Dog.bg Форуми : Ваксините

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ваксините

#501 Потребителят е офлайн   dgindeva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 25 April 2012 - 04:35 PM

Пудрата се казва "Пик", или другия вид е "Тапилан". И от двете съм еднакво доволна! Струват около 7 лв., но стигат за доста време. Адвантикса не върши работа Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#502 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 25 April 2012 - 04:52 PM

Показване на мнениетоdimy, в 16 April 2012 - 06:23 PM, написа:

advantiks
аз съм много доволен от него
няколко дни ходим по язовирите и не съм му намирал гадове
ма на 28 дни му слагам ампула

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 09 April 2012 - 07:45 AM, написа:

Момичета не се карайте :smile: Както знаете спот-он препаратите действат чрез мастните жлези на кучето затова се и поставя около врата и плешките.Препарата се абсорбира и се разнася по цялото тяло.Някой кучета в частност и моето някой съставки просто не му действат.Това зависи и от кожата и козината ако е по мазна препарата се разнася по лесно ако не по трудно или въобще.На едното ми куче съставката фипронил,която се съдържа във Фронтлайн и Фиприст не му действа,защото мастните жлези не я разпределят по тялото му.Адвантикс е с друга основна съставка и има по добър ефект при него специално.
Така,че е възможно при Неро(мисля беше)просто Адвантикс да не действа,но проблема да не е в препарата.
При все ,че и общината не пръск инвазията сега е огромна.И с каквото и да е кучето-ние ползваме Килтикс и Адвантикс пак може да няма 100%гаранция.
Както и при храните една храна се отразява добре на дадено куче,а на друго не.Но това не прави храната по-лоша :ae_085:

User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#503 Потребителят е офлайн   Jaco Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 August 2012 - 06:14 PM

Здравейте,
Имам малко кученце на два месеца и преди четири дена му сложиха втората ваксина на 13.08 ветеринар я ни каза ,че третата ще сложим на 16.09. Ваксината е Biocan DHPPi. Моят въпрос е (понеже прочетох ,че биокан не е добра ваксина) трябва ли на третата ваксинация да сложим някоя друга например Интервет,форт и т.н или има вероятност заради смяната на ваксината да направи алергична реакция? Другия ми въпрос е :Кога мога да му сложа Фронтлайн за външно обезпаразитяване?
User's Signature

Качена снимка

#504 Потребителят е офлайн   pinkdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2012 - 06:37 PM

Здравейте,имам едно въпросе относно ваксините..понеже съм в Англия и отидох тука в една ветеринарница да си се ваксинираме както всяка година.Проблема е че в европаспорта имам две различни страници за ваксини и нз дали трябва и двете да бъдат попълнени.На 4-та страница на паспорта пише "Ваксинации за бяс",където нищо не ми лепна тоя доктор,а си имам лепенки от миналата година...на 18-та страница има пак за ваксините полета,наименование,дата и оторизиран ветеринарен лекар,та на тази страница само ми лепна лепенки.Ако реша да пътувам извън Англия това може да се окаже проблем май или няма значение???

#505 Потребителят е офлайн   Julietta Икона

Публикувано: 11 September 2012 - 09:03 PM

Здравейте!
От месец и половина имаме йорки. Преди 5 дни направи три месеца и вчера (10.09.) му направихме третата ваксина. Тази сутрин беше малко сънлив и мързелив, но тъй като ветеринаря ни предупреди, че е нормално не се притеснихме. Сега обаче започнахме да се притесняваме - вече не е сънлив, играе и яде, но през деня почти не беше пил вода (сега пие нормални количества), а нослето и екика му са мокри, но топли. Освен това, когато го вдигаме явно го боли, защото скимти (хващаме го под мишниците, зад предните крачета). До сега не е имало такива проблеми, а го вдигаме често предвид факта, че не може да се качва сам върху дивана, например.
Моля да ми кажете дали проблемите се дължат на някаква реакция към ваксината, която ще отмине след 1-2 дни или трябва да го водя на лекар? Ваксината е Biocan DHPPi+LR (part DHPPi и Part LR).
User's Signature

Жулиета

#506 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2012 - 11:08 AM

От ваксината е, не се притеснявайте. Когато моето куче беше малко имаше подобни реакции от ваксините, болеше го там където е сложена, беше омърлушена и даже се е случвало да повръща. Но всичко това отминава бързо, няма място за притеснение.

#507 Потребителят е офлайн   Julietta Икона

Публикувано: 13 September 2012 - 09:08 AM

Показване на мнениетоmarin4eto, в 12 September 2012 - 11:08 AM, написа:

От ваксината е, не се притеснявайте. Когато моето куче беше малко имаше подобни реакции от ваксините, болеше го там където е сложена, беше омърлушена и даже се е случвало да повръща. Но всичко това отминава бързо, няма място за притеснение.

Вече сме добре! :af_089: Тази сутрин ме събуди в 6 сутринта и не спря да подскача до 8... Но вчера определено ни изкара акъла. Звъняхме на ветеринаря, и на развъдника и на познати, които имат йоркита... Всички казаха, че било нормално. Препоръчаха да му дадем малко мед, за да му се качи кръвната захар и да живне (от ваксината падала понякога). :ae_085:
User's Signature

Жулиета

#508 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2012 - 10:59 AM

Показване на мнениетоJulietta, в 13 September 2012 - 09:08 AM, написа:

Показване на мнениетоmarin4eto, в 12 September 2012 - 11:08 AM, написа:

Вече сме добре! :af_089: Тази сутрин ме събуди в 6 сутринта и не спря да подскача до 8... Но вчера определено ни изкара акъла. Звъняхме на ветеринаря, и на развъдника и на познати, които имат йоркита... Всички казаха, че било нормално. Препоръчаха да му дадем малко мед, за да му се качи кръвната захар и да живне (от ваксината падала понякога). :ae_085:

Радвам се, че кучо вече е добре :smile:

#509 Потребителят е офлайн   neron86 Икона

Публикувано: 08 January 2013 - 10:08 PM

как да разбера дали кучето ми е ваксинирано правилно и има всички необходими ваксини той е на 3 години
User's Signature

N.M.N.

#510 Потребителят е офлайн   панайот Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2013 - 09:30 AM

иди при ветеринар :smile:

#511 Потребителят е офлайн   i_love_my_dog Икона

Публикувано: 29 January 2013 - 10:35 PM

Здравейте! Бих искала да ви помоля за компетентното ви мнение. Имам кученце барак на 2 месеца. Искам да ме посъветвате за добър лекар или клиника, където да му бият ваксинките. Питала съм мои познати и ми дават различни мнения и се колебая. Благодаря ви предварително!Качена снимка

#512 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 29 January 2013 - 10:36 PM

От къде сте? :smile:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#513 Потребителят е офлайн   TheUnforgiven Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2013 - 08:17 PM

Здравейте :wb_052: Когато взех Рая ми казаха,че е ваксинирана,но паспорта и е изгубен.Наскоро обаче ми направи впечатление,че кучетата на полянката си имат медальончета,а ние не и питах бившия и стопанин и той дори нямаше идея за какво говоря и си призна,че не е ваксинирана.Искам да и направя ваксините,но вече е големичка /~6 месеца/ ,а и най-важното направи ми впечатление,че днес си влачеше дупето...за кратко,но ме притесни.Скоро давах хапче за вътрешно обезпаразитяване и се чудя,ако и дам отново да не натоваря прекалено черния дроб? А,може ли да е хванала нещо по време на разходките,щом е нямала ваксини?
User's Signature

Here I am, On the road again
There I am, Up on the stage
There I go, Playin' star again
There I go, Turn the page

#514 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 10 February 2013 - 10:41 AM

Отидете с тази информация при ветеринарния лекар, който сте избрали /може и без кучето/ и поискайте мнение от него. Той ще каже трябва ли и кога да се даде хапче, кога и какви ваксини да се сложат и дали е симптом на нещо това влачене на дупето. За мен лично /не съм лекар, имам куче/ това влачене на дупето не е симптом на болест. Може да е паразит, може да е жлезата /макар да е доста рано за нея/ но само лекар може да каже със сигурност какво е.
И да, може да хване някоя болест отвън, ако няма ваксини, затова не отлагайте а още утре отивайте при лекаря.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#515 Потребителят е офлайн   TheUnforgiven Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2013 - 08:16 PM

Днес направихме ваксина,но няма и час след това Рая получи разстройство.Може ли да е защото я заведох на гладно?
User's Signature

#516 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 16 February 2013 - 05:08 PM

Може би е от стреса.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#517 Потребителят е офлайн   TheUnforgiven Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2013 - 12:28 PM

Дано да е от това.Притеснявам се да не е направила някаква реакция или пък изобщо да не хванала...
User's Signature

#518 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 February 2013 - 01:48 PM

Минали са 2 дни? Как е сега?
Обикновено алергичните реакции са съпроводени с подуване и обриви - не с разстройство.

#519 Потребителят е офлайн   TheUnforgiven Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2013 - 02:52 PM

Няма разстройство,но може и просто да съм го подтиснала,понеже вечерта /първия ден и дадох оризова вода/.Иначе се храни нормално и няма обриви или подуване :mg_062: Просто беше много странно как изведнъж изкара ужасно разстройство,направо вода...Може ли ваксината да не е хванала?
User's Signature

#520 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 February 2013 - 03:54 PM

Идеята на ваксината е да предизвика образуването на антитела в организма, които в случай на зараза,да не позволят дадената болест да се развие - доста опростено казано. Чувала съм, че е възможно ваксината "да пробие" и всъщност организмът да не успее да създаде нужните антитела и да се разболее. Но това са много редки случаи на нисък имунитет- за да се избегне този риск ваксинката се прави на здраво куче. Така или иначе мисля че при вас е трета ваксинка, която повтаря втората, би следвало вашето куче да има изграден имунитет. Едно разстройство не е задължително симптом на болест - може би е съвсем простичко неразположение и е съвпаднало по време с ваксината. Нали вие се оплаквахте как съседите й хвърлят всякакви боклуци през оградата - може да е изяла нещо. Щом сега малчо е добре - не се притеснявайте. Ако пак се получи скоро -обърнете се към ветеринар.

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни