Средноазиатска овчарка
Публикувано: 07 May 2008 - 11:46 PM
Цитат
Разкажи повече.
Абе хора - дето четете само, разкажете за азиатците си, пуснете им снимки, обяснете произхода им и защо сте ги избрали.. Има толкова много азиатци в България, че ако има човек който да каже че ги познава всичките - не бих му повярвала..

Вълк вълка не хапе.
Публикувано: 08 May 2008 - 05:08 PM
Цитат
Цитат
Разкажи повече.
Абе хора - дето четете само, разкажете за азиатците си, пуснете им снимки, обяснете произхода им и защо сте ги избрали.. Има толкова много азиатци в България, че ако има човек който да каже че ги познава всичките - не бих му повярвала..
Всяко куче с "ампутирани" опашка и уши ли е Азиатец? Само това ли са признаците за принадлежност към тази порода, по коите определяте индивидите, :o
Макс не е важно да "познаваш" всички "ампутирани" кучета в БГ, важното е да познаваш стопаните им ;D;D, - познаваш и кучетата тогава:o :o
Публикувано: 08 May 2008 - 07:10 PM
Цитат
Не мога да се сдържа и да не я пусна.. :izcherven: Пък после ако ще да ме съдят.. :wub:
пс. Чадо и Зарп си е все такъв хубавец.. Само дето сега е възмъжаващ хубавец! Поздрави! :blink:
ще си я сложа на компа .......яка мадама ,брюнетка ,излъчва интелект и ...мерак ,направо ми се иска да я намачкам като малко азиатче

Борис Димовски: Ограничената отговорност е родова черта на българина. Апелира към колективност, но не е много склонен към единение. Той си е един неудачник - индивидуалист. Моята теория е, че ние не сме единно племе, дошло на коне, а сме сбириток...".
Публикувано: 08 May 2008 - 07:23 PM

Борис Димовски: Ограничената отговорност е родова черта на българина. Апелира към колективност, но не е много склонен към единение. Той си е един неудачник - индивидуалист. Моята теория е, че ние не сме единно племе, дошло на коне, а сме сбириток...".
Публикувано: 08 May 2008 - 09:00 PM
Цитат
Цитат
Разкажи повече.
ми взех на 60 дни и сега расте със всеки изминъл ден . :) вецхе е на 4 месеца :)
родители : баща : Таир
майка : старата Сирма
Публикувано: 08 May 2008 - 09:36 PM
Цитат
родители : баща : Таир
майка : старата Сирма
Жив и здрав да ти е малчугана. :blink: Навън ли го гледаш?
Цитат
Ако аз не съм там за питомни кучета ли ще говорим, или за диви?
Защо ми е да пробвам? Какво трябва да проверя според тебе? Дали ще ми се сбие кучката? :blink: Та мене това не ми е необходимо. За какво ми е? Даже повече ще ми пречи. Аз и за бодигард не съм си я избирала. Сама мога да се пазя достатъчно добре /точно толкова колкото сама да си навличам неприятности/. Работата на моето куче е да бъде по-бързо от мен, да ми сигнализира - преди даже тоя отсреща да се е усетил какво ще прави. Не ми трябва да влиза в бой. Ако някой ще влиза туй ще съм аз.

Вълк вълка не хапе.
Публикувано: 08 May 2008 - 10:18 PM
Цитат
А кучката, докат теб те млатят, какво трябва да прави? Да облайва, да си лежи или да решава кръстословица? Питам, за да ми се изясни образа в главата за една такава ситуация.
Не бих разрешила да се стига до там. Нали за това природата ме е дарила с ум. :blink:
пс. Ако някога се стигне ще разбера какво ще прави и ще ти кажа. ;)
пс2. Сещам се за една случка преди 4 месеца. Бях с една приятелка в гората. Около 22:00ч. беше, а в зимно време си е абсолютна тъма в тези часове. Бяхме с кучетата. Нищо не се виждаше, нямахме фенери, просто си познавахме пътя и се водехме. Багира я виждах, щото е бяла. Изведнъж се спусна с яростен лай, от храстите видях само един гол задник как изскача и тръгва да бяга.. Падаше, ставаше, спъваше се в панталоните си. Другите кучета тръгнаха по нея. Моментално я извиках да дойде при мен и тя дойде. Другите се върнаха с нея.
Това ми стига. :blink:
Всеки може да научи кучето си да тръгва.. Аз никога не съм я учила. До сега се учим да се спираме една друга, за да не нарушаваме спокойствието на света който ни заобикаля и да не се получава така, че сами си пречим. Това ако го умеем до съвършенство - друго ни не трябва във взаимоотношенията. Или с други думи - сега ни остава да си отстояваме завоюваното помежду си.

Вълк вълка не хапе.
Публикувано: 08 May 2008 - 10:38 PM
Цитат
Цитат
А кучката, докат теб те млатят, какво трябва да прави? Да облайва, да си лежи или да решава кръстословица? Питам, за да ми се изясни образа в главата за една такава ситуация.
Не бих разрешила да се стига до там. Нали за това природата ме е дарила с ум. :blink:
пс. Ако някога се стигне ще разбера какво ще прави и ще ти кажа. ;)
пс2. Сещам се за една случка преди 4 месеца. Бях с една приятелка в гората. Около 22:00ч. беше, а в зимно време си е абсолютна тъма в тези часове. Бяхме с кучетата. Нищо не се виждаше, нямахме фенери, просто си познавахме пътя и се водехме. Багира я виждах, щото е бяла. Изведнъж се спусна с яростен лай, от храстите видях само един гол задник как изскача и тръгва да бяга.. Падаше, ставаше, спъваше се в панталоните си. Другите кучета тръгнаха по нея. Моментално я извиках да дойде при мен и тя дойде. Другите се върнаха с нея.
Това ми стига. :blink:
Видяла си гол г.. Не е малко. :blink: ;)
А иначе за това и някой кокер ще свърши работа... :P
Публикувано: 09 May 2008 - 07:04 PM
Цитат
ще ме прощаваш обаче за чобански кучета ли говорим или само за такава порода ?

Публикувано: 10 May 2008 - 12:28 PM
Цитат
Цитат
ще ме прощаваш обаче за чобански кучета ли говорим или само за такава порода ?
Аз за мое чобанско куче ще мога да говоря след около десетина години, живот и здраве.
Иначе обяснявам какво съм видяла и какво съм научила.
Не можах да разбера ти за какво говориш, та за туй те и питах. :blink:

Вълк вълка не хапе.
Публикувано: 10 May 2008 - 12:47 PM
Цитат
мерси , да на вън го гледам. :blink:
Публикувано: 10 May 2008 - 02:24 PM
Цитат
Цитат
В двор? Вързан? В клетка? Пуснат? Сам ли е, или има и другарчета? Разкажи как го отглеждаш, разхождаш ли го, с какво го храниш, учиш ли го на нещо? и т.н.
:blink:

Вълк вълка не хапе.
Публикувано: 10 May 2008 - 02:51 PM
Цитат
Цитат
Цитат
В двор? Вързан? В клетка? Пуснат? Сам ли е, или има и другарчета? Разкажи как го отглеждаш, разхождаш ли го, с какво го храниш, учиш ли го на нещо? и т.н.
Публикувано: 10 May 2008 - 06:00 PM
Цитат
Цитат
Цитат
да , в двор сега го заучавам да е вързан . Самичак си е , но иксаме да взимаме още едно малко от Саид .
Храним го с eukanuba-puppy&junior , чисато сурово месце , ми уча го да ходи до мен като му кажа и да идва веднага при мен като го викна ;)
Публикувано: 11 May 2008 - 12:44 AM
Цитат
Цитат
Цитат
Цитат