Нужда от съвет (глутница кучета)
Публикувано: 14 December 2008 - 11:00 AM
крайно време е да се вземат мерки за 3-те кучета(ако не са станали и повече...женската е особено плодовита),иначе изхода за тях няма да се хареса на много хора,които само четат форума и не са си имали вземане-даване наживо с тях!

"Ако живееш с мисълта за победата,нищо не може да ти се опре"
Публикувано: 14 December 2008 - 06:13 PM
И да опитате да сте там, когато дойдат, за да им посочите кучето. Рано сутрин и късно вечер те не работят - все пак имат и работно време.
В такива случаи е добре да откриете кой ги храни и да опита да ги привика, когато дойде екипа. С две думи - малко помощ и от ваша страна.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 14 December 2008 - 06:32 PM
за какво по дяволите съществува служба като Екоравновесие,след като трябва да им звъня всеки ден,за да разберат,че наистина е наложително да дойдат,да ги заведа при кучетата,да им ги хвана?може би и кафе и бисквитки трябва да им направя...?и какво още трябва да се случи,за да удостоят с вниманието си въпросните кучета?да оглозгат някого до кости ли?и после защо били избили кучетата в района....ми защото когато му е било времето не е било направено нищо по въпроса!после ще плюем по хората,взели нещата в свои ръце,заради нехуманното им отношение към животните....откъде накъде?хората са го казали-"като не щеш мира,на ти секира"
навсякъде се тръби "Екоравновесие това,Екоравновесие онова...",а реално като се опре до тях се оказва,че нещата мноого куцат!Ако прегледате предишните ми постове,ще видите,че се молех на жената,която ми вдигна телефона,да изпратят екип....какво още трябва да направя?да ги хвана за ръчичка и да ги заведа на място?
от доста време не живея там,проблем нямам.Но скоро ще тръгнат оплаквания,че тровят и убиват кучетата в района(без да е имало причина за това естетсвено),защото съм повече от сигурна,че не съм единствената,която е подала жалба в екоравновесие...изводите си ги правете сами!

Публикувано: 14 December 2008 - 06:39 PM
Но ако искаш да стане нещо - трябва да звъниш докато дойдат и както писах - ти да си там и да им покажеш кучетата. Щом са идвали веднъж - ще дойдат пак. Но тук е съдействието - нали не мислиш, че могат да седят цял ден в очакване на точно тези кучета, ако в момента не са там? Ако беше така, то в другия край на София друг ще ги ругае, че не са дошли.
Ясно е, че нещата не са в ред, че само те не могат да се справят, дори и да искат, а те не си дават много зор. Но ако искаш резултат, ще трябва да си настоятелен.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 14 December 2008 - 06:45 PM
казах,че вече не живея там.
Цитат
Нека това остане в ръцете на нахапаните....пък може и по-бързо решение на проблема да намерят!
на тяхно място не бих чакала някой да се сети да направи нещо,за да мога да се прибера спокойно и да не очаквам всеки момент да изскочи отнякъде глутницата и да разчитам на късмета си-май ако не вземеш нещата в свой ръце,няма оправия....пък после каквото искат да казват.

Публикувано: 14 December 2008 - 06:48 PM
Цитат
Цитат
п.п. Сега виждам това:
Цитат
Това даде ли резултат, докато живееше там и можеше да помогнеш?

Публикувано: 14 December 2008 - 06:56 PM
Цитат
май не говорим на един език....защитници на кучетата-СУПЕР,а защитници на хората?ония хапят-Екото е виновно,пострадалите си решават проблема-и те са виновни...
докато не се намери начин за маалко по-бързо отреагиране от страна на службата,нещата ще си останат така! за каква добра воля говорим тогава?

Публикувано: 14 December 2008 - 06:59 PM
Цитат
Цитат на: agalina в Юли 05, 2007, 10:25:14 am
Така ,че служителката помоли да ти дам телефона и или ти да оставиш твоя ,за да се уточните като прати кола с ловци дали можеш да ги чакаш и да ги упътиш точно -евентуално в понеделник.На ЛС ти пращам тел.
Това даде ли резултат, докато живееше там и можеше да помогнеш?
Прегледай всички постове....може и други неща да видиш.

Публикувано: 17 December 2008 - 02:36 PM
Публикувано: 17 December 2008 - 03:01 PM
Цитат
Bis е много прав/а. Като се има в предвид и че кастрационния център е в самия Студентски град, незнам защо година и нещо това не е направено

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/
Публикувано: 17 December 2008 - 07:04 PM
Както казах няколко пъти-аз проблем нямам.Предполагам ще се съгласите,че очевидно въпросното Екоравновесие все едно не съществува.Ще се съгласите и че не живеем в джунгла и не би трябвало да се оглеждаме за зверове на път за вкъщи.
Ще се съгласите и че проблем има,а "разумно" или "хуманно" решение-не.

Публикувано: 17 December 2008 - 07:51 PM
Публикувано: 17 December 2008 - 09:48 PM
Цитат
Ще се съгласите и че проблем има,а "разумно" или "хуманно" решение-не.
Ако просто плюем екото - моля, щото аз друга файда от писаното тук не виждам.

Публикувано: 18 December 2008 - 11:17 AM
Цитат
Тук исках и друго да ти кажа - разбирам ,че си ядосана ,но нещата няма да се решат с призиви по форумите за саморазправа с животните.Ако от Екоравновесие не са ти обърнали внимание на обаждането ти - подай жалба срещу тях в СО ,имаш основание, щом толкова време този проблем стои ,въпреки че си ги уведмила не веднъж ,а аз даже се обаждах на г-жа Захариева от еко-то поне два пъти за твоя случай ,помня добре.Ако наистина искаш да се кастрира животното опитай в кастр.център, ако имаш нужда от съдействие за хващането - тук има много хора, които ще помогнем.Но моля те,недей да поливаш с еликсир ушите на садистите с призивите за саморазправа "като не щеш мира - на ти секира".

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 18 December 2008 - 01:40 PM
Цитат
нищо не съм поливала-мисля,че казах как стоят нещата-това са факти!Като не може да стане по единия начин-ще стане по другия.Решение винаги има.Мисля,че садистите в случая не са нахапаните,прибегнали до саморазправа,а тези,които не са си свършили работата навреме,не е ли така?
Благодаря за телефона,ще го дам на едно от нахапаните момичета,но не съм сигурна,че ще й се занимава с това точно сега(празници,сесия,изпити...)
Цитат
аз също помня,и това ме ядосва още повече-бездействието им.
За жалба и дума не може да става-от доста време не живея в софия.

Публикувано: 18 December 2008 - 02:24 PM
Цитат