Dog.bg Форуми : Кучето ми повръща дори и вода

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кучето ми повръща дори и вода

#1 Потребителят е офлайн   cvetaeva Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 07 June 2007 - 12:52 PM

Здравейте!
Имам куче на 1г и 8месеца. Не е чиста порода но е от едрите на около 25кг. Не зная дали ще успея да опиша много добре проблемите на моето куче но ще се опитам. На 25 май след разходка ми се стори малко повече изморен но ми се виждаше нормално за жегата. Следващия ден продължаваше да лежи и диша тежко, което ми се видя много необичайно тъи като си е много жив и игрив. Отказваше и да се храни но приемаше някой по-апетитни ястия. Заведох го на лекар, където след преглед се установи, че има температура и нещо на дробовете но не е пневмония. След четиридневно лечение температурата се нормализира, но през този период кучето започна да повръща и почти не се хранеше. То и преди е повръщало, но понякога сутрин на гладно. Консултирах се и с други лекари. Казаха че дробовете са чисти вече, но корема и стомаха реагират при прегледа на болка. Давах му ранитидин. Започна да се храни по малко и дори в неделя на 3.06 си мислех че се е оправил. Но на другия ден пак не иска нищо дори вода. Повръща и на гладно и вода като пие. През цялото време на лечение той не загубваше жизненост при излизане на разходка. Лае радва се и имаше сили. Но от вчера не реагира. Отпуснат е съвсем и не иска да стане. Дори и като го викам за разходка. Вчера го водих в Ст. Загора на ехограф, рентген, кръвна картина и др. не се показа нищо. Лекувам му стомаха. Имам лекарства но той ги повръща. Давам алмагел, стига да не го повърне. За повръщане давам degan амп., но пак повр. Съвсем е безжизнен вече. Чай от лайка му слагам в устата но пак повр. Ленено семе му варих чай. И нищо. Нещо за повръщане което не съм опитала, ако някой знае ще бъда благодарна или каквото и да било друго ако мога да го спася. Не искам да го водя никъде вече защото е много стресиран, а и няма сили. С такава радост се качваше в колата, когато го водех на преглед, защото я свързваше с разходка, а аз му причиних толкова болка.

#2 Потребителят е офлайн   TediampAra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2007 - 03:27 PM

Здравей!
Не съм лекар, затова и може коментара да не ми е много компетентен, за което се извинявам предварително. Няма да се впускам в подробности. Имах куче, което отначало беше като твоето - в смисъл спря да яде, ама по-апетитните неща ги хапваше. Пиеше много вода. След това почна да повръща от храната. След известно време през което му биха какви ли не инжекции, защото се съмняваха в инфекция на матката, започна и от водата да повръща. Направихме пълна кръвна картина и се оказаха бъбреците.
Пожелавам на кучето ти да няма този проблем и по-скоро да се оправи. И дано е нещо съвсем дребно. Успех.
User's Signature

Качена снимкаwww.sestrenka.ru[br][br]

#3 Потребителят е офлайн   alerfa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:pet_lover

Публикувано: 07 June 2007 - 03:58 PM

здравеите,
след като му е толкова тежко положението, не 4акайте някой от форума да го излекува, най-добре е на д-р да го заведете , казвам ви го от собствен опит и колкото по-бързо, толкова по добре за него /нищо 4е 6те се стресира , сигурно предпо4итате да е жив /
ако му се сложи система , би могло да се избегне обезводняването, което е неминуемо с толкова много повръщане
възможно е и да е погълнал нещо, което си седи в стомаха му , но по-добре да не гадаем - водете го на лекар , моля ви. потърсете някой друг д-р, по-голям специалист- доцент, професор или подобно
искрено ви желая успех

#4 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 07 June 2007 - 09:36 PM

1. Спрете да давате каквито и да е било неща през устата. Раздразнения стомах реагира на всичко и ще влошите нещата.
2. Незабавно го заведете на лекар да се включи на системи със хранителни и заместителни разтвори, защото загубата на електролити и обезводняването сами по себе си могат да убият животното.
3. Направете колкото може повече изследвания-кръв, биохимия, ако трябва повече снимки, урина.
4. Не правете самолечение със противоязвени препарати за хора-кучето не е космат човек.
5. Помислете и споделете с лекаря какво е станало та животгното се е почувствало зле и кога точно при провежданото лечение е отпаднало. Понякога когато животното реагира на даден препарат е много важен диагностичен признак.
6. Не спирайте лечението докато животното не се оправи напълно.
7. Не изключвайте хирургични или алергични заболявания като причина за състоянието.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#5 Потребителят е офлайн   cvetaeva Икона

Публикувано: 08 June 2007 - 07:21 AM

Благодаря за съветите. Може би неправилно съм обяснила но самолечение не съм провеждала. Всичко каквото съм давала на кучето е по лекарска препоръка. Вчера го водих да му слагат антибиотика който е изписан за стомаха, дадоха му и други неща през устата, защото аз не успявах. От снощи не е повръщал и пие вода.

#6 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2007 - 09:44 AM

Дано се е разминало, каквото и да е било. По принцип, можеш винаги да търсиш мнение на поне още един лекар, ако кучето е зле и не виждаш подобрение. Дано всичко се е разминало. 1super

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни