Цитат
разбирам и благодаря,но твое е тежкото бреме да съхраниш и продължиш тази кръв,желая ти успех и силен дух
"тежко бреме"?.. "мое"?.. :blink:
Каузата е обща, на всички нас родени и живеещи в България да съхраним националните си богатства, едно от които е каракачанското куче - автохтонна българска порода.
Многократно съм се замисляла с какво мога да бъда полезна и как. Стигала съм до изводи, че мога да го направя като взема животно от дадена национална порода, от хора, работещи коректно. Да му създам условия за нормален живот и да го отгледам по достоен начин. Да не го развъждам "неграмотно", а внимателно да подбирам партньорите му. Винаги съм била далеч от мисълта, че тепърва трябва да откривам "топлата вода" и въпросното ми животно да има поколения по-"хубави", по-"силни", по-"смели", по-"големи" и прочее.. Както сама каза, "крушата ражда круша". Имах късмета да опозная хора, които споделят това мнение и да се насладя на тяхната работа и мерак.
На този етап, мога единствено да покажа това, което ме впечатлява - споделяйки мнение, знания.. Не мога да си позволя "пряко" /вземайки животно/ да участвам в т.нар. "кауза". Но мога да си позволя твърдо да застана зад "нея". Въпрос на личен избор.