филмът "Земляни"
Публикувано: 23 May 2007 - 07:12 PM
Не знам дали знаете за филма "Земляни", който се разпространява в Интернет и вече има субтитри на доста езици. Той е от ранга на "Неудобната истина", но третира един друг проблем и то по-много фрапантен начин.
Ако не сте го гледали, добре е да го сторите. Повчето хора не успяват да го догледат, защото се разтройват. Предпочитат да не знаят за случващото се и да живеят с по-малко грижи на главата. Такава позиция за мен е неприемлива. Вярвам, че и вие няма да провяите малодушие и безразличие.
Този филм потвърждава, че човешкото падение е стигнало дъното. Трябва доста кураж да се изправим лице в лице с истината. След което в нас неминуемо ще остане неприятния вкус на срама...срама от това, което сме.
Ето линк към него
http://video.google....29&q=earthlings
ето и рецензия към него:
ЗЕМЛЯНИ (EARTHLINGS) е пълнометражен документален филм за абсолютната зависимост на хората от животните (за домашни любимци, храна, ... all » облекло, забавление и научни изследвания), но освен това илюстрира нашето пълно неуважение към тези "донори." Филма е озвучен от награденият Joaquin Phoenix (ГЛАДИАТОР) и включва музиката на Moby.
С дълбок поглед в магазините за любимци, фабрики за кученца и подслони, както и фабриките за развъждане, търговията на козина и кожа, спортната и развлекателната индустрия, и накрая медицинската и научната професии, ЗЕМЛЯНИ използва скрити камери и не показвани досега кадри за да опише ежедневните практики на някои от най-големите индустрии в света, всички от които разчитат изцяло на животните за печалба. Мощен, информативен, и провокиращ размисли, ЗЕМЛЯНИ е най-обширния продуциран до сега филм за връзката между природата, животните, и човешките икономически интереси. Има много значими филми за правата на животните, но този ги надминава. ЗЕМЛЯНИ плаче да бъде видян.
Публикувано: 23 May 2007 - 08:44 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 23 May 2008 - 10:47 AM
http://video.google....6...666627529&q
.... някога всичко това дали ще се промени..
Публикувано: 24 May 2008 - 09:05 AM

Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив... Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.Ще се грижиш ли за мен..страх ме е...маничка съм а мама я няма ". Смешно е, но и аз не вярвах че един поглед на едно такова малко животно може да породи такива безкрайни емоции . ДЖУДИ
Публикувано: 24 May 2008 - 05:31 PM
Цитат
Пак ли с твоите теории на конспирациите?

Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив... Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.Ще се грижиш ли за мен..страх ме е...маничка съм а мама я няма ". Смешно е, но и аз не вярвах че един поглед на едно такова малко животно може да породи такива безкрайни емоции . ДЖУДИ
Публикувано: 24 May 2008 - 06:14 PM
Цитат

Публикувано: 24 May 2008 - 07:10 PM
Цитат
Цитат
Аз съм опитвала да го гледам... не успях да стигна докрай...беше...меко казано, ама толкова меко казано-ужасяващо, зловещо...изродско :gnqv: :gnqv: :gnqv: :gnqv: :gnqv: :gnqv: :gnqv: :gnqv: :gnqv: :samoubiec: :samoubiec: :samoubiec: :samoubiec: :'( :'( :'(

Публикувано: 25 May 2008 - 07:28 AM
Цитат
Цитат
Цитат
Аз съм опитвала да го гледам... не успях да стигна докрай...беше...меко казано, ама толкова меко казано-ужасяващо, зловещо...изродско :gnqv: :gnqv: :gnqv: :gnqv: :gnqv: :gnqv: :gnqv: :gnqv: :gnqv: :samoubiec: :samoubiec: :samoubiec: :samoubiec: :'( :'( :'(

Публикувано: 25 May 2008 - 01:00 PM
Въображението ми не стига до там, че има такива същества, които вършат това, не само го вършат, а това им е ежедневната работа.
Липсваха сцени от едни други насилия и издевателства над животни - например тестовете на ловни кучета с живи животни и контакт с тях. Това също е едно от примитивните и ненужни зверства. Колко животни се купуват, за да бъдат отстрелвани за апорт, колко язовци, лисици са жертва на обучението и тестовете на кучета, колко диви прасета, измъчвани и притиснати в борба са живота си?

JulyVell Siberians
Публикувано: 25 May 2008 - 02:52 PM
Цитат
Публикувано: 25 May 2008 - 08:33 PM
За филма нямам коментар, съжалявам че изобщо го пуснах и изгледах малка част от него!!! Хората са най-големите животни на планета!!!!!!
П.с Един път влязох във видеотеката на форума и пуснах малко от един подобен клип , за което много съжалявах после :'( :'(! Такива неща според мен трябва да се избягват, те са за хора с прекалено здрава психика и без чувства! Това ми е мнението

http://www.vbox7.com/play:d880ab65
Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...
Публикувано: 25 May 2008 - 08:52 PM

"И как вие кучетата постигате своето господство над човека? С насилие? С оръжие? С пропаганда? Нищо подобно. Вие поробвате хората с любов, средство съвсем непознато на човека."
Из "Писмо до моето куче"
от Стефан
Публикувано: 25 May 2008 - 09:18 PM
А относно тези филми, просто това ми е мнението, по принцип съм голям фен на ужасите, но нараняването и умъртвяването ан животни по някакви абсолютни жестоки начини в реалният свят може да ме побърка!

http://www.vbox7.com/play:d880ab65
Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...
Публикувано: 25 May 2008 - 09:43 PM
Не може да не знаем и живеем в заблуждение само защото психиката ни може да се разстрои! Филмът е уникален и истински. Нима вие не желаете да живеете в реалността и истиността? Или да бъдете като щрауси - пред компютъра затваряме очи, а в магазина точим лиги и плащаме за страданието, което сме отказали да видим? Изгледайте го и помислете след това. Помислете за месото, което вечеряте, за яйцата (които вече имат и етикети за свободни и клетъчни кокошки), за борбите, цирковете и т. н. Това е начинът положението да се промени в дълбочина и цялостно, а не просто действия на местна почва.

Публикувано: 25 May 2008 - 09:55 PM
приказките за бойкот са много готини, ама са пълна глупост. трябва контрол, а не бойкот.
Публикувано: 25 May 2008 - 10:23 PM
Бойкот? Аз говоря за информираност, не за бойкот. Информираност и всеки сам прави избора си. Аз отдавна живея без кожени якета,обувки и чанти. И се чувствам все така добре облечена, елегантна или каквато щеш. Познавам момиче, което се лекува единствено чрез хомеопатия. При нея е изцяло по морални съображения. Така е, защото е информирана. И в крайна сметка колкото повече хора бъдат информирани и пожелаят нещата да придобият по-друг изглед, тогава може и да се направи нещо наистина по-глобално. Разбира се, ясно ми е и колко народ ще се изсмее и дори няма да вдене за какво иде реч.