Dog.bg Форуми : Средноазиатска овчарка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (305 Страници) +
  • « Първа
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Средноазиатска овчарка

#1081 Потребителят е офлайн   mitzo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 December 2006 - 11:33 PM

При кавказа са характерни косо поставените очи,при нас всички ъгли на очите би трябвало да са в една линия.Кучето на Сладур е много красиво,типичен представител на породата.

#1082 Потребителят е офлайн   akelo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2006 - 11:44 PM

Сладур ,това куче е родоначалник на много кучета в украина ,а това че мислиш че е миндил си е твоя работа,на мене си ми харесва.

#1083 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2006 - 11:45 PM

Благодаря!Разтапям се,от ласкави думи w) Недейте ме четкахте!Ще взема да се възгордея. b) 1super

wink

#1084 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2006 - 11:49 PM

Цитат

Сладур ,това куче е родоначалник на много кучета в украина ,а това че мислиш че е миндил си е твоя работа,на мене си ми харесва.

Добре бре човече.Не се пали.Това си е мое мнение!Аз небих го нахранил!

-Ако ще основателя на породата да е!

п.свсеки си има право на мнение!а ти не ми обръщай внимание!харесвай си ги лошо няма!

Поздрави! cheers

#1085 Потребителят е офлайн   Hauseofbarzev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2006 - 10:21 AM

Akelo моето мнение за тва куче е същото тва куче според мен има само една хубава глава и то от пред погледнато а от страни не се знае кво представлява като структура няма никаква компакност.За мен истинско и компакно куче е Спартак сравни структурата.Но Акело това само мое мнение неискам на никого да го налагъм все си има вкус и предпочитания ;) 1super 1super 1super 1super 1super 1super super best super best super best drink

Прикачени файлове

#1086 Потребителят е офлайн   Hauseofbarzev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2006 - 10:25 AM

Е тва истинско куче за мен. Сравнявай. 1super 1super 1super 1super

Прикачени файлове

#1087 Потребителят е офлайн   Hauseofbarzev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2006 - 10:26 AM

wink

Прикачени файлове

#1088 Потребителят е офлайн   Hauseofbarzev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2006 - 10:29 AM

Ето също хубави кучета ,в България имаме прекрасни кучета благодарение на Т.Гергов

Прикачени файлове

#1089 Потребителят е офлайн   Hauseofbarzev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2006 - 10:30 AM

Още

Прикачени файлове

#1090 Потребителят е офлайн   Hauseofbarzev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2006 - 10:31 AM

Още

Прикачени файлове

#1091 Потребителят е офлайн   Hauseofbarzev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2006 - 10:38 AM

Още такива кучета са Хатар,Аламат,Охламон,и още други такива красиви кучета с който българия трябва да се гордее че се одглеждат във страната ни и имаме шанса да ги видиме на живо тези прекрасни животни , а не само в списание АСКА не публикувам на другите снимки ,защото нямам ако някой има да ги публикува.

#1092 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2006 - 12:57 PM

Цитат

Ето също хубави кучета ,в България имаме прекрасни кучета благодарение на Т.Гергов

Може да прозвучи нагло,или грубо,но говори от свое име.

Аз бих се изсказал така:
-Благодарение на Т.Гергов,в БГ.има доста прекрасни екземпляри на породата САО.
А,не,имаме!
Щот според мен доста хора имат прекрасни животни,по нищо неотстъпващи на споменатите от теб!
Даже в някой неща ги превъзхождат.Но да не навлизаме в подробности!

Извинявам се предварително,ако съм обидил някой с моите писания!Но това са си мой виждания по въпроса!
Далеч съм от мисълта,да обидя някой,или да се заяждам!Просто пиша това което мисля.
Дано сте ме разбрали правилно?!Ако ли не извинявам се!

Поздрави,на всички почитатели на САО!!!

#1093 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2006 - 01:16 PM

Цитат

Още такива кучета са Хатар,Аламат,Охламон,и още други такива красиви кучета с който българия трябва да се гордее че се одглеждат във страната ни и имаме шанса да ги видиме на живо тези прекрасни животни , а не само в списание АСКА не публикувам на другите снимки ,защото нямам ако някой има да ги публикува.

Съгласен съм с теб!Но, за да има още по добри представители в страната за в бъдеще,трябва много внимателно да се правят връзките!
Щот съгласи се с мен,че хубавите работи,не стават толкоз лесно.

Давам ти прос пример,дано ме разбереш?!

Примерно, пускат на някой от изброените от теб кучета,някоя мастия с резнати уши и опашка.Е какво мислиш ще се получи?Според мен пикня!Да,може и да излезе едно хубаво куче,но това животно пораства,пуска се в разплод и какво става?Става говняна пикня!Нищо!!!

За това казвам.Не е важно количеството,а качеството!И много внимателно да се действа,в селекционен план!

Но кофтито е,че повечето хора гледат да искарат някоя кинта!И всеки мисли,че става за селекционер!Но сме в голяма грешка!Просто манталитета ни е такъв.
Така сме възпитани.
Има още много да учим!

#1094 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2006 - 01:32 PM

Другото нещо което искам да кажа е:

Дет,се вика всеки може да вземе нещо завършено.По точно да го купи.

Номера е, сам да си го произведеш!Да го отгледаш от мръвка месо!Да се гордееш с него,и тогава да кажеш,ей погледнете това аз съм го произвел,отгледал, всичко съм постигнал с много труд и акъл!

Примерно,купуваме си месце от магазина.Гот е!Спор няма!Ама по гот е като гътнеш домашното прасенце! b)

Приемайте го както искате.Но нетрябва да се самозаблуждаваме!Поне аз така мисля!

#1095 Потребителят е офлайн   vane bansko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2006 - 02:11 PM

Сладур аз ли4но съм съгласен с теб!
Акело ако иска6 няма пробле като си на Банско дрънни ми един телефон и 6те се видим.
6те те разведа да види6 хубави ку4ета.
Номера ми е изписан някаде по-назад във форума.
Обади се.

super best

#1096 Потребителят е офлайн   Hauseofbarzev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2006 - 02:50 PM

Sladur нищо ново не казваш b) Това се знае Че най сладко е когато ти си го произведеш в тва няма две мнения просто иска много време нека изчакаме да сме живи и здрави и тогава да коментираме имали ли качествено производство сега само можем да гадаем дали от дадени вразки ще излезат добри Азиатци нека оставим времето да си каже думата да се направят вразките и след време ще кументираме резултатите от тях.Също сам далеч от мисълта че другите кучета в БГ са лоши просто си казах моето мнение. cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers 1super

#1097 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 December 2006 - 03:00 PM

Hauseofbarzev - малко се изненадвам от такъв пост. Досега няма ли кучила и резултаите от тях не са ли ясни, че да трява да се чака в бъдеще да се види. Ако имаше САО в България от 3-4 години наистина трябва малко да се изчака, но нали породата не е от 3-4 години в България?
Какви трява да са произведените кучила да се каже че са качествени?

#1098 Потребителят е офлайн   arkus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2006 - 03:10 PM

Сладур,прав си.Аз от няколко години говоря по въпроса,но никой не ме чува.Целта е да си направиш твоя линия,която в продължение на години се е развивала в България,ясно е че всичко идва от изток,но за да получиш добър екземпляр,трябва време.Също така писах,че условията в нашата страна,при които се отглеждат азиатците/имам впредвид климат,традиции и т.н./ оказват влияние на анатомията и психиката им.Но хората не могат да чакат да се роди шампионът и отиват и си купуват готов или негов наследник,което не е лошо,защото така се подобрява генофонда.Малко р-ци в страната,могат да се похвалят с тяхна линия,типична само за тях.В повечето, кучетата са разнотипни,което се обуславя от вноса.Натрупването само на добри гени,води до израждане,вземете като пример хората.Преди няколко години,Германия обяви конкурс за компютърни специалисти за работа в страната ,около 25 000 работни места,за целия свят.Защо,те все едно си нямат,имат си,но целта е да се объркат малко гените и чистите арийци от мечтите на Хитлер да придобият малко по-друг вид.Не искат тъпанари,а комп.спецове които не са евнуси.Хем умни,хем млади,хем потентни.Виждал съм женски САО,които не представляват никакъв интерес,но дават страхотно поколение.Въпрос:ако едно САО не яде в продължение на 4-5 дни,отразява ли се това и как?Ако някой ветеринар чете в този форум,моля да коментира,също и някой от развъждачите, ако има такъв случай. П.П.Кучето Саид е представено като КО в един друг сайт за сравнение,не правя интрига,просто случайно попаднах и мисля че снимката е взета от този сайт,което е некоректно. bash

#1099 Потребителят е офлайн   arkus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2006 - 03:29 PM

Към Face,преди години повечето САО водеха началото си основно от малък на брой внос кучета,с тесни роднински връзки.Ситуацията беше като в някое село-1000 човека и всички роднини,внимавай за момата която ще си вземеш.Получи се един широк и всеобхватен инбриндинг с редки странични проблясъци,изводите за теб.

#1100 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 December 2006 - 03:34 PM

Затова казах че съм изненадан от такъв пост, резултата се е видял/вижда.

• (305 Страници) +
  • « Първа
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни