Dog.bg Форуми : Роял канин и кучетата с бяла козина

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Роял канин и кучетата с бяла козина

#1 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 May 2007 - 09:00 AM

Извинявам се, че пускам темата във Вет кабинета, но бих искала да чуя и мнения на ветлекари.

На 2 места прочетох, че гранулите на Роял канин оцветявали в жълто козината на белите кучета (щпицове, самоеди, болонки, малтезера и др.)
Аз имам бял немски шпиц, и го храня с такава храна, но пожълтяване
до сега не съм забелявала.

Въпросът ми е: доколко са основателни подобни твърдения, и каква е връзката между пилешкото месо в Роял канина и промяната в цвета на
косъма ? За морковите има обяснение (каротина), но за пилешкото?
User's Signature

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!

#2 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 23 May 2007 - 12:50 PM

Ще кажа какво си мисля аз, като не претендирам за меродавност - това са само предположения. Пожълтяване при северни бели кучета не съм забелязала поне от своя опит, а и не съм чула други да се оплакват. От Роял Канин, както и от храни с пилешко се оплакват най-вече малтезери, пудели и болонези.
Мога само да спекулирам по темата, тъй като съм чела само оплаквания на други хора или от лични наблюдения, но като цяло информацията ми е следната:

- Биотинът по принцип е много хубаво средство за козина, особено при кафяви и жълти кучета, защото придава допълнителен меден блясък на козината. Проблемът идва при черните, които добиват и те червеникав оттенък, както и при белите, които пожълтяват и то обикновено на определени места - ушите и по линията на гръбнака.

- Каротинът е същия - при него е обяснимо, той си подсилва червения пигмент, на канарчетата например направо си се дава, за да ги "боядиса".

- Пилешкото месо в гранулираните храни се взима от кокошки и бройлери, отглеждани в интензивни стопанства. Там освен конските дози антибиотици птиците получават обилни количества от по-горните добавки. Аз си въобразявам, че те сигурно се отлагат в месото и впоследствие влияят на кучетата чрез храната, която е приготвена от тях...

- Роял Канин е висококачествена храна с много добавки за хубав косъм. Чела съм на твърде много места, обаче, че повлиява оцветяващо на бели кучета от декоративните породи, които споменах по-горе - пак казвам, не съм чувала оплаквания на териери (бял скоч, бедлингтън) или северняци (шпиц, самоед) за оцветяване от тази храна.

Нещо, на което можеш да обърнеш внимание ако имаш пожълтяване на козината при твоя шпиц е козметиката - възможно е да идва от там проблемът, особено ако кучето е било съвсем бяло, когато е дошло при теб, а после е започнало да жълтее. Има специални козметики за бели кучета, а и трябва на всяка цена да се избягват маслата с ланолин, независимо, че са удобни за разресване.

Една добра новина, която научих на последния САСІВ София от разпространителите на PRO PLAN у нас е, че с влизането ни в ЕС отново е започнал вносът на Lamb&Rice. Пурина са единствената марка храни, които не използват пилешки мазнини в храната си от агнешко месо. Горещо препоръчвам на всички, които имат бели кучета да хранят с тази манджа, независимо дали имат този проблем или не - винаги е по-лесно да предотвратиш появата на жълт пигмент, отколкото после да се чудиш кога ще се разкара.

Не се сещам какво повече да добавя... Ако се сетя ще пиша пак.
User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 23 May 2007 - 01:19 PM

Във гранулата освен пилешко има и още доста други съставки. Оцветяване не би трябвало да има. Ако все пак се появи възможно е да е от царевичната съставка, която е основен компонент в Ройал Канин. Но тогава не би трябвало да има видова предиспозиция.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#4 Потребителят е офлайн   shnorhi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2007 - 01:21 PM

Ми мойто куче (дого аржентино) се храни с Royal Kanin - Giant и поне засега не съм забелязал да пожълтява, но пък подробното разяснение на insult ме накара да се позамисля...
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
www.infidance.com

#5 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 23 May 2007 - 02:49 PM

Eто нещо свързано с тази тема от друг форум...
User's Signature

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2007 - 03:26 PM

Благодаря за изчерпателната информация, insult, въпреки че темата от другия форум е за обратния ефект - посивяване при черна козина.

За моя мител шпиц - верно е, че има малко по-жълтеникава козина около ушите, но на снимки съм виждала и такива изложбени шпицове, и снежнобели ( моят не е изложбен, ако това има значение )

За козметиката - той е на 10 месеца, и до сега съм го къпала само с бебешки шампоан на Biozoo.

Lamb&Rice нямаше в нашия магазин, и му взех сьомга с ориз на Pro Plan.
А дали ще я яде, е съвсем друг въпрос...ще видим довечера ...

Ето негова снимка:
Качена снимка
User's Signature

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!

#7 Потребителят е офлайн   Jordan staffffff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 23 May 2007 - 03:48 PM

Страхотна тема...та като стана въпрос за храните Ройал Канин...
Вярно или не?
http://www.cnw.ca/en...7/20/c4739.html
А това като цяло за гранулите:
http://www.cknj.com/...news/news01.txt
User's Signature

БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР - КАЧЕСТВО БЕЗ КОМПРОМИСИ!
www.amstaffbg.com/forum
www.amstaffbg.com

#8 Потребителят е офлайн   DogoMan Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Dogo Group

Публикувано: 29 May 2007 - 06:26 PM

Какви са тия "жълти" истории??? bl)
Като пряко засегнат от темата ще се изкажа и аз - отглеждам бели кучета (Дого Аржентино) и вече 7 години храня с ROYAL CANIN. От личния ми опит знам, че пожълтяване НЯМА.
За мен ROYAL CANIN е най - доброто решение и за това съм разчитал на тази храна. Смея да твърдя, че имам едни от най - титулованите кучета в България, за нашата порода. Някои от клубните ни шампиони също са отгледани с ROYAL. Те всички май бяха бели. b)

Ето и нещо, което би убедило някои скептично настроени:
Датският развъдник "Perro Pelea Cordobes", е един от най - сериозно работещите развъдници за породата Дого Аржентино. Те хранят само с ROYAL CANIN още от най - ранна възраст, като препоръчват серията Maxi. Сметката им годишно към Royal Canin е 9000 Евро, което не е малка инвестиция, но според тях си заслужава. Интервюто с тях можете да прочетете във форума на породата ни в дог.бг или в клубния ни сайт www.dogobg.com.
Те имат много сериозни резултати по изложбените рингове - Mataco del Gualilan (Световен Шампион /Дортмунд 2003 г./), Yatay del Gualilan (Световен вице Шампион 2002 г. Амстердам и 2003 г. Дортмунд, победител на специалката в Италия 2002 г., при 127 дого, победител на Финландската специалка 2005 г. при над 90 дого и т.н.), Pochita del Gualilan (Световна Вице Шампионка), Perro Pelea Cordobes Raya (Европейска Шампионка от Тулн 2005 г.), Perro Pelea Cordobes Rebecca (Световна Шампионка от Познан 2006 г., като нейната сестра Raya остава втора..), мога да продължавам да изброявам...

Когато купих новото ми куче, едно от условията на развъдчика ми (Aurora Blanco) беше да храня именно с тази храна. Който иска може да погледне кучетата му дали са жълти и какви класирания имат.

Това е моето мнение. Нека и други отглеждащи дого да се изкажат.
User's Signature

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 29 May 2007 - 08:17 PM

Също мога да потвърдя, че ROYAL CANIN се използва и при самоед. Има не един и два от топ ръзвъдниците за породата, които хранят с тази храна, дори контактувам с един от тях, който храни единствено с ROYAL CANIN.

В началото, когато взех моето куче, също ми препоръчаха да не храня с ROYAL CANIN по същата причина. Говорил съм с хората от SAMBS - официални вносители на Роял Канин относно тази "теория", както и за наличието на съставки, които биха могли да предизвикат промяна на цвета на косъма. По мое желание писаха дори в Франция и отговора бе, че в нормалната храна няма наличие на каквито и да е съставки, които биха могли да причинят това.

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни