Средноазиатска овчарка
Публикувано: 21 December 2006 - 06:50 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Кучката се казва Ак-Нукер Варва!Това е една от любимите ми кучки. 1super
Просто трябва да се стремим и ние да произведем нещо от този клас.
А,за да стигнем до по добри резултати,какво трябва според вас да се направи?
Sladur гарантирам ти че след време в България ще бъдът произведени даже и по красиви и класни животни дори и от тва.Които ще превъзхождъд във сичко тази кучка и като структура и като характер и така нататакъ.Просто искъ време през което ще се слеят новите вкарани кучета със нашите и ще видиме производството.Незабравяи че във българия имаме оникални животни.Просто трябва правилно да ги чивтосаме и ще получим еднотипноста и качеството във породата.Това е. 1super bgflag bgflag bgflag
Бързев!
Това няма да стане толкова лесно колкото си мислиш.
-първо ще ти кажа,че тази кучка има уникална структора и плътнос.
-трябват кучки приятел,не само две три мъжки кучета.
Недей да мислиш,че всичко става толкова лесно!Купуваме две кучета и всичко е готово.
Ако мислиш по този начин,си в голяма заблуда!
Нали знаеш,че неискам да те обидя,просто аз така мисля.
Публикувано: 21 December 2006 - 09:08 PM
Цитат
Може ли някой да обясни термина /еднотипност на породата САО/, защото аз лично не мога да си го обясня, информацията която се дава за характерните групи на породата е следната:
1.Pamirska grupa
памирский пастуший дог
"памирская овчарка
"таджикская чабанская собака
2.Тибетская" группа САО
"Чабанская собака тибетской группы
"овчарка тибетской группы
3."Иранская" группа САО
"Туркменская чабанская собака
нуратинец"
"туркменская овчарка
"северо-узбекская овчарка
4.Афганская" группа САО
Чабанская собака афганской группы
към коя група тогава спадат кучета в БГ, или ще деламе нова bravoS
Публикувано: 21 December 2006 - 10:01 PM
Публикувано: 21 December 2006 - 11:59 PM
Цитат
В стандарта на породата има много недостатъци. Неколкократно съм чел за това, имаше един период от време, в който бях започнал да се интересувам по подробно. Има статии от Горохов, а тъй като предполагам, че ще кажете - е, Горохов, то има същите мнения и от Зоран Бранкович, Елена Мичко, Ерусалимски. Не казвам нищо, но там според много от породниците специалисти има явни недомислици.
Не е въпроса само в четенето, а в интерпретирането. Един стандарт, било то на която и да е порода, е дефиниции, в които се се търси функционалност, свързана с породните характеристики.
При вашата порода е трудно, поне според мен. Много типове, които ... казано честно, като ги гледам, сякаш са ми различни породи. Не зная дали е било въобще правилно да се обединяват всички тези типове в една порода само по ареал на разпространение. Дори и като местообитание те са различни - трудно бих сравнил степите на Туркмения с високите планини на Узбекистан примерно.
Публикувано: 22 December 2006 - 12:25 AM
Цитат
Акело,аз не се обиждам!Нито ще се заяждам!
Моите разбирания са далеч,ама много далеч от твоите.Поне във това съм убеден на 1000%!
Това смея да твърдя,поради простата причина,на твои публикаций на кучета в този форум.Които за мен не представляват интерес!
Става въпрос,като:
-глава,телосложение,постав на очи уши,разни такива неща.
Аз нещата ги виждам друго яче!
Занимавам се от доста кратко време с тази порода,само две години!
Но гледам и се уча!Слушам хора,които имат опит и знания!
Нито се правя на голям разбирач,критик или нещо такова!Просто казвам нещата както ги мисля!И каквото съм понаучил за тази порода.
Може това мое писание,да ти прозвучи някак остро,но погледни снимките които си побликувал,на кучетата и погледни аз какво съм побликувал.И ще установиш,че сме на различно мнение.В което няма нищо лошо!
Поздрави!Надявам се да не ми се обидиш.
п.с.Другото което искам да кажа.
Тук само си пишем колкото да си чешем пръстите в клавиатурата.Качваме снимки,в което също няма нищо лошо,но какво се случва?Появява се Аркус и задава въпрос,на които отговарят максимум двама.Е хайде де хора дайте да почнем да пишем и отговаряме малко по сериозно.
Или просто ще се забавляваме?
Лека нощ!Поздрави на всички!
Публикувано: 22 December 2006 - 01:01 AM
Публикувано: 22 December 2006 - 01:38 AM
Публикувано: 22 December 2006 - 01:40 AM
Публикувано: 22 December 2006 - 10:13 AM
Цитат
Акело писа:
Цитат
Сладур писа:
Цитат
Или просто ще се забавляваме?
Така е Сладурче, като става дума за нещо сериозно има само четящи, но пък като се спретне "интрижка" става Армагедон чак може да си прочетеме и за номера на белыото
d)

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +