летни неволи
Публикувано: 20 June 2007 - 01:51 PM
Публикувано: 20 June 2007 - 02:05 PM
Цитат
и ние изпозлваме този препарат. Според моя ветеринарен лекар не по-малко ефикасен от други широко рекламирани,но е на по-достъпна цена.Не съм намирала нито кърлежи,нито бълхи. По повод на пудрите-ползвам Тапилан за живеещи навън котки, 100% ефективен препарат и никога не съм имала проблем с писаните.
Публикувано: 20 June 2007 - 02:14 PM
Цитат
До колкото съм разбрала от четенето:
кърлежа се забива и започва да смуче. Тогава поема препарата и - умира. Ако няма препарат ще продължи да смуче, след което започва да "връща". Заразяването става именно във втората фаза - "връщането", което не се случва, защото умира от препарата в първата фаза.
В съседна тема д-р Коко е написал:
Цитат

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 20 June 2007 - 02:29 PM
myki

Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи!
Публикувано: 20 June 2007 - 06:25 PM
Публикувано: 21 June 2007 - 08:29 AM
Публикувано: 21 June 2007 - 12:15 PM

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
Публикувано: 21 June 2007 - 06:25 PM

JulyVell Siberians
Публикувано: 16 July 2007 - 06:05 PM
Цитат
Интересуваме се от препаратите и тяхната ефективност .Има ли странични деиствия и напълно ли са безопасни за d) Предварително благодаря

Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив... Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.Ще се грижиш ли за мен..страх ме е...маничка съм а мама я няма ". Смешно е, но и аз не вярвах че един поглед на едно такова малко животно може да породи такива безкрайни емоции . ДЖУДИ
Публикувано: 16 July 2007 - 07:19 PM
Публикувано: 16 July 2007 - 07:49 PM
Цитат
Бих ви помолила да ми опишете начина на приложение и наи вече имали странични деиствия

Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив... Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.Ще се грижиш ли за мен..страх ме е...маничка съм а мама я няма ". Смешно е, но и аз не вярвах че един поглед на едно такова малко животно може да породи такива безкрайни емоции . ДЖУДИ
Публикувано: 16 July 2007 - 07:51 PM
Публикувано: 16 July 2007 - 07:54 PM
Цитат
ТРОЙНАТА ЗАЩИТА СРЕЩУ КЪРЛЕЖИ, БЪЛХИ И КОМАРИ
ADVANTIX® Spot-on предпазва кучето ви за 4 седмици като действа:
Срещу кърлежи: Унищоважа тези, които са върху кучето и отблъсква тези, които са в околната среда. ADVANTIX® Spot-on е единственият препарат с репелентно действие.
Срещу бълхи: До 3-5 минтути след приложението бълхите спират да хапят и умират. Ефектът се разпространява и върху всички ларви, намиращи се в околната среда.
Бълхите винаги са ни съпътствали. Но те са нещо повече от незначително дразнене за кучетата и котките. Бълхите са първопричината и за заболявания, могат да бъдат междинни
гостоприемници на тении, а в случай на остро опаразитяване могат
да предизвикат анемия.
Жизненият цикъл на бълхата:
1. По кучетата и котките се откриват само възрастни бълхи. Те не идват и не си отиват, а остават, докато не умрат или не бъдат отстранени.
2. До 24 часа след първото всмукване на кръв женската бълха започва да снася яйца около 20 наведнъж. От козината на животното те лесно попадат в околната среда. През краткия си живот една бълха може да снесе над 2 000 яйца.
3. Ларвите на бълхите се излюпват от яйцата и започват да се хранят с органични отпадъци като изпражнения от бълхи и яйца на тения мъртви кожни клетки.
4. Те образуват какавида и плетат пашкул, в който се развива възрастната бълха. Стимулирана от топлината и движението на близките котка, куче или собственика им, бълхата се появява и скача върху животното-гостоприемник и ... от тук целият цикъл започва отначало.
Всички ние искаме най-доброто за домашните си любимци. Ефективният контрол на бълхите следва да бъде също толкова важна част от общите грижи за здравето. Съществуват много препарати и продукти за борба срещу бълхи, но повечето от тях (спрейовете, шампоаните) има краткотрайно действие. А продуктите, които спират развитието на яйцата на бълхите, изобщо не убиват възрастните бълхи така те могат да продължат да хапят седмици и дори месеци след лечението. Най-модерният метод за контрол на бълхите е чрез накапване на противопаразитен препарат в една точка (spot-on).
Срещу комари и пясъчни мухи: Отблъсква ги и намалява риска от пренасянето на заболявания като лайшманиозата, ерлихиозата и дирофилариозата.
Продуктът е приложим и по време на бременност, кърмене и при кученца на възраст над 7 седмици. НЕ СЕ ИЗПОЛЗВА ПРИ КОТКИ!
ADVANTIX® Spot-on е единственият продукт (пипета), който го предпазва не само от кърлежи, но и от бълхи, комари и пясъчни мухи!
ADVANTIX® Spot-on е единсгвеният продукт с репелентно действие
Знае те ли от каде мога да прочета или получа по подробна информация.Благодаря ви.

Публикувано: 16 July 2007 - 09:10 PM

Публикувано: 14 September 2007 - 12:03 PM

http://www.vbox7.com/play:d880ab65
Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...
Публикувано: 14 September 2007 - 12:32 PM
Цитат
Точно така - има пипети до 10 и над 10кг.
От вет нямате нужда - отчупвате върха, разтваряте козината и изстисквате
върху кожата на врата - процедурата отнема не повече от 1 минута.
Кучето не трябва да се къпе 48 часа преди и след обезпаразитяването.
-Едит
То го пишело в предния пост, не обърнах внимание.

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!
Публикувано: 14 September 2007 - 01:28 PM

Това е Одри. Не прави на другите това, което не искаш да направят на теб!
Публикувано: 15 September 2007 - 12:04 PM

http://www.vbox7.com/play:d880ab65
Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...