Dog.bg Форуми : Средноазиатска овчарка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (305 Страници) +
  • « Първа
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Средноазиатска овчарка

#1641 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 January 2007 - 06:03 PM

Браво колега!Нека са живи и здрави!!! 1super

#1642 Потребителят е офлайн   vane bansko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2007 - 06:14 PM

Супер страхотни са!!А родителите кои са им?
Или е таина а daroteka??
Даи малко инфо за тях.

#1643 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2007 - 06:19 PM

Ване,родителите са:

Сулкера-Алу-Кримеа и Юзбаши-Алу(Джамал)
1super

#1644 Потребителят е офлайн   akelo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2007 - 06:24 PM

Сулкера има страхотна глава.Нека са живи и здрави bravoS

#1645 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2007 - 06:27 PM

Цитат

Сулкера има страхотна глава.Нека са живи и здрави bravoS

Дай Боже!!!

#1646 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2007 - 06:29 PM

Цитат

.Колеги ,от какво зависи големината на зъбите ,при азиатеца-генетически ли е заложена? ,тъи като кучето ми вече е на 11 месеца а все още има много малки зъби за възраста си.

Акело,според мен си е ген!Но Басар е още много малък,нека стане на 3 год. тогава ще се види.

Поздрави!

#1647 Потребителят е офлайн   vane bansko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2007 - 07:03 PM

Мисля,4е трябва пове4е кокали да му даваш.
Да си глозга то е още младо те ще му помогнат и за зъбите.

#1648 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2007 - 07:55 PM

Кокалите,само захабяват зъбите,нищо повече!

Дивите зверове,що изяждат вътрешностите и месото,а кокалите оставят?

#1649 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 18 January 2007 - 08:05 PM

Мисля, че зъбите са ген.

Ето снимка на едно куче, което харесвам. За мое съжаление не съм я правил аз b)

Прикачени файлове

• Прикачен файл  13.jpg (49.51K)
    Брой сваляния: 123

#1650 Потребителят е офлайн   mitzo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2007 - 08:54 PM

Честито на най-новите развъдници в България:
AK-EZGER на К.Стоев
ALABAY-RUSE на Р.Николов
AZIA-BULGARIA на Т.Симов
Пожелавам Ви много успехи в развъждането на любимата порода и всеки един от вас да стъпи по европейските рингове!
Akelo,здравей и извинявай за закъснението:АРЧИ р.98г.е от Акбай и Рихта/Басар1xНокот/,/Зомби x Тара/
ПАГАНЕ р.99г. е от Ир-кан и Рихта/Атила x Ирма/,/Зомби x Тара/След хаотичните си връзки и приплоди легендата и за тези кучета умря.Арчи и Пагане дадоха 1 прилично куче,което ще те заведа да видиш.

И Бързев,пиши по-човешки bash

#1651 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2007 - 09:40 PM

Благодаря за пожеланието!!! bgflag bgflag bgflag

#1652 Потребителят е офлайн   akelo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2007 - 10:44 PM

мерси за отговорите.Лека вечер,макар ,че днес ни напусна един от големите ,можеби последните истински българи Марко Семов..........

Прикачени файлове

• Прикачен файл  2.jpg (264.11K)
    Брой сваляния: 143

#1653 Потребителят е офлайн   Hauseofbarzev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2007 - 11:46 PM

Цитат

И Бързев,пиши по-човешки bash

За какво имаш впредвит щот немога да разбера.

#1654 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2007 - 08:56 AM

Поздрави на всички любители на страхотната средноазиатска овчарка. Бъдете здрави и редовни във форума и дейността на FCI, БРФК и БРКСАО защото имате кучета от една от най-популярните породи в света, която в момента изживява небивал успех заради красотата, силата и характера си. Казвам се Стефан Попов и съм национален клубен съдия на средноазиатската овчарка към БРКСАО. Преди повече от 10 години за породата не беше направено нищо в нашата страна но със страхотните усилия на госпожа Мадлена Янакиева се учреди и организира клуба, който днес е един от старите и водещи във федерацията. Председателката му сам-самичка създаде уникална племенна книга и родословни свидетелства, които заложиха племенното развъждане на най-високо ниво и признание в международния киноложки свят чрез БРФК. Бяха внесени изключително ценни, породни кучета от Дарин Крумов от Плевен, от Христо Костадинов от София а напоследък и най-страхотните азиатци въобще- от Тошето и Цеци Гергови, които не се нуждаят от презентация. Развъждането върви със сила, на която може да завиди и най-добрата киноложка организация в света. В това отношение на първо място е питомника на братя Гергови, който даде и дава страшно много на клуба и породата въобще произвеждайки невероятни племенни кутрета от невероятни родители внесени от Русия и Украйна. Нескромно смятам че техния отбор е най- добрия в породата не само в България но и в целия свят. На тях и тяхния внос и възпроизвеждане на елит се дължат и успехите на много развъдници в страната като най-напред този на сем. Бързеви от Мало Конаре Пазарджишко, сем. Соколови и Ганеви ог гр. Пазарджик, Н. Спасов Т. Филипов и много други, получили чудесни високопородни кученца из цялата страна от развъждането на братя Гергови. Имам обаче някои препоръки към участниците в клуба: участвайте на изложби на БРФК защото те и специалките са основна функция на развъждането и селекцията, а там сте все още слаби. Произвеждайте само по родословни документи тъй като всичко друго е бошлаф работа, а председателката на клуба е отворена за работа с всеки, 1super стига да са спазени правилата. Трябва да ви призная че госпожа Янакиева сЪздаде среда и условия за развъждане , които нито един мъж неин колега в рамките на БРФК не е създал. Поканвам всички да се включат така както господин Х. Костадинов в изложбите и летните инициативи с почивка и кинология на морето организирани от Федерацията.
User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#1655 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2007 - 10:44 AM

Цитат

Бяха внесени изключително ценни, породни кучета от Дарин Крумов от Плевен, от Христо Костадинов от София а напоследък и най-страхотните азиатци въобще- от Тошето и Цеци Гергови, които не се нуждаят от презентация. Развъждането върви със сила, на която може да завиди и най-добрата киноложка организация в света. В това отношение на първо място е питомника на братя Гергови, който даде и дава страшно много на клуба и породата въобще произвеждайки невероятни племенни кутрета от невероятни родители внесени от Русия и Украйна. Нескромно смятам че техния отбор е най- добрия в породата не само в България но и в целия свят. На тях и тяхния внос и възпроизвеждане на елит се дължат и успехите на много развъдници в страната като най-напред този на сем. Бързеви от Мало Конаре Пазарджишко, сем. Соколови и Ганеви ог гр. Пазарджик, Н. Спасов Т. Филипов и много други, получили чудесни високопородни кученца из цялата страна от развъждането на братя Гергови.

г-н, Попов.

Казвам се К.Стоев,занимавам се трета година с породата.Още съм доста пресен,но както споменавате в поста си,че са внесени качествени кучета от Д.Крумов,Х.Костадинов и братя Гергови.(това е факт и него оспорвам!)

-Но мисля,че пропускате някой.(конфликтите в личен план не ме интересуват!)

Та,в този ред на мисли,бих казал,че В.Илиев п-к Ак-Арслан има кучета с много ценно потекло!Човека има доста познания в развъдна дейност и въобще към породата!!!

Също г-н,И.Джунев п-к Дан-Колов(до колкото знам също е вкарал добри животни!)

И има още доста хора които са вкарали класни животни от братската съветска страна!

п.с.личните конфликти не интересуват нито мен,нито когото и да било!И не е необходимо да се пренебрегват класните развъдници!

С най добри чувства К. Стоев!

п.с.Ако съм пропуснал някой,моля да ме извини!!!
Поздрави!

#1656 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2007 - 10:53 AM

Както казахте за изложбите,слабо представяне!Освен Х.Костадинов никой не посещава!Поне последните няколко месеца е така!

Мисля,че ако се организират спец.пролет и есен,ще има доста хора с доста класни животни!

Щот да се каже,че на еди кой си песа е най добър,не съм съгласен!
-Друго е като са в ринга един до друг!

Надявам се това с специалките да се случи най скоро.Ще бъде прекрасно!

Поздрави!

#1657 Потребителят е офлайн   vane bansko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2007 - 06:59 PM

Правилно много правилно е това.

#1658 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2007 - 07:14 PM

sladur,според мене Стефан не е искал да обижда някой ,особено в личен план,той просто споменава добри развъдчици.Мисля,че не трябва да се изброява целия списък,а да се обърне внимание на основния въпрос.А той е ,че тези кучета от породата трябва да излязат на ринга т.е. на светло, за да се види с какво разполага породата и да се спазват правилата за развъдна дейност и документацията,иначе все едно ,че ги няма.Ти сам каза на ринга ще се види кой отглежда добри животни,ами да ,хайде водете ги на изложби и тогава няма да задаваш въпроса ,защо не се изброяват и другите.Че кой и от къде ще ги знае ,като не са искарани пред очите на хората и специалистите?? bgflag
User's Signature

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.

#1659 Потребителят е офлайн   mitzo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2007 - 07:37 PM

Sladur,в подготовка сме на голямо общо събрание на клуб БРКСАО в първите дни на м.март.Там ще сложим началото на 2те "специалки"-пролет и късна есен.Ще обсъдим всички заедно начин,място на провеждане,съдийство,правила и въпросите които ви вълнуват.Всеки ще получи и членска карта,с която ще заяви желанието си за принадлежност към КЛУБА,спазвайки УСТАВ и Правилник за развъдна дейност.Компромисите бяха до 2006г.
Наистина през миналата година на Екстериорните изложби/а те не бяха малко/постоянно присъствие бяха Хр.Костадинов и сем.Бързеви.Знаем,че в момента е мн.модерно и немаловажно всеки да каже,че за него е по-добре да изкара "теста",отколкото да бие път до някой град,където нямал конкуренция и бил сам в ринга.Не мисля,че едното пречи на другото.
Кире,във вашия прекрасен форум има точка екстериор,която е празна.
На "напудреното"изложбено куче не му пречи да е със изключително силен характер-доказали са ни го Аю-даг,Мечо,клубен шампион Басар,Ир-кан,Рихта,Сабах,Аламат,Бай,Охламон,Шерхан,Султана,сигурно ще изпусна доста .
Има простички правила,съобразени с БРФК,а те са такива:Цитирам ПР-Допуска се до разплод за мъжки кучета-получили оценка не по-малко от 2 отлични на Национална или Международна изложба.За женски-не по-малко от 1отлична и 1 мн.добър.
А летвата се вдига непрекъснато.

#1660 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2007 - 07:52 PM

Дано стане,ще бъда изключително доволен,предполагам и другите отглеждащи породата!

А темата екстериор,нарочно стои празна!Чакам един человек да се включи,да пропише,за него съм я оставил. b) b) b)

А ще се радвам,да се включиш и ти!Наистина ще ми бъде приятно! 1super

Всички имате някъкви знания,но незная по какви причини си ги пазите за вас?Хайде давайте да се учим един от друг и да вървим напред и само напред! bgflag bgflag bgflag

• (305 Страници) +
  • « Първа
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

6 потребители четат тази тема
0 потребители, 6 гости, 0 анонимни