Немски дог
Публикувано: 14 February 2008 - 05:58 PM
Публикувано: 15 February 2008 - 12:53 AM
Публикувано: 07 April 2008 - 10:48 PM
Публикувано: 07 April 2008 - 10:52 PM
Публикувано: 08 April 2008 - 10:00 PM
Публикувано: 08 April 2008 - 11:27 PM
Публикувано: 16 April 2008 - 10:16 PM
Публикувано: 27 April 2008 - 01:32 PM
Публикувано: 28 April 2008 - 01:23 PM
Публикувано: 10 May 2008 - 10:20 AM
аз съм виждал догове по изложби, но винаги в 70% от тях са налице следните недостатъци описани и в стандарта:
-ОЧИ:Отпуснати клепачи,
-ГРЪБ:Хлътнал или изпъкнал/шаранов/гръб.Твърде дълъг гръб.Горна линия,която отива нагоре към задницата.
каква е тенденцията да се справяте с тези недостатъци?
и един друг въпрос - разрешена ли е връзката м/у различните разцветки?
Поздрави!
п.п. Почитател съм на черния и арлекина :yahoo:

Публикувано: 10 May 2008 - 11:10 AM
Цитат
аз съм виждал догове по изложби, но винаги в 70% от тях са налице следните недостатъци описани и в стандарта:
-ОЧИ:Отпуснати клепачи,
-ГРЪБ:Хлътнал или изпъкнал/шаранов/гръб.Твърде дълъг гръб.Горна линия,която отива нагоре към задницата.
каква е тенденцията да се справяте с тези недостатъци?
и един друг въпрос - разрешена ли е връзката м/у различните разцветки?
Поздрави!
п.п. Почитател съм на черния и арлекина :yahoo:
Хмм, интересно ми е как изчислихте тези 70%...Съобщаването на точни цифри предполага воденето на статистика, каквато едва ли сте правили. ;) Също така не зная какви догове сте гледали и кога, защото кучетата от нашият Клуб не са се явявали на изложби в България от доста години / с малки изключения/. У нас има много догове, които не са клубни.
По отношение на споменатите недостатъци, начинът да се справиш с тях е като развъждаш кучета, които не ги притежват. По отношение на некоректната гръбна линия съм крайно несъгласна с Вас / уточнявам - аз говоря за Клубните кучета и не зная Вие кои имате предвид/ - договете, които развъждаме от 1999 година имат равни гърбове. Можете да видите част от тях на снимките от срещите ни. Разбира се, винаги се раждат такива и с недотам коректни линии, които се стараем да не развъждаме.
Лошото е, че у нас липсва необходимата дисциплина, съзнание и ПОЗНАНИЯ у хората по отношение на развъждането. Всеки си пуска кучето без да е наясно как, на кого и дали въобще е уместно да го пуска. Имаше обяви за кученца от много такива връзки на форума - става въпрос за неродословни догове, с недоказан произход.
По отношение на цветове - развъждат се помежду си както следва:
- жълти и тигрови
- черни /от черни и арлекини/ и арлекини
- сини със сини или черни /от сини/
Поздрави!!
Публикувано: 08 June 2008 - 09:40 PM
Цитат
Ако искате да го развъждате и да имате легитимни родословия за потомството му, ще трябва да го регистрирате и да станете член на Клуба.