Продължителноста на живота при различните породи
Публикувано: 30 May 2007 - 11:18 PM
Много би ме притеснявало продължителноста на живота при различните породи. Най-тежко е да се разделяш... Едва ли бих преживяла да се разделям с любимо куче едва 8 години след като съм го взела.
Знаете ли, само продължителноста на живота на сенбернарите ги изключва от списъка ми с бъдещите ми кучета. 8 години, направо бях шокирана, когато разбрах, че тези прекрасни същества живеят толкова кратко.. А така им се бях наточила... Поради тази причина не бих си взела и Мастиф и особено Немски дог, въпреки, че са ми голяма слабост.
Та споделете ако знаете горе-долу коя порода колко живее.
Да, наистина е по-важно как е изживян един живот, а не колко е голям, но...8 години... Непоносима е само мисълта.

В приятелството няма породи!
Публикувано: 30 May 2007 - 11:46 PM
-немски шпиц - 15 години;
-чихуахуа -12/14години;
-малтийска болонка 14/15години;
-минипинчер 13/14 години;
-мопс 13/15 години;
-йоркширски териер 14 години;
-бишон фризе 14 години;
-кавалер кинг чарлз спаньол 9/14 години;
-пекинез 12/13 години;
-папийон 13/15 години;
-дакел 14/17 години;
-пудел"той" и миниатюрен 14/16 години;
-ши- тцу 12/14 години;
-лхаса апсо 12/14 години;
-джак-ръселов териер 13/14 години;
-американски и английски кокер спаньол 13/14 години;
-бигъл 13 години;
-уипет 14/15 години;
-уелско корги пембрук 12/14 години;
-голден ретривър 12/15 години;
-лабрадор ретрийвър 12/14 години;
-немски птичар 12/14 години;
-ирландски сетер 13 години;
-английски пойнтер13/14 години;
-ваймаранер 12/13 години;
-английски сетер 14 години;
-басетхаунд 12 години;
-родезийски риджбек 12 години;
(из книгата"Всичко за Кучето"доктор Брус Фогъл)
Публикувано: 31 May 2007 - 01:58 PM
П.с:де всички да си имаха по-една ферма с кучета...(тва ми е мечта 1super super best )

БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР - КАЧЕСТВО БЕЗ КОМПРОМИСИ!
www.amstaffbg.com/forum
www.amstaffbg.com
Публикувано: 31 May 2007 - 07:25 PM
Цитат
Къде се намира това в книгата?Аз не го намирам ,а наистина ми трябва s)
Помощ! worthy
Публикувано: 31 May 2007 - 07:37 PM
Прикачени файлове
-
PICT0031.jpg (45.45K)
Брой сваляния: 1214
Публикувано: 31 May 2007 - 07:41 PM
И годините трябва да са отстрани в кутийката "Ключови факти",нали?Отивам да чета r)
Публикувано: 31 May 2007 - 07:45 PM
Цитат
Това е истината w)
Публикувано: 31 May 2007 - 07:56 PM
Публикувано: 19 August 2007 - 10:40 PM
Дано ме радват още дълго тези същества, няма по голямо щастие от влюбен нос ровещ се да го галиш w)

В приятелството няма породи!
Публикувано: 19 August 2007 - 11:02 PM
Например дога живее средно 8-10 години, макар че може и да има изключения.
А буллонката на мой роднини почина на 17г. в съня си.
Имаше и в блока едно куче, мелез между кокер и пудел, което го приспаха на 16г., макар (че кучето беше сляпо и глухо вече, ходеше си нормално).
Публикувано: 20 August 2007 - 01:36 PM
И бабата казва: Тя вече нито вижда, нито чува, но не мога без нея, ако
си отиде, аз какво ще правя ??? - ще си отида и аз ...

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!
Публикувано: 20 August 2007 - 01:44 PM
вие повечето тук сте малки, но аз никога няма да забравя "Белият Бим, черното ухо", и колко съм плакала на тоя филм като дете ...

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!
Публикувано: 20 August 2007 - 01:51 PM
Наистина безпородните живеят по-дълго, а той е именно такъв.
Относно:
Цитат
никак не са малко такива случаи. Имаше тема тук, за двете кучета на един дядо, който починал и роднините ги натирили на вън. Явор ходи да ги търси по улиците, ще изживеят живота си в приют, вместо с ласките на любимия човек.
Има и още много такива ... за съжаление.
Може да звучи брутално, но не бива да забравяме, че сме смъртни и добре да помислим, дали има кой да се погрижи за любимците ни, ако нас ни няма.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 25 October 2007 - 11:52 AM
Цитат
женско- Роки (незнам кой я беше кръстил така... :huh:)
живя 18 години и почина от изсипване на червата..ако не беше това, мисля че щеше да живее още... :'(
Какво значи изспиване на 4ервата , тъй като нашата карака4анка е на 10 г , а нещо май си ака 4ервата :'(

Публикувано: 26 October 2007 - 06:50 PM
после имах чау-чау и той живя 12 години - много страдах като почина, направо място не можех да си намеря, но ветеринарният доктор каза, че било нормална възраст за породата му и това малко от малко ме успокояваше, че съм го гледала правилно.
после ми подариха мини йорки - голям сладур, чудесен компаньон, прекрасно другарче. почина на 6 години от чернодробна недостатъчност. дойде ми изведнъж, направих всичко по силите ми и на ветеринарната медицино, но неможах до го спася. кученце си беше в разцвета на силите, гледах го уж добре, ама нейсе не ни е било писано да остареем заедно.
сега имам чудесен лабрадор - гледаме го с голяма обич, децата му се радват, прекерват цялото си свободно време с него, играят си, снимат го в най-различни случки и се смеят на воля.
надявам се да го имаме повече време около нас, поне малките да пораснат, че като почина чау-чауто беше голяма драма за децата (давах обяснение, че кучетата отиват в рая, добре, че дисни имат филм - свърши супер работа).
много е относително колко живеят любимците ни. колкото им е писано, но на нас все ни се иска да е повече, без да осъзнаваме, че все пак тяхните години не са като нашите и просто им идва времето.

Animals are just like us, only different shapes, thats all;
Theyre here to color the world, just like we have different flowers.
Supreme master Ching Hai

Вход

Горе
Цитиране +