Dog.bg Форуми : Средноазиатска овчарка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (305 Страници) +
  • « Първа
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Средноазиатска овчарка

#2861 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 01 October 2007 - 09:49 PM

daroteka
Защо трябва да има Форум за САО -
Защо -  пак използвам  l) Всеки има право на мнение, както и на неговата си аргументирана защита, ЗАащо да не си споделяме сходните проблеми относно отглеждането на "САО". Например : какво е приемливото  тегло при определена  възраст. При определени движения/ възраст/ каква кондиция трябва да има. Какво е метизацията и как се хваща, колко от производителите имат "картинките за дизплазия" и на кава възраст. Как усвояват песовете командите и др. полезни работи относно възпитанието  съчетани с опит и споделен . [/b]

Бих се радвал, ако някой отговори на тези въпроси, но както виждате от темата, тя се ползва предимно за разчистване на сметки, обиди, снимки и кой е по по най.

Надявам се нервите ми да издържат до деня, в който наистива има хора, за които повдигнатите въпроси да представляват интерес. Дано, пожелавам си го и това е причината все още тази тема да я има. Доколкото зависи от мен, ще я има. Оттам нататък сте вие, любители и фенове на породата.

#2862 Потребителят е офлайн   gazara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 October 2007 - 11:16 AM

daroteka
Защо трябва да има Форум за САО -
Защо -  пак използвам  l) Всеки има право на мнение, както и на неговата си аргументирана защита, ЗАащо да не си споделяме сходните проблеми относно отглеждането на "САО". Например : какво е приемливото  тегло при определена  възраст. При определени движения/ възраст/ каква кондиция трябва да има. Какво е метизацията и как се хваща, колко от производителите имат "картинките за дизплазия" и на кава възраст. Как усвояват песовете командите и др. полезни работи относно възпитанието  съчетани с опит и споделен . [/b]

Бих се радвал, ако някой отговори на тези въпроси, но както виждате от темата, тя се ползва предимно за разчистване на сметки, обиди, снимки и кой е по по най.

Надявам се нервите ми да издържат до деня, в който наистива има хора, за които повдигнатите въпроси да представляват интерес. Дано, пожелавам си го и това е причината все още тази тема да я има. Доколкото зависи от мен, ще я има. Оттам нататък сте вие, любители и фенове на породата.
[/quote] В врьзка сьс кг. месеци, движения и вьзпитания на САО отговаряме на определени не6та.Всеки занимава6т се с породата знае,че неговият любимец трябва да тежи между 5-6кг. в 1месец и от там нататьк да наддава така до 11месец,движенията трябва да са леки свободни да не се допускат изкривявания на крайници и ако има такива да се вземат необходимите мерки  като се допитваме до ветеринар.Относно дресурата всеки знае,че САО е мьчен за  обучение тьй като е доста своенравен и това не му е предназначението.Той е дльжен да пази добитак от хи6тници когато работи в гората при чубани и за6титава хората когато са в града.Моля дог.бг когато стане вьпрос за метизацията и уточняването й,хората които са виновни за това нека можем свободно да напи6еме за да могат всички да знаят и всеки който иска да ги попита дали това е вярно.Това не е плюване по този-онзи а е уточняване.Това е мн.дьлга тема и нека да можем спокойно говорим по нея.
С уважение : ГаЗаРа 

#2863 Потребителят е офлайн   gazara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2007 - 04:54 PM

Явно напоследьк след дьлгата лятна ваканция много хора са му изспуснали края.Нека всички които обичат тази порода имат желание тя да се развива,размножава и разпространява да загьрбят лошите чуства да си протегнат рьце и да вьрвят напред.Ще се радвам много ако в това хубаво време се направи една специалка на САО,рьководството на клуба да се сьбере и да се обсьдят няколко важни теми,които са неотложни.Предстои силен сезон който започна с мероприятие в Батановци.Всичко бе на силно ниво-организация,водачи на кучета,собственици,любители и запалянковци,естествено липсваха само тези които тук вьф форума казват тежките думи!!!Но и без тях празникьт си е празник.Организацията е нещо сложно,непосилно за жени които се налагат от техни покровители,но все пак БРФК не е ЕТ или ЕООД!!!Нека всички заедно един пьт завинаги да решим дали ще ни водят за носа или ще решаваме проблемите в породата сами.Това е мьжка порода,силна,своенравна и естествено обичлива-такива са и повечето от собствениците на САО.Сигурен сьм че всеки който има азиат в сьрцето си има трьпка непозната за собствениците на други породи,но стига толкова думи по важни са делата.Предлагам да се направи един семинар на който да се изяснят много скрити и потулени неща,да се свалят картите на масата както казват некои хора,да се разбере кой -кой е и всичко отначало.Мисля,че ще бьде добре за всички нас.Дано само всички тогава са в БГ. да не хукнат да сьдят в чужбина и както всеки пьт да си остане само илюзията че вьршим нещо,че други имат потенциал но им трябва още шанс,а трети които имат желание да работят -тях пьк не ги канят.С уважение ГаЗаРа.

#2864 Потребителят е офлайн   gazara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2007 - 06:56 PM

АК-езгер за какви безмислени спорове говориш-та нали всеки който продава от своето развьждане се чувства горд,че именно неговите кучета са избрани,нима това е лошо,аз не мисля така.Ако имаш кучета които хората харесват и искат да имат от тях какво ще им откажеш ли?Ами тези които ги имаш ти не си ли си ги купил?Ами ако ти бяха отказали как щеше да се почустваш?Така че не правете от мухата слон,продьлжавайте с развьждане и развиване-няма срамно да заплодиш при по добри САО както прави СТ. ПОПОВ само в името за по-добро.Надявам се да не сьм те обидил с нищо.ГаЗаРа.

#2865 Потребителят е офлайн   gazara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2007 - 09:15 PM

KATO NA4ALO SE PREDSTAVI.... I NEDEI LIZA GAZOVE...
Хей приятел реметалк незнам колко си метален но не лижа гьзове.Когато някой казва истина това какво означава:че лиже гьзове или се подмазва на някой.Колкото до Н.Сьбев-еми той е най-изрядният и всички се учат от него.Такива като теб подлежат на цензура така че помисли как 6те се изразява6,колкото до моето представяне-е ми аз сьм ГаЗаРа :P

#2866 Потребителят е офлайн   Ak_Ezger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2007 - 11:29 AM

Цитат

АК-езгер за какви безмислени спорове говориш-та нали всеки който продава от своето развьждане се чувства горд,че именно неговите кучета са избрани,нима това е лошо,аз не мисля така.Ако имаш кучета които хората харесват и искат да имат от тях какво ще им откажеш ли?Ами тези които ги имаш ти не си ли си ги купил?Ами ако ти бяха отказали как щеше да се почустваш?Така че не правете от мухата слон,продьлжавайте с развьждане и развиване-няма срамно да заплодиш при по добри САО както прави СТ. ПОПОВ само в името за по-добро.Надявам се да не сьм те обидил с нищо.ГаЗаРа.

1.Естественно е,че на всеки е мило и драго когато неговото развъждане е търсено и на всеки му е приятно когато вземе някое левче.Много хора твърдят,че парите от кучета неги интересуват,но аз лично се съмнявам.Нормално е когато се занимаваш с развъдна дейност,да вкарваш пари в кучетата(било то за храна,за медикаменти,ветеринари и много още неща)също не е срамно и да продаваш!Разбира се ако има търсене и т.н.

2.Отказвал съм кучета,няколко пъти!Поради простата причина,че просто хората неми допаднаха.

3.Всичките кучета съм си ги плащал като поп!Имам едно подарък,което е нормално.Особенно между приятели.

4.Как ще се почувства ако ми откажат куче ли?Когато човек каже,че дадено куче несе продава,аз няма и да настоявам!За разлика от булшинството.

5.Не правя от мухата слон,просто уточних,че бъркат двата максимуса и пак ще повторя.Единият се занимава с развъдна дейност на САО,другият просто е търговец на всички породи кучета,който си няма и хал-хабер от породата.Точно и ясно.

6.Мен не ме е срам да заплодя ако имам интерес към чуждо куче,но за момента,ме вълнува единствено и само едно куче.Което се намира в София.Това е.

Дано съм ти доставил радост,като отговорих на въпросите ти.Мисля вече,ако пиша,да пиша само и единственно за кучета.

Жив и здрав!

п.с.Да ти кажа честно,малко ми е пръчка да си пиша с анонимен.

#2867 Потребителят е офлайн   gazara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2007 - 06:21 PM

Ей колега,какво значение има дали сьм непознат,важно е дали ти е приятно да разговаряш с мен.Ако е така нямам нищо против да си пишем за САО в БГ.Предложих да се направи семинар,но явно на някои не им стиска-вьпреки че няма какво да губят.Специалката е нещо много хубаво,присьствал сьм на 1-2 такива и бях учуден колко много хора любители на тази порода има.Както се вижда, напоследьк се включват много хора които се интересуват от САО но няма един добьр организатор ,който да ги обедини!!!В момента в БГ. има много хубави кучета нов внос ,хората не знаят кьм кого да се обьрнат,разни разбирачи които нямат и 1 куче им бьркат мозьците,правят се на разбирачи,говорят им литературно и ги настройват отрицателно кьм други.Това е типично БГ.поведение но все пак някой трябва да се намеси.В този клуб се допускат хора на рьководни постове,които се доказаха като добри разбивачи на други такива-ти какво ще кажеш по вьпроса.Ако все пак се поразходиш из БГ. ще видиш ,че не само в СОФИЯ,ПЛЕВЕН,ПАЗАРДЖИК и ПЛОВДИВ има много добри САО.Ако се изпратят покани на хора от цяла БГ.и се оставят настрани личните отношения тогава може би ще стане нещо интересно.Иска ми се да стане така но се сьмнявам,защото хора от рьководството нямат интерес всички гледащи САО да се сплотяват!!!ГаЗаРа.

#2868 Потребителят е офлайн   arkus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2007 - 08:05 PM

Здравей,Газар.Не съм адвокат на никой,но по твоят изказ разбирам че водиш борба вътре в себе си.Задаваш си въпросът-/аз кой съм в света на САО?/,но ти е трудно да си отговориш.Усещам вътрешната ти потребност да бъдеш забелязан,забелязахме те,е,и?Не е достатъчен само гол ентусиазъм и философски обобщения,целящи избутване на преден план на интелектуалните възможности на индивида,страдащ от невнимание.Аз те разбирам,но при 500-600 собственици на тази порода,членската маса е 10 пъти по-малка.Клубът поддържа най-ниска такса от всички клубове,е как аджеба да се направи изложба,семинар или друго мероприятие.Ако половината от собствениците на САО бяха членове и си плащаха таксата сам можеш да сметнеш че нещата щяха да са по-различни.Следователно,във връзка с горе-казаното,аз те питам;защо плюеш без да си подготвен,не ти прави чест,а още по-малко да плюеш по жена,която прави всичко за този клуб.Къде бяхте всички вие професори и философи,когато този клуб се основаваше,къде бяхте през всичките тези години?Знаеш ли по-какво разбрах че си пълен лаик,по това че споменаваш имена и събития,които всички вече са забравили и никой не говори за тях.Истината е по-голяма от религията.

#2869 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 03 October 2007 - 09:41 PM

Цитат

Г-н ПОПОВ ,какво става ,езика ли си гльтнахте-чакам вашият отговор поне на вторият ми вьпрос!Чакам с нетьрпение,ако иска г-жа Янакиева сьщо може да ми отговори или и се е надул езикьт от мастиката.ГаЗаРа.

Стига обиди. Достъпа до форума ви е ограничен за период от 10 дни. А доколкото до въпросите ви - това е форум за породата, а не общо събрание. Ако търсите отговори на въпросите си, плащате членска такса, ставате член на клуба, отивате на общо събрание и задавате свойте въпроси - честно, почтенно и пред всички, гледайки другите хора в очите, а не скрит зад анонимноста. И спрете да говорите от името на други хора и да използвате името на Николай Събев за щяло и не щяло - той е  достатъчно отговорен и почтен човек, за да има нужда от адвокат като вас.

Както написах, достъпа до форума ви е ограничен за период от 10 дни.

#2870 Потребителят е офлайн   Iliyanedkov Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 05 October 2007 - 09:04 PM

какво мислите за моя пес? :)

Прикачени файлове

#2871 Потребителят е офлайн   Hauseofbarzev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2007 - 09:07 PM

Приятелю каква порода е твоето кутре?Несе обиждай просто найстина немога да го определя затва питам.

#2872 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• First Duke of Tormentor
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2007 - 09:13 PM

Кире, видя ли най-новият
млад шампион сред САО в България ? ? ? ? ?

http://dog.bg/forum/...c,9718.165.html

User's Signature

"TORMENTOR" Kennel . 7500 Silistra (BULGARIA) . +359.887.798.427

Качена снимка

#2873 Потребителят е офлайн   Ak_Ezger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2007 - 12:00 AM

Цитат

Кире, видя ли най-новият
млад шампион сред САО в България ? ? ? ? ?

http://dog.bg/forum/...c,9718.165.html

Благодаря ти Тишо!Дочаках даго видя тоз юнак.Батко как се справи с хендлерството? :D
-Пораснал е тоя жълтур ;DТи понеже си доста в час,колко е висок според теб Арлан-Първанов :D

#2874 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• PipPipPip

Публикувано: 06 October 2007 - 12:05 AM

Какво да ти кажа Кире не съм го мерил,
но според мен е някъде около 74 - 75 см !!!!!

Като за пръв път "Бат Наско" се справи доста добре...

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D 
User's Signature

Качена снимка

#2875 Потребителят е офлайн   Ak_Ezger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2007 - 12:17 AM

Цитат

Какво да ти кажа Кире не съм го мерил,
но според мен е някъде около 74 - 75 см !!!!!

Като за пръв път "Бат Наско" се справи доста добре...

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D 

Браво на батко :D ценя твоята компетентност!Гледам г-на Дартанян :D се е включил с някой и друг ред.Обяснява нещо на хората за САО и Алабай ;D
-А,Арланката ще го видим след година.Последният път,ми хареса като го видях,но сам знаеш,че на живо е друго да видиш.Много ми допада сестричката Арга,също и братчето му Акбай.

#2876 Потребителят е офлайн   Eva-Buddah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2007 - 12:30 AM

Ку4енцето на снимката е много сладко, но на мен не ми прили4а много на САО... Моля те, не се обиждай! Нека запознатите с породата вьв форума да кажат! Ина4е на мен много ми харесва беб4ето! Много е красиво!  :-* Да ти е живо и здраво и само да те радва! ;D
User's Signature

"You haven't lived until you've been owned by a Pug!"
Качена снимка

#2877 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• PipPipPip

Публикувано: 06 October 2007 - 11:20 AM

Според мен като цяло комбинацията между:

YURGASH Alu + ERKIN Marten BG (NUR BEK + SULKERA Alu Crimea)

е повече от успешна и смело мога да заявя, че всички кученца от тази

връзка са със перфектен характер и много добри екстериорни заложби !!!!!

Те са инбредни на:

YURGASH Alu = ТIMURLENG Alu - 1/3, RAHMET - 2/4, KANDZHIK Alu - 2/4 ..........

User's Signature

Качена снимка

#2878 Потребителят е офлайн   roni_6666 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2007 - 06:38 PM

Според мен ку4енцето е голямо сладурче!!! :-*

#2879 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2007 - 08:19 PM

Цитат

какво мислите за моя пес? :)

Ako tova koeto se vigda na snimkata e vyarno,che kuchenceto e sas sini ochi, ne e  ot nikoya poroda,a prosto e domashen liubimec.
Izvihyavam se za latinicata,no v Franciya nyamam kirilica.
User's Signature

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.

#2880 Потребителят е офлайн   Ak_Ezger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2007 - 08:45 PM

Цитат

Според мен като цяло комбинацията между:

YURGASH Alu + ERKIN Marten BG (NUR BEK + SULKERA Alu Crimea)

е повече от успешна и смело мога да заявя, че всички кученца от тази

връзка са със перфектен характер и много добри екстериорни заложби !!!!!

Те са инбредни на:

YURGASH Alu = ТIMURLENG Alu - 1/3, RAHMET - 2/4, KANDZHIK Alu - 2/4 ..........

Тишо,нали споменах,че ценя твоето компетентно мнение?!?!Не случайно съм го споменал!!!

Жив и здрав братле!

• (305 Страници) +
  • « Първа
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

2 потребители четат тази тема