Средноазиатска овчарка
Публикувано: 21 November 2007 - 10:57 PM
Публикувано: 21 November 2007 - 11:00 PM
Публикувано: 21 November 2007 - 11:05 PM
Публикувано: 22 November 2007 - 09:17 AM
1.Работата на един развъдчик е резултат на работата на други развъдчици преди него.
Азиатците в Мартен България са резултат от работата освен на развъдчика Н.Събев,а и на тези преди него- Игор Горохов/Кара Келле и Елена Мичко/Стражи.
Работата пък на Горохов е резултат от работата на тези туркменски легенди:

Работата на Мычко пък е резултат от работата на И.Горохов/Кара Келле ,Криштопин/Афи Абдула,Овсяникова/Клови
Както виждате,посочените тук имена са светила в света на азиатчиците.И не е работа на местен дилър на кучешко да се вре там.
2.Бил веднъж в Туркмения Точков.
Той ходи редовно и на стадион Локомотив,но нито прилича нито може да рита като Бербатов.
Мажоретките са друг сой.
Айде със здраве.
Публикувано: 22 November 2007 - 10:13 AM
Цитат
Както виждате,посочените тук имена са светила в света на азиатчиците.И не е работа на местен дилър на кучешко да се вре там.
Той ходи редовно и на стадион Локомотив,но нито прилича нито може да рита като Бербатов.
Мажоретките са друг сой.
Айде със здраве.
Момчета, ние може и да спорим по между си и в това няма нищо неочаквано, но когато се плюят кучета във форум, който е строго киноложки, това е най-малкото некрасиво. Да ви кажа няколко думи за кучетата на Валери Илиев. Аз също съм прекратил отличното си някога приятелство с него когато много си помагахме. Но кучетата му нито са мелези, нито фалшиви, нито некачествени, нито с лош произход. Той също като г-н. Събев та даже и в по-ранен етап и в по-голяма степен успя да ползува кръв от водещи питомници и центрове на породата. Това е кръв от Олег Мелниченко, Анна Бошняк, Кяризов и много още като съм твърдо убеден, че тези, които вкара от Украйна са преки потомци на Рахмед, а следователно и на Акгуш, който е негов дядо по баща. И при Валери Илиев има по- добри, по-малко добри и най-добри кучета, но къде по света не е така? По-важното е че от него излязоха някои водещи кучета само негова заслуга и производство. А когато човек не облече с познание и всеотдайност развъждането, каквито и кучета да внесе той няма да получи приплоди по-добри или поне равни на изходните. Валери -"ТОЧКАТА" обаче произведе отлични кутрета, които не рядко са по-добри от кучетата по Поля, а дори и от тези от Аллу Кримеа, които в интерес на истината са много високо ниво като произход и трудно се изпреварват. За пример давам Слава, която не само е едно от най-хубавите и изявени женски кучета у нас, но и отлична производителка. Уважаеми, колеги . Ако си сътрудничим без препирни, обиди и противопоставяне, лесно България ще стане една от водещите сили в САО, като такова намерение имат и Георгий Онисченко от Украйна и сем Веселови от Русия, а това са светила в породата. За три-четири години можем да се изравним с Русия и Украйна.

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!
Публикувано: 22 November 2007 - 11:30 AM
-Кое ви спира да се лигитимирате?И,ако имате нещо да казвате на някой,да го направите,или ОКО В ОКО,или по-тел.Но затова се изисква мъжество!Решили сте да го правите публично,Ок.но давайте открито.
-Явно всеки иска да докаже,че е най-добрият и с най-добрите кучета от породата.В това няма нищо лошо,но по-този долен начин, ще ме прощавате.Може би търговията не върви,или просто на всяка цена трябва да сте НАЙ?Но,нали знаете,че днес може да сте най,утре да несте!И това рано,или късно ще е факт,може да не ви се вярва,но има доста амбициозни хора,които наистина искат да постигнат добри резултати в породата и наистина обичат и полагат огромни сили и средства за любимците си.
Публикувано: 22 November 2007 - 11:32 AM
Цитат
1.Работата на един развъдчик е резултат на работата на други развъдчици преди него.
Азиатците в Мартен България са резултат от работата освен на развъдчика Н.Събев,а и на тези преди него- Игор Горохов/Кара Келле и Елена Мичко/Стражи.
Работата пък на Горохов е резултат от работата на тези туркменски легенди:

Работата на Мычко пък е резултат от работата на И.Горохов/Кара Келле ,Криштопин/Афи Абдула,Овсяникова/Клови
Мажоретките са друг сой.
Айде със здраве.
Естественно е че,работата на един развъдчик е резултат на други преди него,но нали знаеш,че не от всяко дърво става свирка?!Може да имаш най-добрият материал в ръцете си,но като незнаеш как да го използваш,от 1 качество,може да искараш 3-то,или брак!Другото което е,не си ти човека който можеш да заповядваш кой,къде ще се вре и с какво ще се занимава!
В.Илиев,може да е бил един път в Туркмения,но е Факт!
Айде със здраве.
Публикувано: 22 November 2007 - 12:59 PM
Цитат
Момченце, с това не се вари ракия,че да го наричаш материал.Напъни мозъче: две породни животни дават като потомство породно животно.Какво разваляш и оправяш умнико,да не си Бог? B)
Оценката на тези животни пак не я даваш ти ;D
Публикувано: 22 November 2007 - 01:12 PM
Цитат
Цитат
Естественно е че,работата на един развъдчик е резултат на други преди него,но нали знаеш,че не от всяко дърво става свирка?!Може да имаш най-добрият материал в ръцете си,но като незнаеш как да го използваш,от 1 качество,може да искараш 3-то,или брак!
Момченце, с това не се вари ракия,че да го наричаш материал.Напъни мозъче: две породни животни дават като потомство породно животно.Какво разваляш и оправяш умнико,да не си Бог? B)
Оценката на тези животни пак не я даваш ти ;D
Слушай г-н Събев!
1.Не съм ти момченце!Панимаеш?!Ще те помоля да си мериш приказките по-мой адрес.
2.Понеже си много голям спец.ти давам пример с Еркингуш Из стражи и Кара Келе-Хак,твърдиш,че са породни.Ок.но какво получи?Само неми обяснявай,че резултата е перфектен,по-скоро е плачевен.Мога да ти дам още много примери.Даже мога и да те оборя с факти. B)
Бъди жив и здрав!
Публикувано: 22 November 2007 - 03:05 PM
Публикувано: 22 November 2007 - 03:17 PM
Цитат
Немога едно да разбера:
-Защо мислиш,че някой ми пълни главицата с глупости?Достатъчно съм голям,за да мога да сметна 2 и 2 колко е!
Говоря единствено и само това което са ми видяли очичките!А,те са видяли страшно много и различни неща!
Най-лошото е,че подценявате такива като мен.
-Аз съм готов да се срещтнем и да говориме като голями хора.Като мъже,не да си чешеме пръстенцата в клавиатурките.Да седнем да дискутираме и да видим кой -крив,кой-прав.Ти си на ход.
Жив и здрав!
Публикувано: 22 November 2007 - 09:43 PM
Публикувано: 22 November 2007 - 10:35 PM

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!
Публикувано: 23 November 2007 - 06:45 PM
Публикувано: 23 November 2007 - 07:49 PM