Фотогалерия на Каракачанското куче
Публикувано: 01 November 2008 - 10:00 AM

" НЕВЕДОМИ СА ПЪТИЩАТА ГОСПОДНИ "
Публикувано: 01 November 2008 - 10:02 AM
въртя опашка :o
обърквам се от постовете си :-
типично в мой стил... :'(
Евала!
Изразявам си мнението подробно, до колкото мога. Мнение СЪМ ИЗРАЗИЛА. Ако НЯКОЙ НЕ Е СЪГЛАСЕН да го ОБОРИ.
Толкоз.

Вълк вълка не хапе.
Публикувано: 01 November 2008 - 10:07 AM
Цитат
Не Анче,моето мнение за кучетата е съставено много преди да познавам кучкарите,пък били те от МАКК,МОКК,БОК и т.н.
То ще си остане такова завинаги,никой не е в състояние да го смени. :huh:Нито МАКК,нито МОКК нито който и да е.
Както искаш го разбирай.
Публикувано: 01 November 2008 - 10:13 AM
Цитат
Добре Анна,чула е МАД МАХ че тия кучета са с неясен произход.Чула го е от ваши съмишленици,щото и аз съм чувала подобни неща за известни кучета.
Не е сигурна че са такива обаче и пита-такива ли са или не са.Какво пък,всеки има право да пита,не е ли така.
Ами отговорете и,толкова ли е сложно :oТова ще е добре и за вас,ще докажете че тя е заблудена,зомбирана и т.н.
Публикувано: 01 November 2008 - 10:21 AM
Дай пример, пусни снимка на някое куче и веднага ще ти се аргументирам, ако в темата, която бе създадена в каракачан.орг не съм го направила до момента.
Според мен има доста кучета които са нетипични и нечистокръвни, не съм стигнала до представянето и на 1/3та от тях.
По-интересното е, че никой до момента не изрази мнение:
"Това куче не е мелез. Родителите му са това и това куче /следват снимки/. Идва от еди къде си, еди каква си му е историята. Притежава еди какви си работни качества."
Дори напротив. Повечето хора започват да ме тълкуват и понеже не ме познават, да изричат лъжи и обиди по мой адрес.. Изместват фокуса.
Ти си.

Вълк вълка не хапе.
Публикувано: 01 November 2008 - 10:25 AM
Цитат
Тогава приемам че се СЪГЛАСЯВАШ с всичко което съм публикувала и изписала до момента.
Както и всички останали които нямат доблестта да се изправят и да изразят мнението си.

Вълк вълка не хапе.
Публикувано: 01 November 2008 - 10:27 AM

" НЕВЕДОМИ СА ПЪТИЩАТА ГОСПОДНИ "
Публикувано: 01 November 2008 - 10:31 AM
Цитат
Цитат
Тогава приемам че се СЪГЛАСЯВАШ с всичко което съм публикувала и изписала до момента.
Както и всички останали които нямат доблестта да се изправят и да изразят мнението си.
Публикувано: 01 November 2008 - 10:34 AM
Цитат
Хайде Кристинче-като си толкова откровенна-както казваш-кажи
Колко чобански кучета отглеждаш-къде са
Защо си мислиш че хората на които ти вярваш са безгрешни
Да събираш информация и да правиш снимки-едно и също ли е като да отглеждаш кучета.Знаеш ли какво е да отделяш от съня си-за да отгледаш поне 2-3 малки от кучило.Да изчакаш да пораснат и да видиш плодовете на този труд.Защо мислиш че само в планината има хора които обичат тази порода.
Да -показваш кучета които са НЕтипични-но според теб.
Когато ги обявяваш за такива-си ДЛЪЖНА да обясниш защо-не да очакваш собственниците им да се защитават и да те опровергават.
Публикувано: 01 November 2008 - 10:38 AM
Hero Member
Re: НЕчистокръвни /мелези/
« Reply #6 on: September 13, 2008, 03:11:22 PM » Quote
--------------------------------------------------------------------------------
Добруджански мелез

Това питане ли е-или директно обявяване :huh:
Публикувано: 01 November 2008 - 10:39 AM
Цитат
Банът ти е породен от недостатък в системата на управление на форума. По друг начин казано - програмен недостатък.
Останалото са твои илюзии.
Диалог можем да осъществим по всяко време, казах ти - имаш възможност. Избери снимка, ще ти кажа какво мисля. Просто е. Имаш стандарти на овчарски породи - четеш, сравняваш, коментираш - отговаря ли според теб на описанието, на кое описание отговаря и си задаваш въпроса защо.
При повечето кучета е лесно, особено когато става въпрос за доста екстериорни разминавания и повече съвпадения към описанията на други породи, отколкото към тази за която е представяно.
Има и "подводни камъчета". При тях преценката идва от подробно разглеждане на роднини, предци, потомства.
Тук пък е по-приятно. Цъкаш снимки и казваш - да, прилича на предците си отговарящи на описанието за еди коя си порода, или не, не прилича на предците си от тази порода.
Правиш си извод. Изразяваш си мнението.
Ако има несъгласни - изслушваш им доводите, ако са достатъчно логични - съгласяваш се. Ако не са- изразяваш мнение че не са и така продължавате диалога докато не се установи кой е прав.
Ницко, надявам се да си открил отговор на въпроса си в този ми пост.

Вълк вълка не хапе.
Публикувано: 01 November 2008 - 10:50 AM
Цитат
Hero Member
Re: НЕчистокръвни /мелези/
« Reply #6 on: September 13, 2008, 03:11:22 PM » Quote
--------------------------------------------------------------------------------
Добруджански мелез

Това питане ли е-или директно обявяване :huh:
Изразяване на лично мнение.
Представен в клас подрастващи /млади мъжки/..
Ето какво гласи стандарта на КК :
1. Костите са масивни, но не груби.
Някой може ли да обясни разликата между масивни и груби кости?
2. Черепът е широк и масивен, горния профил е леко заоблен, челната бразда е плитка, окципиталният издатък е слабо забележим. Надочните дъги са слабо развити. Осите на муцуната и мозъчния дял са успоредни.
3. Стоп: Забележим, но не рязък.
4. Муцуна: Масивна, разширяваща се към основата, по-къса от черепната част. По посока на носа едва видимо се стеснява и завършва тъпо.
5. Устни: Дебели и прилепнали. Горната покрива долната. Добре пигментирани.
Челюсти(зъби): Челюстите са силни. Зъбите са 42 на брой (20 в горната и 22 в долната челюст). Големи и бели, правилно подредени. Захапката е ножична или клещовидна.
6. Очи: Малки, дълбоко и косо поставени, като латералните ъгли стоят по-високо от медиалните. Тъмно или светло кафяви, в зависимост от цвета на косъма. Ръбът на клепачите е тъмно оцветен. Погледа е мрачен и самоуверен. Излъчва интелект и твърдост.
7. Уши: По-скоро малки, ниско поставени, с V - образна форма, висящи, плътно прилепнали към черепа. Покрити с къси и гъсти косми.
8. Гръден кош: Дълбок и широк, но не бъчвообразен. На дълбочина достига най-малко до лакътя.
9. Косъм:
Качество на косъма: По отношение дължината на косъма се различават два типа:
дългокосмести - с дължина на покривните косми по тялото над 12 см.
късокосмести - с дължина на покривните косми по тялото, шията и крайниците до 12 см.
По шията, холката, крупата, задната страна на крайниците и опашката космите са дълги и груби. Покривните косми са прави и твърди. По главата и предната страна на крайниците космите са къси и прилепнали. Има добре развит подкосъм.

Вълк вълка не хапе.

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +