Dog.bg Форуми : Ваксините

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ваксините

#401 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 December 2009 - 08:48 PM

ДОКТОРЕТО
И кога е крайният срок за регистрация? wb_052.gif
User's Signature

Усмивката на Булдог е способна да разтопи камък
Style Bullet Prince

Качена снимка

#402 Потребителят е офлайн   ДОКТОРЕТО Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 December 2009 - 10:39 AM

За град Перник, срока е минал, беше до 30 октомври. Още няма глоби.

#403 Потребителят е офлайн   ast3333 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2010 - 11:20 AM

Цитат(maris_vel @ Nov 4 2009, 03:42 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте, искам да попитам колко чести са в практиката случаите на смърт на кученцата след трета ваксина , а именно DHPPi 2 - LR / EURICAN/MERIAL. Ясно е , че ваксината има добра репутация, но моето куче почина два дена след нанасянето на ваксината след няколко часа на конвулсии и стягане на тялото. Потърсих 4 мнения на различни ветеринари и всички независими един от друг посочиха ваксината за причинител на смъртта. Кучето беше на система с глюкоза след първите признаци. Беше обезпаризитено вътрешно и външно и в отлично състояние , изключително жизнено и силно куче, въпреки че ветеринарят не премери температурата преди ваксинирането. Уместно ли е наистина ваксината за бяс да се сложи на 6 месечна възраст, а не на 3 както беше в нашия случай ? Има ли други фактори, които да повлияят на лошото възприемане на ваксината от организма на кученцето? Благодаря.

по принцип схемата приложена при вас не е стандартна. и да - може смърта на животното да се дължи на постваксинален енцефалит от твърде ранното приложение на RL ваксината. обаче дали е така не може да се каже без аутопсия.

#404 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 03 April 2010 - 04:50 PM

Цитат(ast3333 @ Apr 2 2010, 08:25 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(maris_vel @ Nov 4 2009, 03:42 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте, искам да попитам колко чести са в практиката случаите на смърт на кученцата след трета ваксина , а именно DHPPi 2 - LR / EURICAN/MERIAL. Ясно е , че ваксината има добра репутация, но моето куче почина два дена след нанасянето на ваксината след няколко часа на конвулсии и стягане на тялото. Потърсих 4 мнения на различни ветеринари и всички независими един от друг посочиха ваксината за причинител на смъртта. Кучето беше на система с глюкоза след първите признаци. Беше обезпаризитено вътрешно и външно и в отлично състояние , изключително жизнено и силно куче, въпреки че ветеринарят не премери температурата преди ваксинирането. Уместно ли е наистина ваксината за бяс да се сложи на 6 месечна възраст, а не на 3 както беше в нашия случай ? Има ли други фактори, които да повлияят на лошото възприемане на ваксината от организма на кученцето? Благодаря.

по принцип схемата приложена при вас не е стандартна. и да - може смърта на животното да се дължи на постваксинален енцефалит от твърде ранното приложение на RL ваксината. обаче дали е така не може да се каже без аутопсия.
И беса и лептоспирата в тази ваксина са убити. Обяснете как ще предизвикат заболяването.

User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#405 Потребителят е офлайн   ast3333 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2010 - 01:41 PM

всички съвременни кучешки ваксини са убити. въпреки това се наблюдават отделни случаи на постваксинални усложнения. върви такова изследване в момента точно за за една конкретна фирма за РЛ - ваксина. дали обаче това се е случило е в сферата на догатките. така или иначе неспазването на стандартните схеми за ваксинации е опасно.

#406 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 April 2010 - 04:23 PM

zz_218.gif
Цитат(ast3333 @ Apr 4 2010, 10:46 AM) <{POST_SNAPBACK}>
всички съвременни кучешки ваксини са убити. въпреки това се наблюдават отделни случаи на постваксинални усложнения. върви такова изследване в момента точно за за една конкретна фирма за РЛ - ваксина. дали обаче това се е случило е в сферата на догатките. така или иначе неспазването на стандартните схеми за ваксинации е опасно.
ea_103.gif

User's Signature

#407 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2010 - 10:38 AM

В стандартните схеми на ваксинация противобясната ваксина се слага при навършване на третия месец. Кое виждате "нестандартно" в конкретния случай?
Постваксиналните реакции не са мит , но не мисля , че са свьрзани само със слагането на бяс на трети месец,по скоро това е определена реакция на организма и никой не може да гарантира , че това няма да се случи ,ако се сложи на 6 или 9-тия...
User's Signature

Качена снимка

#408 Потребителят е офлайн   VlaDko_ Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 15 April 2010 - 11:04 AM

Здравейте, имам запитване относно моето малко бебче хъски купено р от човек. Родено е на 5-ти март, а първата ваксина е бита на 9-ти април т.е. нямало е 40 дена все още възможно ли е това ? Има подпис и печат от Д-Р Тихомир Карагъозов гр. Пловдив. Ваксината е Serum DHP. И още нещо от вчера малката има разтройство, дали не се дължи от смяната на гранулиранта храна като марка ? Благодаря предварително за отговора!
User's Signature

Качена снимка
The definition of love is as follows: "A profoundly tender, passionate affection for another person."
Love is the love. I believe in love!

#409 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 15 April 2010 - 06:30 PM

Бягайте на лекар.
User's Signature

#410 Потребителят е офлайн   VlaDko_ Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 15 April 2010 - 06:53 PM

Цитат(D-r Koko @ Apr 15 2010, 06:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Бягайте на лекар.

Отидохме, куюенцето има диария и този серум вообще не е ваксина а някаква засилващ имунната система серум. Докторът каза че това куче е поне не 6 седмици и слад като му премине диарията след лечението ще се ваксинира...
User's Signature

Качена снимка
The definition of love is as follows: "A profoundly tender, passionate affection for another person."

#411 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 April 2010 - 08:32 AM

А направиха ли ви тест за парвовироза и корона вирусна инфекция?
User's Signature

#412 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 16 April 2010 - 11:28 PM

Здравейте, искам да попитам може ли да навреди нещо на 3 месечно куче на което вместо втора ваксина един неопитен и разсеян д-р сложи 3-та?Сега ще ходим на датата за 3 тата да слагаме 2 рата.Доктора каза че нямало проблем,но исках да попитам и тук.Както се казва ако искаш нещо свършено добре свърши си го сам :(((
П.С.Клиниката е ОВК Варна.По принцип съм доволна от обслужването до сега, до преди 2 седмици една от докторките спаси котката ми.Но днес ни се падна нощната смяна dry.gif
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#413 Потребителят е офлайн   VlaDko_ Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 17 April 2010 - 01:33 PM

Цитат(D-r Koko @ Apr 16 2010, 08:37 AM) <{POST_SNAPBACK}>

На следващият ден кученцето се влоши, заведохме го моментално! Доктоеа беше объркан понеже този доктор който уж е сложил серума, не можа да потвърди... бил си дал печата на някакъж зоо магазин ужас гаврата е пълна! Кучето е било почти умряло, но след спешната реакция на доктора приливане на глюкоза и куп други неща успя да издържи ноща за сега е добре днес отново са го водили на преглед, за момента е стабилизирано слава Богу. Започнало е да хапва по малко дори. Срам и позор за хората които си играят така с беззащитен живот. Дано не излязаъ осложнения... ae_085.gif
User's Signature

Качена снимка

#414 Потребителят е офлайн   VlaDko_ Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 17 April 2010 - 01:33 PM

Цитат(D-r Koko @ Apr 16 2010, 08:37 AM) <{POST_SNAPBACK}>

На следващият ден кученцето се влоши, заведохме го моментално! Доктоеа беше объркан понеже този доктор който уж е сложил серума, не можа да потвърди... бил си дал печата на някакъж зоо магазин ужас гаврата е пълна! Кучето е било почти умряло, но след спешната реакция на доктора приливане на глюкоза и куп други неща успя да издържи ноща за сега е добре днес отново са го водили на преглед, за момента е стабилизирано слава Богу. Започнало е да хапва по малко дори. Срам и позор за хората които си играят така с беззащитен живот. Дано не излязаъ осложнения... ae_085.gif
User's Signature

Качена снимка

#415 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 April 2010 - 02:21 PM

Цитат(VlaDko_ @ Apr 17 2010, 12:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
....Доктоеа беше объркан понеже този доктор който уж е сложил серума, не можа да потвърди... бил си дал печата на някакъж зоо магазин ужас гаврата е пълна!

Сори, че се включвам в темата - ама това наистина ли е вярно??!!!
Какъв серум, какъв печат, какъв зоомагазин.... боже мили!
VlaDko_, съветвам те най-приятелски да заведеш кучето си ВЕДНАГА на друг ветеринарен лекар и незабавно да му направите тестове за изброените болести, които могат да вкарат куче-бебе в гроба, докато се умува кой, какво и как му е слагал. Ако - не дай боже, кученцето е болно - трябва да се лекува веднага. Не се успокоявайте от временно подобрение - тези болести са ужасни и ако не се вземат мерки навреме - после е късно.
Най-искрено се надявам на кучо да му няма нищо сериозно и бързо да се възстанови напълно.
Но поне аз на ваше място не бих чакала само с вяра и молитви това да се случи...
Стискам палци!
ba_025.gif

#416 Потребителят е офлайн   VlaDko_ Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 17 April 2010 - 05:32 PM

Цитат(rimela @ Apr 17 2010, 02:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(VlaDko_ @ Apr 17 2010, 12:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
....Доктоеа беше объркан понеже този доктор който уж е сложил серума, не можа да потвърди... бил си дал печата на някакъж зоо магазин ужас гаврата е пълна!

Сори, че се включвам в темата - ама това наистина ли е вярно??!!!
Какъв серум, какъв печат, какъв зоомагазин.... боже мили!
VlaDko_, съветвам те най-приятелски да заведеш кучето си ВЕДНАГА на друг ветеринарен лекар и незабавно да му направите тестове за изброените болести, които могат да вкарат куче-бебе в гроба, докато се умува кой, какво и как му е слагал. Ако - не дай боже, кученцето е болно - трябва да се лекува веднага. Не се успокоявайте от временно подобрение - тези болести са ужасни и ако не се вземат мерки навреме - после е късно.
Най-искрено се надявам на кучо да му няма нищо сериозно и бързо да се възстанови напълно.
Но поне аз на ваше място не бих чакала само с вяра и молитви това да се случи...
Стискам палци!
ba_025.gif

Направени са снощи по спещност човека дойде специално заради нас, кучето е било почти умряло казал е че сме хванали болесата в началото. Аз не писъствах понеже не съм в града. Веднага е действал и е започнал с лечение! Днес отново беше на преглед бебо, докторът е казал че е кучето е стабилно за момента прелята му е глюкоза отново мисля и се бият инжекции. Надявам се всичко да се оправи и да не се налага повече да изпадаме в такива меко казано ужасни ситуации, защото това е един невинен живот...
rimela, за жалост наистина е вярно кучето е отбито (продадено на мен) от майката на 35 дена с бит Serum DHP, с печат на доктор който си го дал да си подпечатват профилактично... пари трябва да се изкарват все пак!!! Нашия доктор каза че по новите европейски наредби куче трябва да се продава сле 60 ден, понеже до този период бебето ползва имунитета на майката, ужаса е пълен може би и аз имам вина, но исках да зарадвам брат си а не разполагах с 600лв. за куче от квалифициран развъдник. Няма значение за мен най важното за момента е бебока да е здрав нищо друго не ме вълнува, а този доктор да му мисли аз паспорта го пазяс печата и подписа му...
User's Signature

Качена снимка

#417 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 17 April 2010 - 05:38 PM

Има Ветеринрна комисия по етика или както там се казва. Мисля, че в такива случаи трябва да се обърнете именно към тях с документите които имате.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#418 Потребителят е офлайн   VlaDko_ Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 17 April 2010 - 06:04 PM

Цитат(bushkata @ Apr 17 2010, 05:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Има Ветеринрна комисия по етика или както там се казва. Мисля, че в такива случаи трябва да се обърнете именно към тях с документите които имате.

Искам да знам че кучето ми е възтановено и ще взема мерки няма да с разминем така! ea_103.gif
User's Signature

Качена снимка

#419 Потребителят е офлайн   ДеSиHka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2010 - 03:14 PM

Извинете ако има такъв въпрос лично аз много търсих, но не открих (ако вие знаете къде има отговор просот ме насочете благодаря)
А сега към въпроса. Той е следния : Ще си вземаме малко ротвайлерче на около 40 дни. Между ваксините може ли да излиза на разходка навън.(Съжалявам ако върпоса е глупав, но изчетох достатачно противоречива информация). Надявам се да не досаждам на никого с въпроса си, защото все още съм нова.

Благодаря за отделеното време! :db_046: :db_046: :db_046: и много здраве и грижовни стопани на всички животинки !!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#420 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2010 - 03:32 PM

Показване на мнениетоДеSиHka, в 10 May 2010 - 01:19 PM, написа:

Между ваксините може ли да излиза на разходка навън.(Съжалявам ако върпоса е глупав, но изчетох достатачно противоречива информация). Надявам се да не досаждам на никого с въпроса си, защото все още съм нова.

Абсолютно е забранено.Разходки поне седмица след трета ваксина.

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни