Dog.bg Форуми : Нужда от съвет (глутница кучета)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нужда от съвет (глутница кучета)

#21 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 December 2008 - 11:00 AM

Подновявам темата,тъй като същата глутница продължава да напада и хапе хора в района-година и половина след като се опитах да направя нещо по въпроса и никой не си мръдна пръста!!!звънях в екоравновесие няколко пъти,писах във форума,дадох подробно описание на кучетата и....НИЩО!Отговора беше,че са пратили екип и не са успели да ги намерят....нека отидат рано сутрин или късно вечер-кучетата сами ще ги намерят!вече не живея в този блок,но имам познати там и вчера имаше 2 отделни случая на нахапани от същите кучета-и в двата случая се стигна до Студентска поликлиника(със съдрани крачоли) за ваксина и превързване....определено мисля,че не е нормално всеки път щом женската роди да се чуват писъци всяка сутрин,да се оглеждаме като ненормални,когато трябва да стигнем до общежитието,домакинката на блока да ходи до съседния блок с тояга в ръката и т.н. И всеки да си трае....не мога да си го обясня!
крайно време е да се вземат мерки за 3-те кучета(ако не са станали и повече...женската е особено плодовита),иначе изхода за тях няма да се хареса на много хора,които само четат форума и не са си имали вземане-даване наживо с тях!
User's Signature

"Ако живееш с мисълта за победата,нищо не може да ти се опре"

#22 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 14 December 2008 - 06:13 PM

Уви, трябва да настоявате, да звъните пак и пак.
И да опитате да сте там, когато дойдат, за да им посочите кучето. Рано сутрин и късно вечер  те не работят - все пак имат и работно време.
В такива случаи е добре да откриете кой ги храни и да опита да ги привика, когато дойде екипа. С две думи - малко помощ и от ваша страна.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#23 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2008 - 06:32 PM

Точно тези кучета не мисля,че някой ги храни....за какво съдействие става дума???да виждах някакъв резултат-добре,да съдействам,но при условие,че никой не прави нищо по въпроса....съжалявам!едностранно съдействие няма как да има...
за какво по дяволите съществува служба като Екоравновесие,след като трябва да им звъня всеки ден,за да разберат,че наистина е наложително да дойдат,да ги заведа при кучетата,да им ги хвана?може би и кафе и бисквитки трябва да им направя...?и какво още трябва да се случи,за да удостоят с вниманието си въпросните кучета?да оглозгат някого до кости ли?и после защо били избили кучетата в района....ми защото когато му е било времето не е било направено нищо по въпроса!после ще плюем по хората,взели нещата в свои ръце,заради нехуманното им отношение към животните....откъде накъде?хората са го казали-"като не щеш мира,на ти секира"
навсякъде се тръби "Екоравновесие това,Екоравновесие онова...",а реално като се опре до тях се оказва,че нещата мноого куцат!Ако прегледате предишните ми постове,ще видите,че се молех на жената,която ми вдигна телефона,да изпратят екип....какво още трябва да направя?да ги хвана за ръчичка и да ги заведа на място?
от доста време не живея там,проблем нямам.Но скоро ще тръгнат оплаквания,че тровят и убиват кучетата в района(без да е имало причина за това естетсвено),защото съм повече от сигурна,че не съм единствената,която е подала жалба в екоравновесие...изводите си ги правете сами!
User's Signature

#24 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2008 - 06:39 PM

Куцат и това се знае.
Но ако искаш да стане нещо - трябва да звъниш докато дойдат и както писах - ти да си там и да им покажеш кучетата. Щом са идвали веднъж - ще дойдат пак. Но тук е съдействието - нали не мислиш, че могат да седят цял ден в очакване на точно тези кучета, ако в момента не са там? Ако беше така, то в другия край на София друг ще ги ругае, че не са дошли.
Ясно е, че нещата не са в ред, че само те не могат да се справят, дори и да искат, а те не си дават много зор. Но ако искаш резултат, ще трябва да си настоятелен.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#25 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2008 - 06:45 PM

година и половина чакане не стигат ли???явно ще са много заети там....или просто не им пука?
казах,че вече не живея там.

Цитат

Но ако искаш резултат, ще трябва да си настоятелен.

Нека това остане в ръцете на нахапаните....пък може и по-бързо решение на проблема да намерят!
на тяхно място не бих чакала някой да се сети да направи нещо,за да мога да се прибера спокойно и да не очаквам всеки момент да изскочи отнякъде глутницата и да разчитам на късмета си-май ако не вземеш нещата в свой ръце,няма оправия....пък после каквото искат да казват.
User's Signature

#26 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2008 - 06:48 PM

Цитат

година и половина чакане не стигат ли???явно ще са много заети там....или просто не им пука?
Явно  не. Трябва не едно обаждане.

Цитат

Нека това остане в ръцете на нахапаните....пък може и по-бързо решаване на проблема да намерят!
Ако имат добрата воля, ще намерят начин да накарат Екото да се домъкне. Ако не  - нека гневно се разправят с кучета, които са "виновни", че няма кой да си свърши работата.  :-

п.п. Сега виждам това:

Цитат

Така ,че служителката помоли да ти дам телефона и или ти да оставиш твоя ,за да се уточните като прати кола  с ловци дали можеш да ги чакаш и да ги упътиш точно -евентуално в понеделник.На ЛС ти пращам тел.

Това даде ли резултат, докато живееше там и можеше да помогнеш?
User's Signature

#27 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2008 - 06:56 PM

Цитат

Ако имат добрата воля, ще намерят начин да накарат Екото да се домъкне. Ако не  - нека гневно се разправят с кучета, които са "виновни", че няма кой да си свърши работата.

май не говорим на един език....защитници на кучетата-СУПЕР,а защитници на хората?ония хапят-Екото е виновно,пострадалите си решават проблема-и те са виновни...
докато не се намери начин за маалко по-бързо отреагиране от страна на службата,нещата ще си останат така! за каква добра воля говорим тогава?
User's Signature

#28 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2008 - 06:59 PM

Цитат

п.п. Сега виждам това:
Цитат на: agalina в Юли 05, 2007, 10:25:14 am
Така ,че служителката помоли да ти дам телефона и или ти да оставиш твоя ,за да се уточните като прати кола  с ловци дали можеш да ги чакаш и да ги упътиш точно -евентуално в понеделник.На ЛС ти пращам тел.
Това даде ли резултат, докато живееше там и можеше да помогнеш?

Прегледай всички постове....може и други неща да видиш.
User's Signature

#29 Потребителят е офлайн   bis Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2008 - 02:36 PM

Явно от Екото не са свършили работа, и не е ясно дали и кога ще я свършат. Защо не минете на варианта "викали, викали неволята и накрая си помогнали сами"? Основният проблем е, че имате женска, която редовно се разгонва, събира мъжки, които стават агресивни, раждат се малки, майката също става агресивна. Кучето просто трябва да се кастрира! Ако няма човек, който да го хване, има ветеринарни кабинети, където лекарите боравят със стрелички. Разбира се, всичко това не е ваше задължение, но дори до откат да повтаряте колко мързеливи и  безотговорни са съответните служби, това няма да промени положението, т.е. вие нищо не печелите.

#30 Потребителят е офлайн   kai_tina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2008 - 03:01 PM

Цитат

Явно от Екото не са свършили работа, и не е ясно дали и кога ще я свършат. Защо не минете на варианта "викали, викали неволята и накрая си помогнали сами"? Основният проблем е, че имате женска, която редовно се разгонва, събира мъжки, които стават агресивни, раждат се малки, майката също става агресивна. Кучето просто трябва да се кастрира! Ако няма човек, който да го хване, има ветеринарни кабинети, където лекарите боравят със стрелички. Разбира се, всичко това не е ваше задължение, но дори до откат да повтаряте колко мързеливи и  безотговорни са съответните служби, това няма да промени положението, т.е. вие нищо не печелите.

Bis  е много прав/а. Като се има в предвид и че кастрационния център е в самия Студентски град, незнам защо година и нещо това не е направено
User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/

#31 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2008 - 07:04 PM

Честно казано не знам защо нищо не е направено все още.Не знам как се развиват нещата около въпроса,знам само че същите кучата продължават да са там и да хапят(а когато потърсих Екоравновесие все още нямаше такива случаи).Във времето,когато започнах темата,се наложи да се изместя  в другия край на софия и нещата останаха така(не мисля да обяснявам повече).В крайна сметка всеки си има работа и задължения,нали?(но очевидно някои ги прескачат)
Както казах няколко пъти-аз проблем нямам.Предполагам ще се съгласите,че очевидно въпросното Екоравновесие все едно не съществува.Ще се съгласите и че не живеем в джунгла и не би трябвало да се оглеждаме за зверове на път за вкъщи.
Ще се съгласите и че проблем има,а "разумно" или "хуманно" решение-не.
User's Signature

#32 Потребителят е офлайн   Doberman1876 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 17 December 2008 - 07:18 PM

Е откъде знаеш че не са кастрирани вече?

#33 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2008 - 07:37 PM

не са,защото женската пак е с малки
User's Signature

#34 Потребителят е офлайн   Doberman1876 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 17 December 2008 - 07:51 PM

Ми хвани я и я заведи при някой доктор да я кастрират ако не ти попречат шашавите пенсии. И до нас има една рошава - във Варна, ама живее до един паркинг и пазача първо ме пита фирма ли съм бил и колко пари щели да ми платят и я скри някъде и после дойдоха от Каменар с кола да я вземат, някаква жена сигнализирала и онзи папардак пак я покрил някъде. И сега си има малки. Вече глутниците около нас са 3  :blink:.

#35 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2008 - 08:07 PM

Казах,че вече не живея там и че кучката не може да бъде хваната,и че става дума за Студентски град(демек няма "шашави пенсии")
User's Signature

#36 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2008 - 09:48 PM

Цитат

Предполагам ще се съгласите,че очевидно въпросното Екоравновесие все едно не съществува.Ще се съгласите и че не живеем в джунгла и не би трябвало да се оглеждаме за зверове на път за вкъщи.
Ще се съгласите и че проблем има,а "разумно" или "хуманно" решение-не.
Съгласихме се,  още в началото това писах. И сега какво?

Ако просто плюем екото - моля,  щото аз друга файда от писаното тук не виждам.
User's Signature

#37 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2008 - 10:05 PM

в такъв случай заключвайте темата и толкова-явно няма да има полза от нея
User's Signature

#38 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 18 December 2008 - 11:17 AM

Цитат

не са,защото женската пак е с малки
Можеш да се обадиш на г-жа Димитрова 0888727514,  управител на кастрационния център в Студентски град и да искаш съдействието  за кастрация.Но трябва да побързаш, защото скоро ще излязат в почивка за празниците.
Тук исках и друго да ти кажа - разбирам ,че си ядосана ,но нещата няма да се решат с призиви по форумите за саморазправа с животните.Ако от Екоравновесие не са ти обърнали внимание на обаждането ти - подай жалба срещу тях в СО ,имаш основание, щом толкова време този проблем стои ,въпреки че си ги уведмила не веднъж ,а аз даже се обаждах на г-жа Захариева от еко-то поне два пъти за твоя случай ,помня добре.Ако наистина искаш да се кастрира животното опитай в кастр.център, ако имаш нужда от съдействие за хващането - тук има много хора, които ще помогнем.Но моля те,недей да поливаш с еликсир ушите на садистите с призивите за саморазправа "като не щеш мира - на ти секира".
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#39 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2008 - 01:40 PM

Цитат

Но моля те,недей да поливаш с еликсир ушите на садистите с призивите за саморазправа "като не щеш мира - на ти секира".

нищо не съм поливала-мисля,че казах как стоят нещата-това са факти!Като не може да стане по единия начин-ще стане по другия.Решение винаги има.Мисля,че садистите в случая не са нахапаните,прибегнали до саморазправа,а тези,които не са си свършили работата навреме,не е ли така?
Благодаря за телефона,ще го дам на едно от нахапаните момичета,но не съм сигурна,че ще й се занимава с това точно сега(празници,сесия,изпити...)

Цитат

Ако от Екоравновесие не са ти обърнали внимание на обаждането ти - подай жалба срещу тях в СО ,имаш основание, щом толкова време този проблем стои ,въпреки че си ги уведмила не веднъж ,а аз даже се обаждах на г-жа Захариева от еко-то поне два пъти за твоя случай ,помня добре.

аз също помня,и това ме ядосва още повече-бездействието им.
За жалба и дума не може да става-от доста време не живея в софия.
User's Signature

#40 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2008 - 02:24 PM

Цитат

Можеш да се обадиш на г-жа Димитрова 0888727514,  управител на кастрационния център в Студентски град и да искаш съдействието  за кастрация.Но трябва да побързаш, защото скоро ще излязат в почивка за празниците.
Вече са в почивка.
User's Signature

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни