Dog.bg Форуми : летни неволи

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

летни неволи

#41 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 20 June 2007 - 01:51 PM

В крайна сметка след като Фронтлайна няма репелентно дейстие какъв процент вероятност има кучето да се зарази от нещо след забиването на кърлежа или бълхите?Задавам така въпроса защото вече намерих 5-6 забити и умрели кърлежа върху кучо,а снощи намерих и една бълха която се разхождаше по него n) .Прочетох за пудрите ,но категорично не мога да ги използвам ,защото ние всеки ден се въргаляме по локви,реки и всякакви водни пространства които намерим ouu

#42 Потребителят е офлайн   sad eyes Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2007 - 02:05 PM

Цитат

в петък сложих "Duowin "-contact на Virbac по съвет на нашата вет. Искам да видя действието , като се предполага, че предпазва къщата и ареала на хората , които са с животното. Просто споделям ;)

и ние изпозлваме този препарат. Според моя ветеринарен лекар не по-малко ефикасен от други широко рекламирани,но е на по-достъпна цена.Не съм намирала нито кърлежи,нито бълхи. По повод на пудрите-ползвам Тапилан за живеещи навън котки, 100% ефективен препарат и никога не съм имала проблем с писаните.

#43 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 20 June 2007 - 02:14 PM

Цитат

В крайна сметка след като Фронтлайна няма репелентно дейстие какъв процент вероятност има кучето да се зарази от нещо след забиването на кърлежа или бълхите?Задавам така въпроса защото вече намерих 5-6 забити и умрели кърлежа върху кучо,а снощи намерих и една бълха която се разхождаше по него n) .Прочетох за пудрите ,но категорично не мога да ги използвам ,защото ние всеки ден се въргаляме по локви,реки и всякакви водни пространства които намерим ouu

До колкото съм разбрала от четенето:
кърлежа се забива и започва да смуче. Тогава поема препарата и - умира. Ако няма препарат ще продължи да смуче, след което започва да "връща". Заразяването става именно във втората фаза - "връщането", което не се случва, защото умира от препарата в първата фаза.

В съседна тема д-р Коко е написал:

Цитат

Фронтлайна няма репелентно действие и не отблъсква бълхите, а те дори и умрели заразяват кучето или котката с тенията.

User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#44 Потребителят е офлайн   mamaZu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2007 - 02:29 PM

sad eyes....засега съм изключително доволна. Докато другите с каишки и пудри масово си пощят хайванчетата ( което иде да рече, че около нас има ) ние волно се търкаляме в избуелите треви и освен някой друг осил поне засега не съм намирала нищо r)

myki
User's Signature

Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи!

#45 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 June 2007 - 06:25 PM

bushkata и аз това имах предвид с питането си ,защото прочетох написаното в другата тема и честно казано доста ме обезпокои.А пък да не говорим че с това транспортиране на тези гадове умирам от ужас да не плъзне цялата къща и да тръгнат и по нас a)

#46 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2007 - 07:06 AM

а производителя твърди друго (на Фронтлайн имам предвид). паразитите загиват при контакт с животното, и ням нужда да смучат. тоест само от това че се разхожда върху козинката още преди да се забие кърлежът трябва да умре.

#47 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 21 June 2007 - 08:29 AM

Мога само да му пратя много поздрави на производителя. Слагаме фронтлайн всеки месец,освен него сме и с противопаразитна кайшка на Байер и какво-едно голямо нищо.Бълхите си се разхождат по него,кърлежите се забиват и после трябва да ги махам bash Аман вече fow

#48 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 21 June 2007 - 12:15 PM

Активната съставка на Фронтлайн е фипронил, който няма репелентно действие. Кърлежите и бълхите се покачват по кучето или котката и чрез космите по тях се полепва веществото. Това е достатъчно да умрат-естествено след някой час. За това време и да се забият няма опасност от заразяване с трансмисивни инфекции.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#49 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 June 2007 - 06:25 PM

Дано да е така, защото и с Фронтлайн аз намирам забили се кърлежи, естествено умряли, но ... не мога да засека за колко време са умряли. За това хората се притесняват, че въпреки това кърлежите се забиват. Кучетата ми са средно около 21-24 кг., ползвам капките, които са до 40 кг., и когато ходим на места с повече кърлежи .... след това намирам по нещичко тук там, да не говорим, че ги носят в къщи, където могат да се забият и на човек, който не е третиран с фронтлайн. За това смятам, че поне в градовете парковете задължително трябва да се третират срещу кърлежи, а не общината да се чуди на кой да възложи тази задача и така да си мине сезона. Южния парк е пълен, северния, западния ... а са пълни и с хора и деца. Това е безотговорност! Възмущава ме, честно.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#50 Потребителят е офлайн   Elizabeth Bathory Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2007 - 09:26 AM

Аз слагах оня ден Фронтлайн на двете ми кучета но снощи видях по няколко бълхи в тях. a) a)

#51 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2007 - 06:05 PM

Цитат

С изключение на Фронтлайн останалите продукти имат репелентно/ отблъскващо/ действие освен акарицидното. Дали действа и колко време е друг въпрос. Тапилан пудра със сигурност отблъсква, но е краткотрайна. Продуктите та Канина също отблъскват на базата на етеричните масла, но доколко трепят тепърва ще се доказват. Скалибор също отблъсква. Но имайте предвид, че няма сто процентов продукт. Моя вот е за Фронтлайн. Ако е опаразитено животното спрей, иначе спот-он. Ако може всеки месец.

Интересуваме се от препаратите и тяхната ефективност .Има ли странични деиствия и напълно ли са безопасни за d) Предварително благодаря
User's Signature

Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив... Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.Ще се грижиш ли за мен..страх ме е...маничка съм а мама я няма ". Смешно е, но и аз не вярвах че един поглед на едно такова малко животно може да породи такива безкрайни емоции . ДЖУДИ

#52 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 July 2007 - 07:19 PM

Вече трета седмица сме с Адвантикс и всичко е 1super няма бълхи ,няма кърлежи,няма комари.За разлика от Фронтлайна n) А все пак не излизаме от тревите/при нас в кварталите няма кой да пръска против кърлежи/ и си играем с почти всички бездомни наоколо.Така ,че аз вече знам за себе си ,че вече минаваме на Адвантикс r)

#53 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2007 - 07:49 PM

Цитат

Вече трета седмица сме с Адвантикс и всичко е 1super няма бълхи ,няма кърлежи,няма комари.За разлика от Фронтлайна n) А все пак не излизаме от тревите/при нас в кварталите няма кой да пръска против кърлежи/ и си играем с почти всички бездомни наоколо.Така ,че аз вече знам за себе си ,че вече минаваме на Адвантикс r)

Бих ви помолила да ми опишете начина на приложение и наи вече имали странични деиствия
User's Signature

Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив... Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.Ще се грижиш ли за мен..страх ме е...маничка съм а мама я няма ". Смешно е, но и аз не вярвах че един поглед на едно такова малко животно може да породи такива безкрайни емоции . ДЖУДИ

#54 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 July 2007 - 07:51 PM

Спот-он препарат с репалентно действие.Прилага се чрез накапване като Фронтлайна ,но има и отблъскващо действие срещу гадовете.Слага се всеки месец.Не съм запозната да има странични ефекти ако това имахте предвид r) и аз лично съм много довоно след проблемите които имах с Фронтлайна

#55 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2007 - 07:54 PM

Цитат

Спот-он препарат с репалентно действие.

ТРОЙНАТА ЗАЩИТА СРЕЩУ КЪРЛЕЖИ, БЪЛХИ И КОМАРИ

ADVANTIX® Spot-on предпазва кучето ви за 4 седмици като действа:
Срещу кърлежи: Унищоважа тези, които са върху кучето и отблъсква тези, които са в околната среда. ADVANTIX® Spot-on е единственият препарат с репелентно действие.
Срещу бълхи: До 3-5 минтути след приложението бълхите спират да хапят и умират. Ефектът се разпространява и върху всички ларви, намиращи се в околната среда.
Бълхите винаги са ни съпътствали. Но те са нещо повече от незначително дразнене за кучетата и котките. Бълхите са първопричината и за заболявания, могат да бъдат междинни
гостоприе­мници на тении, а в случай на остро опаразитяване могат
да предизвикат анемия.
Жизненият цикъл на бълхата:
1. По кучетата и котките се откриват само възрастни бълхи. Те не идват и не си отиват, а остават, докато не умрат или не бъдат отстранени.
2. До 24 часа след първото всмукване на кръв женската бълха започва да снася яйца около 20 наведнъж. От козината на животното те лесно попадат в околната среда. През краткия си живот една бълха може да снесе над 2 000 яйца.
3. Ларвите на бълхите се излюпват от яйцата и започват да се хранят с органични отпадъци като изпражнения от бълхи и яйца на тения мъртви кожни клетки.
4. Те образуват какавида и плетат пашкул, в който се развива възрастната бълха. Стимулирана от топлината и движението на близките котка, куче или собственика им, бълхата се появява и скача върху животното-гостоприемник и ... от тук целият цикъл започва отначало.
Всички ние искаме най-доброто за домашните си любимци. Ефективният контрол на бълхите следва да бъде също толкова важна част от общите грижи за здравето. Съществуват много препарати и продукти за борба срещу бълхи, но повечето от тях (спрейовете, шампоаните) има краткотрайно действие. А продуктите, които спират развитието на яйцата на бълхите, изобщо не убиват възрастните бълхи така те могат да продължат да хапят седмици и дори месеци след лечението. Най-модерният метод за контрол на бълхите е чрез накапване на противопаразитен препарат в една точка (spot-on).
Срещу комари и пясъчни мухи: Отблъсква ги и намалява риска от пренасянето на заболявания като лайшманиозата, ерлихиозата и дирофилариозата.
Продуктът е приложим и по време на бременност, кърмене и при кученца на възраст над 7 седмици. НЕ СЕ ИЗПОЛЗВА ПРИ КОТКИ!
ADVANTIX® Spot-on е единственият продукт (пипета), който го предпазва не само от кърлежи, но и от бълхи, комари и пясъчни мухи!
ADVANTIX® Spot-on е единсгвеният продукт с репелентно действие
Знае те ли от каде мога да прочета или получа по подробна информация.Благодаря ви.
User's Signature

#56 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2007 - 09:10 PM

Frontline Combo за двойно действие! Frontline Combo осигурява пълна защита срещу бълхи благодарение на едновременното действие върху възрастните и върху незрелите им форми в продължение на два месеца. Frontline Combo осигурява пълна защита срещу кърлежи в продължение на един месец! Съдържанието на пипетата се поставя директно върху кожата в областта между раменете (холката) след разгръщане на козината. Важно е съдържанието на пипетата да попадне върху кожата, а не върху козината . Препаратът се разпростарнява чрез кожните мазнини и се натрупва в мастните жлези. Те играят ролята на резервоар за фипронила от където той заедно с мастния секрет се отделя по дължината на косъма. По този начин на третираните животни се осигурява постоянна защита в продължение на седмици. Животните не трябва да бъдат къпани 48 часа преди и след третирането с препатата, за да не се намалят кожните мазнини необходими за разпространението му от мястото на накапване до всички части на тялото. Важно е да се прилага през цялата година, преди още да се открият бълхи и кърлежи. Продуктите от гамата Frontline могат да се прилагат ефикасно при всякакви обстоятелства; ще бъдете спокойни дори ако къпете животните с шампоан всяка седмиц Интересува ме кое е за претпочита не Frontline или ADVANTIX и имат ли странични деиствия за d)
User's Signature

#57 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2007 - 12:03 PM

Зравейте на всички, днеска купихме frontline combo но в брошурката която ни дадоха нямаше начин на употреба, казвали са ми че се изтисква отзад на вратлето, по точно на кожата. Предполагам че се изтисква цялото!? Мислим днеска да отидем при вета ни защото ни е за първи път и после вече да се справяме сами. r) Според мене така ще е по добре, защото не искам да роскувам въпреки че отвсякъде се чуват само хубави отзиви за продукта Frontline. r)
User's Signature

http://www.vbox7.com/play:d880ab65

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...

#58 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2007 - 12:32 PM

Цитат

Зравейте на всички, днеска купихме frontline combo но в брошурката която ни дадоха нямаше начин на употреба, казвали са ми че се изтисква отзад на вратлето, по точно на кожата. Предполагам че се изтисква цялото!? Мислим днеска да отидем при вета ни защото ни е за първи път и после вече да се справяме сами.  r) Според мене така ще е по добре, защото не искам да роскувам въпреки че отвсякъде се чуват само хубави отзиви за продукта Frontline. r)

Точно така - има пипети до 10 и над 10кг.

От вет нямате нужда - отчупвате върха, разтваряте козината и изстисквате
върху кожата на врата - процедурата отнема не повече от 1 минута.

Кучето не трябва да се къпе 48 часа преди и след обезпаразитяването.

-Едит
То го пишело в предния пост, не обърнах внимание.
User's Signature

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!

#59 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2007 - 01:28 PM

d) От май месец сме с медальончето и ето вече 5 месеца нито бълхи, нито кърлежи. Много съм доволна. Наистина срокът на действие е две години и ще видим за по нататък как ще е. Цената му е 42 лв. d)
User's Signature

Това е Одри. Не прави на другите това, което не искаш да направят на теб!

#60 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2007 - 12:04 PM

Аха, амии ние щяхме вчера да ходим на ветеринар, но аз реших че ако съм права няма да има нужда, благодаря. b) Оказва се че е лесно и след малко ще го сложим и дано да се изчистят гадинките 1super Само ако може да ми кажете каква е разликата между frontline и frontline combо, защото доколкото разбрах едното действа за четири месеца, а frontline combo за два, и в момента не знам дали сме направили правилният избор bl) :)
User's Signature

http://www.vbox7.com/play:d880ab65

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни