Pitbull-Bullterrier-Lover, в 26 January 2014 - 01:31 PM, написа:
Povedenieto na roditelite si, za6toto togava razxodkite 6te stanat nqkakav ad ..
Не се считам за капацитет за породата АПБТ, особено от бойни родители, тъй като съм твърдо против боевете с кучета. Но имам известен опит с АСТ и с характера на кучетата от тази порода. Характера е нещо, което се унаследява стабилно, от родители с дружелюбен и мек характер не можеш да получиш поколение с твърд характер. Следователно от бойни родители, не очаквай кучето ти да стане мило и добро и да се разбира с другите кучета. Агресията може да се подтисне отчасти и също отчасти да се контролира. Но в кучето ти най-вероятно е заложена непоносимостта към себеподобни, така че разходките ви винаги ще трябва да са на повод. Също така ще забележиш, че кучето ти е дружелюбно и толерантно към някои кучета (най-вече с тия, с които е израстнало), а към други - не. Относно агресията към малки деца, това не е нормално за тази порода кучета, апбт принципно си умират за човешки контакт. Така че, докато кучето е малко, смело може да експериментираш с контактите с малки деца, но много внимателно, и нека децата да не са на възраст под 8-9 години.
Относно разликата между АПБТ и АСТ, това са 2 породи с общ прародител, но годините целенасочено развъждане са раздалечили доста двете породи като външен вид и като характер.
Още нещо, страха при АПБТ се счита за доста голям недостатък, общо взето точно този страх може да ти изиграе лоша шега в бъдеще, защото страхливото куче проявява понякога агресия от страх и ти не можеш да предвидиш това и да го предотвратиш. Според мен на кучето ти му трябва повече социализация с хора, деца и други животни, кучето трябва да придобие увереност, да не изпитва страх към нищо. Относно факта, че кучето е било отделено прекалено малко от майката, аз смея да твърдя, че точно това е причината за нестабилния характер на кучето и страха му. Има един момент в развитието на психиката на кучето, така нар. "принадлежност към глутницата", това е момента в който кученцето научава какво е йерархия и как трябва да се държи с останалите кучета и хора. Това става на около 6-7 седмична възраст, затова повечето специалисти препоръчват кученцето да се отделя от майката и да отива в новия си дом на възраст минимум 7-8 седмици.

Вход

Горе
Цитиране +