Dog.bg Форуми : С каква храна е необходимо да се храни котето ви?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (23 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

С каква храна е необходимо да се храни котето ви?

#241 Потребителят е офлайн   wendy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 August 2008 - 08:34 AM

Забелязали ли сте, котарака ви да надебелява лятото? Моят котарак всяко лято надебелява и към зимата отслабва, предполага това е защото лятото само лежи и спи. Женската ми котка обаче е само кожа и кости, тя зимата пълнее.
User's Signature

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!

http://bendidas.com/

#242 Потребителят е офлайн   orientexpress Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 August 2008 - 10:30 AM

Хм,моят почти спря да  качва,следим го с вета ми от близо месец и половина(заради жегите) да не би да почне да отслабва,но той поддържа едни и същи килограми или качва незначително въпреки това,че намали храната си 30-40% от началото на лятото.Най-лошото е, че неможеш да накараш котка да яде насила,а той в момента расте. :rolleyes:

#243 Потребителят е офлайн   m_4akkarova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 August 2008 - 04:36 PM

Здравейте, аз от около 2 месеца имам котенце(прибрахме си го от улицата).Та имам въпрос за гранулите тъй като прочетох по назад по темата сте писали ,че повечето са вредни а за варианта на Уискас не видях отзиви ?Моята писанка е на около 3 месеца и предимно я храня с готови консерви като редувам Фрискас и Уискас,иначе не е претенциозна похапва от хляб до салмаче и т.н. Предварително благодаря :blink:

#244 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 August 2008 - 05:28 PM

Моето мнение е, че Фрискас и Уискас са среднониска категория храни. Аз не бих давала...
User's Signature

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.

#245 Потребителят е офлайн   milenka_123789456 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 09 August 2008 - 08:58 PM

Цитат

Забелязали ли сте, котарака ви да надебелява лятото? Моят котарак всяко лято надебелява и към зимата отслабва, предполага това е защото лятото само лежи и спи. Женската ми котка обаче е само кожа и кости, тя зимата пълнее.

Знаеш ли,и на мен тази идея да ми се прокрадва в съзнанието.Гушкаме си се със Съни и от около месец започна да ми се струва,че е понапълнял,някакси се е позакръглил и е пухкав около ребрата.Но не мисля,че е от спането.Та той дори е по-активен отколкото зимата.Не мога да си го обясня,но е хубаво да имаш пълно коте ;D

#246 Потребителят е офлайн   wendy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 August 2008 - 08:22 AM

Ако знаеш колко трудно свалихме много кила няма така да говориш. ;)
User's Signature

При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!

#247 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 11 August 2008 - 08:01 AM

Ще спра да пиша по въпроса гранули-консерва, защото няма да стигнем до консенсус явно, а и ми писна да чета извинявам си, но пълни глупости - ту ми е болен котарака, щото едно време бил дебел и повръща от гранули, ту пък бил много здрав щом не се е разболял от консервите.....като ме нападате поне си измислете обща теория  ;D Само да уточня за последно, защото явно ме мислите за олигофренка :) - ако намирам боклуците, за които пишете не бих давала тази храна на животното си. И хапките му определено не са направени от накиснати гранули - в момента давам накиснат Р.К. на кучето си и няма нищо общо. Разбира се, че като съм давала гранули на котарака са били Р.К. и определено не му пречи смяната на менюто - защо не повръща като си открадна един бут агнешко от масата?  Най-голямата от всички глупости, които изчетох е за "оцеляването" на котарака ми. Сигурна съм, че малко котки въобще в БГ са водили и водят неговия живот. Ако го видите няма да ви заприлича на оцеляващ, а на наистина хубав, здрав, спокоен и щастлив котарак :) Как ли няма да го мъча на стари години с гранули, защото някой си дето "много е чел", но няма медицинско образование ми казва, че така е редно.
...но ми е смешно сега пък за надебеляването :) Ами да, готино е да имаш пухкав дебеланчо.....някои надебеляват лятото, други зимата...и това е като при хората :) Стига да не е прекалено много и рязко не е страшно.....после ще си оправи теглото само животното.
Сега наистина спирам да пиша и каквито и отговори да получа няма да се занимавам, защото не е длъжен цял форум да чете лични нападки, ако някой има да ми каже нещо - Л.С.
User's Signature

Качена снимка

#248 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 11 August 2008 - 12:13 PM

Аааа, тук нещо се ядосах вече. Никой, ама никой не ти казва как, колко и кога да си храниш котарака. Ако искаш му давай и само черен хайвер.... Ние "скочихме" върху теорията, че щом котарака е здрав и добре толкова време, значи това е най-качествената храна. Само срещу това. Не може от хранене на един котарак да се твърди, че храната е хубава. Обяснихме какво, защо и как се слага в тези неща /това, че не се виждат означава само, че са добре смлени/ но ти продължаваш да твърдиш, че щом котарака е добре, значи храната е добра. Да, ама не.... АМа айде.... Аз на ЛС нямам какво да деля... Темата е информативна, за всички собственици на котки, които искат да разберат коя храна е по-добра. Всеки сам преценява.... Тук всеки има право на мнение, но ако е подкрепено с факти. А факт като "котарака ми е здрав, значи консервите са най-хубавата храна" не намирам за достоверен. Дадох пример с кучето ми, което 19 години беше на кокали, но НИКОГА няма да кажа, че кокалите са най-добрата храна за куче.
И ако си мислиш, че всички сме скочили да те нападаме и да си измисляме някакви неща за теб и котарака, бъркаш нещо. Опитваме се само да обясним, че причините, които даваш за пример не са такива, каквито ти изглеждат. Котарака повръща от гранули, а не от бут защото това са две много различни типове храни. Бута се доближава до консервите, а гранулата е твърда, дехидратирана и прочие. Кучето ми на село като изяде една шепа гранули щеше да умре /и аз не знам защо точно/ но от кокали не умираше. Всичко е до привикналост на стомаха.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#249 Потребителят е офлайн   m_4akkarova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 August 2008 - 12:29 PM

alekian_yona мерси за отговора, но били ми казала някоя хубава марка ,защото за пръв път си имам котенце и знам само популярните храни.Има ли неща които трябва да избягваме.Нашата лакомница яде всичко даже ме изненада онзи ден като нарафа една филия хляб,а вчера ми изяде кюфтетата  ;D!

#250 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 August 2008 - 03:11 PM

Цитат

някоя хубава марка ...

IAMS, Royal Canin, Hill's, NutraGold, Nutro, Leonardo и т.н. Има голям избор. Информирайте се от сайтовете на храните и внимателно сравнете състава според опаковката (не според брошури и български преводи). Сравнявате цени - и където се срещнат критериите Ви - имате сделка  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#251 Потребителят е офлайн   m_4akkarova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 August 2008 - 06:33 PM

Мерси! :blink:

#252 Потребителят е офлайн   tedinceto_96 Икона

• *Фен*
  • PipPipPip

Публикувано: 18 August 2008 - 01:34 PM

Имам 2 въпроса.
1.Давам на маца малцови хапки http://shop.zoomania.../component/page,sh...id,32/vmcchk,1/
но хапна 1-2 дена и вече не ще.А трябва да и давам за да не повръща косми.Можете ли да ми кажете как мога да я накарам да яде?
2.Какво представлява Р.К.?

#253 Потребителят е офлайн   juj Икона

• Обичам те, Бъки!
  • PipPipPip

Публикувано: 18 August 2008 - 03:46 PM

Цитат

Роял Канин. ( освен ако нямаш друго предвид, не знам ) :blink:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

JujitYy --> juj

#254 Потребителят е офлайн   tedinceto_96 Икона

• *Фен*
  • PipPipPip

Публикувано: 18 August 2008 - 04:09 PM

Цитат

Цитат

Роял Канин. ( освен ако нямаш друго предвид, не знам ) :blink:
Да де мислех си го ама де да знам.

#255 Потребителят е офлайн   wendy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 August 2008 - 06:43 PM

Цитат

Имам 2 въпроса.
1.Давам на маца малцови хапки http://shop.zoomania.../component/page,sh...id,32/vmcchk,1/
но хапна 1-2 дена и вече не ще.А трябва да и давам за да не повръща косми.Можете ли да ми кажете как мога да я накарам да яде?

Не мога да дам универсална рецепта, но можеш да пробваш другите видове. може би просто този вид не и харесва.
User's Signature

#256 Потребителят е офлайн   Hari Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2008 - 09:06 AM

Здравейте.

Моля, помагайте.
Вчера намерихме дворната ни котка убита на улицата  :'( Тя остави две котенца на възраст около 3 седмици (още не са прогледнали напълно). С какво да храним двете сирачета?

#257 Потребителят е офлайн   tedinceto_96 Икона

• *Фен*
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2008 - 11:11 AM

Вет ще ви даде специализирано мляко за малки котета, ние като намерихме котенца също така направихме.

#258 Потребителят е офлайн   Hari Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2008 - 10:40 PM

Здравей, tedinceto_96 и благодаря за отговора.

За съжаление не успях да намеря котешко мляко днес :(
Бебетата са гладни и затова прибегнахме към краве мляко, което им даваме с капкомер.

#259 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 22 August 2008 - 11:04 PM

АКо не намирате адаптирано мляко за котета купете НАН за бебета. Не забравяйте да ги изпишквате и изаквате. И утре на лекар, поне за съвети.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#260 Потребителят е офлайн   tedinceto_96 Икона

• *Фен*
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2008 - 11:10 PM

за изакването и изпишкването, чувала съм че се разтриват дупетата с памук

• (23 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12