Dog.bg Форуми : Ваксините

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ваксините

#221 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 11 May 2008 - 10:34 PM

Цитат

Кучето може да бъде и само механичен преносител на болестта :blink:
То механичен е всяко едно куче, без значение от възраст и ваксина, хора също с техните обувки, така че това няма коментар в случая.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#222 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 11 May 2008 - 10:43 PM

Разбрала съм те погрешно,извинявай :izcherven:
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#223 Потребителят е офлайн   Didka_puppy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 May 2008 - 10:15 AM

Здравейте, чета този форум и се убеждавам отново и отново, че е неизчерпаем източник на съвети, за което ви благодаря.  :->)
Искам да ви попитам дали следната схема назначена от ветеринаря е подходяща за моето бебе- немски шпиц. В момента сме точно на 1 месец и 23 дена, а на 14.05 направихме първата бебешка ваксина- т.е. е била на месец и половина. Сега на 24.05 сме на обезпаразитяване и така има цикличност- 10 дена след обезпаразитяването- ваксина, и 10 дена след ваксината- обезпаразитяване. Притеснява ме само, че когато я вземах тя имаше вече две вътрешни обезпаразитявания, въпреки това, лекарят ни назначи още две. Това нормално ли е или да се притеснявам?
Благодаря ви предварително!

#224 Потребителят е офлайн   AXEL Бултериерът Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:ветеринарен лекар<br />

Публикувано: 21 May 2008 - 12:04 PM

Нормално е! :blink:

#225 Потребителят е офлайн   Didka_puppy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2008 - 12:20 PM

Благодаря, молях се да чуя този отговор! :wub:

#226 Потребителят е офлайн   Sesili Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2008 - 06:59 PM

Здравейте,искам да попитам дали някой може да ми обясни какво точно представляват ваксините - лаймска и кожна ваксина (ляво и дясно).Нашия вет каза че било хубаво да се сложат,но не са задължителни.Не ме разбирайте погрешно не се стискам за пари или нещо подобно искам да дам най-доброто на кучето си.За лаймската знам(ако греша ме извинете),че от кърлежите се предавала,а другите две пише само кожна ваксина дясно и съответно ляво.Много бих се радвала някой по-компетентен да ми обясни всичко за тези ваксини и също така на каква възраст е препорачително да се сложат.Благодаря ви предварително  :blink:

#227 Потребителят е офлайн   Sesili Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2008 - 12:51 PM

Никой ли няма желание да ми обясни?Няма ли кой да ми обясни и да ме посъветва за тези ваксини?

#228 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2008 - 11:46 AM

На каква възраст се слага ваксина бяс? В първите мнения в тази тема пише 6-ти месец, а някои стопани казват, че им е поставена на 3-ти?
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#229 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 10 June 2008 - 11:58 AM

Четох някъде,че се слага 3 месеца след 3-та ваксина,т.е. на 6 месеца!
User's Signature

Качена снимка

#230 Потребителят е офлайн   Майкенце Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2008 - 01:47 PM

Буши, ние като слагахме третата ваксина ни казаха, че по принцип се бие заедно с нея, но тъй като Майки беше дребничък ни посъветваха след 10 дни.

Но баща ми ми каза, че на неговите кучета е бил комбинирани ваксини, т.е. тази за бяс е включена към бебешките три.
:kisel:
User's Signature

Качена снимка

#231 Потребителят е офлайн   marin4eto11 Икона

• Crazy Bitch*
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2008 - 07:37 AM

На нас трябва да ни бият на 3 юли на годинката.А можете ли да ми кажете за какви болести е тази ваксина,която се бие 1-вата годинка ? :blink:

#232 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2008 - 09:15 AM

Цитат

На нас трябва да ни бият на 3 юли на годинката.А можете ли да ми кажете за какви болести е тази ваксина,която се бие 1-вата годинка ? :blink:
По-добре се поинтересувай ако ти е бременно кучето дали се ваксинира (ако говориш за кавказката).
User's Signature

#233 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2008 - 05:07 PM

Цитат

На каква възраст се слага ваксина бяс? В първите мнения в тази тема пише 6-ти месец, а някои стопани казват, че им е поставена на 3-ти?
Някой лекар дали може да каже?
User's Signature

#234 Потребителят е офлайн   dardaron Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2008 - 05:31 PM

Здравейте .Имам въпрос относно ваксините/не можах да намеря отговор из форума/.Схемата на ваксиниране на Макс е следната: 1-ва ваксина на 42 дни NOBIVAC DHP /31.05.08/ ,2-ра ваксина на 2 месеца отново NOBIVAC DHP/21.06.08/.3-та ще я слагаме чак на 21.08.08 -Lepto,но тогава Макс ще е на 4 месеца.Ветеринаря ми каза,че 5 дни след 2-та може да го извеждаме, защото щял да си е изградил имунитет.Та днес отивам да му купувам каишка и жената в магазина ми казва, че за първи път чува за такава схема на ваксинация.Притесних се вие срещали ли сте подобна методика,дали трябва да сменя Ветеринара и кога наистина мога да го изведа,защото 3-та ваксина много късно ще я слагаме?
User's Signature

Качена снимка

#235 Потребителят е офлайн   yani4ka74 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2008 - 05:40 PM

Бушката направо ми взе въпроса от устата ;)Живо ме интересува,защото тази ваксина ни предстои.Ветеринаря при когото вече не ходя ми каза,че се поставя на 6 месец,защото иначе имало опасност да забави растежа(но колко е вярно незнам)Ще съм благодарна на лекарски отговор

#236 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2008 - 05:52 PM

Цитат

Та днес отивам да му купувам каишка и жената в магазина ми казва, че за първи път чува за такава схема на ваксинация.

Жената в магазина ветеринар ли е?
Хора , защо не питате личните лекари на кучетата си за всяка конкретна схема и защо доктора е решил така да я прави ?
Ваксина за бяс се слага след навьршване минимум на 12 седмици , не по-рано(говорим при нормална епизоотологична ситуация ) ! Това , че някой я слагат на 6 месец е техен избор , няма да спре растежа ако се постави на 3 месец .
По време на смяна на зьбите след 3 до 6 месец  ,не е препоръчително да се слагат ваксини , но всеки случай е отделен и ако е наложително ще се сложи.
User's Signature

Качена снимка

#237 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 25 June 2008 - 06:02 PM

Цитат

Здравейте .Имам въпрос относно ваксините/не можах да намеря отговор из форума/.Схемата на ваксиниране на Макс е следната: 1-ва ваксина на 42 дни NOBIVAC DHP /31.05.08/ ,2-ра ваксина на 2 месеца отново NOBIVAC DHP/21.06.08/.3-та ще я слагаме чак на 21.08.08 -Lepto,но тогава Макс ще е на 4 месеца.Ветеринаря ми каза,че 5 дни след 2-та може да го извеждаме, защото щял да си е изградил имунитет.Та днес отивам да му купувам каишка и жената в магазина ми казва, че за първи път чува за такава схема на ваксинация.Притесних се вие срещали ли сте подобна методика,дали трябва да сменя Ветеринара и кога наистина мога да го изведа,защото 3-та ваксина много късно ще я слагаме?
Такава схема няма-ваксините се поставят през 2 седмици,като първата се поставя на 6 седмична възраст.След последната имунизация трябва да минат 14 дни,за да може кучето да излиза навън-не 5 дни.Ваксината срещу лептоспироза се поставя при втората и третата имунизация.Ваксината срещу бяс се поставя с третата ваксина.
User's Signature

In memoriam
Качена снимка

#238 Потребителят е офлайн   dardaron Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2008 - 06:45 PM

Chiita ,магазина е комбиниран с ветеринарен кабинет и жената каза ,че е наясно с ваксините.Също така питах и ветеринара защо му слага така ваксините,той ми обясни, че така по лесни си изграждало имунитет кученцето.Относно за бяса  ветеринаря каза,че не слагал толкова тежака ваксина на малко куче , защото можело да убие кучето/имало такива случаи в Америка/.За това се обръщам към вас за да знам дали някой е чувал за такава схема на ваксинация//
User's Signature

Качена снимка

#239 Потребителят е офлайн   dany Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2008 - 07:01 PM

Задължително трябва да имаш най-малко двукранто ваксиниране и за лептоспироза/Лепто/.Ваксината за бяс се поставя при навършена 3 месечна възраст.

#240 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 25 June 2008 - 07:19 PM

1-ва ваксина-на 6 седм.възраст-DP
2-ра ваксина-на 8 седм. възраст-DHP+L
3-та ваксина- на 10 седм.възраст-DHPPi+RL
User's Signature

In memoriam
Качена снимка