Dog.bg Форуми : Средноазиатска овчарка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (305 Страници) +
  • « Първа
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Средноазиатска овчарка

#2401 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 11 August 2007 - 09:39 PM

Цитат

и по това време беше около 2 год. ,което означава че дори не може да се сьстезава в открит клас.Това са неща които може би знаеш но няма как да се спрат.

Едно куче, с навършване на 15 месеца може да излиза в класовете Интермедия, Открит или Шампиони, ако има шампионски сертификат на дадена държава. Така че преди да се нахвърляте, първо прочетете правилниците. Като в допълнение - резултатите от изложбите с ранг CACIB се изпращат в FCI и ако има несъответствие в възрастта, то може да накажат националната федерация и няма да признят титула, но не и съдията - той съди това, което вижда.

Доколкото до съдиите - няма доволни от съдийството. Винаги има недоволни. Но нещата са такива, че системата е направена така - съдията е в ринга, той съди, неговото мнение е единствено меродавно. За останалото - има контестации, които се подават след приключаване на съденето.

#2402 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 August 2007 - 09:52 PM

Ak_Ezger, зная историята на Икар до неговото даване по добре от всеки друг. Митко постъпи честно и по мъжки - върна кучето в питомника, без претенции и без да иска пари, въпреки че го гледа не малко време. Прецени, че така е по добре за кучето, той искаше най доброто за него.

Не търгувам с кучета, не купувам и не продавам. По родословие, докато бе в Митко, кучето бе собственост на Мартен. Ако след това е имало каквито и да е договорки и има смяна на собствеността, не зная и не мога да кажа.

Не желая да влизам в каквито и да е спорове. Мога да осигуря дом на Икар, това е всичко, което мога да кажа.

#2403 Потребителят е офлайн   Ak_Ezger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 August 2007 - 10:02 PM

Цитат

Ak_Ezger, зная историята на Икар до неговото даване по добре от всеки друг. Митко постъпи честно и по мъжки - върна кучето в питомника, без претенции и без да иска пари, въпреки че го гледа не малко време. Прецени, че така е по добре за кучето, той искаше най доброто за него.

Не търгувам с кучета, не купувам и не продавам. По родословие, докато бе в Митко, кучето бе собственост на Мартен. Ако след това е имало каквито и да е договорки и има смяна на собствеността, не зная и не мога да кажа.

Не желая да влизам в каквито и да е спорове. Мога да осигуря дом на Икар, това е всичко, което мога да кажа.

Човече,неща да споря!Просто ти казвам,че аз закарах Икарчо!Не се е връщал в никакъв питомник!Договори не съм видял,нито съм чул за такива!!!!

-Знам,че е болезнено да дадеш на някой куче(подариш)и той да реши да го махне,или продаде щот него кефи.

Такъв е живота кво да се прави!!!

г-н,Събев имаше претенций да си откупи кучката която бях купил от него(Каза!кажи ми цена и веднага идвам да я взема)е аз казах на майтап 800евро,да видя колко е ценна,но отговор никакъв!!!После врътнаха една друга схема,уж еди кой си да я купи,ама то се знаеше при кой отива!

Става въпрос за Жена-Ашен!!!

#2404 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 August 2007 - 10:32 PM

Вашите неща са ваши неща, не зная и не искам да имам отношение кой къде и защо. Икар бе върнат и даден на други хора с съгласието на Мартен, поне доколкото зная аз - това имам предвид, че бе върнат в питомника. Както казах, по родословие кучето бе собственост на Мартен, дали сега е така, не зная и не мога да коментирам.

Живота е такъв, какъвто си го направиш. Неприятно е куче да сменя вече втори собственик. Единствено се надявам това да му е за последен път и той най после да има дома, който заслужава.

#2405 Потребителят е офлайн   Ak_Ezger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 August 2007 - 10:43 PM

Цитат

че бе върнат в питомника. Както казах, по родословие кучето бе собственост на Мартен, дали сега е така, не зная и не мога да коментирам.

За пореден път ти казвам,че кучето от Митето,го закарах Аз!!!Не е връщано в Русе(компрендо)?
-По родословие,кучето се водеше на Митака!Ок!

Лека нощ!

#2406 Потребителят е офлайн   remetalk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 August 2007 - 12:22 AM

Казвам се ВАЛЕНТИН АТАНАСОВ!От Силистра съм и имам 4 азиатеца
КАНДАХАР-кастриран.Имал дисплазия,но в момента е на три години и половина и няма явни признаци за такава!
ИМПЕРА от мартен бг- на година и 9 месеца,придобита цитирам дословно-"колко дължа за кучето-нищо!сигурен ли си-да,но като дойде време за заплождане да вземем заедно решението!никакъв проблем нямада имаш,понеже ТИ си компетентният,а аз съм просто един любител на породата!"ИМПЕРА я взех на възраст два месеца.преди две седмици звъня на собственика на питомник мартен бг и му съобщавам,че ИМПЕРА е разгонена и трябва да решим как да постъпим.отговорът-"ти нали ще я продаваш.неискам повече да имам работа с теб."край на разговорът!
СИБИР-по родословие Икар-когато беше на 10 месеца предишният му собственик тотално го беше окепазил и изтървал контрол над кучето.момчето не беше виновно,че поради интерс към кучетата го направиха собственик на куче от сериозните породи,че му промиваха мозъка да го разнася по изложби да прави реклама,да посещава клуб СИРИУС и да научи ИКАРЧО да лети!!!когато БИВШИЯТ ГЛАВЕН СЕКРЕТАР на клуб мартенбг-защо ли толкова много бивши има-ми представи СИБИР,ГЛЕДКАТА БЕШЕ СЛЕДНАТА-изкривени предни крака,тлъсто животно,накуцване със заден ляв крак-своенравен посягащ космалан.СЕГА състоянието е следното-кондицията се вижда по снимките от 158 и 159 страница.знае е кой е стопанина му и не си позволява волности.спокойно заявявам,че е добър пазач.но не е достатъчно агресивен според мойте разбирания-боят със себеподобни не мие от такова значение.
относно собственоста-след като е в двора ми,значи е мое!аз договор за нито едно куче не съм подписвал,не съм и виждал.ако някой има претенций за собственост-да заповяда.
И ОЩЕ НЕЩО-в затвореният форум мартенбг не си позволявайте да използвате обидни епитеи по мой адрес!вижданията и целите ни се разминават тотално,но това не ми пречи да общувам с много почитатели на тази и други породи!
СИБИР е при нови собственици.с това темата е ПРИКЛЮЧЕНА!

#2407 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 August 2007 - 05:09 PM

Снощи не спах, накрая реших да откупя Икар. Обадих се днес сутринта, говорихме, Икар има дом и хора, които се грижат добре за него и не искат да се разделят. Това е, темата е приключена. И все пак, ако някога, когато и да е се наложи, специално за Икар съм винаги готов да помогна с каквото мога.

#2408 Потребителят е офлайн   vane bansko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 August 2007 - 03:54 PM

Браво!!!!

super best

#2409 Потребителят е офлайн   pikaso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 August 2007 - 03:23 PM

ДО ДОГ.БГ. радвам се че все пак някой реши да ми отговори,предпочитах това да бьде ЛАЙКАТА тьй като би трябвало да бьде най компетентен.Разбирам вашата подкрепа относно сьдийствата но може би не знаете,че САО се сьстезава след 10 мес.в клас млади и след 18 в клас интер-медия.След навьршване на 2год. и 1ден участва в открит клас.Колкото до клас шампиони знаете че трябва да има най малко 4САС в рамките на 1 год.и 1ден при различни сьдии.НЕ е време да се учим не сме деца а участници в изложби,но начиньт по който.лайката сьди е несправедлив.Затова е редно да се поучи от некои негови колеги иначе ще пише ,че хората се крият зад компютьра не участват в изложби и ги интересуват само борби .Но нека не се учи от СТ.ПОПОВ за да не се излагаме като на специалката 2005год.,когато сьдеше АНА БУШНЯК той като(най голям разбирач)и иззе функциите на сьдия защото тя започна да награждава кучетата ,които не му харесват и не са типьт желан от него.Естествено на хората им стана смешно,но това си беше техен проблем,констатации имаше но кой же ги уважи,защото вьпросното кученце от камчия трябваше да бьде 1.Ако не то поне неговите родители ,защото това е желаният тип според него иго налага вече 10 год. на всички почитатели на САО.Там присьстваха други доста по-добри екземпляри но собствениците им ги изведоха извьн ринга след появата на ПОПОВ в ринга като сьдия.Дотук нищо лично но това е самата истина.Не може да продьлжава така защото ще изгубим и последните желаещи за развиване на породата.Нетрябва да си затварят очите и рьководителите на БРКСАО,да не мьлчат,а да бьдят по- добри организатори,да има повече мероприятия и искрени чуства.ЛАЙКАТА може би е голям специалист,но при породи като :ловджийски ,хьски,ротвайлер и др.САО е за хора които го познават,развьждат и обичат.Радвам се за вашето общуване с мен и се надявам да не бьде последно ,нека пишат и други любители на САО,ще ми бьде интересно да знам тяхното мнение по вьпроса.

#2410 Потребителят е офлайн   pikaso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 August 2007 - 04:55 PM

До Данаилов:Имаш си домашен любимец,много добре,радваме се че имаш увлечение кьм кучета с копирани уши и упашка.Когато си вземаш САО трябва предварително да се поинтересуваш за неговите родители пра-родители и деди за да не останеш разочарован.Кой ти каза че това куче е дьщеря на ДЖАБАЙ и как ще ти го докаже?Ти виждал ли си ДЖАБАЙ на живо ?Ако си го виждал щеше да разбереш че те са на светлинни години едно от друго,но ти не се отчайвай смело напред!!!По изложби и други мероприятия можеш да откриеш много -добри представители на САО.НЕ губи кураж има други производители,които няма да те подведат,а ще ти покажат родословията на техните любимци,сьщо така акта за врьзка на видео клип и тогава ще знаеш че имаш истински САО.Препорьчваме ти САО от ПАЗАРДЖИК и регион защото там са може би най-добрите,а и има най-голяма популярност и производство.Собствениците на САО в региона са многобройни и живеят за развитието на породата.

#2411 Потребителят е офлайн   vane bansko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 August 2007 - 06:16 PM

В Пазарджик има много хубави ку4ета, стоиностни ку4ета,но в София също имат същите ку4ета.Не бива да делите така ку4етата на раиони и градове според мене не еправилно.Всеки 4овек си има вкус и поглед над нещата.Не можеш да налагаш своето мнение на вси4ки.Нека хората да си обиколят да видят да разгледат и сами да преценят.А кои кого излъгал, с кутре или с родословие, всеки има о4и, уши и глава на раменете си, да мисли говори 4ете, и да 4ува.Така,4е не нападаите никого без аргументи.

#2412 Потребителят е офлайн   Ak_Ezger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 August 2007 - 11:14 PM

Цитат

.Препорьчваме ти САО от ПАЗАРДЖИК и регион защото там са може би най-добрите,а и има най-голяма популярност и производство.Собствениците на САО в региона са многобройни и живеят за развитието на породата.

Интересно!Препоръчваме ти?
-Когато човек,желае да пише,или отговори на Пикасо,един ли е пикасо,или няколко?Защото ПРЕПОРЪЧВАМЕ ТИ,някък си ме навява на мисълта,че .....................но както и да е.

По какво съдиш(съдите,че са най добрите)?

-Голямото производство и популярност,не означава НАЙ добро!!!Мое скромно мнение

Какво точно се прави за развитието на САО?

Може ли някоя снимка на произведено САО в региона?

Поздрави!!!

#2413 Потребителят е офлайн   troian Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 August 2007 - 11:33 AM

Поткрепям ване банско , не си оплювайте кучетата , че не след дълго и тук ще стане грозна картинка ! Нека хора като мен да могат да се учат от вас а не да ви четат обидите , поздрави на remetalk 1super
User's Signature

Развъждането на расови кучета с високи качества спада към културното и национално богатство на всеки народ !Българско Овчарско Куче , Българската национална гордост !

#2414 Потребителят е офлайн   Ak_Ezger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2007 - 07:40 AM

;)

Прикачени файлове

#2415 Потребителят е офлайн   Ak_Ezger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2007 - 07:41 AM

dribble dribble dribble

Прикачени файлове

#2416 Потребителят е офлайн   silviq petrova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2007 - 10:19 AM

Цитат

dribble dribble dribble

Хора кажете на каква цена може да се намери една средно азиатска овчарка?
User's Signature

На кучето не му трябват скъпи коли, големи къщи или дизайнерски дрехи. То не се интересува дали си богат или беден, хитър или прост, умен или глупав. Дай му сърцето си и то ще ти даде неговото. За колко хора можете да кажете това? Колко хора могат да Ви накарат да се чувствате специални? Колко хора могат да Ви накарат да се чувствате изключителни?

#2417 Потребителят е офлайн   pikaso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2007 - 01:51 PM

До ВАНЕ Банско:Не сьм искал да обидя никой,а само констатирах факти ,ако си виждал на живо Джабай и сравниш кученцето от снимката сам ще разбереш.Има ли някакьв друг начин по който да се удостоверява дали кучето е от тези родители,освен тези споменати от мен???ЗАЩО тогава трябва да има родословие и знаеш ли как се издава то ?Ако знаеш пиши ми!До колкото ми е ясно кучетата вСОФИЯ изобщо не са еднакви с тези в провинцията,не сьм казал в никакьв случай че са лоши,нищо подобно явно не си ме разбрал както трябва.Само сьм препорьчал САО от Пазарджик и регион.До ден днешен не сьм видял и чул развьдчици на САО да искат да плодят в СОФИЯ ,но обратният вариант се случва доста често.Разбрах ,че дори вие самият и ваши приятели сте си купили САО от там.Ако е така защо не си взехте от СОФИЯ?Явно сте си отваряли очите,ушите и имате желание да !!!не сте изльган!А за делбата САО вСОФИЯ са си САО но различни от тези в ПАЗАРДЖИК!!! поздрави ПИКАСО.

#2418 Потребителят е офлайн   Ak_Ezger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2007 - 02:11 PM

Цитат

До ВАНЕ Банско:Не сьм искал да обидя никой,а само констатирах факти ,ако си виждал на живо Джабай и сравниш кученцето от снимката сам ще разбереш.Има ли някакьв друг начин по който да се удостоверява дали кучето е от тези родители,освен тези споменати от мен???ЗАЩО тогава трябва да има родословие и знаеш ли как се издава то ?Ако знаеш пиши ми!До колкото ми е ясно кучетата вСОФИЯ изобщо не са еднакви с тези в провинцията,не сьм казал в никакьв случай че са лоши,нищо подобно явно не си ме разбрал както трябва.Само сьм препорьчал САО от Пазарджик и регион.До ден днешен не сьм видял и чул развьдчици на САО да искат да плодят в СОФИЯ ,но обратният вариант се случва доста често.Разбрах ,че дори вие самият и ваши приятели сте си купили САО от там.Ако е така защо не си взехте от СОФИЯ?Явно сте си отваряли очите,ушите и имате желание да !!!не сте изльган!А за делбата САО вСОФИЯ са си САО но различни от тези в ПАЗАРДЖИК!!! поздрави ПИКАСО.

Пикасо,неми отговори на въпроса!!!
-Само немога да се светна,кои кучки от развъдниците в София,са заплодени на произведени в Пазарджик САО!!!

Информацията ти е много грешна!!!

#2419 Потребителят е офлайн   Ak_Ezger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2007 - 02:12 PM

Цитат

Цитат

dribble  dribble  dribble

Хора кажете на каква цена може да се намери една средно азиатска овчарка?

Цената на малко куче от породата е,от 500 до 1000лв.

#2420 Потребителят е офлайн   pikaso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2007 - 02:16 PM

До АК ЕЗГЕР:Когато препорьчваш на някой нещо ти не го задьлжаваш да го притежава,а само го сьветваш какво може да притежава ако иска!ПО вьпроса за най добрите си прав ,това се доказва на ринга,но СОФИЯ почти няма представители там!!!Един ИВАН ДЖУНЕВ не забравяй и той е от ПАЗАРДЖИК!!!Мисля ,че голямата популация,води до по добри резултати,а и когато има повече САО можеш да избираш добри екземпляри.Добре знаеш ,че САО в регион ПЗ за момента са водещи в развьждане,обучение,работни качества .Искаш снимка на САО произведен от региона - едва ли ти е нужна,ти притежаваш такьв екземпляр при това от някои твои снимки се вижда че е доста добьр!!! ЧАО.

• (305 Страници) +
  • « Първа
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни