Dog.bg Форуми : Здравни проблеми и въпроси

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (31 Страници) +
  • « Първа
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Здравни проблеми и въпроси

#581 Потребителят е офлайн   Molina Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 September 2012 - 08:19 AM

На 29 август доктора и даде пастата за вътрешно обезпаразитяване. Гледам редовно и досега не съм намерила нищо в акото. Не се сещам какво да направя, за да не го прави. За съжаление по цял ден е сама в къщи. :((((

#582 Потребителят е офлайн   ginger_may Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 10 September 2012 - 11:06 AM

Показване на мнениетоMolina, в 10 September 2012 - 05:58 AM, написа:

Нашата Моли е на 3 месеца и 8 дни. Много игрива и сладка.
Имам обаче един проблем: Вече три пъти я хващам да си яде акото. Не знам защо го прави и търся помощ!!!

И ние имахме същия проблем. При нас се реши, след като няколко пъти я хванах точно как си похапваше, скарах й се на висок тон, ударих по земята до нея силно с вестник, за да се стресне, и така.. три-четири пъти бяха достатъчни и престана. Сега вече ги заобикаля отдалече:)

#583 Потребителят е офлайн   Molina Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 10 September 2012 - 11:32 AM

Показване на мнениетоginger_may, в 10 September 2012 - 11:06 AM, написа:

Показване на мнениетоMolina, в 10 September 2012 - 05:58 AM, написа:

Нашата Моли е на 3 месеца и 8 дни. Много игрива и сладка.
Имам обаче един проблем: Вече три пъти я хващам да си яде акото. Не знам защо го прави и търся помощ!!!

И ние имахме същия проблем. При нас се реши, след като няколко пъти я хванах точно как си похапваше, скарах й се на висок тон, ударих по земята до нея силно с вестник, за да се стресне, и така.. три-четири пъти бяха достатъчни и престана. Сега вече ги заобикаля отдалече:)

Благодаря за съвета и аз ще опитам така. Дано се получи :)

#584 Потребителят е офлайн   IamI Икона

Публикувано: 17 October 2012 - 11:05 AM

Здравейте и от мен, щастлива собственичка на прекрасно женско йорки на 4 месеца, 900гр. :)
Нашата история не започна с много добро начало, но за наша радост към момента всичко е ок.
Взехме кученцето си на почти 3 месеца и след 1 седмица мъчения с неядене и ходене по лекари се оказа, че има корона вирус. За най-голямо наше щастие след 4 дневен болничен престой мъника се прибра вкъщи излекуван и в прекрасно настроение. Едва тогава разбрахме, че душичката можела да тича и играе.
Та... разкавам на бързо всичко това, т.к. към момента това, което малко ме притеснява е, че като че ли козинката му стана малко редичка. Особено на предните крачета, по-скоро на едното, т.к. другото беше обръснато в болницата заради ситемите :( Сресвам я всеки ден и по четката има косми. От седмица и давам хранителна добвка с Омега (сьомга) по препоръка на ветеринаря. Имаше малко пърхут, който сега май вече почти изчезна. Та въпросът ми е дали е нормално толкова малко окосмяване на предните крачета и дали е възможно да е в следствие на прекарана болест?

Само да уточня, защото знам, че това тук е важно - кученцето няма родословие, няма да влизам в подробности защо така се случи, та тя е прекрасно малко подобие на Йорки.

П.С. Страхотен форум! :)
Благодаря ви

#585 Потребителят е офлайн   Stefanova89 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 18 October 2012 - 06:39 PM

Здравейте, днес получих подарак йоркширско териерче на 36 дни. Пратили са я от Хасково и е патувала 5 часа с автобус. От 13:00 часа е в нас и още не е яла, не е ходила по нужда, общо взето само спи. Заведох я на ветеринар и ми казаха, че най-вероятно е от стреса от промяната и пътя. Дала съм и на сила три капкомера със мляко, но много се притеснявам, някой ако се е сблъсквал с нещо подобно, ако може да ми пише. Благодаря предварително.

#586 Потребителят е офлайн   viktoriq7 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 October 2012 - 01:28 PM

Здравейте,
Първо че кученцето е ужасно малко за тези пътешествия и второ аз дори голямо куче няма да транспортирам по този начин, но едвали вие сте виновни. Наглеждайте го и дано вече днес да яде :ba_025:

#587 Потребителят е офлайн   mellanie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 October 2012 - 02:39 PM

Показване на мнениетоStefanova89, в 18 October 2012 - 06:39 PM, написа:

Здравейте, днес получих подарак йоркширско териерче на 36 дни. Пратили са я от Хасково и е патувала 5 часа с автобус. От 13:00 часа е в нас и още не е яла, не е ходила по нужда, общо взето само спи. Заведох я на ветеринар и ми казаха, че най-вероятно е от стреса от промяната и пътя. Дала съм и на сила три капкомера със мляко, но много се притеснявам, някой ако се е сблъсквал с нещо подобно, ако може да ми пише. Благодаря предварително.

За кученце на 36 дни откъсването от досегашната среда и толкова дълго пътуване са изключително стресиращи.
Когато взех своето йорки, пътувахме 3 часа с кола. То беше на почти 60 дни. От развъдника ми бяха осигурили специална чанта за пренос, като на дъното й имаше памперсов чаршав в случай, че на кученцето му се пишка и малка купичка с вода. През цялото пътуване бях до него, а то стоеше едно такова свитичко и уплашено... Беше повърнало съвсем малко на чаршафа. Когато влязохме в къщи, пуснах малкия сладур да походи, да подуши, да опознае новата си среда. Той се повъртя малко объркано и се мушна под един стол. Стоя там няколко часа без да помръдне. Очаквах подобна реакция и не се изненадах. Оставих йоркито да опознае апартамента само. След няколко часа то започна да се разхожда- първо в едната стая, после в другата... Веднага си откри едно любимо място и до днес обича да стои там..
Разказвам ти моя случай, за да се успокоиш. Ако ветеринарят е прегледал твоя мъник и ти е казал, че здравословно е ок, значи остава да му дадеш време и възможност да се адаптира.
От комуникацията си с йоркитата съм разбрала, че за тях е много важно да те усещат като най- близкия си човек. Покажи му, че го обичаш, говори му мило, гали го, поощрявай го. Ще видиш как ще се отпусне :)

#588 Потребителят е офлайн   Stefanova89 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 19 October 2012 - 06:53 PM

Много ви благодаря за информацията, още снощи започна да се храни и да играе, вече е доста добре явно е била нормална реакция, но се оплаших доста.. Днес вече играе, целува ме и т.н. :)))

#589 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2012 - 07:04 PM

ох какви са тези хора да отделят бебе на 35 дена от майката....
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#590 Потребителят е офлайн   mellanie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 October 2012 - 06:58 AM

Показване на мнениетоStefanova89, в 19 October 2012 - 06:53 PM, написа:

Много ви благодаря за информацията, още снощи започна да се храни и да играе, вече е доста добре явно е била нормална реакция, но се оплаших доста.. Днес вече играе, целува ме и т.н. :)))

Много се радвам :) Пожелавам ви много хубави моменти заедно!

#591 Потребителят е офлайн   Daizzy Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 October 2012 - 07:26 AM

Здравейте,
От 3 седмици си имам голяма радост вкъщи - мини йорки на 4 месеца и половина. Взех си я от зоомагазин, но на вторият ден почна да кашля. Заведох я веднага на вет и ми казаха, че е вирус и най-вероятно го е прихванала от някое друго кученце. Започнахме веднага инхалации и да си капем капки Бивацин. В началото се повлия добре от инхалациите и намали кашлицата. След 1 седмица и половина спряхме инхалациите, въпреки че още покашляше - особено сутрин и вечер. Но 2 дни след като ги спряхме през нощта не спря да кашля и по нощите ходихме при вета - биха ни антибиотик и ни взеха кръвна картина. Казаха, че кръвната картина всичко е наред и ни предписаха Synulox по 2 пъти на ден по половинка. Притеснява ме, че вече 4 дена минаха и още кашля.
Отидох на друг вет и той ми каза също, че е вирос и няма от какво да се притеснявам, но ми предписа друго лечение - АЦЦ 100 и Огментин за деца на сироп - притеснява ме, че това са човешки лекарства и не знам как ще повлияе на бебока.
Бихте ли ме посъветвали какво да направя?
Извинявам се за дългия пост.
Благодаря Ви предварително много.

#592 Потребителят е офлайн   mellanie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 October 2012 - 09:01 AM

Мога да кажа само мнение и да споделя нашия опит, защото не съм медицинско лице все пак. Когато йоркито ми е било болно (досега не е имало такава кашлица) ветеринарите са изписвали и човешки лекарства. Веднъж получи диария от парче краставица и от клиниката ми казаха да му взема "Смекта", която се дава на хората. След няколко приема, кученцето се оправи.

#593 Потребителят е офлайн   Daizzy Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 October 2012 - 05:47 PM

Благодаря Ви за отговора.
Много ценя мнението Ви, тъй като имате опит и това помага на нас - младите собственици на тези сладури. :mg_062:

#594 Потребителят е офлайн   Stefanova89 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 28 October 2012 - 09:16 PM

Показване на мнениетоmellanie, в 22 October 2012 - 06:58 AM, написа:

Показване на мнениетоStefanova89, в 19 October 2012 - 06:53 PM, написа:

Много се радвам :) Пожелавам ви много хубави моменти заедно!

Благодаря много :)

#595 Потребителят е офлайн   mellanie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 October 2012 - 04:06 PM

Нали за това сме тук- да си споделяме своя опит и да си помагаме :) :ba_025:

#596 Потребителят е офлайн   Stefanova89 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 30 October 2012 - 06:59 PM

Много е хубаво да има към кого да се обърнеш за съвет :)

#597 Потребителят е офлайн   tea 2012 Икона

Публикувано: 05 November 2012 - 12:35 AM

Здравейте,
Имаме си йорки Теа на 5 месеца,което си взехме от наши познати,когато беше на 45дни.Досега не,че не сме имали бебешки проблеми,но като че ли свикнахме.Сега имам нужда от съвет-имам съмнения,че нашата малка Теа е глътнала 3 дисковъшки на дъщеря ми,защото ги търсихме навсякъде,но не открихме нищо.А имаше период от около час,в който не съм наблюдавала какво се случва в стаята.Какво да правя?Сега чакам Теа да се изака и ако не открия нищо трябва ли да се обърна към ветеринар.А какво да правя,ако открия в акитата само част от дисковъшките.Моля за съдействие,защото съм много притеснена.Благодаря Ви предварително!

#598 Потребителят е офлайн   anabell Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:YORKSHIRE TERRIER FOR EVER

Публикувано: 05 November 2012 - 08:25 AM

Показване на мнениетоtea 2012, в 04 November 2012 - 10:35 PM, написа:

Здравейте,
Имаме си йорки Теа на 5 месеца,което си взехме от наши познати,когато беше на 45дни.Досега не,че не сме имали бебешки проблеми,но като че ли свикнахме.Сега имам нужда от съвет-имам съмнения,че нашата малка Теа е глътнала 3 дисковъшки на дъщеря ми,защото ги търсихме навсякъде,но не открихме нищо.А имаше период от около час,в който не съм наблюдавала какво се случва в стаята.Какво да правя?Сега чакам Теа да се изака и ако не открия нищо трябва ли да се обърна към ветеринар.А какво да правя,ако открия в акитата само част от дисковъшките.Моля за съдействие,защото съм много притеснена.Благодаря Ви предварително!

Идете на вет поглъщането на чуждо тяло въобще не е проблем за пренебрегване .
User's Signature

"QUALITY NEVER HAPPENS BY CHANSE "
MADE IN MEASURE KENNEL
facebook :Ekaterina Dineva

www.madeinmeasure.com

тел. 00 359 879 832 322

#599 Потребителят е офлайн   mellanie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 November 2012 - 01:43 PM

[/quote]Идете на вет поглъщането на чуждо тяло въобще не е проблем за пренебрегване .[/quote]
Абсолютно! Особено, когато е твърд предмет... Типична черта за повечето йоркита е това, че като малки поглъщат почти всичко, което им се изпречи..като прахосмукачка са! Затова тогава контролът трябва да е сериозен...Теа, заведи кученцето на клиника възможно най- скоро и пиши какво става с вас. Стискам палци всичко да е наред.

#600 Потребителят е офлайн   pinkdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 December 2012 - 06:57 PM

Здравейте,дано мястото е тук,за да не отварям нова тема..
Нещо се случва с кучето ми,вчера му нямаше нищо и си беше като всеки ден,но тази сутрин даде знак,че трябва да го вадя незабавно и се оказа растройство.Нищо особено за него,от малък има проблеми с това,никой не можа да каже от какво е или да го излекува и започнахме да се храним с една и съща храна.за да избегнем това.И въпреки това понякога се случва,но нищо сериозно.И така след час пак зашпочна да нервничи и го изкарах отново,после пак и пак и пак и вече взех да се чудя какво става и откъде вади още..после повърна малко храна от вчера.Преди малко пак го изкарах и отново се опита да върши работа(рядко та рядко),като го качих легна и се разтрепери и веднага след това повърна стомашен сок!Направо в чудо се видях днес.Ще го заведа на вет,но съм сама и нямам никакъв превоз,а такситата тука не са вариант.Междувременно някой ако му се е случвало така изневиделица или съвет какво да правя?

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни