2012 - 07:33 PM

Цитат

За н-ти последен път ще кажа - ти може и да контролираш Ара, майка ти не го прави. Тя не се справя с кучето, даже понякога имам чувството, че го прави нарочно. Можеше да предотврати много от неприятните случки.

Мислих че съм го написал но явно съм пропуснал. Казах на майка ми да не пуска кучето.

Цитат

Петя лае по всички, но никога не го прави с лошо и нигато не напада.

Явно лае защото си няма друга работа... Само да добавя че ВЕЧЕ не се спуска.

Цитат

Явно не знаеш за всички случаи, в които Ара е хапала Петя.

Напротив винаги разбирам когато е имало проблем независимо дали е било с Петя.

Цитат

Аз лично не храня глутниците така че не отправяй тези думи към мен.

Радвам се!

Цитат

Молбата ми е да си я връзвате когато преминаваме през поляната и да я наблюдавате да не се спуска, ако се приминава близо до поляната, която разбирам е приела за своя територия...

Както се и прави...

Цитат

Аз не си пускам кучето с нея, ако това го спазвате, се надявам да няма проблеми.

Мисля че още преди време като ги пускахме ти казах че са сходни характери и няма да се разберат. От тогава не знам да са пускани заедно.

#7212 Потребителят е офлайн   PredatorX Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2012 - 09:17 PM

Очевидно някои хора са останали с грешно впечатление за това как ще протича разходката на кучето ми... Това аз (или който и да е) да се разкарам от поляната за да може някой друг да си пусне неговото куче при положение че съм дошъл пръв там, кучето ми е на повод и на никой не пречи го забравете! Ако искате и 1000 подписа съберете. Не нося никаква отговорност ако някое куче се набута при моята защото стопаните му нямат елементарен контрол над него (което отдавна е известно от редовните бягства на кучето). Или и вашето куче ще седи на повод или няма да се бутате при мен! Има достатъчно поляни в района! Преди няколко дни още не бях стигнал до поляната когато въпросното куче изникна от някъде и се заби право при моето. За щастие кучето ми не налита на бой просто ей така независимо какво мислят някои. Само да уточня че не става въпрос за marin4eto.

#7213 Потребителят е офлайн   typical Икона

Публикувано: 30 September 2012 - 11:31 AM

Нека и собственичката на последното пострадало куче да се поизкаже. Момченце, баща ти ме е предупреждавал. Аз съм му казвала, че няма проблем и НЕ Е ИМАЛО ПРОБЛЕМ. Позволи ми да твърдя, че си контролирам и познавам кучето също добре. Онзи ден, когато се нападнаха аз си стоях на полянката и Ара просто беше пусната при нас без да попитат има ли проблем. Буги тъкмо и беше минало разгонването и пъдеше всички кучета. Аз измънках нещо, че тя днес не е добра и по-добре да си ходим, майка ти си говореше и аз се разколебах за минута буквално какво ще стане и през това време те се сбиха.

А за теб, ти приятелю, живееш сред хора и след като хората се притесняват от Ара не виждам нищо лошо да НЕ я пускаш на 2 метра или 4 метра или 5 метра от хора с кучета. Понеже и мен вече ме е страх да не преживявам този ужас отново също ще съм благодарна на теб специално ако не ни приближавате по пътеки и по тъч линии защото изобщо не ме интересува колко добре я познаваш, аз не я познавам и видях на какво е способна. Очаквам като едни нормални хора да си общуваме да не се стига до грозни сцени и просто малко от малко да се поставиш на наше място, че хората все пак сме хора и ни е страх. Евала, че си я познаваш. До ден днешен ми е сладка кучка ако съм без куче. Но просто си представи какво е да си на наше място и малко спазвай дистанция когато все пак ние сме първи на полянката (правило, на което очевидно си голям привърженик когато си от другата му страна).

Поздрави

#7214 Потребителят е офлайн   typical Икона

Публикувано: 30 September 2012 - 11:45 AM

PS: Между другото лечението на Буги беше към 150лв. и вече е добре. Благодаря, че ще ме попиташ. Както забелязваш не отправям обвинения за нашия инцидент и обиди, знам че стана бързо и неочаквано. Но е факт, че с наморник нямаше начин да се случи и на всички участници, включително майка ти, която не е длъжна да е звероукротител щеше да е по-добре.

#7215 Потребителят е офлайн   PredatorX Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2012 - 02:59 PM

Цитат

Онзи ден, когато се нападнаха аз си стоях на полянката и Ара просто беше пусната при нас без да попитат има ли проблем. Буги тъкмо и беше минало разгонването и пъдеше всички кучета. Аз измънках нещо, че тя днес не е добра и по-добре да си ходим, майка ти си говореше и аз се разколебах за минута буквално какво ще стане и през това време те се сбиха.

Тези неща сега ги разбирам. Нищо чудно и майка ми да не е разбрала защото има проблеми с едното ухо. Не оправдавам никой защото не съм присъствал и не знам подробности.

Цитат

Но просто си представи какво е да си на наше място и малко спазвай дистанция когато все пак ние сме първи на полянката (правило, на което очевидно си голям привърженик когато си от другата му страна).

Както казах кучето върви до мен когато минавам през поляната. Не е проблем да минавам по-далеч от вас щом ви е страх. Случая с пускането за който marin4eto говори беше защото чаках приятел и я пуснах да си върши работите. Кучето ми беше достатъчно далече (не става въпрос за 2 метра) от нейното поне според мен. Както казах щом ви е страх няма да я пускам. И без това после трябва да я хващам защото мангалите редовно трошат стъкла по пътеката.

Цитат

PS: Между другото лечението на Буги беше към 150лв. и вече е добре. Благодаря, че ще ме попиташ. Както забелязваш не отправям обвинения за нашия инцидент и обиди, знам че стана бързо и неочаквано.

Да, не съм те питал но други хора са ми казвали че кучето е добре за което се радвам.

#7216 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 September 2012 - 04:47 PM

Чета и се радвам,че се разбирате,но не мога да не отбележа следното ..Когато едно куче има проблем с поведението един път е простено,втори път може да се извини,но когато има трети и пети кучето е опасно за околните и би трябвало да се извежда и разхожда с намордник в населени места,паркове и т.н. Такива кучета би трябвало да притежават и застраховка,за да не дай си боже при инцидент разходите да не падат върху стопанина на пострадалото куче.И пиша това от позицията на човек задължен да плаща такъв вид застраховка.Просто отговорността е наша и без значение дали пострадалото куче е домашно или бездомно трябва да бъдем отговорни към останалите.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#7217 Потребителят е офлайн   pa4anga Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2012 - 07:42 PM

PredatorX Баце ,на тебе ти тряя някой комшия с 2 женски кавказки да те превъзпита{теб и хората разхождащи кучето}Повярвай ми ,от първия път ще вденеш!!!
ПП Амън от неосъзнати люде ползващи кучето си за продължение на х....я.!И то точно тази порода,която и без това има нужда от отговорни хора.

#7218 Потребителят е офлайн   Ronyy Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 November 2012 - 12:11 AM

Здравейте и аз ще се включа в разговора като собственичка на питбул и померан и читател на форума.Питбулът вече е при приятеля ми,но въпреки това не сме имали проблеми ( а и се надявам да нямаме). След доста прочетени мнения , нападки, защити и т.н. моето мнение за въпросното куче Ара (изразявам се така понеже не се познавам със PredatorX ) та според мен кучето трябва да е или с наморник или на повод винаги както и доста хора преди мен са казали.Ще дам и няколко аргумента : 1.За да може да не се стига до такива последици и нахапвания, а дори и до конфликти между собствениците е добре от малко кучето да бъде възпитавано.То трябва да е наясно че собственика "създава правилата",трябва да изпълнява командите наложени от собственика си.
2. Забелязах че през цялото време се търсят само причини поради които един път уличните кучета са виновни,след което пък защо собственичката на другото куче го е пуснала,после че майката била предопредена.Ами извинявайте много,но това според мен не е допустимо.В крайна сметка да може в 1-2 случая Ара да не е била виновна ,но след като е имало вече инцидент трябва да се предприемат мерки.Всеки иска да седне на седянка и да си чопли в носа ( с извинение),но това не е човек за да знаеш какво ще му хрумне след 5 минути не е и вещ за която да ти е все тая дали ще нахапе куче/човек или ще бъде нахапано.
3. Имах случей наскоро : Една сутрин излизах на някъде и виждам как един тъпанар стои и си нахъсва кучето към уличните кучета,котки и гълъби при което пред мен разкъса 3 котки и 1 куче просто бях потресена.Попитах го съвсем човешки и така да го нарека любезно "Как може такова нещо тук където има и деца и хора,а и попринцип това е извращение" а в отговор получих "Ти млъкни че да не ти го пусна ей сега и на тебе " просто щялата настръхнах и си продължих пътя.

Имам въпрос към PredatorX ти в това ли искаш да ти се превърне кучето ? И защо си решил да се спреш точно на тази порода след като явно е непосилно за теб и родителите ти да се справите Ара ? (Не искам никакви упреци за горенаписаното просто нито опреквам някого нищо подобн0о, интересно ми е до къде може да стигне нахалството и непочтенноста на хората )
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#7219 Потребителят е офлайн   PredatorX Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2012 - 09:49 AM

Показване на мнениетоRonyy, в 04 November 2012 - 12:11 AM, написа:

Здравейте и аз ще се включа в разговора като собственичка на питбул и померан и читател на форума.Питбулът вече е при приятеля ми,но въпреки това не сме имали проблеми ( а и се надявам да нямаме). След доста прочетени мнения , нападки, защити и т.н. моето мнение за въпросното куче Ара (изразявам се така понеже не се познавам със PredatorX ) та според мен кучето трябва да е или с наморник или на повод винаги както и доста хора преди мен са казали.Ще дам и няколко аргумента : 1.За да може да не се стига до такива последици и нахапвания, а дори и до конфликти между собствениците е добре от малко кучето да бъде възпитавано.То трябва да е наясно че собственика "създава правилата",трябва да изпълнява командите наложени от собственика си.
2. Забелязах че през цялото време се търсят само причини поради които един път уличните кучета са виновни,след което пък защо собственичката на другото куче го е пуснала,после че майката била предопредена.Ами извинявайте много,но това според мен не е допустимо.В крайна сметка да може в 1-2 случая Ара да не е била виновна ,но след като е имало вече инцидент трябва да се предприемат мерки.Всеки иска да седне на седянка и да си чопли в носа ( с извинение),но това не е човек за да знаеш какво ще му хрумне след 5 минути не е и вещ за която да ти е все тая дали ще нахапе куче/човек или ще бъде нахапано.
3. Имах случей наскоро : Една сутрин излизах на някъде и виждам как един тъпанар стои и си нахъсва кучето към уличните кучета,котки и гълъби при което пред мен разкъса 3 котки и 1 куче просто бях потресена.Попитах го съвсем човешки и така да го нарека любезно "Как може такова нещо тук където има и деца и хора,а и попринцип това е извращение" а в отговор получих "Ти млъкни че да не ти го пусна ей сега и на тебе " просто щялата настръхнах и си продължих пътя.

Имам въпрос към PredatorX ти в това ли искаш да ти се превърне кучето ? И защо си решил да се спреш точно на тази порода след като явно е непосилно за теб и родителите ти да се справите Ара ? (Не искам никакви упреци за горенаписаното просто нито опреквам някого нищо подобн0о, интересно ми е до къде може да стигне нахалството и непочтенноста на хората )

Значи много са нещата и тези които не познават кучето и мен няма как да ги знаят. На кучето няма да му бъде сложен намордник по простата причина че не смятам за нужно. Дори смятам че ще я направи още по-агресивна. Когато я извежда майка ми я държи на повод. Аз като я извеждам не я пускам при други кучета (с малки изключения).

Цитат

Една сутрин излизах на някъде и виждам как един тъпанар стои и си нахъсва кучето към уличните кучета,котки и гълъби при което пред мен разкъса 3 котки и 1 куче просто бях потресена.Попитах го съвсем човешки и така да го нарека любезно "Как може такова нещо тук където има и деца и хора,а и попринцип това е извращение" а в отговор получих "Ти млъкни че да не ти го пусна ей сега и на тебе " просто щялата настръхнах и си продължих пътя.

Това мен няма да ме видиш да го правя :md_064:

#7220 Потребителят е офлайн   Ronyy Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 November 2012 - 10:06 AM

Радвам се че не го правиш.И все пак мое мнение е че щом околните имат някакъв страх от вас или се безпокоят за състоянието на кучето си а и своето собствено ,то ти трябва да предприемеш и други мерки.В крайна сметка постави се и ти на тяхно място примерно да си със малка порода куче и друго куче по един или друг начин да застрашава теб и живота на мъника и ти щеше да искаш да бъдат предприети някой мерки.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

• (379 Страници) +
  • « Първа
  • 359
  • 360
  • 361
  • 362
  • 363
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема