Фотогалерия на Каракачанското куче
Публикувано: 03 October 2008 - 06:42 PM
Чудя се що не вземете да се занимавате със себе си,с проблемите си,с комплексите си.
Явно те са много повече от тия на кучетата.
:huh:
Публикувано: 03 October 2008 - 07:30 PM
От простотии няма как да се ядосам.Раск-чо тия дето разхождат овци са уравновесени и спокойни хора,но ти няма от къде да знаеш.Такива са и кучетата им и това няма отде да го знаеш,макар че си имаш някое и друго уж "овчарско" куче.
Публикувано: 03 October 2008 - 07:38 PM
Виж ваще византиските те са офчарски и вук да удавят и мечка да изгонят абе направо имане :yahoo:
А у мойо род офчаре колко щеш и на мене ми се падне чат пат, та мойе и да разбера какви ора са офчарете ;D

Публикувано: 03 October 2008 - 07:55 PM
За какво му е това сърце.Защо понякога овчарите отстраняват и кучета със сърца.Какви са причините,които довеждат до това.
Как офчарските кучета прогонват хищник като мечката ,която ги превъзхожда многократно физически.(какво се случва,как действат кучетата).
Защо понякога мечката не бяга от кучетата и пренебрегва страха си(каква може да е причината)
Защо ако вълците са повече от един в голям процент от случаите надхитрят кучетата(какво се случва при нападение на повече от един вълк)
При каква ситуация може да се стигне до директен сблъсък куче-вълк?
Раск,като можеш да ми отговориш на въпросите,тогава можем да си думаме,иначе няма за какво да си говоря с теб.
Защо не отговори на мой предишен пост(да коментираш кучето което бе публикувал във фотогалерията на БОК в американски сайт)
Публикувано: 03 October 2008 - 08:31 PM
Цитат
Защо понякога мечката не бяга от кучетата и пренебрегва страха си(каква може да е причината)
Са да ти кажа как деистваха не сегашните ми кучеат а предишните.Беше 02-03г.със стадото съм аз и дедо ми. Вечерта каде 2 часа сме с 4-5 кучета на егреците мечката грабва една и тръгна из гората песовете по нея лаят беснеят ама не смеят да я доближат нали нямят сърце завалите ;Dоная като се обърна и загреба с предната лапа прахоляк и камъни та счупи на етното преднио крак с камък поне 4 кила мене ме хвана страх и се върнах на егреците дедо ми след 15мин и тои си доиде като и да е така мечкта отмъкна една офца а четери беха смачкани от другите от страх ги беха сгазили така за една вече оидеа пет нали неаме сърцати кучета :'( А мечка бега и от кучета и от хора като и всеко диво животно (поне тия нащте са тека не са смели като родопските)напада само когато нема къде да избега.
Цитат
При каква ситуация може да се стигне до директен сблъсък куче-вълк?
С глутница работа не сум имал та незнам ама една година един вълк ни уби за две седмици две кучета така че един на един трудно куче може да победи вълк освен ако не е малад или болен а имали човек със стадото не припарват изобщо и да има и да нема кучета. А пък здрав вълк тръгне ли да бега от кучета не могат да го стигнат та ако ще г..а да си сдерат. Може да го спипат в кошарата ако ги е измамил и е влезнал от некаде и там го приклещат иначе на открито винаги е по бърз.
При наз е така тия ваще как ги стигат и давят тия вълци не знам :rolleyes:А ма нали имат по големи сърца може и некакви други органи да са им по развити ;D
Цитат
Ся че си думаме ли :'(

Публикувано: 03 October 2008 - 08:37 PM
Цитат
Тов ти казах ни го занм кво е ни от каде е. И никаде не пише че е БОК а е показано като куче от България. Каде иначе да се сложи - ако е при ваще византиските как ще се знае от коя държава е :rolleyes:

Публикувано: 03 October 2008 - 09:38 PM
Цитат

pack,
Това не е тяхно.Като го краднаха :o - тогава решиха че може вече да е тяхно. ;D
Публикувано: 03 October 2008 - 10:05 PM
Цитат
rovshan-е,
Кучетата им изглеждат така смешни не само като подрастващи, но и когато са вече големи или "пенсионирани". ;D
Защото са смесвани безогледно с безпородни кучки - като например: " от горната маала - щот била много люта" :o
Пиша безогледно с безпородни кучки защото за един овчар, в по далечното минало
(който не е могъл да бъде подлога на КК , защото тези вождове и субсидии просто не са съществували)
е било най-важното така да произведе и подбере кучетата си, че те да вършат своята работа по най-добрия начин - злоба, смелост, издръжливост... Хич не го е било еня за защитаването на някаква си каракаченска кауза и "чистота" на кучетата след десетилетия.
Или наследниците от бай Минчо при офчерката:
[color="maroon"]"...Шарени бяха и двамата, обаче по-голи, не като тия рошавите кучета. Пак каракачански кучета???:o :rolleyes: но с по-къс косъм. Между другото, една дива, такава скитаща кучка имаше в съседното село, та ми ги хванаха от нея :->). Вземахме мъжко и женско, мъжкото остана при мен, а женското дадохме в АПК-то, та тя ми роди Карабаш..."
Та след Карабаша и сестра му се нароиха едни мелезаци... ( ох само той да беше. Ами и чуждоземните ергени с които целенасочено ги "женеха" за да отговорят на пазарната търговия :rolleyes:)
Та хибридите заляха псевдо-каракаченската организациика...
Само бЪлхите им останаха Цисти и автохтонни.
И затова тези многобройни снимки са смешни.Те няма как да бъдат и други.
Затова и нищо чудно , че и подпородните им типове не могат да бъдат преброени.[/color]
Публикувано: 04 October 2008 - 08:32 AM
Не става с прочетено от тук от там.
Пък по голяма глупост от тази ,че като със стадото има овчар(човек) вълците не припарват не съм прочитала.(мога да ти пратя линкове,които да докажат че съм права)
Май няма за какво да си думаме.
Публикувано: 04 October 2008 - 08:34 AM
Цитат
Цитат

pack,
Това не е тяхно.Като го краднаха :o - тогава решиха че може вече да е тяхно. ;D
Публикувано: 04 October 2008 - 08:40 AM
Цитат
Цитат
rovshan-е,
Кучетата им изглеждат така смешни не само като подрастващи, но и когато са вече големи или "пенсионирани". ;D
Защото са смесвани безогледно с безпородни кучки - като например: " от горната маала - щот била много люта" :o
Пиша безогледно с безпородни кучки защото за един овчар, в по далечното минало
(който не е могъл да бъде подлога на КК , защото тези вождове и субсидии просто не са съществували)
е било най-важното така да произведе и подбере кучетата си, че те да вършат своята работа по най-добрия начин - злоба, смелост, издръжливост... Хич не го е било еня за защитаването на някаква си каракаченска кауза и "чистота" на кучетата след десетилетия.
Или наследниците от бай Минчо при офчерката:
[color="maroon"]"...Шарени бяха и двамата, обаче по-голи, не като тия рошавите кучета. Пак каракачански кучета???:o :rolleyes: но с по-къс косъм. Между другото, една дива, такава скитаща кучка имаше в съседното село, та ми ги хванаха от нея :->). Вземахме мъжко и женско, мъжкото остана при мен, а женското дадохме в АПК-то, та тя ми роди Карабаш..."
Та след Карабаша и сестра му се нароиха едни мелезаци... ( ох само той да беше. Ами и чуждоземните ергени с които целенасочено ги "женеха" за да отговорят на пазарната търговия :rolleyes:)
Та хибридите заляха псевдо-каракаченската организациика...
Само бЪлхите им останаха Цисти и автохтонни.
И затова тези многобройни снимки са смешни.Те няма как да бъдат и други.
Затова и нищо чудно , че и подпородните им типове не могат да бъдат преброени.[/color]
Да не би овчарите от където произлизат предците на твоите Български овчарски кучета да са водили селекция различна от тази дето си се помъчил да опишеш.
ООо извинявай,те твоите не са овчарски,там мирише на гюбре,твоите продават сладолед на плажа,возят се в яхти и гледат тфт.
Публикувано: 04 October 2008 - 08:52 AM
Не са смешни кучетата Петков,ти си смешния.Едва ли човек които не може да различи овца(коч) от куче,може да различи куче от куче.Или казано по простичко да прави разлика кое куче какво е. ;D
Преди да пишеш и още повече преди да сложиш някоя снимка,сложи си очилата и много добре гледай да не станеш пак за смях.

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +