Dog.bg Форуми : Средноазиатска овчарка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (305 Страници) +
  • « Първа
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Средноазиатска овчарка

#1861 Потребителят е офлайн   lunabg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 February 2007 - 09:50 AM

Цитат

Породност се потдържа,чрез строга селекция и ЖЕСТОК подбор!Което означава,не продажба на всяко едно кутре,непременно,а от кучило максимум две продължават съществуването си!

Това не го разбрах. Значи ако се родят 12 кучета 10 заминават в реката, така ли fow ouu oleeee bash

Малееее как се изнервих a) a) a)
User's Signature

Качена снимка

#1862 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2007 - 11:20 AM

Цитат

Въпрос 2?Към всички в този форум?

-Защо постоянно се целувате един-друг,а не си казвате нещата реално?

За какво гледате вашите кучета!Оставам с впечеатление,че наблягате на търговския момент,а не на породността на АЗИАТА.

Породност се потдържа,чрез строга селекция и ЖЕСТОК подбор!Което означава,не продажба на всяко едно кутре,непременно,а от кучило максимум две продължават съществуването си!

И след година,година и половина,ги проверяваме дали са достойни за разплод!

1super 1super 1super

Реметалк,специално аз не се целувам с никой!

Нито съм съдия,нито съм експерт, за да давам някъква оценка на някой за кучетата!Има СТАНДАРТ!Във него е описано всичко,тъй,че всеки трябва да го прочете и сам да разбере вписва ли се в него!

Мога единственно да си дам мнението,за дадено куче на приятел,ако той потърси моето мнение.Но не и да го оценявам!

Аз,специално гледам тази порода,щот ме е впечатлила със своят дух,сърце,безстрашие и не на последно място прекрасните движения.Просто ми е удоволствие,да си излеза с песовете в гората!

1super

За парична облага и дума неможе да става!При положение,че минавам на ден между 10-15километра в гората,само по себе си говори,че паричките при мен не са в основата!

Съгласен съм с теб,че развъждането и на каквато и да е порода,трябва да бете спазвано стриктно!

Също съм съгласен,че от едно кучило може да е само едно,или две кучета които стават за разплодна дейност!А може и да няма нито едно!
Трябва да се стараем от дадената връзка да излезе нещо по добро от родителите,но това се постига със знание,АКЪЛ и правилен подбор и пак може само да се надяваме! wink

#1863 Потребителят е офлайн   Hauseofbarzev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2007 - 11:31 AM

Remetalk 1 за снимките на Ване немога да одговарям но за моите искам да ти кажа дирекно че абсолютно нищо неразбираш от породата САО и на такива некомпетентни по въпроса хора като пишат така им се спуквам от смях на написаното от тях.Хубаво си публикувъш съобщения наи много там в българките овчарки пиши си там понеже тука ставъш смешен приятелю с тея твои изявления а доколкото тва че ги публикувъме със продажна цел много си изостанал понеже на Ване кучетата си ги е купил а неги продава та да ги рекламира 2 моите специално тези който съм публикувъл си оставът във развъдника а останалите кутрета от кучилото са ми капарирани моето момче.Това е а доколкото целуването върни назат и процети какво ми е мнението и какво съм одговарял и тогава говори за целуване понеже както казах ставъш смешен.А доколкото селекцията сам прецени дали е направена правилна без да ти говора от снимките сам прецени екперте.

Прикачени файлове

#1864 Потребителят е офлайн   Hauseofbarzev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2007 - 11:34 AM

И родителите.

Прикачени файлове

#1865 Потребителят е офлайн   Hauseofbarzev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2007 - 11:36 AM

И другите

Прикачени файлове

#1866 Потребителят е офлайн   Hauseofbarzev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2007 - 11:37 AM

Експерте обесни ми къде видя във тая класа оная безмозъчна порода.

#1867 Потребителят е офлайн   chain_gang^diva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 February 2007 - 11:50 AM

Hauseofbarzev безмозъчни породи няма ... но безмозъчни дресьори има
така че недей да определяш коя порода е безмозъчна и коя не
всичко зависи от това как е обучено кучето

#1868 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2007 - 11:53 AM

Хора недейте разтегля форума толкова,оправяйте си снимките в нормален размер.

#1869 Потребителят е офлайн   Hauseofbarzev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2007 - 12:04 PM

Неме разбра имам в предвит че Азиатците се раждът научени (социални)докато българската овчарка ако неи от делиш внимание с дресурата е пълен боклук гледал съм и такива кучета затова ти казвъм куче което ем го храниш и го гледаш и когато нещо не е на кеф ще скочи и ще те захапе.И тва не е само само едно куче и трите който съм гледал бяха такива и най лошото е че с колко хора съм говорил сички са на това мнение както и сичките хора който си купиха азиатци от нас всичките са имали преди БОК и отчаяни от тяхния характер едни са ги подарили други пуснали да си търсят хляба поради посягане да хапат стопанина им а пък трети дори и са ги обили понеже били застрашили живота на малкото им и безащитно дете когато случайно се отвързало.Та затва го казвъм тва за тая порода понеже съм и аз испатил.Докато истинския азиатец деца не закача куче на което може да се довериш и за проба каняте ела във развъдника доведи едно детенце и ти обещавъм че без да съм ги учил детенцето ще бръгне във остата на сичките ми кучета кажи ми колко развъдчици на тази породата БОК могат да се похвалят така.Аз мисля че са много малко.

#1870 Потребителят е офлайн   chain_gang^diva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 February 2007 - 12:43 PM

според мен такива коментари като "безмозъчна порода" , "боклуци "не бива да се чуват от човек , занимаващ се с кучета . А и това с опастността - може да се получи и при всяко друго куче и пак казвам въпрос на обучение .Аз имам САО БОК И 2 ротвайлера и мога да ти кажа по мои наблюдения БОК е много добър пазач / но стане ли въпрос за чужди хора , всеки е наясно какво става / в случая не е предимство чужд човек да ти бърка в устата на кучето . Все пак темата е за САО , нека не се увличаме

#1871 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2007 - 01:54 PM

Реметалк,понеже нападаш и казваш,че побликуваните снимки от Ване-Банско и от Бързев не са на Азиати,моля те бъди така добър да обясниш как разбра,че не са от тази порода!Не е нормално даже бих казъл,че е доста отвратително да даваш такова изявление без факти!

Обясни ни, в твоите очи как трябва да изглежда Азиата!

И също така за гореспоменатите хора и снимки,кой е фактора за твоето изказване,да ги определяш като друга порода?!

#1872 Потребителят е офлайн   Hauseofbarzev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2007 - 02:07 PM

Цитат

според мен такива коментари като "безмозъчна порода" , "боклуци "не бива да се чуват от човек , занимаващ се с кучета . А и това с опастността - може да се получи и при всяко друго куче и пак казвам въпрос на обучение .Аз имам САО БОК И 2 ротвайлера и мога да ти кажа по мои наблюдения БОК е много добър пазач / но стане ли въпрос за чужди хора , всеки е наясно какво става / в случая не е предимство чужд човек да ти бърка в устата на кучето . Все пак темата е за САО , нека не се увличаме

Извинявам се но аз не гледам просто общо взето кучета а гледам една от най социалните и интелигентна порода кучета най универсалната ако трябва друга порода да гледам нямаше да се занимавам професионално с селекционирането и развъждането и.А щях да си гледам едно куче просто там за пазач.Нищо повече.

#1873 Потребителят е офлайн   Hauseofbarzev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2007 - 02:10 PM

Азиатският вълкодав е познат у нас и в родината си като средноазиатска овчарка.От всички вълкодави в света азиатеца има най-законното право да носи тази титла.Боят с вълк е ужасяваща сцена,неговите зъби не прехапват кожата на опонента ,а я режат като бръснач.Твърде малко са кучетата,които магат да противопостоят на вълка в боя и тези кучета са носители на уникални качества.

Какво куче търсите?

Ако ви трябва силно,безтрашно,хармонично,здраво,мощно,непретенциозно,върно към своите и недоверчиво към чужди хора животно-спрете се на средноазиатеца.Тези кучета са създадени в едно от най-тежките за живот места,в огромния регион от Южен Урал и кавказките степина север,до склоновете на Памир и Устюр на юг,от Тяншан на изток,чак до западните брегове на Каспийско море.Почти 100-градусовата температурна амплитуда,нажежените пустини,засухата и вечния глад са създатели на особен тип хора,така и на особени кучета.Огромни,хитри животни,готови цели дни да тичат след коня на чобанина,да посрещнат степния вълк на бой,седмици наред да се хранят с по някоя суха пита хляб и след всичко това да са силни и изпълнени с енергия.Никой скотовъдец в тези условия не може да оцелее без такова куче.Туркмените го наричат "алабай"(пъстър,шарен,нещо като нашето"Шаро",казаците и киргизите "бай-тобет".Близка до тази порода се е запазила и при монголците.

Малко история съблазнила ме да гледам тази порода.

#1874 Потребителят е офлайн   vane bansko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2007 - 04:06 PM

Кутретата,които съм ка4ил са производство на Атанас Соколов.
Малките са с имена АСЛАН И ОКИЛ.
Баща---АТИЛА Маика-------БАГИРА
АТИЛА е син на ОХЛАМОН а БАГИРА е дъщеря на КАШАР.
Ако ти си толкова разбира4 ми кажи кое от тези ку4ета не ти харесва и защо??
И ми кажи как така ги определи като БОК,4е само това не разбрах.
И те моля да не даваш оценка на кутрета,които не си виждал нито си вийдал техните родители и прародители.Така 4е,аиде няма нужда.
Кутретата сме ги купили господине НЕ ГИ ПРОДАВАМЕ!!!!!!!!!!
Про4ети го внимателно и 4акам твоите аргументи с какво право ти ги оприли4и на БОК.
Изглежда си голям разбира4!!!!!

#1875 Потребителят е офлайн   vane bansko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2007 - 04:15 PM

Е сега ми стана ясно ти си от г-да КАРАКА4АНИТЕ,които им е навик да влизат в разли4ните форуми и създават само интриги.
Ясно ми стана като бял ден.Въобще ама въобще не му обръщаите внимание на тоо 4ЕРГАР понеже така развалиха и друг форум.
Много голям разбира4 си наистина само,4е не ти е мястото тука. bash bash

АИДЕ 4ИБА.

#1876 Потребителят е офлайн   Hauseofbarzev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2007 - 06:14 PM

Атила е син на Охламон и Илдъз.
А Багира е от майка Султана което Ване е много по важно и баща Кашар.

#1877 Потребителят е офлайн   Hauseofbarzev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2007 - 06:17 PM

Ване за тази Султана говоря нашата.

Прикачени файлове

#1878 Потребителят е офлайн   vane bansko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2007 - 06:38 PM

Да аз знам.
Само не мога да си помисля как могат да плюват кутретата!!!!

#1879 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2007 - 06:42 PM

Къща на Барзев ли си ,не знам,но защо пишеш простотии в темата.То е ясно за какво безмозъчие става въпрос,като чете постовете ти човек.Тези простотии иди ги разправяй на децата от детската градина,да азиатеца е чудесна порода ,но да разтягаш тука лакардии ,че се раждал социализиран,ще ни умориш от смях.БоК БИЛО БЕЗМОЗЪЧНО,ЗАЩОТО Е ПОПАДНАЛО В ЧОВЕК ,КОЙТО ГО МЪРЗИ ДА СЕ ЗАНИМАВА С НЕГО.Не забравяй,че кучето приема характера на стопанина си!!И не будалкай Ване Банско,че било по важно майката,пълни глупости за хора ,които си нямат представа за развъждане.Мъжкото е ръководещото,затова се иска задължително оценка отличен ,за да се пуска за разплод,докато женската може да е с много добър.Мъжкия предава повече от гените си на малките,много рядко е обратното.И престани да пишеш глупости за другите породи!!! fow
User's Signature

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.

#1880 Потребителят е офлайн   chain_gang^diva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 February 2007 - 07:58 PM

абе стиа с тая злоба бе хора ... fow все пак това е саит за кучета !!!
Престанете с тия тънки намеци ... и коментари за тъпи кучета или за сбъркани породи .Все пак имайте малко сдържаност и добре си помислете преди да напишете следващата простотия !!!Това че темата е за САО , не значи че трябва да се отправят обиди за др породи . Надявам се да не съм засегнала някои хора

• (305 Страници) +
  • « Първа
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

17 потребители четат тази тема
0 потребители, 17 гости, 0 анонимни