Dog.bg Форуми : Средноазиатска овчарка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (305 Страници) +
  • « Първа
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Средноазиатска овчарка

#381 Потребителят е офлайн   daroteka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 31 August 2006 - 09:03 PM

Ей Хора за Две седмици не сте сътворили нищо полезно за породата.
Сладур я дай инфо за тия срещи, къде ги правите и как да се включиме и ние . d) , да не са при пажа на барон Мюн Хаузен, щото то си беше моя идейка..
Диди Аз не те познавам и не ме интересуваш, смешен ми е барон Мюн Хаузен, ако ти искаш да му поемаш негативите, това си е твой проблем, Разкажи ни как работи твойта песка при апортировка или работа по следа, все пак не се връзваш по стълбовете на парковете, значи владееш отлично положението..

Публикувах няколко снимки никой от собствениците не се залитна да каже е това куче е мое /или от мойте/ ...... или, че не прилича на Сао

Та така Аркус
Проблема Ви е, че не можете да осъзнаете, че песа няма никога да влезе в периметъра на това което налагате със сила . Никой не осъзнава че трябва да търси "Хибридно поведение" за да се създаде що годе синхрон, та ......

Прикачени файлове

#382 Потребителят е офлайн   daroteka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2006 - 09:10 PM

Пес оставен на почти нормално развитие d)

Прикачени файлове

#383 Потребителят е офлайн   arkus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 September 2006 - 02:03 AM

Даротека,казвам си мнението,друго такова да виждаш?Ако някъде бъркам,моля поправи ме.Ако някой залитне,дали ще е в правилна посока?Моля поясни;хибридно поведение и пес оставен на почти нормално развитие... a)

#384 Потребителят е офлайн   daroteka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2006 - 08:13 PM

Аркус нямах точно тебе в предвид,
за Азиата е много написано че е пес който взима самостоятелно решение за опазване на повереното му какквото и да е то.
Ако го оставим да се развива с гена заложен в него ще стане страшно в градски условия...
за Хибридното поведение имах впредвид, че всеки стопанин живеещ в урбанизирано място, трябва да подходи с разбиране към песа и неговите генетични заложби, ..... не може да го пребиваш защото лае по кучета и хора и иска да ги яде, няма и смисъл като те види да се напикава, просто всички които гледат тази порода в големите градове и трябва специално да си дадат ясна сметка какво влачат на повода /или какво ги влачи.... l) /.

Иначе казано познавайки особеностите на породата трябва да решиш гатанката как хем да не му счупиш характера на песа и да не рушиш спокйствието на останалите - Хибридно поведение за стопанина .ако има акъл де да си даде сметка за какво иде реч пак подчертавам става дума за градски условия

#385 Потребителят е офлайн   arkus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2006 - 05:28 AM

Точно в това е проблема,че ние, любителите на САО, се опитваме да променим нещо( което природата е създавала с векове),за личната си суета.Но по-лошото е,че не подбираме методите(целта оправдава средствата).Не стига че сме го докарали в града,ами на всичкото отгоре искаме да бъде с нежен характер.Градската обстановка мен ме изнервя,да не говорим за САО-точно защото е с такъв характер.Според мен,тези фактори взаимно се изключват.Не си ли на мнение,че ако отглеждаш азиат извън големият град,всички тези проблеми отпадат,хем няма да го биеш,хем кучето ще е по-близо до естествената си среда,хем няма да ти се налага да решаваш гатанки.Азиата се поддава трудно на обучение защото е много своенравен и доминантен,ако не беше такъв нямаше да оцелее,поради тази причина на стопанина не му се отдава така нареченото *хибридно* поведение,колкото и да е интелигентен и да разбира от зоопсихология. п.п. Ако го биеш,вариантите са 2-или той да се напикава или ти да се напикаваш.

#386 Потребителят е офлайн   daroteka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2006 - 09:29 PM

bravoS victoryVVV и сие доста верно, песа от горната снимка е оставен да се развива, по природно му. Научи се сам да се изхожда в реката или близо до нея. Не знам защо. можеби му е прохладно, можеби си крие миризмата. Вади жабките само с лявата лапа и бързо ги налапва. Подминава добитъка, като никога не се доближава до задницата. никой не го е учил, собствениците му гледат куче за първи път. Единственото от което го пазат е големите песове, в селото има бая Каракачанци, защото хората не знаят какво е това БОК.
Какво ще стане с него един господ знае, ще видим

Един познат зимата каза на жена ми , като искаш "нежно" гледай си булонка

Това което от доста време си пиша е че породата има проблем в големия град и всеки който се опитва да го оспорва, нека да даде инфо за това къде, как и кога си разхожда Азиатеца, а и на колко човечеца къса нервите bravoS

#387 Потребителят е офлайн   arkus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2006 - 12:31 AM

Аз,идвам от Азия.Преоткриха ме преди около 15-20год.И до днес се чудя,какво видяха в мен.От азиатските степи с които бях свикнал,се озовах в свят изпълнен с купи и медали.От стадата които бранех с цялото си достойнство,се озовах в тесни дворове,с райграс и цветя.Не че цветята ги нямаше и в азиатските степи,но тук изглеждаха по-различно.Нищо не беше като у дома.Хранеха ме с изкуствено създадени храни,водеха ме по лекари,разхождаха ме когато те поискат и ме караха да влизам в противоречия с мойте събратя,с една дума бях гладиатор.И на всичкото отгоре,трябваше да излизам победител,защото ако не бях,съдбата ми щеше да е друга.А какви пари даваха за мен,не можете да си представите.И за какво ,защото дядо ми или баща ми,в борба за оцеляване е победил някой си негов събрат.Това беше много тъпо,както това, че ме къпеха с някакви миризливи неща и ми правеха прически,само и само да ме покажат пред хората и някакви си (те ги наричаха съдии),които преценяваха дали съм достатъчно охранен и красив.А след цялата тази пародия,трябваше да се върна в тесния двор и да охранявам още по-тесния гараж.И ако параметрите ми не отговаряха на техните стандарти,ставах грозен и непотребен.Собственикът се сменяше и отивах на бял ориз,бой и никакви снимки и показване в интернет.Водеха ми отвреме на време по някоя грозна кучка(макар и не от моят род)и искаха да дам всичко от себе си.След време децата ми ги продаваха за доста пари,но мен не смееха да ме покажат.Така доизживявах старините си,в една стара кочина без покрив,и се връщах в спомените(така наречената родова памет),в азиатските степи и мечтаех да умра на свобода,пък макар и да защитавах овцете.

#388 Потребителят е офлайн   akelo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2006 - 10:36 AM

1super Arkus

Прикачени файлове

• Прикачен файл  2222.jpg (209.26K)
    Брой сваляния: 206

#389 Потребителят е офлайн   mitzo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2006 - 02:12 PM

Arkus victoryVVV super best BEER

Съобщение от БРКСАО
В клуба има изготвени и невзети родословия:Марта,Кали,Ир кан,5бр."House of Barzev",Импера,Зарп,Кема,Джуда
1бр.Шампионски сертификат

Честито на И.Джунев,Х.Костадинов и С.Бързев и Т.Гергов за хубавите кучета
На тези които ще участват на изложбата 09.09.06-Успех,ще се видим там

Arkus специално ще бъде изведен за грамота и медал/по възможност златен/ super best

#390 Потребителят е офлайн   daroteka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2006 - 08:19 PM

Опс Аркус, заслужаваш почерпка, Бранко кани b)

Акело дай инфо за кучето има един пост

Цитат

Акело,

Дай повече инфо,за Басар.Твой ли е?От кой питомник,кои родители,нещо от сорта.
, не се крий

Цитат

Честито на И.Джунев,Х.Костадинов и С.Бързев и Т.Гергов за хубавите кучета

това го отминаваме, защото само Аю Дак е представен от Сладура тук в този форум или /тема/, няма представени кучета --- няма обсъждане, Сори булка l)

Подобре дай инфо как да заведа /ходещия в реката/ и брат му на изложба, като нямат родословия............, или да ги завлеча там и да питам съдията за групата "кво е това куче бре......... cheers 88 88

#391 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2006 - 10:37 PM

Чета,че има извадени родословия.

Та в тоя ред на мисли,искам да попитам,кой е отговорник по развъдната дейност?

Щот доколкото знам,отговорничката,подаде оставка.И бяха избрани трима доколкото не ме лъже паметта.

п.с.извинявам се, че пак задълбавам тази тема,ама ми е любопитно.

п.с.Аркус,добре написано. 1super

#392 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2006 - 08:58 PM

Мама му стара,няма ли кой да даде инфо.на горния ми пост?

#393 Потребителят е офлайн   daroteka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2006 - 10:25 PM

Ей бре Сладурски нали ти казах да не си толкова припрян.

Много мислиш. Има един дето му викат некакъв си Смит или нещо от тоя род, та сега той е баш развъждача.
Та така от трима като махнеш двама остава един и се пее стара песен.

Паметта на някой хора е скъсена, та ще припомня Общото събрание проведено на връх великден 2006 г, взе някой решения та макар и странни за "некои"- да се създаде комисия по развъдна дейност към клуба, на родословието трябва да се постави номера на протокола с който е актирано кучилото от комисията. За неграмотните на разбираем език -общото събрание е Висшия орган който определя съответните насоки и правила за развитие на клуба.
Така че всички родословия издадени на кучета родени след 22.04.06 г. са просто "вервайте" фалшиви.

Е сега дано съм ти задоволил любопитството bravoS

#394 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2006 - 11:03 PM

Много ти благодарско. 1super

Аз обаче се надявах,някой от началниците на клуба,да ми даде отговор. l)

Щот на събранието се плюха,сега се поздравяват.Това немога да го проумея. bl)

#395 Потребителят е офлайн   akelo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2006 - 07:25 PM

1super

Прикачени файлове

• Прикачен файл  1111.jpg (141.1K)
    Брой сваляния: 225

#396 Потребителят е офлайн   akelo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip