Dog.bg Форуми : Американски питбул териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (379 Страници) +
  • « Първа
  • 360
  • 361
  • 362
  • 363
  • 364
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски питбул териер

#7219 Потребителят е офлайн   PredatorX Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Reptiles

Публикувано: 04 November 2012 - 09:49 AM

Показване на мнениетоRonyy, в 04 November 2012 - 12:11 AM, написа:

Здравейте и аз ще се включа в разговора като собственичка на питбул и померан и читател на форума.Питбулът вече е при приятеля ми,но въпреки това не сме имали проблеми ( а и се надявам да нямаме). След доста прочетени мнения , нападки, защити и т.н. моето мнение за въпросното куче Ара (изразявам се така понеже не се познавам със PredatorX ) та според мен кучето трябва да е или с наморник или на повод винаги както и доста хора преди мен са казали.Ще дам и няколко аргумента : 1.За да може да не се стига до такива последици и нахапвания, а дори и до конфликти между собствениците е добре от малко кучето да бъде възпитавано.То трябва да е наясно че собственика "създава правилата",трябва да изпълнява командите наложени от собственика си.
2. Забелязах че през цялото време се търсят само причини поради които един път уличните кучета са виновни,след което пък защо собственичката на другото куче го е пуснала,после че майката била предопредена.Ами извинявайте много,но това според мен не е допустимо.В крайна сметка да може в 1-2 случая Ара да не е била виновна ,но след като е имало вече инцидент трябва да се предприемат мерки.Всеки иска да седне на седянка и да си чопли в носа ( с извинение),но това не е човек за да знаеш какво ще му хрумне след 5 минути не е и вещ за която да ти е все тая дали ще нахапе куче/човек или ще бъде нахапано.
3. Имах случей наскоро : Една сутрин излизах на някъде и виждам как един тъпанар стои и си нахъсва кучето към уличните кучета,котки и гълъби при което пред мен разкъса 3 котки и 1 куче просто бях потресена.Попитах го съвсем човешки и така да го нарека любезно "Как може такова нещо тук където има и деца и хора,а и попринцип това е извращение" а в отговор получих "Ти млъкни че да не ти го пусна ей сега и на тебе " просто щялата настръхнах и си продължих пътя.

Имам въпрос към PredatorX ти в това ли искаш да ти се превърне кучето ? И защо си решил да се спреш точно на тази порода след като явно е непосилно за теб и родителите ти да се справите Ара ? (Не искам никакви упреци за горенаписаното просто нито опреквам някого нищо подобн0о, интересно ми е до къде може да стигне нахалството и непочтенноста на хората )

Значи много са нещата и тези които не познават кучето и мен няма как да ги знаят. На кучето няма да му бъде сложен намордник по простата причина че не смятам за нужно. Дори смятам че ще я направи още по-агресивна. Когато я извежда майка ми я държи на повод. Аз като я извеждам не я пускам при други кучета (с малки изключения).

Цитат

Една сутрин излизах на някъде и виждам как един тъпанар стои и си нахъсва кучето към уличните кучета,котки и гълъби при което пред мен разкъса 3 котки и 1 куче просто бях потресена.Попитах го съвсем човешки и така да го нарека любезно "Как може такова нещо тук където има и деца и хора,а и попринцип това е извращение" а в отговор получих "Ти млъкни че да не ти го пусна ей сега и на тебе " просто щялата настръхнах и си продължих пътя.

Това мен няма да ме видиш да го правя :md_064:

#7220 Потребителят е офлайн   Ronyy Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 November 2012 - 10:06 AM

Радвам се че не го правиш.И все пак мое мнение е че щом околните имат някакъв страх от вас или се безпокоят за състоянието на кучето си а и своето собствено ,то ти трябва да предприемеш и други мерки.В крайна сметка постави се и ти на тяхно място примерно да си със малка порода куче и друго куче по един или друг начин да застрашава теб и живота на мъника и ти щеше да искаш да бъдат предприети някой мерки.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#7221 Потребителят е офлайн   PredatorX Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2012 - 10:23 AM

Да и затова не я пускам с други кучета. На мен също не ми е приятно кучето ми да се бие. Иначе като стане въпрос за хора е голяма лигня и не проявява агресия към тях.

#7222 Потребителят е офлайн   sladkoto_tigarche Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2012 - 10:51 AM

Здравейте и от мен любители на Питбулите! Чета от доста време форума има доста полезни съвети за което мога да дам само адмирации! Сега и ние ще ви се представиме! Това е моята Парис почти сме на 3 месеца! :wub: :dog:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#7223 Потребителят е офлайн   Wiki Икона

Публикувано: 16 November 2012 - 01:44 PM

Това е кучето ми

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#7224 Потребителят е офлайн   Hera_mp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2012 - 01:53 PM

Добре дошли във форума. Качена снимка

#7225 Потребителят е офлайн   PredatorX Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2012 - 02:04 PM

Моята от скоро се изживява като багер. Очевидно й е много забавно и днес 1 час не спря да копае :ab_041:

Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

#7226 Потребителят е офлайн   ATINA PALADA-DONICHKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2012 - 11:06 AM

Още едно момче търси нов дом,а времето му тече http://forum.dog.bg/...b4%d0%be%d0%bc/

#7227 Потребителят е офлайн   sladkoto_tigarche Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2012 - 06:48 PM

Ето и още малко снимки и от нас :be_107:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#7228 Потребителят е офлайн   Елия Икона

Публикувано: 22 November 2012 - 12:45 PM

Здравейте,

Обръщам се към вас с молба за съвет. Преди седмица с приятеля ми се сдобихме с женско куче, което до колко сме наясно, е кръстоска между питбул и амстаф /прилагам снимка/, казва се Хеси.
Хеси е на година и 3 месеца и е преживяла ужасни неща. Първо са я изтървали доста рано и тя ражда през юли тази година. Началото на август стопанина й я оставя във Варна на свой познат за някоко дни заедно с малките кученца, тъй като му се налага да пътува към Русе по работа. За съжаление той трагично почива и куче остава във Варна при въпросния човек, който продава малките и я оствя в един апартамент без храна, вода, разходки и я пребива от бой вероятно ежедневно. Аз и моят приятел (брат на починалия стопанин) успяваме да намерим този жесток човек и се разбираме да изпратим наш приятел да прибере Хеси от там. Той заварва ужасна картина – мизерия, ексременти, кучето припада няколко крачки след като тръгва към него, с мастит, явно не-хранена със седмици – толкова слаба, че обиколката й е била колкото гръбнака, с мастит и страшно стресирана. Нашият приятел я води в Русе при майката на починалия стопанин. От там следва месец и половина лечение, хранене, ваксинации, регистриране и всичко необходимо. Кучето се възстановява, става 25 кг. и когато вече бе добре ние го прибрахме към София в новия му дом. Сега според мен се чувства много добре, вече свикна с нас, играе, храни се, послушна е, но... Основния проблем е че на моменти е агресивна към хора, не говоря за стандартните случаи на пияни, колоездачи, цветнокожи, а ситуации като следните примери:
1. Седнала съм на пейка, Хеси седи до мен на повод, минава човек и директно се хвърля, без всякакво предупреждение;
2. Идват гости - в началото ръмжеше всеки, който прекрачи прага, на някои хора директно скача; сега ако имаме повече гости и някой от тях ‘не го харсва’ се хвърля да хапе и не може да стои в стаята без намордник. Не я наказваме като я затваряме в друга стая, тъй като е стресирана и не мисля, че ще и действа добре, напротив пробвахме и сякаш на пук тя се изпишка в стаята.
3. Храним се на заведение /навън/ седнали, Хеси стои до нас седнала, преминава баба (без бастун) и тя доректно я захапва за крака /не силно и със злоба, по скоро заплашително/.
Моля ви за съвет как да процедираме с нея, как би трябвало аз и приятеля ми да се държим, как да я учим да е по-спокойна и да слуша, как да я отучим да пишка на леглото... За момента нямаме достатъчно средства да я изпратим на училище или да й наемем дресьор, и това ще направя верояно след месец. Постоянно четем и гледаме клипове в нета, опитваме разни неща, но всеки има различна тактика и система, а съм убедена, че се иска сторга програма. Ще съм благодарна да чуя вашите мнения и съвети.
Предварително благодаря!
Елия

#7229 Потребителят е офлайн   mae Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2012 - 11:22 PM

Да не се исказвам категорично,но според мен няма начин да се отуче,само някакви временни мерки,просто ви пази.
User's Signature

Качена снимка

#7230 Потребителят е офлайн   sladkoto_tigarche Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2012 - 12:18 PM

И според мен няма начин да се отучи .. Ако наистина предишния собственик я е бил,може да се е озлобила към хора (освен тези които я хранят) ,а другото което е може да напада непознати около вас,защото иска да ви защити.Просто защитна реакция,всяко куче си пази собственика. По-добре ползвайте наморник когато я разхождате,за да нямате неприятности,ако се налага и вкъщи когато имате гости. :md_064:

Това мнение е редактирано от sladkoto_tigarche: 23 November 2012 - 12:23 PM

#7231 Потребителят е офлайн   ATINA PALADA-DONICHKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2012 - 02:06 PM

Начин има за всичко,има ли желание нещата стават.
Бачкане с животното му е майката,пък е и младо животно,целия си живот с намордник в дома си ли да прекара?!

Обстоятелствата са се стекли неблагоприятно за нея още в ранна възраст,но хората търсят помощ и ще я намерят,както вярвам и положителни резултати ще има.

#7232 Потребителят е офлайн   sladkoto_tigarche Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2012 - 10:53 PM

Незнам аз така мисля,все пак да не забравяме,че питбула не е като другите кучета веднъж изтървеш ли го,после иди го гони.То си е доминантно куче важни са началните му стъпки.И все пак успех! :md_064:

#7233 Потребителят е офлайн   ATINA PALADA-DONICHKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2012 - 05:09 PM

Постоянство и възпитание му е майката и не само докато е малко,а всеки ден,постоянно-у дома,на разходка,на всяко едно място.

Все пак да не забравяме,че и пита е куче, нали!?
Корекция и поощряване на желаното поведение.
Историята на тези кучета знае за доста животни водили един живот и приспособени към по-добрия,тай че могат да бъдат "гонени".

#7234 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 26 November 2012 - 12:45 PM

На всяка възраст кучето може да бъде коригирано и да се работи с него,относно нежелано поведение.Примери специално с пит кучета мога да дам много ,вадили сме от изолатора изоставени от стопаните на 2г.,на 4,дори и 10 и кусур,с работа и постоянство изостовят лошите навици и стават отлични домашни любимци.Факт,че е трудно,но при пита няма лесно,но има резултат стига човек да иска.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#7235 Потребителят е офлайн   Елия Икона

Публикувано: 28 November 2012 - 01:56 PM

Много благодаря на ATINA PALADA-DONICHKA и koniarska за отговорите. Аз вярвам, че кучето може да се коригира, сигурна съм в това... На времето родителтие ми рехабилитираха няколко кучета, които живееха в с. Мартен в клетки и ги използваха само за битки - отвратително. Аз съм отраснала с едно от тях - бултериер, който взехме на 2 и половина, тъй като щяха да го приспиват заради агресията му... Кучето живя щастливо дълги години заедно още един, по-малкък бултериер, две деца и не проявяваше агресия. Любов, грижа, внимание и четене е номера.

Поздрави!

#7236 Потребителят е офлайн   elfi4ka Икона

Публикувано: 01 December 2012 - 07:32 PM

Здравейте!
С огромно удоволствие се регистрирам в този форум и се надявам да науча много нови неща за питбулите.
От днес и ние сме горди собственици на кученце от тази порода.Съпругът ми я подари за рожденния ми ден.Моля,запознайте се с Шана. :re_037:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#7237 Потребителят е офлайн   Пинпонг Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2012 - 10:31 PM

Показване на мнениетоelfi4ka, в 01 December 2012 - 07:32 PM, написа:

Здравейте!
С огромно удоволствие се регистрирам в този форум и се надявам да науча много нови неща за питбулите.
От днес и ние сме горди собственици на кученце от тази порода.Съпругът ми я подари за рожденния ми ден.Моля,запознайте се с Шана. :re_037:

Много скоро удоволствието ти ще се изпари . Само стой и гледай!

#7238 Потребителят е офлайн   ares123 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2012 - 04:14 PM

Здравейте реших да си взема питбул! С радот прочетох почти цялата тема и се влюбих в породота. Казаха ми, че няма развъдник в БГ и затово започнох до се ровя в обяви и намерих тази - http://www.555.bg/%D...80%D0%B8/ayxj?b как ви струва? :dh_188: :dh_188: :dh_188:

• (379 Страници) +
  • « Първа
  • 360
  • 361
  • 362
  • 363
  • 364
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни