Dog.bg Форуми : Средноазиатска овчарка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (305 Страници) +
  • « Първа
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Средноазиатска овчарка

#961 Потребителят е офлайн   mitzo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 December 2006 - 08:53 PM

Саид на МММ-10мес.в градинката пред НДК,любопитен и добър/засега/

Прикачени файлове

• Прикачен файл  ____2.jpg (94.08K)
    Брой сваляния: 122

#962 Потребителят е офлайн   mitzo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2006 - 08:55 PM

Саид

Прикачени файлове

• Прикачен файл  ____1.jpg (105.93K)
    Брой сваляния: 114

#963 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2006 - 09:16 PM

Аре бре хора.Аркус,зададе някой въпроси.Няма ли други да отговорят?

#964 Потребителят е офлайн   daroteka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 08 December 2006 - 10:24 PM

[/QUOTE]Хайде,освен снимките,да напишеме и нещо за поведението на САО.Например-агресията.Кой какво мисли,предава ли се по-наследство,може ли да се забележи при ранна възраст и по какви признаци.Трябва ли в зряла възраст,САО, да се обучава на задържане на ръкав и да му се развива злобата към хора.Действително ли азиата има стоп/за ненападение/към човека?Пишете за вашите наблюдения,странни случки на агресия на вашите любимци,ситуации които на пръв поглед са били безобидни,но са довели до такава.Какво я провокира и лесно ли я овладявате.Ако са селекционирани азиати с понижена агресия,стават ли за пазачи?Споделете вашите наблюдения,мнението на корифеите го знаем[QUOTE]

E мога да опиша само мойте наблюдения и базираното върху тях, може да се смеем може и да плачем всеки е свободен да избира. Аз изписвам личното си мнение
Написано е че САО е "служебно, караулно, охранително и всичко въртящо се около това" куче. Задавам си въпроса както пита Аркус "има ли стоп на човек", не мисля, че има такъв освен, ако не е създаван изкуствено /насилствено/, но на таково куче не трябва да се има доверие. Злоба няма - просто има обект за охрана /бил той територия, човек или нещо друго към което е приучено кучето това може би все пак има резон с характера на стопанина.
Няколко пъти писах, че Азиата е проблемен в големия град, лесно се адаптира, но още по лесно създава проблеми.
Вълкодава като бебе до 11 м го разхождах без проблем в паркови условия, свободен с отработване на основните команди. До 6 месечна възраст го пазих от посегателството на по големите песове, два пъти се подлагах да ме хапят другите кучета с цел да го защитя. Около седмия до към 9-я месец другите мъжкари го "доминираха" като луди.От 10 -я месец до сега се налага като доминант постоянно на мен ми прилича на разчистване на сметки за което не го поощрявам допълнително, но не му и налагам "физическа " забрана.
Аркус нямам време сега, но мисля че не трябва да се приучва на ръкав...

Темата е интересна хубаво е да се развие зад ане се правят експерименти bravoS

#965 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2006 - 10:41 PM

Браво цоцо. bravoS

Аре давайте.Доста хора качвате снимки,дайте сега мнение де!

#966 Потребителят е офлайн   Hauseofbarzev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2006 - 08:15 AM

Цитат

"Бялата птица"на стадиона b)

Уникален е.

#967 Потребителят е офлайн   daroteka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2006 - 09:11 PM

Ехе казвайте за посещението на Патински на кой кучета направи снимки d)

Цитат

Аркус нямам време сега, но мисля, че не трябва да се приучва на ръкав...

Темата е интересна хубаво е да се развие за да не се правят експерименти 

Според мен е грешно кучето да се приучва на ръкав в традиционния смисъл, действието е традиционно за НОК и близки породи, захапване, / дърпане, борба/ до освобождаване на ръкава. Всички знаем, че Сао придърпва, каква е реакцията сваля ръкава и почва да го тресе, Атакуващия в този момент е свободен да действа както иска.
извод от мен
Целта е да се неутрализира нападателя, а не да се търси нещо което да се свали от него и да се тресе

#968 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 09 December 2006 - 09:51 PM

daroteka, мога да кажа само личното си мнение - дали е добре или зле, не зная. За мен азиата е куче, което охранява дадена територия, в смисъл, той е по скоро куче пазач, а не служебно куче. Дали може да бъда използвано като такова - чел съм по темата материали, но казано честно, се съмнявам. Защо ? Наблюденията ми са, че азиата не се чубства добре при променяща се среда. Това е куче, което свиква с своята територия, в която се чубства господар. При често пременяща се среда - днес тук, други ден там - това е средата на служебните кучета, няма защо да се лъжем - мисля, че той не би бил уверен. Допълнително азиата не е куче, което ще повтори едно упражнение 100 пъти - ако не вярвате, опитайте ! Една немска овчарка, доберман, малиноа ще повтори толкова пъти, колкото и каже стопанина и именно в това е елемента на спортната дресура и търсенето на определена цел - бързина и правилност на упражнението. Азиата е по друг тип, като куче.
Но при всички случаи търсенето на контакт с кучета при тези упражнения помага. Както за правилното възпитание на кучета, така и за правилното възпитание на стопанина. Така че ако разглеждаме въпроса комплексно - да, по добре е стопанин и куче да се занимават, ако имат желание. САО е куче, което ще удовлетвори нуждите на всеки желаещ да спортува с него, но той ще си остане азиат и никога няма да бъде малиноа или немска овчарка.

#969 Потребителят е офлайн   daroteka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2006 - 10:19 PM

[/QUOTE]Но при всички случаи търсенето на контакт с кучета при тези упражнения помага. Както за правилното възпитание на кучета, така и за правилното възпитание на стопанина.

Цитат

Е това го казваш ти Дог, дано уври в кратуните наповечето гледащи породата. Аз съгласен
Така че ако разглеждаме въпроса комплексно - да, по добре е стопанин и куче да се занимават, ако имат желание. САО е куче, което ще удовлетвори нуждите на всеки желаещ да спортува с него, но той ще си остане азиат и никога няма да бъде малиноа или немска овчарка. [QUOTE]

Приемаме че /ръкава/ не е спорт и СаО няма да удовлетвори нуждите за спорт ако не усети необходимост или пък връзката е голяма за да достави удоволствие.
Научих си песа да плува като влязох във водата до кръста пролетта от немай къде./беше ужасен/, но пък го возих на трамвай и не гледа тъпо Скача си 2 метра защото като беше малък се катерих като коза пред него и никога не съм го бесил , но знае че където отивам той е смен

Убеден съм че САО не е само териториално куче, просто се нуждае от обект за охрана. Базирам се на личен опит . не цитирам никой просто знам че ще даде всичко за да защити статута в глутницата която сме изградили

Тук говоря за куче което е отгледано от бебе с 24 внимание и връзката ни е перфектна, това се отнася за тия дето четат и после коментират некъде си

#970 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2006 - 02:21 AM

Евала Цоцко!Напълно си прав! 1super

За ВЪЛКОДАВА съм убеден,че ще те защити на 1000% при всяка ситуация,щот съм го виждал. wink super best

#971 Потребителят е офлайн   vane bansko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2006 - 03:07 PM

bravoS

И аз съм убеден понеже и аз съм виждал за какво става въпрос.

victoryVVV

#972 Потребителят е офлайн   arkus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2006 - 03:32 PM

Не е вярно твърдението но Доги,че Азиата не се чувства добре в различна среда.Напротив,не му пука от средата,даже от всички изброени породи е най-приспособим. Малко изместихме темата към защитата и реакцията,а тя беше за агресията.Сладур и Даротека,споделиха мненията си,които са интересни и можем да си извадим поука от техните наблюдения.Азиата ще те защити,което е несъмнено,но някой наблюдавал ли е необоснована агресия,дори към стопанина си,ако е имало такава,какво я е породило?Възможно ли е лекарствени медикаменти/химия/,да се отразят на психиката?Възможно ли е,Азиата по някакъв начин да не харесва стопанина си?Имаше разказан случай,при който куче отгледано от малко, проявява агресия към собственика,той го продава и то тръгва с новият собственик все едно го познава от години и никога не проявява агресия към него.Какво мислите и какво знаете,пишете.

#973 Потребителят е офлайн   daroteka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2006 - 04:23 PM

Arkus

Относно медикаментите не знам какво да ти отговоря, трябва да ги ползваш нееднократно за да може да се каже какъв е ефекта върху песа. Лично ние ползваме Гренафорин, антибиотик, йод и понякой път въглен на прах. Нямам опит за други /стимуланти/ понеже преследвам целта кучето да е член на семейството ни /като цяло независимо от произхода/, не ме интересува колко кила е как ще се "джаса" ит.н . Интересуваме нуждата, която изпитваме един от друг.
Преди време когато бидех новобранец и вадехме родословията на мойте мелезаци /единия от който е произведен от кучето на Председателката на клуб БРКСАО/ ми се разясни надълго и нашироко за стопани на куче от породата САО от Бояна или Драгалевци, които от развитата агресия на любимеца им се принудили да го хранят през дупка или нещо такова. Това мисля, че е някакъв фолклор за който може евентуално да се поразпита и ако действително има такова нещо може да снемем инфо от собствениците /ако се намерят/ и после да коментираме тяхните грешки или пък /разните химий/, ако са използвали такива.

#974 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 10 December 2006 - 04:24 PM

arkus, твърдението ми се базира на мои наблюдения на проведени тестове в Сърбия преди 2 години. Имаше специалка и там се провеждаха тестове, на които за мое учудване породи, които са кучета пазачи - азиат, шарпланинец, кавказвка овчарка - се представиха не съвсем добре. Въпреки че стопанина им бе зад тях, те не "скочиха" на дразнителя, който връхлиташе с камшик. Напротив - много от кучетата тръгнаха да се крият зад стопаните си. С това не искам да кажа нищо. Доколко е вярно, вие можете да кажете, аз не развъждам кучета от породата и моля мненията ми да се вземат като на субективен фактор.

Но подобен тест може да се направи и на някоя специалка тук, ако имате желание. Просто идея, в Сърбия го правят.

#975 Потребителят е офлайн   daroteka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2006 - 04:38 PM

Цитат

Въпреки че стопанина им бе зад тях, те не "скочиха" на дразнителя, който връхлиташе с камшик. Напротив - много от кучетата тръгнаха да се крият зад стопаните си.

Dog убеден съм, че вината не е в кучето, просто характера на САО особено в населените места ти налага да му наложиш големи ограничения и по този начин вдъхваш на песа не респект, а неувереност.

Цитат

..но подобен тест може да се направи и на някоя специалка тук, ако имате желание

Дог за последните 10 години е имало само 2 специалки, хората по улиците не са и чували за породата....., така че през следващите 10 години може и да се направи нещо като изложба ...... cheers

#976 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2006 - 06:25 PM

Цитат

bravoS

И аз съм убеден понеже и аз съм виждал за какво става въпрос.

victoryVVV

Ване,говоря специално за кучето на Даротека!

#977 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2006 - 06:32 PM

Дог,ако искаш може да организираме някой тест на ръкав?Да видиме дали ще се скрият?! ;)

Може аз да извадя мое куче,обаче ти ще сложиш ръкава,даже и камшик ще ти дам. super best

И после ще коментираме!Става ли азиат или не?!

#978 Потребителят е офлайн   daroteka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2006 - 06:42 PM

Ей Сладур това не е в приоритета на Дога, той е коментатора, по някой път безпристрастен b) , Може да го поканим някой път като такъв, Все пак съм убеден, че това което той коментира отговаря на истината и причината се корени предимно в стопаните, защото не може да се явиш на изложба с дивак b)

А ти ако имаш някакво инфо за посещението на Патински напиши, за да се ограмотиме и ние с "родословните мелези"

#979 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2006 - 07:00 PM

Аркус,.

Ако собственика,се държи кретенски с кучето си,през малкото време в което са заедно,може и да го изкльопа l) Без значение,че той се води собственик!

Щот сигурно собственика може да има човек,които да се грижи за даденото куче? bl
и втози случай човечеца,който полага грижи за животинката,става стопанин!Не този който е дал примерно 2000долара за нея.Той се води собственик не стопанин!
) 1super

А човечето наречено собственик,какво прави?Примерно се надува,че има куче еди си какво,от еди си къде.И така наречения собственик,решава,че трябва да накара тази животинка да скача на въже l) Обаче тъй като кутрето никога не е скачало на въже,и винаги е било подритвано,от собственика,подчертавам собственика,не стопанина!То незнае какво трябва да направи! bl) СОБСТВЕНИКА,е ядосан и си го искарва на душицата!Но тъй като този СОБСТВЕНИК,не е стопанина,то решава да го гризне.Де да знам това е само мое предположение.

Знам ли странни работи стават по земята. b) wink bgflag

п.с.Има много четящи!Никой освен мен и Даротека,не отговарят на въпросите на Аркус,и затова предлагам на Аркус и Даротека да си пишеме на лични. l) l) l) nono nono nono nono nono

#980 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2006 - 07:03 PM

Кой е този Патински? nono

• (305 Страници) +
  • « Първа
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50