Dog.bg Форуми : Средноазиатска овчарка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (305 Страници) +
  • « Първа
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Средноазиатска овчарка

#3181 Потребителят е офлайн   Karagez Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 November 2007 - 10:57 PM

Отговори ми първо не софиянецо,от Овча Купел с ник Корида понеже се страхуваш от телета.Това бедно кученце с високо поставени уши,ти ли му ги дърпа ;D,като му шепнеш да си вярва,че е внучка на Акгуш,Очите и са като на заварчик,който е заварявал без маска ;D

#3182 Потребителят е офлайн   Ak_Ezger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2007 - 11:00 PM

Ще ме прощавате,но такава кучка колкото и болно да ви е нямате!!!Това е класика!Престанете с простотийте!

#3183 Потребителят е офлайн   Karagez Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2007 - 11:05 PM

Виж и скулите,не от Карагез,а от нея бих получил чудесни КО ;DМного си елементарен!Преди да посочиш пръст,към някой,погледни,че трите сочат към теб!!!Злобата ти наистина ти е замътила главата.Много кофти за теб,че забравяш хората,които са ти помагали.Знаеш за какво става въпрос,но ти си бедна душица.

#3184 Потребителят е офлайн   Ben Hur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2007 - 09:17 AM

Елементарни истини,се налага  да припомням тук на Валери Илиев -Точката,той и с ник Сукера,Аждар,Корида,Байуй по разните форуми:

1.Работата на един развъдчик е резултат на работата на други развъдчици преди него.
Азиатците в Мартен България са резултат от работата освен на развъдчика Н.Събев,а и на тези  преди него- Игор Горохов/Кара Келле и Елена Мичко/Стражи.
Работата пък на Горохов е резултат от работата на тези туркменски легенди:
Качена снимка
Работата на Мычко пък е резултат от работата на И.Горохов/Кара Келле ,Криштопин/Афи Абдула,Овсяникова/Клови
Както виждате,посочените тук имена са светила в света на азиатчиците.И не е работа на местен дилър на кучешко да се вре там.

2.Бил веднъж в Туркмения Точков.
Той ходи редовно и на стадион Локомотив,но нито прилича нито може да рита като Бербатов.
Мажоретките са друг сой.

Айде със здраве.

#3185 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2007 - 10:13 AM

Цитат

Работата на Мычко пък е резултат от работата на И.Горохов/Кара Келле ,Криштопин/Афи Абдула,Овсяникова/Клови
Както виждате,посочените тук имена са светила в света на азиатчиците.И не е работа на местен дилър на кучешко да се вре там.
Той ходи редовно и на стадион Локомотив,но нито прилича нито може да рита като Бербатов.
Мажоретките са друг сой.
Айде със здраве.

Момчета, ние може и да спорим по между си и в това няма нищо неочаквано, но когато се плюят кучета във форум, който е строго киноложки, това е най-малкото некрасиво. Да ви кажа няколко думи за кучетата на Валери Илиев. Аз също съм прекратил отличното си някога приятелство с него когато много си помагахме. Но кучетата му нито са мелези, нито фалшиви, нито некачествени, нито с лош произход. Той също като г-н. Събев та даже и в по-ранен етап и в по-голяма степен успя да ползува кръв от водещи питомници и центрове на породата. Това е кръв от Олег Мелниченко, Анна Бошняк, Кяризов и много още като съм твърдо убеден, че тези, които вкара от Украйна са преки потомци на Рахмед, а следователно и на Акгуш, който е негов дядо по баща. И при Валери Илиев има по- добри, по-малко добри и най-добри кучета, но къде по света не е така? По-важното е че от него излязоха някои водещи кучета само негова заслуга и производство. А когато човек не облече с познание и всеотдайност развъждането, каквито и кучета да внесе той няма да получи приплоди по-добри или поне равни на изходните. Валери -"ТОЧКАТА" обаче произведе отлични кутрета, които не рядко са по-добри от кучетата по Поля, а дори и от тези от Аллу Кримеа, които в интерес на истината са много високо ниво като произход и трудно се изпреварват. За пример давам Слава, която не само е едно от най-хубавите и изявени женски кучета у нас, но и отлична производителка. Уважаеми, колеги . Ако си сътрудничим без препирни, обиди и противопоставяне, лесно България ще стане една от водещите сили в САО, като такова намерение имат и Георгий Онисченко от Украйна и сем Веселови от Русия, а това са светила в породата. За три-четири години можем да се изравним с Русия и Украйна.
User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#3186 Потребителят е офлайн   Ak_Ezger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2007 - 11:30 AM

Хора които се крият зад никове, анонимни :Пикасо,Газара,Бен-Хур,Байуй и т.н. С нищо не помагате господа!А,единствено и само единствено правите интриги!
-Кое ви спира да се лигитимирате?И,ако имате нещо да казвате на някой,да го направите,или ОКО В ОКО,или по-тел.Но затова се изисква мъжество!Решили сте да го правите публично,Ок.но давайте открито.

-Явно всеки иска да докаже,че е най-добрият и с най-добрите кучета от породата.В това няма нищо лошо,но по-този долен начин, ще ме прощавате.Може би търговията не върви,или просто на всяка цена трябва да сте НАЙ?Но,нали знаете,че днес може да сте най,утре да несте!И това рано,или късно ще е факт,може да не ви се вярва,но има доста амбициозни хора,които наистина искат да постигнат добри резултати в породата и наистина обичат и полагат огромни сили и средства за любимците си.

#3187 Потребителят е офлайн   Ak_Ezger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2007 - 11:32 AM

Цитат

Елементарни истини,се налага  да припомням тук на Валери Илиев -Точката,той и с ник Сукера,Аждар,Корида,Байуй по разните форуми:

1.Работата на един развъдчик е резултат на работата на други развъдчици преди него.
Азиатците в Мартен България са резултат от работата освен на развъдчика Н.Събев,а и на тези  преди него- Игор Горохов/Кара Келле и Елена Мичко/Стражи.
Работата пък на Горохов е резултат от работата на тези туркменски легенди:
Качена снимка

Мажоретките са друг сой.

Айде със здраве.

Естественно е че,работата на един развъдчик е резултат на други преди него,но нали знаеш,че не от всяко дърво става свирка?!Може да имаш най-добрият материал в ръцете си,но като незнаеш как да го използваш,от 1 качество,може да искараш 3-то,или брак!Другото което е,не си ти човека който можеш да заповядваш кой,къде ще се вре и с какво ще се занимава!

В.Илиев,може да е бил един път в Туркмения,но е Факт!

Айде със здраве.

#3188 Потребителят е офлайн   Ben Hur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2007 - 12:59 PM

Цитат

Естественно е че,работата на един развъдчик е резултат на други преди него,но нали знаеш,че не от всяко дърво става свирка?!Може да имаш най-добрият материал в ръцете си,но като незнаеш как да го използваш,от 1 качество,може да искараш 3-то,или брак!

Момченце, с това не се вари ракия,че да го наричаш материал.Напъни мозъче: две породни животни дават като потомство породно животно.Какво разваляш и оправяш умнико,да не си Бог? B)
Оценката на тези животни пак не я даваш ти ;D

#3189 Потребителят е офлайн   Ak_Ezger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2007 - 01:12 PM

Цитат

Цитат

Естественно е че,работата на един развъдчик е резултат на други преди него,но нали знаеш,че не от всяко дърво става свирка?!Може да имаш най-добрият материал в ръцете си,но като незнаеш как да го използваш,от 1 качество,може да искараш 3-то,или брак!

Момченце, с това не се вари ракия,че да го наричаш материал.Напъни мозъче: две породни животни дават като потомство породно животно.Какво разваляш и оправяш умнико,да не си Бог? B)
Оценката на тези животни пак не я даваш ти ;D

Слушай г-н Събев!

1.Не съм ти момченце!Панимаеш?!Ще те помоля да си мериш приказките по-мой адрес.
2.Понеже си много голям спец.ти давам пример с Еркингуш Из стражи и Кара Келе-Хак,твърдиш,че са породни.Ок.но какво получи?Само неми обяснявай,че резултата е перфектен,по-скоро е плачевен.Мога да ти дам още много примери.Даже мога и да те оборя с факти. B)

Бъди жив и здрав!

#3190 Потребителят е офлайн   Ben Hur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2007 - 03:05 PM

Пълнят ти главицата с глупости,момче. :'(Няма как да знаеш нещо ,което не си виждал никога. B)

#3191 Потребителят е офлайн   Ak_Ezger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2007 - 03:17 PM

Цитат

Пълнят ти главицата с глупости,момче. :'(Няма как да знаеш нещо ,което не си виждал никога. B)

Немога едно да разбера:
-Защо мислиш,че някой ми пълни главицата с глупости?Достатъчно съм голям,за да мога да сметна 2 и 2 колко е!
Говоря единствено и само това което са ми видяли очичките!А,те са видяли страшно много и различни неща!

Най-лошото е,че подценявате такива като мен.
-Аз съм готов да се срещтнем и да говориме като голями хора.Като мъже,не да си чешеме пръстенцата в клавиатурките.Да седнем да дискутираме и да видим кой -крив,кой-прав.Ти си на ход.

Жив и здрав!

#3192 Потребителят е офлайн   pikaso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2007 - 09:43 PM

Здравеите приятели на САО,доста време мина,отсьствах от пространството но сега пак сьм тук.Виждам ,че нищо не се е променило дори нещата трьгват още по на дьлбоко.Хареса ми поста на АК-езгер,ама момче защо до сега не си разбрал,че всичко се вьрти около тьрговията?-Не виждаш ли какви глупости пише СТ.ПОПОВ с тези 100 кг. кучета на които всеки искал да плоди-ами да ни даде имена,за да видим кой го интересува да преминава от САО в СВИНСКА овчарка,или това са хора които са сключили договори с Месо-комбината!!!Явно до вчера най добри бяха САО от ЯГОДОВО но там няма такива екземпляри-100 кг а и оттам няма аванта много хора ги познават и ако искат да плодят няма как да изльже за цената,а и може би тези новите са по-добри!!!!!Сьжалявам за теб бе СТЕФЧО направи си поне едно твоыо куче и стига си ни хвалел чужди,а пьк когато хвалиш и някакви си мелези като Аркан,Хатар на някакьв си Тони и други производни по тази ПОЛЯ,която постоянно споменаваш,ставаш смешен -не знам дали ме разбираш другарийо СЬДИЯ,но тези мелези са вече минало.ЧАО.ПИКАСО.

#3193 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2007 - 10:35 PM

Уважаеми, колега. Не съм Ви обидил досега нито веднъж, а и не съм Ви се обиждал защото не Ви познавам, или поне не зная кой седи зад ника Ви. Доводите Ви обаче за Поля са слабички тъй като не се базират на факти, а по този повод древните римляни са казали: Верба валент, скрипта манент! В тоя контекст искам да кажа че въпросната Поля купих чрез шефа на Националния клуб към ДОСААФ Паташов Павел Валентинович преди доста години, когато породата още не бе толкова ръстова и самата тя баше 51кг. Тя е едно от първите кучета с нормални, документи за произход признати от Русия влязло в България. По въпроса за кучетата от Ягодово мога да кажа че в момента са най-силния отбор на Балканите. И там също има екземпляри в рамката между 70 и 80кг. Имаше и един доста по-едър екземпляр, който Тошко продаде мисля в Швейцария, но може и да греша. Точно това куче аз харесвах много но той си остави братчето му, което бе с по-малък ръст, но после продаде и него на сем Бързеви и сега кучето е повече от отличен азиатец, далеч пред някои кучета, за които излишно много се шуми. Явно на някой много му се иска да го забележат и това очевидно му липсва. Но какво да се прави такива хора си съществуват, колкото и странно да е! Наскоро във връзка с неуморимото критикарство и разпалването ми заради поредно плюене по нечии кучета и нечий труд и постижения, Тошко Гергов ме успокои с една чудесна пословица, която гласи: Най добрите критици са само неуспели творци. А селекцията драги е творчество и тя е за творци, а не за критикари! Поздрав! PS. Товарищ Бързевой, моля те покажи белия да напълниш на хората душата!!!
User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#3194 Потребителят е офлайн   pikaso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2007 - 06:45 PM

Благодаря ви много за отговора,който не ме удоволетвори докрай,но все пак и това е нещо г-н ПОПОВ.Пьрво аз не знам с какво сьм те обидил!!!!!!!!!Второ не каза нито едно име на мераклия за заплождане?Трето че кой сьм аз та някой да ме забелязва,нямам нужда от това.До колкото знам тази ПОЛЯ си закупил като малка,а в най- добрата си форма никога не е тежала повече от 37-39 кг.Но явно твоыо лошо нема!пьк и що да пишем за куче дето е умрело.Това че отдавна си я закупил не означава че си разбирал тогава от САО.Видели в тогавашен СССР един МЕРАКЛИЯ и айде бутнали му мелез без уши и упашка,а за родословие не ми говори -там такива колко щеш.Нима и при тези от Ягодово нема фалш родословия???ИМА и то много,ако не верваш попитай лично они ще ти кажат.За какви Балкани говориш-ЮНДОЛСКИ или РОДОПСКИ или ВИТОШКИ та те загубиха от едни нищо и никакви шиптетери та камо ли извьн БГ.Не знам кой кьв творец е но ти не си такьв в никакьв случай.Поговорки много на ринга малко!!!!!!!!!Ако искаш да гледаш бели отвори си МАРТЕН и там са само такива,явно теб те интересува само цвят,гледай и качества.ИЛИ може би и ти си чул за .........с Аркан и тогава те е впечатлил.Не се заяждам с теб просто те сьветвам защото си много заблуден,наивен и крайно пристрастен кьм Юнашките производни.Извади си главата от з.....а! Гледай високо напред-това е само сьвет.ЧАО.ПИКАСО.

#3195 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2007 - 07:30 PM

Аман от анонимници и техните съвети.А покажи нещо ,като приказваш толкова "вещо"! :-
User's Signature

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.

#3196 Потребителят е офлайн   pikaso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2007 - 07:49 PM

ЛАЙКА,приятно ми е че отново си в чата!Радвам се че си разбрал ,че сьм вещ в тази чудесна порода която пленява всеки неин собственик,че дори и много такива като ТЕБ-с уважение .Мога да ти покажа много неща ,но тогава всички ще разберат кой е ПИКАСО а за сега това е още много рано,има много неща за казване и всичко по реда си.Когато му дойде времето пьрво пред ТЕБ ще се разкрия-ОК.Не взимай моля те забележките ми пристрастно като кьм сьдия.ЧАО.  ПИКАСО.

#3197 Потребителят е офлайн   vane bansko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2007 - 09:14 PM

Хех!!! B)

#3198 Потребителят е офлайн   zerda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2007 - 09:33 PM

ще разберем ли кои е ,,зоро,,

#3199 Потребителят е офлайн   viksata Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 November 2007 - 10:03 PM

B) ;D :huh:

#3200 Потребителят е офлайн   pirin73 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2007 - 11:07 PM

методи здрасти пусни ми тел на лично че сам го изтрил без да искам  поздрави на теб и башта ти

• (305 Страници) +
  • « Първа
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни