Dog.bg Форуми : Кърлеж на кучето :-( ?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кърлеж на кучето :-( ?

#21 Потребителят е офлайн   Togo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 April 2007 - 06:22 PM

Привет ами какво да кажа ветеринарите в нашия град май ще се излезнат по некъдърни и от мене b) тц не искам да се правя на интелигентен просто искам да кажа че на кой не му се занимава на кой не му пука какво ще стане , и точно преди минутки хванах моя Того(Сибирчето ми) и изкарах въпросната гадина с пинсета не исках да го правя но като нямам избор нямаше как та изкарах го и що годе ми се виждаше цял пуснанах го в една пластмасова кутия да го поразгледам и като се разтърча bl) не съм очаквал че кърлежите са толкова бързи гадинки (мисля че си беше с шилото и всичкото си и се надявам да е бил тъй де ) иначе после го удавих във Лакочестител(Ацетон) по съвет на един ветеринарите тук пукна гадната твар за секунди , щях да го поя направо върху кученцето ама кат е вътре в ухото просто нямаше как !!! после ще го щракна с дигаталния и ще кача снимка да кажете и вие дали е кърлеж :( според мен беше 100% кърлеж !!!

#22 Потребителят е офлайн   mi6eto_i_ashley Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Retrievers, AGILITY
Публикувано: 28 April 2007 - 06:27 PM

лелеее... ти си герой бе! l) Аз не се наемам да се разправям с гадинките... oleeee Браво! Така се трупа опит! wink
User's Signature

The more people i meet, the more i like my Golden Retrievers!
Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   Togo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2007 - 07:23 PM

хехе мерси за ласкавите думи мишелето и ашли , колкото до снимката няма да е май просто не става пък и той се сгърчи целия кърлежа след като бе стоял 10-15мин. в лакочестителя и все пак искам да благодаря на всеки който се включи в темата със съветите си БЛАГОДАРЯ ви наистина ми помогнахте !!!

#24 Потребителят е офлайн   juj Икона

• Обичам те, Бъки!
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2007 - 09:30 PM

Радвам се, че сте успели с бебешорчето bravoS oo
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

JujitYy --> juj

#25 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2007 - 08:59 AM

Ох, и аз сама се заемам да махам кърлежите от кучето ми, но не винаги успешно. Въртя ги, суча ги, но веднъж му остана главата на един от тия гадове. После мястото след около седмица беше с изсъхнала издадена кожа. Отстраних я и отдолу нямаше нищо. Това беше миналата година. Предполагам, че нищо не е останало.
Предписаха ми на вирбак каишка, откакто миналата година бяхме с нея след онзи случай не се беше качил нито един кърлеж. Тая година сме с някаква евтина на първо време, Холандска е (поне така пише) за 4 лева. Да чукам на дърво още не са ни полазили гадовете. А предимството й е, че е водоустойчива, а ние много обичаме да влизаме в реката. Радвам се също, че няма алергична реакция. Мисля, че е на циперметринова основа като шампоана ни за външни паразити. Не може обаче да се прилагат други обезпаразитяващи с нея.
Имам въпрос към вет-овете. Доста странно ми беше, че препаратът за растителна защита НУРЕЛЕ (американски) - за листни въшки и т.н. е на същата основа и в упътването му пише, че не е препоръчително да се пръска докато наоколо има домашни животни. За какво става въпрос въобще? Заради евентуално поглъщане и токсика ли? s)
User's Signature

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]

#26 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2007 - 06:39 PM

И аз все ходя при ветеринаря щом видя забит кърлеж.Та там наблюдавам,че след като го извадят намазват мястото с йод(може и да е йодов разтвор не съм сигурна).Обясниха ми ,че така мястото на ухапването се дезинфекцира и ако случайно има нещо останало от кърлежа йода ще го изгори.
User's Signature

http://www.dogwelcome.info

Lord, help me be the person my dog thinks I am!

#27 Потребителят е офлайн   mi6eto_i_ashley Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 07 May 2007 - 11:43 AM

Вчера- паника! Ашла беше хванала ДВА кърлежа! n) Ходихме на полянка тука във Варна онзи ден и уж я прегледах чак вчера ги видях мръсните твари bash В 22:30 на гергьовден кой ще работи?! Нооо работеха!!! super best Много съм доволна! Обединена ветеринарна клиника- д-р Лилия Михайлова! Много мило отношение!!! Много внимателни, в София не са много такива лекари! Клиниката е страхотна- на мен нали ми правят впечатление малките неща, имаше чинийка от тези двойните железни и над нея имаше лепенка която показва, че може да пият кучета и котки от там bravoS И много добре обзаведена и чисто и електронен кантар, не да вдигам 25кг. си куче, като едвам го отлепям от земята cl) и КАСОВА БЕЛЕЖКА ми дадоха! Щях да падна! bl) И какво още... незнам, не се сещам, че бях в паника и гнус от двата кърлежа! s) А ако знаете къде се бяха забили... единия от страни на мустачките, като беше толкова малък, че приличаше точно на дупчица за мустаче, а другия от долу на гушката и изобщо не се виждаха! Сложих и Аdvantix-а, че го бях пресрочила малко ouu ouu ouu и сега всичко е наред!!! bravoS Ето линк към снимките на кърлежчетата (не се виждат много!) n)
http://bgphoto.net/p...77122656250.jpg
http://bgphoto.net/p...77382031250.jpg
User's Signature

Качена снимка

#28 Потребителят е офлайн   redhotsfan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2007 - 07:54 PM

Вчера с Чарли ходихме на села. Кото се върнахме и като си играхме му намерих кърлеж. Той не се беше забил ,а само седеше до врата му.Махнах го много лесно (с помощта на мама).Трябва ли да го намажа с нещо - дезинфекциращо или друго?
User's Signature

Качена снимка

#29 Потребителят е офлайн   mi6eto_i_ashley Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 May 2007 - 10:23 AM

Ако не си го обезпаразитил, отиди при ветеринар да ти го обезпаразити! Иначе с друго не.
User's Signature

Качена снимка

#30 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2007 - 11:05 AM

а да ви питам-на къде въртите кърлежа,когато го вадите?има много видове кърлежи и хоботчетата им са различно навити!шанса да го скъсате е много голям,затова просто мажете с олио (или друга мас) и чакате сам да се извади (започва да се задучава и излиза-ЦЯЛ)
ако го намажете със спирт-връща токсини с гостоприемника,затова-мажете,чакате и гледате къде пада,защото след 2 дена може пак да се закачи на кучето или на вас,ако се заселил в килима ви примерно
User's Signature

"Ако живееш с мисълта за победата,нищо не може да ти се опре"

#31 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 17 May 2007 - 11:07 AM

Не се маже с олио/мас/ точно защото връща всичко в кръвта ви/на кучето. ВЪрти се обратно на часовниковата стрелка, ако това има някакво значение. Но аз лично съм махала кърлеж и без да го въртя, а само с разклащане.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#32 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 17 May 2007 - 11:47 AM

Цитат

ВЪрти се обратно на часовниковата стрелка, ако това има някакво значение.

Няма, това е мит. wink
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#33 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2007 - 03:13 PM

samotnata защо не вземеш през почивните дни да отвориш някой учебник по паразитология или кратък курс по зоология и не прочетеш нещо ново и в час с по-нови наблюдения? спирта изгаря кърлежите и тогава връщат токсини(също и ако ги стиснете при опит да ги вадите),а с олио се задушават бавно и излизат сами без да има заразени.... wink
казвам го от личен опит,а и защото го пише в УЧЕБНИЦИТЕ ПО ВМ ;)
User's Signature

#34 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 18 May 2007 - 03:17 PM

Как пък улучихте, ами точно за този изпит уча в момента. Каквото искате говорете, но аз също от опит знам, а и достатъчно лекари са ми го казали, че с олиото също повръщат. Не виждам смисъл да се караме като говорим за почти едно и също нещо. Ако идеята е вие да сте права, ок, вие сте права, но не съм убедена, че така няма да се подведе някой.
User's Signature

#35 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2007 - 03:22 PM

в такъв случай проблема е в авторите,нали??? b) cheers
User's Signature

#36 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 18 May 2007 - 03:34 PM

АКО има проблем, то може би е в авторите.... Важното е кучетата, а и ние да сме добре, пък другото са дребни неща... super best
User's Signature

#37 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2007 - 08:21 PM

Така: по отношение на въмшните паразити е много важна профилактиката. Искам да подчертая, че обезпаразитяването е отговорна дейност и макар да изглежда лесно, трябва задължително да се извърши под контрола на лекар. И още при никакви обстоятелства не мажете кърлежа с нищо. Това го задушава и той повръща, което увеличава шанса от заразяване на гостоприемника.
User's Signature

Качена снимка

#38 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2007 - 08:24 PM

Цитат

в такъв случай проблема е в авторите,нали??? b) cheers

Авторите могат да сгрешат. Аз съм специалист ентомолог и съм научил това от водещи специалисти арахнолози и паразитолози.
User's Signature

Качена снимка

#39 Потребителят е офлайн   Svetoslav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2007 - 01:37 PM

Познати мажат кърлежа с олио и за отрицателно време тои излиза . За вече 13 години на кучето му няма нищо, винаги са процедирали така r)

#40 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 20 May 2007 - 01:41 PM

Цитат

Познати мажат кърлежа с олио и за отрицателно време тои излиза . За вече 13 години на кучето му няма нищо, винаги са процедирали така r)

Някои неща се променят, събира се повече информация и е хубаво ние да я ползваме. Това, че не се е случило нищо до сега - не значи, че това е правилния начин.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни