Американски питбул териер
Публикувано: 23 January 2006 - 10:31 AM
После- не е задължително проблемът с челюстта да е от инбридинга.Виждала съм прекрасни кучета заченати така.Тава се прави понякога.Но не трябва да е практика.Обаче при питовете за съжаление е доста често - те затова и родословията се крият и фалшифицират- дори и в Америка.Оправданието е точно както ти го каза- за ценната кръв.Не ми се говори каква простотия.
За това каква линия е кучето -не мога да кажа такива тънкостти- знам повече за АСТ.При питовете е много сложно- различни федерации и многобройни вариации на екстериор- там се търси като резултат на селекция повече нрав и възможности за работа.Поздрави.
P.S.Това, че е прогнат е очевидно . Не можеше да не се види.А дали е 0,5 или 1 см -все не е добре.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 23 January 2006 - 04:04 PM
Цитат
Агалина какво мислиш.И двамата знаем че такава захапка се предава генетично или понякога дава откат от инбриидинг.Според теб като се получи инбриидинг куче с обратна захапка ползва ли се за разплод?Аз мисля че се ползва особено ако кръвта е ценна.Затова казах че не е дефект.Проблемите на ръкава и висенето ще дойдат ако обратната захапка е твърде голяма т.е ако долното чене е доста напред от горното.Така ще се получи един вид щипане вместо хапане просто няма да се прави плътно и здраво захапване.Убеден съм че Роби този ПРОБЛЕМ НЯМА ДА ГО ИМА.
Exact очите са му добре.Това което виждам аз е един екземпляр от ......... (помислете).Този екземпляр е по особена глава цвят,очи костна система,по-едро е.Според мен тази специфика го определя като куче с еди какви с кръв?Вие нещо като го гледате?Разгледайте линиите след това вижте Роби и кажете към коя спада?Стига толкова подсказни.
Агалина забравих да те питам според теб абе какво е твоето мнение дали това куче е резултат от инбриидинг?Сподели си мнението бих се радвал да го чуя също така се обоснови.Като цяло няма как да разберем дали ти или аз сме прави и все пак бих прочел твоите разсъждения в крайна сметка само ти видя обратната захапка.
поздрави
super

PUNISH THE DEED, NOT THE BREED!
Публикувано: 23 January 2006 - 04:12 PM
С каквато и да е захапка мисля , 4е няма да има много проблеми с упражненията, ако са съобразени с проблема му.
Така, 4е не може да се каже защо Роби има проблеми със захапката, тъй като не се знаят прародителите му, както и това дали са имали някакви проблеми.Мисля, 4е ку4ето е много хубаво, не смятам, 4е е гигантско.Сега няма смисъл пак да обясняваме за кръвните линии и питовете от Европа, и питовете от САЩ.
Важното е, 4е това ку4е се гледа много добре(ли4и си просто) и стопанина много си го оби4а, и го взима на сериозно.В смисъл не гледа на него като на -Е тва е пит бул, ку4ето убиец и т.н.

Публикувано: 23 January 2006 - 06:40 PM
Цитат
Цитат
В природата правилната захапка е ножица, а не клеща! Извинявам се, ако говорите за друго.
Поздрави!
Някой ще ми обясни ли какво представляват и двата вида захапки и как да разбера какъв вид е на моя Сет :) и има ли други видове и какви са те ?
Публикувано: 23 January 2006 - 07:23 PM
Цитат
а защо ми изглеждат доста пожълтяли зъбките на това куче
Това е зъбен камък. Организмът му го образува, колкото и често да ги мием. Почиства се при ветеринарният лекар! Хубаво е да се почиства, защото иначе разрушава защита и структурата на зъба..
Публикувано: 23 January 2006 - 07:41 PM
В природата правилната за пит е клеща.Ножица идва от вълците и тем подобни.Затова НОК например е с ножица.
Но за мене колкото и недостатъци да има клещата е най-силна.В смисъл, ако сравниме пит с клеща и пит с ножица, кое според теб ще надделее?
При клещата горната 4елюст не е по напред, всъщност ако има снимки на клеща ще е по-ясно.. b)

Публикувано: 23 January 2006 - 07:47 PM
Цитат
та тоя зъбен камък не се ли получава от непривична за кучето храна - като сладко например
всички кучета дето съм имал са били луди по сладко
Всяко ку4е има зъбен камъ к.По-то4но той се образува от организма му, по-то4но слюнката.Не е при4ината само в храната, а и в ред още при4ини.Затова е необходимо да се дават такива профилакти4ни неща-като кокали за 4истене на зъби, понякога 4истене с оцет.Но най-4есто решението е посещемие при вета.
Виж във Ветеринарен кабинет, там имаше тема за зъбния камък.

Публикувано: 23 January 2006 - 07:57 PM
Цитат
В природата правилната за пит е клеща.Ножица идва от вълците и тем подобни.Затова НОК например е с ножица.
Но за мене колкото и недостатъци да има клещата е най-силна.В смисъл, ако сравниме пит с клеща и пит с ножица, кое според теб ще надделее?
При клещата горната 4елюст не е по напред, всъщност ако има снимки на клеща ще е по-ясно.. b)
Така може. Както предполагах, просто не съм разбрала! b) cheers
Клещовидната захапка е когато горната и долната челюст съвпадат до милиметри. Между зъбите няма въздух, разположени са шах-матно. За съжаление нямам снимка под ръка за пример..
Публикувано: 24 January 2006 - 09:11 AM
Цитат
Цитат
В природата правилната захапка е ножица, а не клеща! Извинявам се, ако говорите за друго.
Поздрави!
Ми к`во да ти кажа - срамота е.Аз лично се чудех как да се изразя по така.Ти обаче не му цепиш басма...

Публикувано: 24 January 2006 - 09:16 AM
Цитат
ще надделее боецът с опит b)
Нормалната захапка е ножица.Клещовидната се толерира.

Вход

Горе
Цитиране +