Dog.bg Форуми : Здравни проблеми и въпроси

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (31 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Здравни проблеми и въпроси

#181 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 February 2009 - 08:34 AM

Най-доброто което може да направите за ушичките е да го заведете на контролен преглед. Няма как от разстояние да дадем консултация относно секрета дали е нормален или не.... трябва да се пострижат наполовина за да се улесни изправянето. Калции аз давам независимо от сухата храна която получават бебетата както и витамини "кал-паста".
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#182 Потребителят е офлайн   бебе Барт Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 24 February 2009 - 10:12 AM

Благодаря за бързия отговор.Преди седмица бяхме на лекар за втора ваксина,казаха,че ушичките са му чисти,но за жалост не останах доволна от клиниката в която бяхме.На кучо му стана зле след ваксината,прилоша му и повърна казаха,че му е паднала кръвната захар и било типично за малки кучета.После ме наплашиха,че може да има сърдечна недостатачност направиха му кръвна картина,всичко беше в нормите,обясниха,че може да е и от стрес.Мисле,че самите те не бяха много на ясно какво се случва,факт е,че ваксината му я би стажантка и явно збърка някаде и после бързо бързо се появиха 2 лекари,най-изумителното беше,че ни взеха пари на полувина което ме наведе на мисалта,че нещо збъркаха.Сега сме добре,лакоми до безобразие и игриви.Но крака ни няма да стъпи повече там.Не назовавам клиниката,защото не знам дали е позволено.Още веднъж благодаря и изразявам респект към Вас и постиженията Ви.Хубав ден :)

#183 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2009 - 12:16 PM

Е това са супер новини че Барт е добре !
Относно биенето на ваксината не е голяма философия да ви кажа честно подкожна инжекция знаят да ставят и повечето собственици тук. Друг е вече въпроса валентността на ваксината както и нейното предварително съхранение.... абе с една дума дълга тема сега не и е тук мястото.
кученцето най -вероятно е било силно стресирано и затова така е реагирало ... със сигурност ваксината не действа скоротечно тя има недай боже свойте отрицателни последствия 5-7 ден.
Предвит че може да ви врътне този номер и на следващата ваксина няколко дена преди това му давайте калции и вит. С превантивно както и слагайте по една ч.л в водата захар или мед.
Нещо супер важно е да го обезпаразитите преди васината .... което надявам се вече един път сте направили! ;)
User's Signature

#184 Потребителят е офлайн   бебе Барт Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 February 2009 - 07:28 PM

Да направихме го :)
Човекът които ми донесе кученцето ме инструктира и ми даде хапчета за обезпаразитяване,по негов съвет му го дадох два дни преди ваксината.Благодаря отново.Лека вечер. :)

#185 Потребителят е офлайн   radinaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2009 - 08:52 PM

Пуснете снимки на бебока да му се порадваме и ние :)

#186 Потребителят е офлайн   бебе Барт Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 February 2009 - 11:20 PM

опитах но нещо не се получи,ще пробвам отново :) стана,ура :lol: :D

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#187 Потребителят е офлайн   radinaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2009 - 07:27 AM

:D Браво!!!
Много ви е сладичко бебето,да ви е здраво и само позитивни емоции да имате заедно!!!!!

#188 Потребителят е офлайн   бебе Барт Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 26 February 2009 - 10:09 PM

Много благодаря :rolleyes: Нека всички да сме здрави и те и ние :lol:

#189 Потребителят е офлайн   бебе Барт Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 February 2009 - 11:34 PM

С риск да стана досадна,но гледам из форума Вашите прекрасни мъници и забелязвам,че всички които са около възрастта на нашия разбойник са с вече изправени ушички,а ние сме клепоушковци... <_< той е роден на 19.12.2008г. а ушичките са ни клепнали.Виждам на доста кучовци около неговата възраст вече са с красиви осанки и прави ушички.Като ни го доведоха беше с едни лепенки на ушите за да му помогнат да ги изправи,но аз ги махнах от жал...ушичките са му подстригани,давам калции...дайте съвет?

#190 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 February 2009 - 08:27 AM

Показване на мнениетобебе Барт, в Feb 26 2009, 09:34 PM, написа:

С риск да стана досадна,но гледам из форума Вашите прекрасни мъници и забелязвам,че всички които са около възрастта на нашия разбойник са с вече изправени ушички,а ние сме клепоушковци... <_< той е роден на 19.12.2008г. а ушичките са ни клепнали.Виждам на доста кучовци около неговата възраст вече са с красиви осанки и прави ушички.Като ни го доведоха беше с едни лепенки на ушите за да му помогнат да ги изправи,но аз ги махнах от жал...ушичките са му подстригани,давам калции...дайте съвет?

Имате ли информация за майката и бащата на бебето? Питам защото ако някой от двамата е бил с неизправени уши доста често се предава на поколението!
а това че сте махнали лепенките също не е добре! B)
User's Signature

#191 Потребителят е офлайн   бебе Барт Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 February 2009 - 10:19 PM

За жалост нямам информация за родителите му :( Трябва ли да сложа лепенки отново или ако има някакви приспособления

#192 Потребителят е офлайн   yorki_svetla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2009 - 09:34 AM

Както и Мария каза по-горе,лепенките само няма да са достатъчни.Започнете да давате калци плюс окло две седмици,подстрижете му ушите-(не до долу),а само две трети,колкото да олекотите върховете и след това му направете шини от хартиено тиксо.Резултатите може и да не са много бързи,защото при всяко кученце е индивидуално.Бъдете търпеливи-някои кученца си изправят ушите и към четвъртия месец,че и по-късно.Важно е метода да е правилен.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

здрави и красиви
www.yorkibows.com

#193 Потребителят е офлайн   radinaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 26 March 2009 - 02:01 PM

Искам да попитам нещичко.На Миси много често и се възпаляват аналните жлези и последният път ветеринаря след като и ги изстиска ми каза след месец да отида и ако пак е такова положението ще трябва да се лекуваме.Та въпросът ми е дали някой се е сблъсквал с такова лечение и какво е то по принцип.Дали аз мога да направя нещо за да го избегнем,примерно смяна на храната или и аз не знам и въобще защо така се получава ?

#194 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2009 - 02:45 PM

Показване на мнениетоradinaa, в Mar 26 2009, 12:01 PM, написа:

Искам да попитам нещичко.На Миси много често и се възпаляват аналните жлези и последният път ветеринаря след като и ги изстиска ми каза след месец да отида и ако пак е такова положението ще трябва да се лекуваме.Та въпросът ми е дали някой се е сблъсквал с такова лечение и какво е то по принцип.Дали аз мога да направя нещо за да го избегнем,примерно смяна на храната или и аз не знам и въобще защо така се получава ?

Незнам доколко аз мога да съм ти полезна, тъй като опита ми с йоркита е все още недостатъчен (то май никога не е достатъчен) и до сега не съм се сблъсквала с такъв проблем, сигурно Мария, Катя и Светла по -биха ти били полезни, но съм останала с убеждението, че един път изстиска ли се жлезата оттам нататък все трябва да се прави. При големите породи е лесно увеличаваш разходките, даваш кокали и дето се казва "тя сама си върши работата". Защо въобще сте прибягнали до изтискване? Знам, че има ветринари дето просто се чудят как да ти вземат парите. Слава Богу, че имах късмета преди години да попадна на свестни и кадърни ветринари и до днес си ходя при тях.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#195 Потребителят е офлайн   radinaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 26 March 2009 - 03:31 PM

Ами много си търкаше дупето по пода и постоянно проскимтяваше ,все една неспокойна и все дупето си гледаше и затова я заведох и й ги изстискаха.Работата е там ,че доктора ми каза,че когато се изстискват и секрета е жълто прозрачен няма проблем,но нейният беше тъмно кафяв,а за миризма няма да говоря.Той ми каза,че като ходела по нужда явно не са и се чистили по нормалният начин.И а се сетих за кокали,но за нея знам ,че е немислимо да давам.Иначе сме на гранулирана храна,не на пастет.На твърдо го караме и не знам какво мога да направя :cc_012:
А честно казано не ми се иска да се дупчим с инжекции,но ако това е единственият начин

#196 Потребителят е офлайн   yorki_svetla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2009 - 04:06 PM

Според мен щом доктора не е преценил да назначи антибиотик (било то на инжекции или на хапчета през устата),значи не е толкова страшно положението.Случват се такива неща на кученцата без значение каква порода са.Най-вероятно от там са и проблемите със сухотата на козината и.Като цяло тези токсини,които се натрупват в саковете около аналните жлези,могат да причинят много странични отражения-освен сухотата на козината,може да се яви пърхут,може да понакуцва малко,може да се появят пъпки,петна по кожата и др.Възпалението на аналните жлези се лекува с антибиотик,правят се промивки-(зависи от степента на възпалението).Като отидете на контролен преглед след месец,както ви е казал доктора,тогава ще се разбере дали ще има нужда от друго лечение. :ns22:
User's Signature

здрави и красиви
www.yorkibows.com

#197 Потребителят е офлайн   radinaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 26 March 2009 - 05:29 PM

Благодаря Ви за отговора,надявам се да ни се реши проблема.

#198 Потребителят е офлайн   jjYorkie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 April 2009 - 03:04 PM

Показване на мнениетобебе Барт, в Feb 26 2009, 09:34 PM, написа:

Здравейте ,може би сте писали отдавна ,но аз видях сега.Ще споделя нашия опит с ваксините и ушичките дано ви е от помощ.Ние имахме подобна реакция след втората ваксина и проблема не беше кой я слага.Дозите доколкото научих са еднакви за всички,При дребните породи лепто ваксината предизвиква реакции и в определени случаи може да увреди черния дроб(рядко но възможно), в определени страни е практика час преди това да се дава антиалергичен препарат.
С ваксината бяс имах късмет и понеже бебо беше доста болен я сложихме преди месец без никакви проблеми.
Когато го взех беше на 2 месеца със залепени уши,след като лепките паднаха не съм ги лепила повече ,не се изправиха до 3-тия месец (но за мен няма значение прави или клепнали,той си е съкровище) имахме периоди на изправяне и клепване според здравето му.Когато беше по добре изправени ,ако му е зле клепнали. Не съм ги лепила но постригването е задължително .С гордост мга да кажа че около 7-мия месец нещата си дойдоха на място и без особен зор ушичките се изправиха.Не се притеснявайте от това и ако няма значение за вас и няма да ходите по изложби мойе да изчакате няколко месеца. Аз чета и чужди форуми и там също споменават 6-7 месеца.
Желая ви късмет с ветеринарите и по-редки посещения.
User's Signature

Целта ми е да бъда такъв човек, какъвто Йоркито ми мисли че съм.

#199 Потребителят е офлайн   Donika.Baleva Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 27 May 2009 - 07:34 PM

здражеите,всички!имаме проблем които на повечето от вас вероятно ще се стори маловажен,но мен ме притесни сериозно!вапроса е там,че моята Бианка е на 9 месеца и досега никога не е боледувала!от вчера обаче е малко отпаднала и почти отказва да се храни,днес след като я заведох на вет се оказа,че е пневмония!това може ли да крие някакжа опастност?усложнения?риск за кученцето?а да очаквам ли спазми,затруднено дисхане?благодаря ви преджарително! : :rc_036:

#200 Потребителят е офлайн   stella_16 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 27 May 2009 - 09:10 PM

Момичета имам питане.Колко време след последната ваксина мога да извеждам малкото ми сладурче? И кога да направя обезпаразитяването преди или след ваксината?
Благодаря предварително :ae_085:

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема