Средноазиатска овчарка
Публикувано: 01 October 2007 - 09:49 PM
Защо трябва да има Форум за САО -
Защо - пак използвам l) Всеки има право на мнение, както и на неговата си аргументирана защита, ЗАащо да не си споделяме сходните проблеми относно отглеждането на "САО". Например : какво е приемливото тегло при определена възраст. При определени движения/ възраст/ каква кондиция трябва да има. Какво е метизацията и как се хваща, колко от производителите имат "картинките за дизплазия" и на кава възраст. Как усвояват песовете командите и др. полезни работи относно възпитанието съчетани с опит и споделен . [/b]
Бих се радвал, ако някой отговори на тези въпроси, но както виждате от темата, тя се ползва предимно за разчистване на сметки, обиди, снимки и кой е по по най.
Надявам се нервите ми да издържат до деня, в който наистива има хора, за които повдигнатите въпроси да представляват интерес. Дано, пожелавам си го и това е причината все още тази тема да я има. Доколкото зависи от мен, ще я има. Оттам нататък сте вие, любители и фенове на породата.
Публикувано: 02 October 2007 - 11:16 AM
Защо трябва да има Форум за САО -
Защо - пак използвам l) Всеки има право на мнение, както и на неговата си аргументирана защита, ЗАащо да не си споделяме сходните проблеми относно отглеждането на "САО". Например : какво е приемливото тегло при определена възраст. При определени движения/ възраст/ каква кондиция трябва да има. Какво е метизацията и как се хваща, колко от производителите имат "картинките за дизплазия" и на кава възраст. Как усвояват песовете командите и др. полезни работи относно възпитанието съчетани с опит и споделен . [/b]
Бих се радвал, ако някой отговори на тези въпроси, но както виждате от темата, тя се ползва предимно за разчистване на сметки, обиди, снимки и кой е по по най.
Надявам се нервите ми да издържат до деня, в който наистива има хора, за които повдигнатите въпроси да представляват интерес. Дано, пожелавам си го и това е причината все още тази тема да я има. Доколкото зависи от мен, ще я има. Оттам нататък сте вие, любители и фенове на породата.
[/quote] В врьзка сьс кг. месеци, движения и вьзпитания на САО отговаряме на определени не6та.Всеки занимава6т се с породата знае,че неговият любимец трябва да тежи между 5-6кг. в 1месец и от там нататьк да наддава така до 11месец,движенията трябва да са леки свободни да не се допускат изкривявания на крайници и ако има такива да се вземат необходимите мерки като се допитваме до ветеринар.Относно дресурата всеки знае,че САО е мьчен за обучение тьй като е доста своенравен и това не му е предназначението.Той е дльжен да пази добитак от хи6тници когато работи в гората при чубани и за6титава хората когато са в града.Моля дог.бг когато стане вьпрос за метизацията и уточняването й,хората които са виновни за това нека можем свободно да напи6еме за да могат всички да знаят и всеки който иска да ги попита дали това е вярно.Това не е плюване по този-онзи а е уточняване.Това е мн.дьлга тема и нека да можем спокойно говорим по нея.
С уважение : ГаЗаРа
Публикувано: 02 October 2007 - 04:54 PM
Публикувано: 02 October 2007 - 06:56 PM
Публикувано: 02 October 2007 - 09:15 PM
Хей приятел реметалк незнам колко си метален но не лижа гьзове.Когато някой казва истина това какво означава:че лиже гьзове или се подмазва на някой.Колкото до Н.Сьбев-еми той е най-изрядният и всички се учат от него.Такива като теб подлежат на цензура така че помисли как 6те се изразява6,колкото до моето представяне-е ми аз сьм ГаЗаРа :P
Публикувано: 03 October 2007 - 11:29 AM
Цитат
1.Естественно е,че на всеки е мило и драго когато неговото развъждане е търсено и на всеки му е приятно когато вземе някое левче.Много хора твърдят,че парите от кучета неги интересуват,но аз лично се съмнявам.Нормално е когато се занимаваш с развъдна дейност,да вкарваш пари в кучетата(било то за храна,за медикаменти,ветеринари и много още неща)също не е срамно и да продаваш!Разбира се ако има търсене и т.н.
2.Отказвал съм кучета,няколко пъти!Поради простата причина,че просто хората неми допаднаха.
3.Всичките кучета съм си ги плащал като поп!Имам едно подарък,което е нормално.Особенно между приятели.
4.Как ще се почувства ако ми откажат куче ли?Когато човек каже,че дадено куче несе продава,аз няма и да настоявам!За разлика от булшинството.
5.Не правя от мухата слон,просто уточних,че бъркат двата максимуса и пак ще повторя.Единият се занимава с развъдна дейност на САО,другият просто е търговец на всички породи кучета,който си няма и хал-хабер от породата.Точно и ясно.
6.Мен не ме е срам да заплодя ако имам интерес към чуждо куче,но за момента,ме вълнува единствено и само едно куче.Което се намира в София.Това е.
Дано съм ти доставил радост,като отговорих на въпросите ти.Мисля вече,ако пиша,да пиша само и единственно за кучета.
Жив и здрав!
п.с.Да ти кажа честно,малко ми е пръчка да си пиша с анонимен.
Публикувано: 03 October 2007 - 06:21 PM
Публикувано: 03 October 2007 - 08:05 PM
Публикувано: 03 October 2007 - 09:41 PM
Цитат
Стига обиди. Достъпа до форума ви е ограничен за период от 10 дни. А доколкото до въпросите ви - това е форум за породата, а не общо събрание. Ако търсите отговори на въпросите си, плащате членска такса, ставате член на клуба, отивате на общо събрание и задавате свойте въпроси - честно, почтенно и пред всички, гледайки другите хора в очите, а не скрит зад анонимноста. И спрете да говорите от името на други хора и да използвате името на Николай Събев за щяло и не щяло - той е достатъчно отговорен и почтен човек, за да има нужда от адвокат като вас.
Както написах, достъпа до форума ви е ограничен за период от 10 дни.
Публикувано: 05 October 2007 - 09:04 PM
Прикачени файлове
-
Foto_0039.jpg (300.83K)
Брой сваляния: 34 -
Foto_0039.jpg_thumb (531.24K)
Брой сваляния: 18 -
Foto_0044.jpg (172.41K)
Брой сваляния: 32 -
Foto_0044.jpg_thumb (575.85K)
Брой сваляния: 13 -
Foto_0054.jpg (249.9K)
Брой сваляния: 26 -
Foto_0054.jpg_thumb (483.88K)
Брой сваляния: 17
Публикувано: 05 October 2007 - 09:13 PM
млад шампион сред САО в България ? ? ? ? ?
http://dog.bg/forum/...c,9718.165.html
Публикувано: 06 October 2007 - 12:00 AM
Цитат
млад шампион сред САО в България ? ? ? ? ?
http://dog.bg/forum/...c,9718.165.html
Благодаря ти Тишо!Дочаках даго видя тоз юнак.Батко как се справи с хендлерството? :D
-Пораснал е тоя жълтур ;DТи понеже си доста в час,колко е висок според теб Арлан-Първанов :D
Публикувано: 06 October 2007 - 12:05 AM
но според мен е някъде около 74 - 75 см !!!!!
Като за пръв път "Бат Наско" се справи доста добре...
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Публикувано: 06 October 2007 - 12:17 AM
Цитат
но според мен е някъде около 74 - 75 см !!!!!
Като за пръв път "Бат Наско" се справи доста добре...
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Браво на батко :D ценя твоята компетентност!Гледам г-на Дартанян :D се е включил с някой и друг ред.Обяснява нещо на хората за САО и Алабай ;D
-А,Арланката ще го видим след година.Последният път,ми хареса като го видях,но сам знаеш,че на живо е друго да видиш.Много ми допада сестричката Арга,също и братчето му Акбай.
Публикувано: 06 October 2007 - 12:30 AM
Публикувано: 06 October 2007 - 11:20 AM
YURGASH Alu + ERKIN Marten BG (NUR BEK + SULKERA Alu Crimea)
е повече от успешна и смело мога да заявя, че всички кученца от тази
връзка са със перфектен характер и много добри екстериорни заложби !!!!!
Те са инбредни на:
YURGASH Alu = ТIMURLENG Alu - 1/3, RAHMET - 2/4, KANDZHIK Alu - 2/4 ..........
Публикувано: 06 October 2007 - 08:19 PM
Цитат
Ako tova koeto se vigda na snimkata e vyarno,che kuchenceto e sas sini ochi, ne e ot nikoya poroda,a prosto e domashen liubimec.
Izvihyavam se za latinicata,no v Franciya nyamam kirilica.

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.
Публикувано: 06 October 2007 - 08:45 PM
Цитат
YURGASH Alu + ERKIN Marten BG (NUR BEK + SULKERA Alu Crimea)
е повече от успешна и смело мога да заявя, че всички кученца от тази
връзка са със перфектен характер и много добри екстериорни заложби !!!!!
Те са инбредни на:
YURGASH Alu = ТIMURLENG Alu - 1/3, RAHMET - 2/4, KANDZHIK Alu - 2/4 ..........
Тишо,нали споменах,че ценя твоето компетентно мнение?!?!Не случайно съм го споменал!!!
Жив и здрав братле!