Американски питбул териер
Публикувано: 19 March 2013 - 05:52 PM
Разликата м/у двете породи е много малка и различаването им по снимка е доста трудно за обикновенния човек!Ако си някакъв селекционер специалис ок....ама не вярвам.
И това че е едро кучето значи че е стаф,така ли да разбирам?Иначе питове по 50 кила няма а?

Публикувано: 19 March 2013 - 06:12 PM
sladkoto_tigarche, в 19 March 2013 - 05:45 PM, написа:
zzverche, в 18 March 2013 - 08:14 PM, написа:
sladkoto_tigarche, в 18 March 2013 - 01:12 PM, написа:
Абсолютната глупост.. как може да даваш определение за порода по снимка? Единствено родословието доказва принадлежността на едно куче към дадена порода. Всичко останало – това, че този, който ви го продава ви казва,че е стаф, това, че на вас много ви прилича на питбул или стаф , не означава , че кучето действително е представител на тази порода.Безродословните кучета можем да твърдим че са подобни на еди-коя си порода , Това е все едно да даваш диагноза по телефона
Така човека ясно е попитал ПИТ или СТАФ! Никъде не е казал нещо за родословие и тн. Просто иска да си изкажем мнение,а това е МОЕТО МНЕНИЕ
Айде докажи ми че това е стаф? Как ще ми докажеш че това куче не е смеска с стаф и пит и човека който му го е дал е казал че е стаф или пит? Айде докажи ми по снимка че кучето е стаф? По какво? И най великия киноложки експерт да си пак няма как да си сигурна в произхода на кучето дали е стаф пит стафопит или пит + нещо си в пра пра бабата и евентуално няма как да се види на пръв поглед ! Разберете че порода се определя само по родословието на кучето , по това от къде произхожда и как е създадено! Всичко останало е подобие на еди коя си порода.. Не заблуждавайте човека.. няма смисъл ..

My link
Публикувано: 19 March 2013 - 06:31 PM
sladkoto_tigarche, в 19 March 2013 - 03:45 PM, написа:
Абсолютната глупост.. как може да даваш определение за порода по снимка? Единствено родословието доказва принадлежността на едно куче към дадена порода. Всичко останало – това, че този, който ви го продава ви казва,че е стаф, това, че на вас много ви прилича на питбул или стаф , не означава , че кучето действително е представител на тази порода.Безродословните кучета можем да твърдим че са подобни на еди-коя си порода , Това е все едно да даваш диагноза по телефона
Така човека ясно е попитал ПИТ или СТАФ! Никъде не е казал нещо за родословие и тн. Просто иска да си изкажем мнение,а това е МОЕТО МНЕНИЕ
Е той ясно си пита,ама па и ти му даде един отговор та нямам думи,дрън,дрън.Ти млада г-це по какво определяш коя порода е кучето?По снимка,на боб,на кристална топка?

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 19 March 2013 - 07:00 PM
Ivan_GT, в 19 March 2013 - 03:52 PM, написа:
Разликата м/у двете породи е много малка и различаването им по снимка е доста трудно за обикновенния човек
Малка ,малка ,колко да е малка тая разлика ? :)
Ето снимки.На две чистопордни женски (нарочно женски) от двете породи , в еднакъв цвят.
Да обсъдим ли "малките разлики"?

Публикувано: 19 March 2013 - 07:03 PM
Цитат
Публикувано: 19 March 2013 - 07:10 PM
Тук проблемът идва от това, че хората бъркат породоподобно куче с чистопородно. При последните - и в тъмното да ги видиш двете - ще ги различиш на секундата.
п.п. Колко пъти ,колко пъти, години все за това си пишем - що е то "порода" ? Ами в тези 368 страници, за къде 7 години само аз съм го писала къмто петдесет пъти.
Ето пак : куче без родословие с доказани предци от поколения - не принадлежи към порода.
п.п.п. Забравих - тези "питове", дето били по 50 кила не са питове, а нещастни животни ,плащащи болните амбиции на на нечий болен мозък. "Пит" и "тежък/ масивен" са диаметрално противоположни понятия.

Публикувано: 19 March 2013 - 07:34 PM
agalina, в 19 March 2013 - 07:10 PM, написа:
Определено няма как пит да е 40 или 50 кила това е безумие.Напълно съм съгласна .. пита трябва да е стегнато атлетично куче с спортна фигура , леко и лесно подвижно.. питбула е куче спортист а не сумист, ако някой си пада по огромни дебели и разплути подобни на питбул животни ок.. American Bully е породата.. но те няма как да стигнат спортните способности на пита!

My link
Публикувано: 19 March 2013 - 08:11 PM

Публикувано: 19 March 2013 - 11:21 PM
Ivan_GT, в 19 March 2013 - 03:52 PM, написа:
Разликата м/у двете породи е много малка и различаването им по снимка е доста трудно за обикновенния човек!Ако си някакъв селекционер специалис ок....ама не вярвам.
И това че е едро кучето значи че е стаф,така ли да разбирам?Иначе питове по 50 кила няма а?
Така.. Първо както бях написала това си е мое мнение по снимка да,няма как да се разпознае точно какво е кучето,но в този случай може да се предположи,както направих аз
Публикувано: 19 March 2013 - 11:27 PM
zzverche, в 19 March 2013 - 04:12 PM, написа:
sladkoto_tigarche, в 19 March 2013 - 05:45 PM, написа:
Айде докажи ми че това е стаф? Как ще ми докажеш че това куче не е смеска с стаф и пит и човека който му го е дал е казал че е стаф или пит? Айде докажи ми по снимка че кучето е стаф? По какво? И най великия киноложки експерт да си пак няма как да си сигурна в произхода на кучето дали е стаф пит стафопит или пит + нещо си в пра пра бабата и евентуално няма как да се види на пръв поглед ! Разберете че порода се определя само по родословието на кучето , по това от къде произхожда и как е създадено! Всичко останало е подобие на еди коя си порода.. Не заблуждавайте човека.. няма смисъл ..
Аз не съм експерт както бях написала това си е мое лично мнение,всеки има право на такова,а колкото до това човека според мен си има свое мнение тъй като видях,че преди да е писал в тази тема вече е сложил снимката в раздела на стафовете
Публикувано: 19 March 2013 - 11:46 PM
sladkoto_tigarche, в 19 March 2013 - 11:27 PM, написа:
Много е далеч истината за породата на това животно от мнението ти , дори щом и собственика се чуди значи и той не знае какво е , щом няма документи на които ясно се вижда от къде произхожда кучето, значи е подобно на еди коя си порода... в случая заблуждаваш дори и себеси в определянето на порода на куче стаф пит стафопит или нещо друго от някаква си снимка

My link
Публикувано: 20 March 2013 - 12:04 AM
кучето беше много мощно макар и на възраст около10г за съжаление имаше тумор който се вижда на гушата и за около 5,6 месеца умря без да намерим хубава кучка за дамъзлък
Публикувано: 20 March 2013 - 01:26 PM
Това че ти можеш да разпознаеш кучетата в тъмното от 200м. и т.н. не значи че всеки може.Май си нямаш представа колко заблудени и не разбиращи хора има.
Някой които не разбира няма как да сбърка пит с НОК,но пит и стаф като нищо.
100 % -товите чистокръвни питове в България са много малко,а стафовете още по-малко.Обаче това не пречи на всеки 3-ти собственик на пито/стафо подобно куче гордо да го обявява като стаф.И какво,дори и да е стаф да не би да с*ре злато???
Както каза някой по-горе - без родословие можеш да твърдиш че кучето прилича на еди коя си порода,но не и че е 100 % чисто и принадлежи към нея!!!!
п.п. Имаше един епизод на говорещия с кучета в който представиха един син/сив пит,дърпаше Милан с кънки.....казаха че кучето е 40 и няколко килограма(за жалост не намирам епизода)
п.п.2 Имам познат с 10 месечен пит който в момента тежи 30 кг!

Публикувано: 20 March 2013 - 09:57 PM
zzverche, в 19 March 2013 - 09:46 PM, написа:
sladkoto_tigarche, в 19 March 2013 - 11:27 PM, написа:
Много е далеч истината за породата на това животно от мнението ти , дори щом и собственика се чуди значи и той не знае какво е , щом няма документи на които ясно се вижда от къде произхожда кучето, значи е подобно на еди коя си порода... в случая заблуждаваш дори и себеси в определянето на порода на куче стаф пит стафопит или нещо друго от някаква си снимка
Аз си дадох моето мнение,вече няма да споря по тази тема изчерпа се вече!

Вход

Горе
Цитиране +