Dog.bg Форуми : летни неволи

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

летни неволи

#1 Потребителят е офлайн   shnorhi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 April 2007 - 03:05 PM

Тук искам да отворя въпрос за ефикасността на различните предпазни средства, да коментираме факторите цена-качество-период на действие. До колкото знам кучето трябва да е по-голямо от осем месеца за да му се сложи противопаразитна каишка. Моето куче е бяло, което изключва използването на Frontline,капките са сини и се получава неприятно оцветяване, а за по-новата му разновидност Frontline COMBO е съм чул много добри отзиви. В момента използвам ADVANTIX на Bayer, все още не мога да кажа нищо относно ефикасността, за десетина дни не съм забелязъл "вредители". Важното е, че течността е безцветна и това напълно ни устройва. А и кучо няма симптоми на кожна непоносимост към препарата, макар че това е по-скоро индивидуално за всяко животно.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
www.infidance.com

#2 Потребителят е офлайн   д-р Цветан Цонев Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 26 April 2007 - 04:01 PM

Цитат

Frontline,капките са сини и се получава неприятно оцветяване, а за по-новата му разновидност Frontline COMBO е съм чул много добри отзиви. .

Фронтлайн спот-он само опаковката му е синя,а на Фронлайн Комбо е зелена,но препарата и в двата случая е безцветен.
User's Signature

Ветеринарен кабинет "Д-р Цонев"
гр.Варна, ул."Пейо Яворов" 38
GSM 089 8761905:087 8761905
http://www.d-rtsonev.info

#3 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 26 April 2007 - 04:05 PM

Моето мнение е, че на пазара има достатъчно качествени продукти, но за всяко куче ефикастността е различна. Има много причини някои препарати на едни да действат перфектно, на други не чак толкова и всеки трябва по пътя на опит-грешка да стигне до най-ефикасното за неговото си куче. А както виждаме даже и цвета на препарата вече има значение r)
Аз за мойто куче съм доволна от пудрите и каишките на Баер, Адвантик мисля следващия месец да го изпробвам. Останалите не считам за достатъчно ефикасни при моето куче.
А цената няма почти никакво значение, само препарата да си върши работата, защото определено ако не я свърши може да докара много бели.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#4 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2007 - 05:18 PM

Аз използвам комбинирана каишка за кърлежи и бълхи на ВирБак и съм изключително доволна wink
User's Signature

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]

#5 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 26 April 2007 - 05:51 PM

Ох има много такива теми, ма ме мързи да търся n)
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#6 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 26 April 2007 - 09:31 PM

Това ни е трето куче, което обезпаразитяваме с Фронтлайн спот-он - много съм доволна, не сме хващали кърлежи. Добавям само, че топлите месеци се обезпаразитяваме външно на около 40-дневни интервали b)
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#7 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 April 2007 - 10:17 PM

Цитат

Тук искам да отворя въпрос за ефикасността на различните предпазни средства, да коментираме факторите цена-качество-период на действие. До колкото знам кучето трябва да е по-голямо от осем месеца за да му се сложи противопаразитна каишка. Моето куче е бяло, което изключва използването на Frontline,капките са сини и се получава неприятно оцветяване, а за по-новата му разновидност Frontline COMBO е съм чул много добри отзиви. В момента използвам ADVANTIX на Bayer, все още не мога да кажа нищо относно ефикасността, за десетина дни не съм забелязъл "вредители". Важното е, че течността е безцветна и това напълно ни устройва. А и кучо няма симптоми на кожна непоносимост към препарата, макар че това е по-скоро индивидуално за всяко животно.

Не разбрах какво те интересува-кой препарат ще ти помогне или кой ще подхожда на очите на кучето ти.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#8 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 26 April 2007 - 10:53 PM

Е вече започва да ми става досадно да Ви чета заяжданиците, сериозно. Човека иска да обсъдим препаратите, отделно си има и по-различно изискване. Какво ви пречи на вас това? И защо веднага трябва да се направи хаплива забележка, толкова ли не можахте да си я премълчите? Струва ми се, че форума ви е нещо като отдушник, където да си изкарате на някой непознат нервите от деня. Или сте си такъв по принцип? Във всички случаи е досадно да се четат постоянно такива забележки, свикнете, че не всички са умни, начетени и интелигентни като вас.

П.п. Извинявам се на модовете за офф-а, но просто ми омръзна вече.
User's Signature

#9 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2007 - 06:18 AM

И кучетата и котарака ми са с Фронтлайн,много съм доволна и не съм имала проблеми.Мога да допълня,че едно време котарака хващаше бълхи незнайно как без да излиза навън и никакви шампоани,пудри и каишки не помагаха,бях се побъркала и тогава "открих" Фронтлайн-оттогава вече години го ползваме и всички са доволни и ние и животните!

#10 Потребителят е офлайн   mmouse Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2007 - 09:33 AM

Оффффф, и аз се чудя какво да използвам, защото малките гадове вече плъзнаха (даже вчера имахме един на ухото), а тази сутрин на стената a) ouu .
Трябва бързо да взема решение и да тичам при доктора, но не знам каишка или спот-он?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   yoki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2007 - 10:02 AM

Искам да попитам от какво точно предпазват препаратите против бълхи и кърлежи?Има ли такива ,чието действие не позволява на кърлежите да се качват на кучето ? Задавам въпроса , защото третирам кучетата си с фронтлайн ,но това не пречи на гадините да се разхождат из къщи.

#12 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2007 - 10:25 AM

Аз ползвам Frontline, но вчера ми се стори, че в козината над окото на шпица има нещо - махнах "нещото" с пинсета за вежди. Не съм убедена, че е бил кърлеж обаче - никога не съм виждала как изглежда r)
User's Signature

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!

#13 Потребителят е офлайн   mihaella77 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2007 - 10:54 AM

Миналата година сложихме Frontline и от тогава не са имали бълхи. Много съм доволна! Тази година купих Frontline COMBO. Довечера ще се накапем. Въпреки, че го слагаме веднъж годишно нямаме проблеми, но явно и в районите ни на разходка няма много гадинки, защото всички препарати имат определен срок на действие - за Frontline знам, че е 2 месеца за бълхи и 1 месец за кърлежи.

#14 Потребителят е офлайн   yoki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2007 - 10:58 AM

Ами приличат на много мънички паячета с нещо като хоботче.Това ,че не знаеш как изглеждат е добре,значи не си се сблъсквала с този проблем.Аз си мисля ,че каквото и да слагаме не се ли напръскат тревните площи няма отърване.Миналото лято например във Варна нямаше ,а сега е ужас просто .Не мога изобщо да ги изведа.Те просто се виждат как пълзят по кучетата.

#15 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 27 April 2007 - 12:38 PM

Кърлежите са много специфични и не могат да се сбъркат с нищо друго. Най-малкото защото те се забиват в кожата и после им "стърчи" задника някак си по-нагоре. Ето ненапит кърлеж:

Качена снимка

И напит кърлеж:

Качена снимка
User's Signature

#16 Потребителят е офлайн   shnorhi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2007 - 12:41 PM

Цитат

Искам да попитам от какво точно предпазват препаратите против бълхи и кърлежи?Има ли такива ,чието действие не позволява на кърлежите да се качват на кучето ? Задавам въпроса , защото третирам кучетата си с фронтлайн ,но това не пречи на гадините да се разхождат из къщи.

Как FRONTLINE унищожава бълхите и кърлежите ?
FRONTLINE няма системно действие т.е. той не преминава в кръвообръщението на третираните животни. FRONTLINE действа при контакт с паразитите. За да умрат те не трябва да смучат кръв от животните. След прилагането на FRONTLINE активната му съставка фипронил се натрупва в мастните жлези от където заедно с мастния секрет се отделя по дължината на косъма. При контакт на паразитите с козината фипронил преминава през обвивката им. В паразита фипронил се свързва специфично с рецепторите за основния нервен транмитор при безгръбначните животни гама амино маслената киселина. По този начин се блокират хлоридните канали, повлиява се предаването на нервните импулси. Паразита изпада в състояние на свръхвъзбудимост и умира.
FRONTLINE не предпазва от захващане на кърлежи по кожата, но ги унищожава за 24 до 48 часа, като намалява опасността от предаване на болести. Предаването от кърлежите на гостсоприемника на причинителите на заболявания става предимно през втората фаза на насмукване с кръв. Тази фаза започва 24-48 часа след прикрепването на кърлежа към животното.

p.s. Редовете са извадени от интернет www.sambs.bg и нямат за цел реклама на дадения продукт, просто поясняват принципа на действие на тези препарати.
Нека ме простят всички ветеринари за проявеното понякога от мен невежество, но и нямам намерение да влизам в словестни дуели.
User's Signature

www.infidance.com

#17 Потребителят е офлайн   dox Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2007 - 10:10 PM

Според моя вет. от дългото използване Frontline продуктите са загубили ефикасноста си, т.е. кърлежите са станали резистентни към тях. Затова било добре да сменяме препаратите за външно обезпаразитяване. Специално в Южния парк където разхождам моя Голди, доста от стопаните са недоволни от действието на Frontline.
един познат казва, че за 10 дни откакто ветеринарния е накапал кучето му с Frontline е открил 3 забити живи кърлежа. За ваденето на всеки от тях е дал по 5.00 лв. Е тогава какво излиза - на месец плащаме по 15.00 лв. за Frontline, a след това още за 10 дни даваме 15 лв. да си събираме живите кърлежи.... a)

#18 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 27 April 2007 - 10:35 PM

Цитат

Според моя вет. от дългото използване Frontline продуктите са загубили ефикасноста си, т.е. кърлежите са станали резистентни към тях. Затова било добре да сменяме препаратите за външно обезпаразитяване. Специално в Южния парк където разхождам моя Голди, доста от стопаните са недоволни от действието на Frontline.
един познат казва, че за 10 дни откакто ветеринарния е накапал кучето му с Frontline е открил 3 забити живи кърлежа. За ваденето на всеки от тях е дал по 5.00 лв. Е тогава какво излиза -  на месец плащаме по 15.00 лв. за Frontline, a след това още за 10 дни даваме 15 лв. да си събираме живите кърлежи.... a)

Кърлежа се забива, смуче и после пада (когато кучето е третирано с Фронтлайн).

Въпроса е, че май няма препарат, който да ги отблъсква - да не се стига до качване и смукане.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#19 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 27 April 2007 - 11:00 PM

Специално кърлежите откак използвам Болфо се качват, но нямат достатъчно време да се забият и умират в размките на 20-30 мин. Направо изсъхват.
За Адвантикс твърдят производителите, че има репелентно действие.
User's Signature

#20 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 April 2007 - 11:41 PM

С изключение на Фронтлайн останалите продукти имат репелентно/ отблъскващо/ действие освен акарицидното. Дали действа и колко време е друг въпрос. Тапилан пудра със сигурност отблъсква, но е краткотрайна. Продуктите та Канина също отблъскват на базата на етеричните масла, но доколко трепят тепърва ще се доказват. Скалибор също отблъсква. Но имайте предвид, че няма сто процентов продукт. Моя вот е за Фронтлайн. Ако е опаразитено животното спрей, иначе спот-он. Ако може всеки месец.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни