Фотогалерия на Каракачанското куче
Публикувано: 22 February 2008 - 04:05 PM
мад макс ти не можеш ли да разбереш 4е аз и моите деди сме от този край .Не може Росен Михайлов или Сидер Седеф4ев да ми кажат как са се нари4али ку4етата при нас поради простата при4ина 4е те не са от Пиринска Македония.Ку4етата при нас винаги са се нари4али ов4арски или 4обански.Името карака4анка по4на да се използва от някои хора (и то от хора които нямат ку4ета или не разбират от ку4ета) едва преди 5-6 години под влияние на пресата. Освен това про4ети една статия на Венелин Дин4ев където той признава 4е ку4етата на Пиринска Македония са по-разли4ни (има с тигрова окраска ,с по -права опашка ,с по-къс косъм,с тъмни муцуни) и 4е фенотипно са близо до ку4етата от Шар планина.Също казва 4е при добро желание е можело от тях да се изведе втора порода разли4на от карака4анската.Затова нашите ку4ета са разли4ни и не се нари4ат карака4ански.Дотук с урока.
Публикувано: 22 February 2008 - 05:30 PM
Цитат
мад макс ти не можеш ли да разбереш 4е аз и моите деди сме от този край .Не може Росен Михайлов или Сидер Седеф4ев да ми кажат как са се нари4али ку4етата при нас поради простата при4ина 4е те не са от Пиринска Македония.Ку4етата при нас винаги са се нари4али ов4арски или 4обански.Името карака4анка по4на да се използва от някои хора (и то от хора които нямат ку4ета или не разбират от ку4ета) едва преди 5-6 години под влияние на пресата. Освен това про4ети една статия на Венелин Дин4ев където той признава 4е ку4етата на Пиринска Македония са по-разли4ни (има с тигрова окраска ,с по -права опашка ,с по-къс косъм,с тъмни муцуни) и 4е фенотипно са близо до ку4етата от Шар планина.Също казва 4е при добро желание е можело от тях да се изведе втора порода разли4на от карака4анската.Затова нашите ку4ета са разли4ни и не се нари4ат карака4ански.Дотук с урока.
goce_07,
имаш още да поучиш преди да преподаваш уроци.
В грешка си и в двата пункта.
1. за името
2. за статията
Успех в учението!

http://www.karakacha...forum/index.php
"All truth passes through three stages.
First, it is ridiculed.
Second, it is violently opposed.
Third, it is accepted as self-evident"
Arthur Schopenhauer /1788-1860/
Публикувано: 22 February 2008 - 08:37 PM
Alpin ти откъде си.Кара тази статия съм я 4ел в карака4анския форум.И кажете къде и кой в Неврокопско,Банско и Разлог е нари4ал ку4етата карака4ански.И друго Кара - не мисли 4е разбираш много от ку4ета.Само 4овек да види недоразумението Буян и му става ясно какви разбира4и сте.И ако ти си Сидер Седеф4ев кажи какви аборигенни ку4ета е имало в Пернишко.Никави.Вси4ко сте взели от Банско,Разлог,Гоце дел4ев.Също така и от Костенския район .Така 4е не си ти този , който ще каже на хората от тези райони как са се нари4али и как са изглеждали ку4етата там.Може в цялата останала 4аст на България да са се нари4али карака4ански ,но в Гоце Дел4ев,Банско,Разлог,Велинград са се нари4али само ов4арски и по никакъв друг на4ин.
Публикувано: 22 February 2008 - 09:32 PM
;D ;D ;D
goce_07, не се изхвърляй излишно.
За името -каракачанско: Ами например най-известният настоящ овчарлия в разложко Иван Коцаков -Катевия си ги наричаше и каракачански и овчарски до преди няколко години. После в София създадоха името Б.О.К. за да се регистрирала уж по-лесно и бързо породата във FCI. Няколко години по-късно в Разлог се организира регионален клуб към НКБОК. Но след като Динко си откри отдавна откраднатото му куче в Пазарджик, разложкият клуб излезе от НКБОК...
Благодаря ти, че с написаното от теб признаваш, че никой овчар не е употребявал името Б.О.К. с което потвърждаваш и моите думи по-горе.
И да завърша с името ще ти припомня цитат от официалният стандарт на Каракачанското куче.
Това че ти не знаеш какви аборигенни кучета е имало извън Банско, Разлог, Гоце Делчев и Костенец, не означава че е нямало. И че няма хора които ги познават добре.
И за финал - разполагам с много повече информация за породата, отколкото ти можеш да си представиш. Така че позицията ми е базирана на обективни факти.
Поздрави!
МОД:Тук е фотогалерия,а не говорилня!
goce_07, не се изхвърляй излишно.
За името -каракачанско: Ами например най-известният настоящ овчарлия в разложко Иван Коцаков -Катевия си ги наричаше и каракачански и овчарски до преди няколко години. После в София създадоха името Б.О.К. за да се регистрирала уж по-лесно и бързо породата във FCI. Няколко години по-късно в Разлог се организира регионален клуб към НКБОК. Но след като Динко си откри отдавна откраднатото му куче в Пазарджик, разложкият клуб излезе от НКБОК...
Цитат
...са се нари4али само ов4арски и по никакъв друг на4ин.
И да завърша с името ще ти припомня цитат от официалният стандарт на Каракачанското куче.
Цитат
КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
Синоними: Овчарско куче, Чобанско куче..
Синоними: Овчарско куче, Чобанско куче..
Това че ти не знаеш какви аборигенни кучета е имало извън Банско, Разлог, Гоце Делчев и Костенец, не означава че е нямало. И че няма хора които ги познават добре.
И за финал - разполагам с много повече информация за породата, отколкото ти можеш да си представиш. Така че позицията ми е базирана на обективни факти.
Поздрави!
МОД:Тук е фотогалерия,а не говорилня!

http://www.karakacha...forum/index.php
"All truth passes through three stages.
First, it is ridiculed.
Second, it is violently opposed.
Third, it is accepted as self-evident"
Arthur Schopenhauer /1788-1860/