Dog.bg Форуми : Декоративни птици 2

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (120 Страници) +
  • « Първа
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Декоративни птици 2

#1221 Потребителят е офлайн   sundy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 10 November 2007 - 07:29 PM

Цитат

Ооо и ние сме кучкари.Аз например имам три
;D
Моята врана се казваше Спиро ;D

За цвъкането си много права ;DМалки дребни "ако" през пет минути :yahoo:Всъщност може да си зимува спокойно и на вън.Те са птици от нашия климат.Обаче ако е свикнала да гледа постоянно хора и ако след това я навреш в някоя клетка ще започне да издава едни много "приятни" "крокания" с особено високи децибели ,че ще шашнеш комшиите.

Явно само с месо е хранена и затова не харесва останалото.Давай и да лапа колкото и когато поиска.Обичат да се къпят особено под струята на чешмата ;DПо-добре не и давай суха кучешка храна ,но може от консерви

Я виж ти, значи и сред птичарите имало луди кучкари :yahoo: Хортензия я кръсти  снощи една приятелка (май на злата сестра на Пепеляшка :huh:) и като чуе Хорхи се ослушва и кокошини - сигурно се вживява в ролята ;D Явно ще се отглеждаме - дог ми обеща една стара кучешка клетка (метална и доста голяма), в която да я оставям докато ме няма, иначе е на свобода доколкото може да се каже така за 40кв.м. таван ;) Сега даже е кацнала на барплота зад гърба ми и любопитно наднича докато щракам на клавиатурата (след като изхвърли ключовете от колата на пода :angry:) Мисля, че си хареса 2 места за кацане и като изляза обикновено я заварвам на перваза на прозореца (ех, свободаааа :chaika:) а докато съм в къщи виси на барплота, дуе се и наблюдава :samodovolen:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#1222 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2007 - 07:53 PM

Цитат

Цитат

Цитат

За сажаление не съм си намерил нито маскови,нито фишерови.
Ники ти имаш ли за продан от зелените фазани.

Трябваше да кажеш -по-рано :blink:Нищо догодина :blink:

Всъщност вече нищо не ми остана за продаване .Пазя един чифт фазани за Волен евентуално ,а днес последното ,което ми беше останало - чифт шабо си го получи Людмил - LudmilDo  в Плевен ;D

Ники ти пролетта ше люпиш нали щото аз искам тогава да зареда декоративни породи!

Да ще люпя.Вероятно април ,живот и здраве ,залагам,но може и по-рано.Зависи
User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#1223 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2007 - 07:58 PM

Цитат

Цитат

Ооо и ние сме кучкари.Аз например имам три
;D
Моята врана се казваше Спиро ;D

За цвъкането си много права ;DМалки дребни "ако" през пет минути :yahoo:Всъщност може да си зимува спокойно и на вън.Те са птици от нашия климат.Обаче ако е свикнала да гледа постоянно хора и ако след това я навреш в някоя клетка ще започне да издава едни много "приятни" "крокания" с особено високи децибели ,че ще шашнеш комшиите.

Явно само с месо е хранена и затова не харесва останалото.Давай и да лапа колкото и когато поиска.Обичат да се къпят особено под струята на чешмата ;DПо-добре не и давай суха кучешка храна ,но може от консерви

Я виж ти, значи и сред птичарите имало луди кучкари :yahoo: Хортензия я кръсти  снощи една приятелка (май на злата сестра на Пепеляшка :huh:) и като чуе Хорхи се ослушва и кокошини - сигурно се вживява в ролята ;D Явно ще се отглеждаме - дог ми обеща една стара кучешка клетка (метална и доста голяма), в която да я оставям докато ме няма, иначе е на свобода доколкото може да се каже така за 40кв.м. таван ;) Сега даже е кацнала на барплота зад гърба ми и любопитно наднича докато щракам на клавиатурата (след като изхвърли ключовете от колата на пода :angry:) Мисля, че си хареса 2 места за кацане и като изляза обикновено я заварвам на перваза на прозореца (ех, свободаааа :chaika:) а докато съм в къщи виси на барплота, дуе се и наблюдава :samodovolen:

Ааа ,определено са сладури.Без проблем съперничат ,имам предвид нашето семейство гарванови,с всички видове папагали и в частност големи
Както ги наричат хората - говорящите.С  малко повече търпение ще започнете и да си говорите ;D.
User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#1224 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2007 - 08:09 PM

Хайде малко да проплакнете очите.Обаче изобщо не ми се пише коя каква е и затова ако случайно не знаете коя какв порода е - тогава  :rolleyes:

Прикачени файлове

• Прикачен файл  1.jpg (72.38K)
    Брой сваляния: 112
  • Прикачен файл  2.jpg (13.54K)
    Брой сваляния: 113
  • Прикачен файл  3.jpg (53.06K)
    Брой сваляния: 108
  • Прикачен файл  4.jpg (14.96K)
    Брой сваляния: 110

User's Signature

#1225 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2007 - 08:19 PM

И пак  ;D

Прикачени файлове

• Прикачен файл  5.jpg (16.13K)
    Брой сваляния: 108
  • Прикачен файл  6.jpg (18.01K)
    Брой сваляния: 113
  • Прикачен файл  7.jpg (16.4K)
    Брой сваляния: 106
  • Прикачен файл  9.jpg (51.07K)
    Брой сваляния: 117

User's Signature

#1226 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2007 - 08:24 PM

B)

Прикачени файлове

• Прикачен файл  11.jpg (29.79K)
    Брой сваляния: 107
  • Прикачен файл  12.jpg (54.13K)
    Брой сваляния: 105
  • Прикачен файл  13.jpg (33.64K)
    Брой сваляния: 111
  • Прикачен файл  15.jpg (39.81K)
    Брой сваляния: 111

User's Signature

#1227 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2007 - 08:35 PM

Последно  ;D

Прикачени файлове

• Прикачен файл  14.jpg (43.25K)
    Брой сваляния: 109
  • Прикачен файл  123.jpg (33.54K)
    Брой сваляния: 106

User's Signature

#1228 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2007 - 08:41 PM

И минаваме на друга тема ;D

Прикачени файлове

• Прикачен файл  10.jpg (51.5K)
    Брой сваляния: 109
  • Прикачен файл  8.jpg (61.52K)
    Брой сваляния: 107

User's Signature

#1229 Потребителят е офлайн   metko_12 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2007 - 09:05 PM

Ники перфектни са кокошките!само тва последното бялото кохин ли е?
User's Signature

Качена снимка  Качена снимка

#1230 Потребителят е офлайн   metko_12 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2007 - 09:07 PM

Да попитам вие разнообразявате ли храната на пернатите си?Аз им давам зеленчуци-зеле маруля спанак коприва магданоз краставици домати и плодове-ябълки круши през лятото пъпеш диня.
User's Signature

#1231 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2007 - 08:14 AM

Правилно Методи.Освен това зърната също трябва да са разнообразни - жито,царевица,слънчоглед ,просо ,смлян ечемик или овес .Аз давам понякога и хляб.

Последната с бялото петле?Това е холандска гащата джинка.Като моите милефльорки ,но бяло
User's Signature

#1232 Потребителят е офлайн   DRAAC Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 11 November 2007 - 10:11 AM

Цитат

Че ако можех да я пусна нямаше изобщо да я прибирам - просто се наложи като видях, че е с "подстригани" крила да я приютя... колкото и да ми харесват в момента най-малко ми трябваше "врана в гащите" ;D Проблемът е, че започвам да се привързвам към Хорхи (от Хортензия ;) ) и не ми се ще да я дам и след това да се тормозя с въпроси от сорта "добре ли я гледат" или "дали не са нахранили някое  :kotence: с нея" :mazohist: Ето защо споменах за "проучването", което ви засегна :P Искам най-доброто за Хорхи и имам намерение да й го осигуря, даже да е свързано с някои неудобства за мен и кучетата (които посвикнаха с пернатата твар и само я следят подозрително като се носи наоколо :rolleyes:)  Кажете какви условия са необходими за нормалното зимуване на една врана в апартамент, има ли специални изисквания за храна, добавки, витамини... абе каквото се сетите (вие сте пилчарите, аз съм кучкарка :kuchence:) По съвет на nikigeen й предложих парченца месо, накиснат хляб, малко семки, корн флейкс с мляко... определено хареса месото и опита от хляба и синьото сирене, другото пренебрегна. Трябва ли да давам нещо задължително или да я оставя да си избере храната, както и количеството й (сега има една паничка, от която от време на време чопли по нещо), мога ли да накисна кучешка суха храна или ще навредя с нещо??? Поне докато е при мен ще се постарая да се грижа добре, все пак цял бързолет отгледах преди време и оцеля :->)

Ако решиш да я даваш,аз съм голям мераклия.Пък вече нз как и кого ще проучваш.Когато решиш тук съм,обещавам няма да бягам.Хладилника е пълен с кренвирши и наденици които не се ядът- миньорски давам ги на лабрадора.
Мисля да я гледам в  волиера,която е изключително просторна  и има дърво вътре.Хем е оградена цялата с найлон и е покрита отгоре за да невали,да е сухо.Има и вътрешно помещение с пръчки за кацане голямо колкото една малка стая с кварцова лампа.

#1233 Потребителят е офлайн   metko_12 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2007 - 01:23 PM

Цитат

Правилно Методи.Освен това зърната също трябва да са разнообразни - жито,царевица,слънчоглед ,просо ,смлян ечемик или овес .Аз давам понякога и хляб.

Последната с бялото петле?Това е холандска гащата джинка.Като моите милефльорки ,но бяло

И хляб давам но бях забравил да спомена.Отвреме навреме им давам и някви лекарства от вета профилактично.
Мерси че ми каза за петлето ква порода е щото не бях сигурен.Има по нагоре едно същотот обаче червено и то е такова  нали?
User's Signature

#1234 Потребителят е офлайн   metko_12 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2007 - 05:40 PM

Еее значи как ме е яд!Каква хубава ярка ми отиде  :mazohist: Вчера си беше здрава и права,а сутринта я гледам умърлушена.След един час вече неможеше да ходи аз забърках веднага лекарства и със спринцовка и сипах в устата обаче тя го повърна и започна да се гърчи.Отидох да ям и като се върнах вече беше вдървена и студена.незнам какво и стана но неможах да я спася.
Това беше лошата новина от мен.
Обаче има и добра новина-бях обещал на един човек едно петле и сутринта ме извика и каза да го донасям.Егати кефа ми стана гушнах десетака  ;D ;D ;D
User's Signature

#1235 Потребителят е офлайн   trionix Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2007 - 06:49 PM

Ники тези фазани tragopan temminckii проблемни ли са за отглеждане,искат ли по специални грижи от другите фазани.

#1236 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2007 - 07:34 PM

Ми първо ,че са доста едри им трябва и повече място.Мисля ,че мъжките са около 65-70 см и като си представиш ,че са с къси опашки.Тоест има някои особености - голяма волиера,моногамни са,гнездят или по точно снасят не на земята като другите фазани ами на високо .Слага им се на дърво ,препреки  на височина 1.5-2 м и там се застила със слама ,мъх и т.н.Харесват волиера ,така да се каже ,залесена с храсти ,туфи .Снасят малко 3-5 яйца,може да си ги мътят и сами .Може би са едни от малкото птици гледани на затворено ,които не понасят жегата ,а на против обичат зимата и студа.Ако си мътят сами пък ,трябва да им се отоплява волиерата или мястото където са малките.А храненето е като на другите.
User's Signature

#1237 Потребителят е офлайн   metko_12 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2007 - 08:17 PM

Eй че то било цяла философия да гледаш тия фазани!
User's Signature

#1238 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2007 - 08:41 PM

Всяко нещо си има своите особености. :blink:
User's Signature

#1239 Потребителят е офлайн   metko_12 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2007 - 09:22 PM

Цитат

Всяко нещо си има своите особености. :blink:

Така е Ники.
На теб случвало ли ти се е здраво и право пиле на половин година дати умре на следващия ден?
User's Signature

#1240 Потребителят е офлайн   trionix Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2007 - 09:38 PM

Цитат

Ми първо ,че са доста едри им трябва и повече място.Мисля ,че мъжките са около 65-70 см и като си представиш ,че са с къси опашки.Тоест има някои особености - голяма волиера,моногамни са,гнездят или по точно снасят не на земята като другите фазани ами на високо .Слага им се на дърво ,препреки  на височина 1.5-2 м и там се застила със слама ,мъх и т.н.Харесват волиера ,така да се каже ,залесена с храсти ,туфи .Снасят малко 3-5 яйца,може да си ги мътят и сами .Може би са едни от малкото птици гледани на затворено ,които не понасят жегата ,а на против обичат зимата и студа.Ако си мътят сами пък ,трябва да им се отоплява волиерата или мястото където са малките.А храненето е като на другите.
Да ти се похваля Ники,днес си купих патета -мандаринки.А за тези фазани те питам заштото ми харесват много и сигурно ште си купя,но първо условия да им създам.

• (120 Страници) +
  • « Първа
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни