Цитат
Сладур,не те нападам,далеч съм от тази мисъл,просто имам дълга памет. С кой,в този форум да обсъждам породата? Дог се опита да възроди темата, но май не се получава. Сигурен съм че темата се чете от хора участвуващи в други форуми, но те се включват спораидично. Тук мнения се изказват от 3-4 човека и това е всичко. Ти,като си присъствал на мероприятието, можеш да споделиш мнение(твойта гледна точка), или се чувстваш лоялен?Изкоментирай ситуацията, не хората, все пак това е нещо ново в света на САО, нека и ние да научиме нещо, стига сме се въртяли в омагьосан кръг. Нужно ли е това за обучението на САО, няма ли други породи, които ще минат този тест много по-успешно, защото те са селекционирани именно за това. Това не е ли опит, за промяна на характера на Азиата, отдалечаващ го от корените му, или пък е тенденция, с цел неговото осъвременяване и нагаждане, към все по-модернизиращият се свят. Как реагираха кучетата(взимайки впредвид че са млади), приемаха ли ситуацията, която е нова за техните гени, или имаха желание за завръщане към прадедите ? Възможно ли е чрез целенасочена селекция в тази насока, да се обособи отделна порода, която ще претърпи психическа и физическа трансформация, с оглед на предназначението си ? Какво споделят участниците, нужно ли е това за САО,или пореден опит на човека за вмешателство в природата?Разсъждавай в тази насока и ако искаш сподели, ако не, живи и здрави.
Предполагам,доста хора влизат да четат в един форум,за САО.
Мисля,че и ти влизаш.Може и да бъркам.
Искаш моето мнение?Ще ти кажа,аз какво мисля по въпроса.
Тези тестове,проведени в Бъзън,за мен са тестове за служебни кучета!
Не за САО.Тека мисля аз.
Бях първия и втория ден.
1.Прескок,Това не е тест.Тоест,не можеш да изкараш кучета,без подготовка,и да искаш от тях да прескачат по команда която им задаваш за първи път!Просто е невъзможно!Всичко става постепенно.Говоря специално за прескоците.
2.Бягане 10км.за норматив 40 мин.Пълна щуротия!Да караш кучета под 1год.и да ги натоварваш по този начин!Ебава им се мамата на ставите.
А и да вметна и възрастно да е кучето,не е ли тренирало преди това,трудно,даже почти невъзможно да избяга 10км.За норматив.Все едно ти или аз,да избягаме 3км за норматив,без подготовка.Същото е и с прескока!
Втория ден.Иди дойди.Някой от препятствията,може да се случат в реална обстановка(нали вече гледаме азиатите в града)
Но, почнеме ли да изискваме такива тестове,от САО и да се взима под внимание,това в селекционен план,тогава с тези ГЛАДИАТОРИ САО е свършено!
Получава се нова заводска порода незнам как точно да я нареча.Може би МАЛИНОСАО. b)
Но всеки си има правото да прави каквото си пожелае.Но жалко за породата.
За отношението към животните,от някой хора съм възмутен!
bash