КОНЕ
Публикувано: 06 January 2005 - 06:28 PM
Знаете ли,че най-малката порода коне са Мини Шетланд(несъм сигурна за наименованието).Високи са малко повече от мойто куче...демек около 70см някъде.Е,небих си взела да си го гледам де,аз си падам по по-големите;)

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ
Публикувано: 06 January 2005 - 06:29 PM
Цитат
Ти кого познаваш там?
Публикувано: 06 January 2005 - 07:42 PM
Цитат
А и едни други приятели, които живея в едно близко село, също имат коне.
Ти сега да не ме изнудваш да дойда? :):):)
На мен и пистолет в главата да опрат, никой няма да ме спре да бъда на полянката пред Хилтън на 08.01. в 12:30 часа...
Публикувано: 06 January 2005 - 07:46 PM
Цитат
Знаете ли,че най-малката порода коне са Мини Шетланд(несъм сигурна за наименованието).Високи са малко повече от мойто куче...демек около 70см някъде.Е,небих си взела да си го гледам де,аз си падам по по-големите;)
Породата коне за които говориш се нарича шетландско пони.Родината на породата са Шетландските острови.

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!
Публикувано: 06 January 2005 - 08:35 PM
Цитат
Така се язди и пони. То галопира, но нали е малко, горкото, галопът му е като капак на заврял чайник :):):) Понито има още една особеност - на него не може да се закрепи нормално седло и затова такава животинка се яха без този ценен атрибут (е ако си над 10 годишен поне :) И... когато краката ти не се веят свободно на мощен гръб, много рискуваш да бъдеш изпотъпкан и изпохапан (личен опит) :):):)
Хи-хи-хи:))))))хубаво определение!
А аз съм яздила пони на 4-5 годинки и не съм имала проблеми(освен че не ми даваха да го яздя без някой да ме пази...)
Публикувано: 07 January 2005 - 12:06 PM
Цитат
Много задрави кончета....ще взема да потърся нещо за тях в интернет.А, Инче, не вярвам да са колкото Коли и да тежат един тон-те са ниски коне но не чак толкова-ти ги изкара джуджета!:-)
Aaa това за което говоря не е шетландско пони....Сега влезнах в Гуугъл и ми показва верно някакви малки същества като от филмчето "Малкото пони".Говоря за едър мускулест, здрав кон с много дълга козина около копитата...боже как се наричаше.
Eто една снимка

И още една

Не е ли прекрасен.Пу за мене!Аз ще отворя тема тука за тези коне и ще намеря нещо за тях;-) Породата е Белгийски кон, обаче след белгийски има някаква дума на английски която не и разбирам смисъла в този случай.Аконякой знае пълното име на породата кон?
Значи на английски го наричат Belgian Draft Horse, думичката за която есе замислих е draft, което е "чернова"по принцип но видях в речника че значи и военен....ЗНАЧИ породата би трябвало да Белгийски Военен Кон....Хмм.Кажете така ли е?
Публикувано: 07 January 2005 - 12:29 PM
Цитат
Цитат
Много задрави кончета....ще взема да потърся нещо за тях в интернет.А, Инче, не вярвам да са колкото Коли и да тежат един тон-те са ниски коне но не чак толкова-ти ги изкара джуджета!:-)
Aaa това за което говоря не е шетландско пони....Сега влезнах в Гуугъл и ми показва верно някакви малки същества като от филмчето "Малкото пони".Говоря за едър мускулест, здрав кон с много дълга козина около копитата...боже как се наричаше.
Eто някаква рисунка намерих

Да ама рисунката ти не се вижда;)Ами тези за които говориш са някакъв вид пони,но какво точно незнам...Аз породите коне не ги знам много...Само най-известните,или тука-там където съм видяла нещо повече;)Има едни Берберски коне,които са ги исползвали във войните.Най-вече турските войници които са се присъединили към френската армия при едни от всичките войни.Сега се исползват по разните паради в САЩ.И те са красиви:)

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ
Публикувано: 07 January 2005 - 04:01 PM

Приготвила съм ти историята,но сега ще се ходи на ветеринар и като се върна ще ти я пусна:)

Публикувано: 07 January 2005 - 04:42 PM
Представяш ли си на лов в гората с такова конче и 7-8 басета размахват уши в краката му, търсейки заешката следа...Ох размечтах се :-)))
Добре Инче помогни и заедно ще намерим материали за породата.
Цитат
значи това специално е Белгийски Тегличен кон пък може да има и дуги видове теглични коне...незнам не съм спец.
Публикувано: 07 January 2005 - 09:13 PM
ЗА ВСИЧКИ ОТ СОФИЯ МОГА ДА КАЖА ЧЕ АЗ ХОДЯ ДА ЯЗДЯ В БАНКЯ КОННАТА БАЗА 10 ЛВ НА ЧАС!!! ЗА УДОВОЛСТВИЕТО И ВРЕМЕТО ПРЕКАРАНО С ТЕЗИ ПРЕКРАСНИ ЖИВОТНИ ВСИЧКИ ЗНАЕМЕ !!!
ТАКА ЧЕ ЗАПОВЯДАЙТЕ НА КОННАТА БАЗА В БАНКЯ ЩЕ СИ СТАНЕМ ГРУПА И ЩЕ НИ Е ОЩЕ ПО ИНТЕРЕСНО!!!

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751
Публикувано: 07 January 2005 - 09:54 PM
Цитат
ЗА ВСИЧКИ ОТ СОФИЯ МОГА ДА КАЖА ЧЕ АЗ ХОДЯ ДА ЯЗДЯ В БАНКЯ КОННАТА БАЗА 10 ЛВ НА ЧАС!!! ЗА УДОВОЛСТВИЕТО И ВРЕМЕТО ПРЕКАРАНО С ТЕЗИ ПРЕКРАСНИ ЖИВОТНИ ВСИЧКИ ЗНАЕМЕ !!!
ТАКА ЧЕ ЗАПОВЯДАЙТЕ НА КОННАТА БАЗА В БАНКЯ ЩЕ СИ СТАНЕМ ГРУПА И ЩЕ НИ Е ОЩЕ ПО ИНТЕРЕСНО!!!
Ами значи когато решите вие,защото аз спадам към свободни по всяко време,казвате и отиваме:)Ще падне купон,за пръв път ще се кача на кон:)

Публикувано: 08 January 2005 - 09:36 PM
Цитат
Цитат
Ами значи когато решите вие,защото аз спадам към свободни по всяко време,казвате и отиваме:)Ще падне купон,за пръв път ще се кача на кон:)
;) МНОГО ЩЕ ТИ ХАРЕСА ПЪРВИЯ ПЪТ ЩЕ ГО ЗАПОМНИШ!!! ИЗЖИВЯВАНЕТО Е СТРАХОТНО w) !!!

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751