Dog.bg Форуми : Ротвайлер(стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (141 Страници) +
  • « Първа
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Ротвайлер(стара тема)

#921 Потребителят е офлайн   Detroiter Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 January 2007 - 11:11 AM

Здравейте аз съм от стара загора и преди няколко дни си купих ротвайлерче.Много е сладко на 36 дни е в момента и много спи oo.Искам да ви помоля за ниакои съвети при ротвайлерите.Аз прочетох почти всичко тук и видях много но ми е много важно да възпитам малкия за напред да не е агресивен(той и сега не е агресивен де r) едвам ходи).Аз ще го водия на училище но все пак не искам да е агресивно куче.В момента ме хапе много слабичко и дърпа така си играят кучетата нали?Няма да се узлоби ако дурпаме ниакоя кърпа или нещо такова нали r) ?
Благодариа ви много!

#922 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2007 - 11:46 AM

Добре дошъл:)

За ирата- разбира се,че няма да се назлоби,с парцалче или с въженце(има в зоомагазините) може да си играете и така да го учиш на команда ПУСНИ,която за мен е много важна:)Само внимавайте със зъбките при дърпането:)Чак като му паднат млечните и израстат другите може да се върпа по-сериозно,до тогава с парцалче или по-меко въженце.
Аз учих пусни по следния начин- играем си с въжето около 30 секунди и пазвам пусни като му подавам пред носа хапка(кренвирш или нещо,което много обича).Така бебето пуска,за да хапне и следва пак игра:)
Успех 1super

#923 Потребителят е офлайн   muki77 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2007 - 05:46 PM

Morti, In4eto благодаря ви- сега съм малко по-спокойна, кучето живее на двора има си колибка и заградена площадка, постоянно си е пуснат, връзвам го от време на време и то само за да не забрави какво е да си вързан, това се случва рядко:) а за козинката все пак се надявам пролетта да се смени, защото авгус месец като беше много топло Рони беше много гладък и със супер къса козина:)

#924 Потребителят е офлайн   yoki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2007 - 09:22 PM

Здравейте,много се радвам че форумьт пак се уживи.Имам проблем с моето ротвайлерче.Много рьмжи и не дава да го пипат .Не мога да се доближа и до купичката му когато се храни.Сега е на 3 мес. но след още някой и друг месец това ще стане голям проблем.Надявам се да ми дадете сьвет, да се справя сьс ситуацията.Благодаря ви предварително.

#925 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2007 - 11:08 PM

Цитат

Да,и на мен като ми казваха ,не вярвах,но се оказа,че е така.Значи това,че съм се справила с ръмженето ,когато е била на 1.6г. не означава,че съм се справила тотално,завинаги.НЕ,кучето ще се пробва,усети ли слабост или аванта от твоя страна,за да се опита да обърне нещата- той господар,не ти:)))Първите прояви на доминантност при моето куче бяха още с влизането в къщи,хапеше,ръмжеше,когато правех нещо,което не и харесваше,опитвашесе да ме захапе n) Тогава точно в този форум прочетох какво се прави:))Корегции:)Не стана от първия път,но стана с упоритост:)След това си беше всичко ОК,докъто не влезе в така наречения кучешки пубертет на годинка и нещо:))И реши,че няма да ми даде кокала си.Тогава допуснах голяма грешка именно,защото бях решила,че кучето си знае кой кой е до края на жовота си- Да ама НЕ oo  Когато реших да взема кокала(преди това съм го правила много пъти без да има реакция) тя ме изръмжа много силно,оголи зъби и отстъпи назад,а аз се СТЪПИСЪХ.Тогава кучето разбра,че съм слаба,а трабваше да реагирам на секундата .И ме чакаше нова борба:)Направих това със строгия нашийник,което посъветвах и теб.След 10 минути корегции ,взимане на кокала и пак връщане кучето спря да ръмжи.Сега се е случвало сама да ми го повери,ако има нещо вкусно в паничката и после да дойде да си го вземе пак:)
За това вече си знам-винаги очаквай кучето да те изпробва,и винаги реагирай на секундата.Иначе кофти.Аз се разминах лесно,но .......Да не говорим,че ежедневно с по-дребни неща си ме пробва,да види до къде може да стигне.:)))
Сега се сещам за още поне 2-3 случая сле дисторията с кокала,когато се е опитвала да ми се наложи с ръмжене, а единия път дори ме захапа,но като корегция към мен(не много силно).Реагирала съм веднага ии то доста бурно и тя веднага разбра,че трабва да спре до тук.
Оф,много зле обяснявам:)Сори:)Дано си ме разбрала и си извлечеш изводи.

.
за YOKI Това с корегциите важи и за ръмженето при пипане и за ръмженето пори бъркане в купичката.Няма право да те ръмжи за каквото и да е!!!!!!!!!!!!

#926 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2007 - 11:12 PM

Цитат

Morti, In4eto благодаря ви- сега съм малко по-спокойна, кучето живее на двора

Точно за това те попитах къде живее:)Кучета,които живеят навън си имат по-гълга и гъста козина:)На моето от топлото му се смени подкосъма;)))

#927 Потребителят е офлайн   muki77 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2007 - 11:24 PM

yoki аз в началото като храних кучето, още с подаването на купичката то започваше да яде и аз не я пусках докато не свърши яденето и така лека по-лека започнах да го милвам по време на яденето, дори и започнах да му бъркам в устата докато яде, дано и ти да се справиш с този проблем:) пожелавам ти успех:):) 1super

#928 Потребителят е офлайн   yoki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2007 - 12:33 PM

Благодаря много за сьветите !Надявам се да се справя с по-вече упоритост.Май малко сме я поразглезили.Тя е сега бебето в семейството и много й треперим.Това май е голяма грешка и трябва да я поправим.

#929 Потребителят е офлайн   Detroiter Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 27 January 2007 - 10:52 PM

Ей хора,
дайте ми някакви савети какво да правиа за моето ротвайлерче да нестава агресивно много е важно за менда не е агресивен ако ще да е разглезен но не и агресивен?
Благодаря предварително!

#930 Потребителят е офлайн   Хера Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2007 - 01:14 PM

Yoki май много проблеми имаме с Тара??? На баща си ще прилича. d) d) d)
Горкият Арес, незнам какво ще става като порасне Тара... wink

#931 Потребителят е офлайн   ninski Икона

Публикувано: 29 January 2007 - 04:27 PM

Здравейте,аз съм нова тук и се надявам да се запозная с много хора любители на тази страхотна порода ....моят така наречен проблем е, че Марк е е вече на 6 год и му търсим женска за да се отчете и той все пак r) ще се радвам да ми пишете ......ето го и него ....

Прикачени файлове

#932 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 30 January 2007 - 11:45 AM

Цитат

Ей хора,
дайте ми някакви савети какво да правиа за моето ротвайлерче да нестава агресивно много е важно за менда не е агресивен ако ще да е разглезен но не и агресивен?
Благодаря предварително!

Много социализация, много и непрестанно общуване с много други кучета и хора, макар, че при нас това не помогна, но в повечето случаи дава резултат. Много време на стопанина се изисква за да направи от кучето си възпитано и социализирано животинче r)
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#933 Потребителят е офлайн   yoki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2007 - 12:10 PM

ДО ХЕРА Ами тя е луда работа. Арес и сега не е за завиждане.Тара изобщо не го оставя на мира като я хванат бясовете.Засилва се и му скача на гьрба , хапе го по краката,ушите ,кьдето свари , а той не смее да реагира за да не му се караме.Нямам тьрпение да бием и последната ваксина за да почнем да я извеждаме на разходка да си израсходва енергията.Иначе не прави бели ама то и няма как нали е постоянно под контрол.

#934 Потребителят е офлайн   Detroiter Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 31 January 2007 - 03:29 PM

Ето го и моят пухчо от близо :) !

Прикачени файлове

#935 Потребителят е офлайн   Detroiter Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 31 January 2007 - 03:30 PM

охх извинявайте за този токова голям размер на снимката!Съжалявам!
Работа със снимки

#936 Потребителят е офлайн   Е. Огнянов Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 February 2007 - 12:27 AM

Здравейте на всички фенове на породата "Ротвайлер"! И на всички, които обичат кучета.

Нински, пиши от къде си! Аз съм от Стара Загора и имам женски ротвайлер на 3 год. и 2 месеца. Казва се Сара и миналата година става вече веднъж майка.

#937 Потребителят е офлайн   Е. Огнянов Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 February 2007 - 12:31 AM

Detroiter,

ти от Стара Загора ли си?

#938 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2007 - 05:17 PM

На 31.01 JCH. BG. LANS v.TISHEVITSA-HD-/ED-,BH,ZTP
Качена снимкаКачена снимка

заплоди CH. BG. DIVA v. HAUS ZIZAKOV-HD-/ED-,BH,ZTP
Качена снимкаКачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#939 Потребителят е офлайн   Detroiter Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 February 2007 - 08:05 PM

Аз съм от Стара Загора и живея до търговската гимназия.На 16 съм и имам мъжки ротвайлер на 45 дни :).Не знам точно как да го възпитавам но чета едни книги тука.Кажи ти каде живееш.Имам един вапрос кум всички как да го уча да не ръмжи като ида при него докато яде.

#940 Потребителят е офлайн   Е. Огнянов Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 February 2007 - 11:53 PM

Detroiter,
аз живея съвсем близо до "Тангра". Дом. ми телефон е 640387. Обади се и ще поговорим! Моб: 0888038880.

• (141 Страници) +
  • « Първа
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни