Ротвайлер(стара тема)
Публикувано: 16 September 2007 - 10:16 PM
Цитат
Не го удряй където и да било, защото това е вид насилие и по този начин може или да стане страхливо или да се озлоби. И в двата случая то ще стане едно много неуравновесено куче.
Играй си с него, общувай и по този начин ще изградите една силна връзка. Но в играта не показвай насилие и агресия, защото по този начин дефакто го учиш да бъде такова. Позволявай му да те хапе, но леко, колкото да те почувства. При по силна и груба игра с ясен и твърд тон казваш НЕ. И така - докато то само свикне. Бъди спокоен и уверен. Ако те послуша и спре да хапе веднага го погали и му кажи БРАВО. Така то лесно ще се научи да различава правилното и грешното. Въоръжи се с търпение и постоянство. Това може да ти отнеме ден, седмица, дори и месец. Споко. Ако имаш желание няма невъзможни неща.

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 16 September 2007 - 10:26 PM
Цитат
ЗАБРАВИ да го държиш в банята. Само по себе си това е голям стрес за обсолютно всяко куче.
drumi80, позволявам си да ти пусна това, което е писано в друг подфорум от Akela, но е добре да се знае от всеки собственик на така обичаните от нас четирикраки
МОЛБАТА НА ЕДНО КУЧЕ
1. Моят живот трае десет до петнадесет години. Всяка твоя година за мен означава поне пет. Замисли се за това преди да ме вземеш.
2. Обичай ме такъв, какъвто съм; нали сам си ме избирал.
3. Дай ми време да схвана това, което искаш от мен.
4. Имай ми доверие, аз живея от това.
5. Никога не ми се ядосвай и не ме затваряй за наказание. Ти имаш своите приятели и развлечения, аз имам само тебе.
6. Говори ми понякога. И дори да не познавам думите, аз познавам гласа ти и разбирам, че говориш на мен.
7. Знай, че никога не забравям как са се отнасяли с мен.
8. Преди да ме биеш помисли за това, че моите челюсти с лекота биха смачкали ръката ти, но аз никога няма да го направя.
9. Не ме вземай като играчка, за да се забавляваш докато съм малък и после да ме изоставиш; моята любов към тебе е вечна.
10. Преди да ме наречеш твърдоглав или мързелив запитай се дали например не ме мъчи неподходяща храна, дали не съм стоял дълго време на слънце или пък съм уморен. Помисли си, може и ти да грешиш и аз да не разбирам какво искаш от мен.
11. Грижи се за мен когато остарея, остана без зъби, оглушея, ослепея и не мога да се движа добре. И за теб ще се грижи някой, защото старостта е една за всички!
12. Бъди с мен в последния ми час. Никога не казвай Такива неща не мога да гледам. Когато съм с теб, всичко е лесно. Това е твоя дълг за моята вярност, за нашата хубава младост!

Публикувано: 17 September 2007 - 08:35 AM
А ето я и наща банда:
"Резултатите от Клубната национална изложба започвам с това,че:
Мина от Тишевица стана Клубен и Балкански шампион клас малади за 2007 година ,
брат и Малин от Тишевица, срази мъжката конкуренция и стана Балкански и клубен шампион клас интермедия и най-красиво мъжко куче!!!!
Ланс от Тишевица стана клубен и Балкански шампион в открит клас
С две думи нашите кучета се представиха блестящо!!!! "
Да им е честито cheers cheers cheers
Публикувано: 17 September 2007 - 09:01 AM
Цитат
как не сме се видели oleeee
хахам,там ли си била:))) Ех,жалко,можеше да се запознаеш:)Нищо,на другата изложба живот и здраве:)Аз бях през цялото време при Агитката на Тишевиците;)Може да си ме видяла(дънки и убито зелено яке,вързана на опашка) super best Чакаме снимки,ей:))))))))))))))))))))
Публикувано: 17 September 2007 - 12:31 PM
Нашите резултати са по-скромни,но все пак да си ги кажем-Буда Алегро Диваче-3ти клас бебе и майка му Дива-3то място при шампионите
Публикувано: 17 September 2007 - 01:23 PM
Цитат
Нашите резултати са по-скромни,но все пак да си ги кажем-Буда Алегро Диваче-3ти клас бебе и майка му Дива-3то място при шампионите
cheers cheers cheers май и ти има да черпиш,ехей BEER
Публикувано: 17 September 2007 - 04:58 PM
и мен много ме разчувства, когато я прочетох.
Прикачени файлове
-
smile3518_1_.gif (3.8K)
Брой сваляния: 76

Публикувано: 18 September 2007 - 02:29 PM
Имах огромно желание да ви пусна снимки от клубната избожба, която се проведе на 16.09.2007, но няма да стане и днес.
В момента съм меко казано бясна, защото тия от фотото са ми объркали поръчката и просто нямам думи bash
Ако всичко е ОК, силно се надявам това да стане утре.
Поздрави: dmm

Публикувано: 19 September 2007 - 10:05 AM
Прикачени файлове
-
Picture_048.jpg (68.94K)
Брой сваляния: 77