Американски питбул териер
Публикувано: 01 July 2012 - 12:25 PM

My link
Публикувано: 04 July 2012 - 08:13 AM
Това ми е първото куче и не са ми ясни някой неща.Като например колко пъти трябва да го храня на ден(докато е малко)?
Някой казват честичко но по малко,други 3-пъти дневно.Искам да му създам някакъв хранителен режим...примерно сутрин,обед и вечер,но е само на 47 дена и незнам дали не му е рано още?
Другото е че трябва да му се направи ваксина,а още е плашлив и се чудя дали да не изчакам още ден-два

Иначе първата вечер мина много добре

Публикувано: 04 July 2012 - 08:30 AM
Публикувано: 04 July 2012 - 08:50 AM
Вчера и тази сутрин яде прясно мляко с надробен хляб(попарка :) ) , мисля да обядва пилешка супа с хляб.....но засега само едно дневно хранене ще е различно от мляко....
Мерси за бързото включване.
Поздрави.

Публикувано: 04 July 2012 - 10:16 AM
Не си прави експерименти с попарки и прясно мляко-купи на кутрето качествена гранула и го храни с дневната дажба разделена на 4.
Ваксината също не я отлагай,предполагам е обезпаразитено вътрешно и няма глисти?
Публикувано: 04 July 2012 - 10:34 AM
Ivan_GT, в 04 July 2012 - 06:50 AM, написа:
Вчера и тази сутрин яде прясно мляко с надробен хляб(попарка :) ) , мисля да обядва пилешка супа с хляб.....но засега само едно дневно хранене ще е различно от мляко....
И храни поне на 4 приема.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 04 July 2012 - 11:44 AM

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 04 July 2012 - 02:15 PM
Ivan_GT, в 04 July 2012 - 08:13 AM, написа:
Това ми е първото куче и не са ми ясни някой неща.Като например колко пъти трябва да го храня на ден(докато е малко)?
Някой казват честичко но по малко,други 3-пъти дневно.Искам да му създам някакъв хранителен режим...примерно сутрин,обед и вечер,но е само на 47 дена и незнам дали не му е рано още?
Другото е че трябва да му се направи ваксина,а още е плашлив и се чудя дали да не изчакам още ден-два

Иначе първата вечер мина много добре

препоръчително е да го храниш на всеки 3 часа, разбира се дозирай му храната според възрастта му не го прехранвай. Млекце може да му даваш но максимум 1% масленост, защото се нааква. рано е за режим, защото както казах трябва да се храни по-често като е бебе. Препоръчвам ти гранулите медиум джуниър на роял канин те се дават до около годинка. успех и честито с новото ти приятелче!
пп. не му давай хляб и не прави компромис с храната, поне докато расте. 1 кг. от тези гранули, които ти препоръчах е 10 лв. , не е чак толкова скъпо, а най-добре е да купуваш чувал.
http://www.royalcani...g/medium-junior
сега видях и че го храниш като човек...пилешка супа с хляб...боже! можеш да го храниш разнообразно давай му телешко,пилешко,свинско месо, но не давай/слагай подправки или остатъци от манджата която ядете със семейството.

Публикувано: 04 July 2012 - 06:12 PM
Доктора,който също има такова куче препоръча да му взема роял канин джуниър и консерва с месо(забравих и марката,но вече са купени).Също така каза ако искам да расте бързо да му давам по 1 варено яйце на ден,
Каза храненията да са:
-гранули
-мляко с малко хляб
-малко от консервата
- 1 яйце
и пак в обратен ред без млякото и яйцето...
Иначе да мислех да го храня като човек....преди имахме една немска която се хранеше като прасе.Останалото ядене от нас се сипваше в една тенджера,добавяше се хляб,ако беше сухо и се сипваше и малко мляко иии.....бон апети
Та тая немска беше огромна...беше голяма два пъти колкото един нейн връстник който го хранеха с гранули и разни салами и меса(собственика и имаше месарница).
И затова сметнах че за кучето е по-добре да яде "всичко",и през ум не ми е минало да пестя пари от отглеждането му,напротив искам най-доброто за него!

Публикувано: 04 July 2012 - 09:49 PM
Щом си се спрял на Роял Канин,давай си го и остави попарите с хляб и мляко!
Хляб-за какво?
ПП.Това е първата ваксина бита днес нали така?
Кучето е редно да започне да излиза на разходка едва след третата ваксина и то около 2 седмици след поставянето й.
Относно тоалетната опитай с памперси на достъпно място,след харанене,сън и по наблюдение на мъничето го слагай на памперса,постепенно ще свикне къде да ходи при нужда
Публикувано: 05 July 2012 - 08:58 AM
Без нужните 3 ваксини рискуваш извеждайки кутрето да лепне някоя болест,сигурна съм не искаш да се случва. Дръж си го у дома до 3 месеца и половина горе долу,играй си с него,учи го на ред и дисциплина през това време и няма какво да му липсва.