- (4 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Куче на зъболекар
Публикувано: 21 April 2007 - 10:12 AM
Публикувано: 21 April 2007 - 11:17 AM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 21 April 2007 - 12:20 PM
Цитат
При всички случай се прави с упойка....няма друга алтернатива
Цитат
D-r Koko

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!
Публикувано: 21 April 2007 - 12:46 PM
Цитат
Наложително е, защото дъхът му е лош, венците започват да му се възпаляват и то се мъчи. На два пъти са му чистили с инструменти, но то е много своенравно куче и се мъчи повече когато е без упойка. Затова и самите лекари смятат, че е наложително да се направи такава процедура, а за упойката да си призная честно не се притеснявам чак толкова, защото въпреки годините си той е много енергично куче и след изследванията, които направиха лекарите и те са на мнение, че е в отлично здравословно състояние. Само лекар, на който да се доверя не съм намерила и затова помолих за помощ.
Публикувано: 21 April 2007 - 12:53 PM
Цитат
Цитат
При всички случай се прави с упойка....няма друга алтернатива
Цитат
D-r Koko
Благодаря за мнението, което сте изказали. Аз също смятам така. Много е неприятно когато отворя устата на кучето, видя състоянието на зъбите му, усетя дъхът му и поглеждайки зачервените му венци ми става жал и не мога да го оставя така. Затова ако знаете добър лекар ми го кажете за да отида там.
Публикувано: 21 April 2007 - 01:08 PM
къде имат оборудване със специална зъболекарска техника и почистване с машина r)

Публикувано: 21 April 2007 - 03:03 PM
Цитат
а с какво ви чистиха зъбния камък?
Вета каза, че го е чистил механично, как точно не знам, не съм присъствала. След като му сложиха упойка, и му включиха система, аз си тръгнах, и се върнах да го прибера след час...
Беше замаян от анестезията, но зъбите ми бяха бели като на новородено
b)

Публикувано: 21 April 2007 - 03:08 PM
от специализирана аптека си купих зъболекарско инструментче за почистване на зъбен камък.
Въпреки, че за пръв път държах такова нещо, за 10 минути почистих зъбния камък на 4 годишната си кучка, а за мъжкия ми бяха нужни двойно повече, защото той не беше съвсем убеден че иска да му ги чистя r)
Така спестих упойката и системите и на двамата, а и по всяко време мога отново да ги почистя.
Публикувано: 21 April 2007 - 04:55 PM
Цитат
от специализирана аптека си купих зъболекарско инструментче за почистване на зъбен камък.
Въпреки, че за пръв път държах такова нещо, за 10 минути почистих зъбния камък на 4 годишната си кучка, а за мъжкия ми бяха нужни двойно повече, защото той не беше съвсем убеден че иска да му ги чистя r)
Така спестих упойката и системите и на двамата, а и по всяко време мога отново да ги почистя.
Браво на вас b)
Моят обаче едва ли ще ми позволи подобна процедура bl)
Иначе е много кротък, но когато трябва да му се отваря устата, по
какъвто и да било повод, полудява...едвам му давам таблетки,
когато се налага, за други манипулации - и дума да не става s)

Публикувано: 21 April 2007 - 08:27 PM
Предварително благодаря d)

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 21 April 2007 - 08:40 PM

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
Публикувано: 21 April 2007 - 09:10 PM
Щом е така няма да го правя аз, ще си я водя на лекар, ама да ме бяхте "посъветвали" културно, както е правилно.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 22 April 2007 - 06:29 PM

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
Публикувано: 22 April 2007 - 06:38 PM
И къде?

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 22 April 2007 - 08:36 PM
по прецизно е РЪЧНОТО почистване-води до получаване на по-гладка коренова повърхност и по-малко резидуален калкулус, респективно по-бавно натрупване на нов зъбен камък. при силно възпален венец не се прави субгингивално почистване, но супрагингивално се прави именно с цел намаляване на дразненето и възпалението. като стана дума за почистване на субвенечния зъбен камък нали ветерианрните лекари са снабдени със специалните ултразвукови накрайници за целта, а не чистят всичко с един и същ? и надявам се си го сменяте редовно?
отделно-как оценяват ветеринарите степента на възпалението и какви лечебни процедури могат да се приложат? основното, което се препоръчва на хората в такива случаи е подобряване на оралната хигиена, което в случая с животните ми се струва неприложимо в огромната част от случаите. какво са учили ветеринарите за пародонта изобщо? защото като казвате "всяка жаба да си знае гьола" в тема като тази, предполагам се досещате че със сигурност чете и някой който има повече познания точно по този въпрос.
ПС. и един сериозен въпрос-по какъв начин може да се уреди почистването на зъбния камък да стане от хуманен стоматолог? практикува ли се това и според вас (ветеринарните лекари на форума) това възможно ли е?
Публикувано: 23 April 2007 - 11:51 AM
Почистването на зъбният камък и лечението на пародонтита,се извършва в почти всички клиники и кабинети/с ултразвуков скалер/,винаги с упойка,задължително от ветеринарен лекар!Всъщност сигурно всеки човешки стоматолог би се изумил,ако някой негов пациент си лекува зъбите при вет.лекар!Мнението,че хуманните стоматолози разбират повече от ветеринарните е напълно погрешно и ВРЕДНО.Същото се отнася и до всички останали хуманни лекари-моите уважения към тях,но нека да не се занимават с лечение на животни/при тях е по-различно/
- (4 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »