Dog.bg Форуми : Здравни проблеми и въпроси

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (31 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Здравни проблеми и въпроси

#421 Потребителят е офлайн   oddbo kolev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 July 2010 - 11:12 AM

Показване на мнениетоlidiya, в 24 July 2010 - 06:15 PM, написа:

Показване на мнениетоoddbo kolev, в 23 July 2010 - 10:13 AM, написа:

Малко по-добре сме вече, утре отиваме на доктор да си каже и той :md_064:
Мехлема се казва Ринолекс и си има трик как да се прилага. Ако се интересувате, пишете ми на лични.

Алекс малко съм учудена, че пишете за този незначителен и съвсем често срщан проблем, които обикновенно се получава по отношение на невнимателност на собственика. Темата е за хора, които се съмняват в компентността на докторите, които посещават ветове на които не вярват и в чиято правлност на диагноза се съмняват. Доклколкото знам вие ходите при докторите с които аз контактувам 11 години. Мисля, че това е изключително показетелно за тяхната компетентност. Тъй като моите кучета едиственното от което "страдат" е неизбежната годишна ваксина и ваксината против бяс. Да можете тук да получите на килограм безсмисленни, ненужни и понякога опасни съвети. Ваша воля, разбира се. Йоли ми е на сърце и аз няма да ви пратя при псевдодо-лечители и печелбари. Аз обичам кучетата и на последно място при мен е колко струва създаването или отглежгдането на едно йорки. Има много хора, които и за парите на целия свят няма да получат йорки от мен, но има и такива, които могат да получат и най-прекрасното йорки подарък. Развъждането и отглеждането на чистопороден йоркширски териер е мисия. Разбира се средствата за тази мисия не идва по Евро фондове и обещания на нашия Примиер. Това е нещо което ние кинолозите-развъдчици плащаме от собствения джоб. Никой не ни е принудил, никои не ни е задълъжен и ние на никому не сме длъжни. Но искаш ли истински представител на дадена порода това струва скъпо, другото е "китайско менте"

Лиде, честно казано не разбирам коментара ти :ab_041:
До колкото зная темата е за здравни проблеми и въпроси, не за некомпетентни лекари? Именно при твоите ветове бяхме и те са супер! Те ни изписаха лекарствата и само при тях ходим вече от няколко месеца. Исках да предупредя другите собственици да внимават с климатиците... По отношение на другото - съгласна съм с теб, но честно казано не виждам връзката с моите постове.
Както и да е, ако съм написала нещо, така че да съм останала неразбрана, моля за извинение!
Алекс

#422 Потребителят е офлайн   sisis4a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2010 - 12:01 PM

Здравейте,реших и аз да драсна няколко реда по проблем,който не мога да разреша сама. Бяхме 10 дни на почивка и съответно малките кокони ги бях оставила на "баба". Връщаме се и какво да видим, на Тара точно до половия орган една дупчица, от която тече гной. А на нея видимо нищо и няма, скача,радва се, играе. Веднага съответно на ветеринар. Той каза,че може би става въпрос за осил,който е попаднал под кожата. Мъчи се да го намери, рови,вкарва лекарства, накрая сложи йодасепт една спринцовка вътре, то се е бразувало един джоб и каза и днеска да сложим и то щяло да избие, където е осила,щяло да посинее. Трябвало да разберем къдее е точно,щото иначе трябвало да я разпори цялата, за да го търси. Проблема дойде след като се прибрахме от доктор. Цяла вечер и цяла нощ не е станала от легълцето си. Само веднъж аз я вдигнах и тя се напика. После цялата вечер лежи и спи. Нищо не искаше да яде,дори любими лакомства като солета,сиренце и кис.мляко,нищо. Към 2 ч. през нощта се разбуди малко и хапна 1 солета и парченце сиренце и пак заспа и така до сега-спи. Сега нямам търпение да избягам от работа да я водя пак на доктор. Работата е там,че изобщо не им вярвам на тия докотори бе,особено като ми кажат, ми може би е....., ами май е....., ама ще видим кво ще стане..... . Е как кажете ми човек да е спокоен и да разчита на тях да помогнат в такъв момент.? Съжалявам,че толкова много писах,но просто исках да споделя с някого проблема си,вие ще ме разберета най-добре колко ми е трудно в момента.

#423 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2010 - 01:48 PM

Показване на мнениетоsisis4a, в 26 July 2010 - 10:06 AM, написа:

Здравейте,реших и аз да драсна няколко реда по проблем,който не мога да разреша сама. Бяхме 10 дни на почивка и съответно малките кокони ги бях оставила на "баба". Връщаме се и какво да видим, на Тара точно до половия орган една дупчица, от която тече гной. А на нея видимо нищо и няма, скача,радва се, играе. Веднага съответно на ветеринар. Той каза,че може би става въпрос за осил,който е попаднал под кожата. Мъчи се да го намери, рови,вкарва лекарства, накрая сложи йодасепт една спринцовка вътре, то се е бразувало един джоб и каза и днеска да сложим и то щяло да избие, където е осила,щяло да посинее. Трябвало да разберем къдее е точно,щото иначе трябвало да я разпори цялата, за да го търси. Проблема дойде след като се прибрахме от доктор. Цяла вечер и цяла нощ не е станала от легълцето си. Само веднъж аз я вдигнах и тя се напика. После цялата вечер лежи и спи. Нищо не искаше да яде,дори любими лакомства като солета,сиренце и кис.мляко,нищо. Към 2 ч. през нощта се разбуди малко и хапна 1 солета и парченце сиренце и пак заспа и така до сега-спи. Сега нямам търпение да избягам от работа да я водя пак на доктор. Работата е там,че изобщо не им вярвам на тия докотори бе,особено като ми кажат, ми може би е....., ами май е....., ама ще видим кво ще стане..... . Е как кажете ми човек да е спокоен и да разчита на тях да помогнат в такъв момент.? Съжалявам,че толкова много писах,но просто исках да споделя с някого проблема си,вие ще ме разберета най-добре колко ми е трудно в момента.

Измерете темпратурата на кучето и тоя вет не се ли сети, че като има възпалителен процес да предпише антибиотик? Кучето спи и не иска да се храни, защото е вдигнало температура от възпалителния процес.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#424 Потребителят е офлайн   sisis4a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2010 - 10:50 PM

Здравейте отново.
Днеска сме една идея по-добре. Сложиха и йодасепт на крем и казаха да чакам да видя къде ще се оформи местото на което е осила. Сложиха и антибиотик, но още не яде и не пие,станала е кожа и кости милата,но вече се освества и почна да се кара на Лори и да не и дава да се гушка при мене-харатер си ми е тя. Температурата и е нормална,каза доктора,че от стреса може да и е паднала кръвната захар,било характерно за породата. Дали е така, не зная.

#425 Потребителят е офлайн   SHANEL Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 July 2010 - 02:49 PM

Здравеите :re_037:
,иман си една малка сладурана Йотки - Шанел, която ще стане на една годинка след няколко дена!
За нещастие вчера забелязах че едната и дърдичка е подута, тварда и на малки зрънца. Ходихме на лекар и той ни каза че всичко е наред и че това е нещо нормално и ще мине, но до вечерта тя се поду повече. Не искам да казвам че доктора не разбира, но ми се иска да чуя и други мнения. Притеснявам се това да не е нещо по сериозно. :dh_188: Вапреки всичко тя не е унила, напротив много е игрива и супер много се обичаме!!!! :wub: Даите ми някакъв ссавет моля!!!!

#426 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2010 - 04:55 PM

Imala li e skoro razgonvane? Cesto tova se polucava sled razgonvane ...
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#427 Потребителят е офлайн   SHANEL Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 July 2010 - 02:19 PM

Всъшност и доктора ме пита това, но разгонването и беше Април (доколкото си спомням) ,не е скоро нали!!!! Затова се притеснявам! Колко ще продалжи това и има ли нещо сериозно??? :dh_188:

#428 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2010 - 04:46 PM

Ako razgonvaneto i e bilo april znaci mozete da budete absolutno spokojni ! 80 % ot zenskite sled parvoto razgonvane pravjat mnima bremennost sled dva i polovina meseca ot razgonvaneto kojato otminava ot samosebe si ! :ba_025:
Vsicko naj hubavo vi zelaja !!!
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#429 Потребителят е офлайн   ilinka Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 08 August 2010 - 12:04 AM

Здравейте, ние сме на седем месеца и вчера ни дойде за първи път. Малко след това повърнахме. Надявах се да е от това, че и е за първи път и реших да изчакам до днес. Днес отидохме на плаж, седяхме само на сянка и под шезлонга, но пак повърнахме малко (в колата). Кученцето е много игриво и радостно, не изглежда болна. Може ли да е от това, че и е за първи път или пък от топлината? Или веднага да я заведа на ветеринар?
User's Signature

Качена снимка

#430 Потребителят е офлайн   ilinka Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 08 August 2010 - 02:53 PM

Здравейте, отново съм аз =) Искам да кажа, че всичко е наред.. днес си стоим вкъщи на хладно на климатика и всичко е наред.. хапваме си и сме добре :be_107:
User's Signature

Качена снимка

#431 Потребителят е офлайн   erys Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 September 2010 - 04:19 PM

Имам проблем с моето кученце, напоследък отказва да се храни и постоянно си търски къде да легне. Ветеринарят му би Б-комплекс и протейни преди два дни, но малкия все още отказва да яде. Аз му мерих темперетурата днес е 39.4. Моля дайте ми някакъв съвет какво да правя.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#432 Потребителят е офлайн   ilinka Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 31 October 2010 - 11:56 PM

здравейте, искам да попитам дали да водя моето йорки на ветеринар (макар че не знам какво може да направи..).. много се ближе по лапичките и явно гълта косми.. защото ги повръщта.. слава богу не с храната.. ;)
User's Signature

Качена снимка

#433 Потребителят е офлайн   Molibaby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2010 - 06:19 PM

Днес и ние ходихме на ветеринар обаче не ни помогна за състоянието ни. От 4 дни Моли е омърлушена , крие се все едно е виновна , не спи при мен , и трепери , никога не е спала под масата , не помня от кога не съм и се карала , то и няма защо. Започна да го прави изведнъж. Хапва , но е по капризна , Като я вземе някой стои при него разиграва се и после като че ли се сеща нещо и се скрива. Радва се като я извеждаме на разходка
Ветеринаря не откри нищо , бихме и обезболяващо ако я боли нещо , промяна обаче няма.Като саможива е.
Иска в понеделник да пускаме кръвна картина и биохимия , но аз не виждам какво могат да покажат .Прилича ми на йорки в депресия.
Някой да знае как да постъпя
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#434 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2010 - 11:16 PM

Показване на мнениетоMolibaby, в 13 November 2010 - 03:24 PM, написа:

Днес и ние ходихме на ветеринар обаче не ни помогна за състоянието ни. От 4 дни Моли е омърлушена , крие се все едно е виновна , не спи при мен , и трепери , никога не е спала под масата , не помня от кога не съм и се карала , то и няма защо. Започна да го прави изведнъж. Хапва , но е по капризна , Като я вземе някой стои при него разиграва се и после като че ли се сеща нещо и се скрива. Радва се като я извеждаме на разходка
Ветеринаря не откри нищо , бихме и обезболяващо ако я боли нещо , промяна обаче няма.Като саможива е.
Иска в понеделник да пускаме кръвна картина и биохимия , но аз не виждам какво могат да покажат .Прилича ми на йорки в депресия.
Някой да знае как да постъпя

а кога се разгонва кучето за последно и кога трябва да е следващо разгонване?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#435 Потребителят е офлайн   Molibaby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2010 - 11:01 AM

Последно юли сега трябва януари да се разгони
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#436 Потребителят е офлайн   charliy Икона

Публикувано: 14 November 2010 - 10:40 PM

Здравейте, моят сладур е на 1 год 8 мес. От около 6 месеца имаме проблен с лявото оченце. Диагнозата е "сухо око". Това доведе до образуване на ранички, които вече излекувахме. Сега лекуваме възпалението - окото му имаше конусовидна форма и беше станало светло синьо. Вече си е възвърнало нормалната форма, но е все оше синьо. За да предизвикаме слъзната жлеза да заработи му слагаме Optimune,но засега ефекта е никакъв. За операция ни казаха ,че е малък (прави се само при по-големи кучета). Ако има някой с този проблем,моля да сподели! Да уточня ,че той си вижда много добре и няма "перде".

#437 Потребителят е офлайн   isito12 Икона

Публикувано: 16 November 2010 - 12:23 AM

Здравейте приятели на йоркита. Извинете ме,че нахлувам в темата ми ,но имам въпрос. Скоро взех вкъщи Йорки на 8 годинки, защото предишните собственицо не могат вече да се грижат за него. Той е много красив, игривичък и мил...обаче... има ужасно силна миризма. Незнам дали е от козниката или идва някъде отвътре,но е много силна, Къпахме го веднага щом го взехме, но знам че не мн препорърачително да е всяка седмица. Сега не е къпан вече втора седмица ,миризмата е доста нетърпима, мирише навсякъде, а се чисти по два пъти на ден. Купих му кучешки парфум както и едни капки,които ми препоръча ветеринар( но те излизат съпо, а ефекта е почти никакъв. И така смятате ли, че е здравослаовен проблема, аз планирам да му направя профилактичен преглед,тъй като си е вече възрастен?, Иначе кученцето е много игриво и любвеобилно и много ми се иска да мога да си го гушкам без да си държа носа запушен. Другото има съшо и лош дъх,но да кажем че това го иам всяко куче. Имарали ли сте такъв проблем как го разрешхте? Благодаря ви предварително!

#438 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2010 - 08:14 AM

Показване на мнениетоisito12, в 15 November 2010 - 09:28 PM, написа:

Здравейте приятели на йоркита. Извинете ме,че нахлувам в темата ми ,но имам въпрос. Скоро взех вкъщи Йорки на 8 годинки, защото предишните собственицо не могат вече да се грижат за него. Той е много красив, игривичък и мил...обаче... има ужасно силна миризма. Незнам дали е от козниката или идва някъде отвътре,но е много силна, Къпахме го веднага щом го взехме, но знам че не мн препорърачително да е всяка седмица. Сега не е къпан вече втора седмица ,миризмата е доста нетърпима, мирише навсякъде, а се чисти по два пъти на ден. Купих му кучешки парфум както и едни капки,които ми препоръча ветеринар( но те излизат съпо, а ефекта е почти никакъв. И така смятате ли, че е здравослаовен проблема, аз планирам да му направя профилактичен преглед,тъй като си е вече възрастен?, Иначе кученцето е много игриво и любвеобилно и много ми се иска да мога да си го гушкам без да си държа носа запушен. Другото има съшо и лош дъх,но да кажем че това го иам всяко куче. Имарали ли сте такъв проблем как го разрешхте? Благодаря ви предварително!

По отношение на дъха или трябва да му се изчисти зъбния камък или може да има стомашен проблем. Не уточнявате пола на кучето. Може да има заболяване на половата система, и да има течение което обикновенно е с много силна и неприятна миризма. Ако сте от София или наблизо около София ще Ви препоръчам доктори, които са наясно с особеностите на породата. Това за профилактичния преглед, т.е една пълна кръвна картина е не просто добра идея, а задължително. И също така аз на Ваше място бих кастрирала кучето.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#439 Потребителят е офлайн   isito12 Икона

Публикувано: 16 November 2010 - 08:02 PM

Благодаря за отговора Ви. Да уточня пола на кученцето е мъжки и е на 8 години. Може би сте прави за проблема с дъха, а смятате ли че кастрация би могла да намали миризмата на кучето? Ще ви бъда благодарна ако ми препоръчате добри лекари( от София съм) и да ме ориентирате горе-долу в цените.

#440 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2010 - 11:23 PM

Показване на мнениетоisito12, в 16 November 2010 - 05:07 PM, написа:

Благодаря за отговора Ви. Да уточня пола на кученцето е мъжки и е на 8 години. Може би сте прави за проблема с дъха, а смятате ли че кастрация би могла да намали миризмата на кучето? Ще ви бъда благодарна ако ми препоръчате добри лекари( от София съм) и да ме ориентирате горе-долу в цените.

Нямах впредвид това, че кастрацията ще реши проблема с миризмата. Имах впредвид, че ще ви реши възникването на други проблеми. Щом сте от София лесна работа. Адреса е: кв. Иван Вазов, ул. Ярослав Вешин 16А, Вет Медикъл Асистънс, раб. вр. от вторник до петък от 15-20, събота и неделя от 9 до 12, понеделник почивен ден. Кажете, че аз Ви пращам. Гарантирам, че няма да получите неразбираемо бърборене с латински термини и няма да Ви бъдат измислени сумати безмислени неща само и само да Ви вземат парите. После да пишете какво е станало с миризмата. Успех.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни