yani4ka, в 07 March 2013 - 12:06 AM, написа:
Формулата на Josera Catelux се препоръчва от производителя за котки склонни към образуване на космени топки.
Прочетох днес брошурката и ги разучих, и вече ще имам предвид.
Лошото е, че имам големи проблеми с едната котка, когато храната й харесва. (А Josera му хареса много.) Аз се опитвам да им сипвам дневната дажба наведнъж, сутрин обикновено, с идеята да си я хапват до другата сутрин. Понякога вечер им давам някакъв пауч, обаче се старая просто да си ядат дневната дажба през целия ден. И умната ми котчица се справя прекрасно - сложих им преди около половин час, той хапна малко, замина си, сега току-що се върна при купичката, ако и двамата бяха умни, щяха да правят така цял ден. Само че тъпчото си заседна над паничката и не пожела да се разкара докато не омете всичко. Първо, за другата котка не остана нищо, освен това дебелия ще се върне пак съвсем скоро и ще крещи. Обмислям да започна да ги храня като кучета - дневната дажба на два или три пъти и да ядат, докато не свърши? Защото вече започвам да се съмнявам, че да тичам и да досипвам още и още, когато не издържа на крясъците, е добре. Тоест, за дебелия е проблем защото продължава да дебелее, другият си хапва колкото му е нужно и изглежда чудесно.
Та по този въпрос, вие как храните?