Бях излъгана от зоомагазин
Публикувано: 16 April 2008 - 03:49 PM
Цитат

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 16 April 2008 - 04:35 PM

господ да ни пази от приятели, от враговете се пазим сами.0888183312-anna
www. newagrotec.com www.balkanav.com www.karakachan.org
Публикувано: 16 April 2008 - 08:30 PM
Затова просто нека търговците търгуват с неодушевени предмети, толкова ли няма достатъчно такива. Другото е порочно в самата си същност.
Публикувано: 17 April 2008 - 06:25 AM
Цитат
Цитат
Публикувано: 17 April 2008 - 07:26 AM

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Публикувано: 17 April 2008 - 03:51 PM
аз не продавам куче чрез магазина ми. аз не купувам първо кучето за да го дам на този които търси, защото ако не го хареса ще си го гледам аз. това, че ние пишештите по тези форуми си имаме на представа от кучета , не означава че всеки си има от понятие. има хора ,които не могат да различат сетер от пудел примерно. или изпадат в паника с какво да го нахранят.между посредник и прекупвач разликата е голяма.в повечето случаи съм давала телефоните от обяви за куче или коте на хората които си търсят , и достатъчно добре им обяснявам какво да искат като документи. в кучкарските среди съм от 8 години и съм с наблюдения и заключения за доста мошенгии, аз не смятам да съм една от тях, смятам тепърва да се развивам в тази среда , а лошото име не е от полза на никой. поздрави на всички. ;)

Публикувано: 23 April 2008 - 03:20 PM

Публикувано: 25 April 2008 - 09:09 AM
Имаме всичко на всичко 2 зоомагазина (както и два ветринарни кабинета но това е друг въпрос) та в тези магазини предимно имат в наличност рибки,папагали,хамстери ,заичета и т.н
Куче и котка в тях в наличност неможе да видиш(впрочем може де но ако уцелиш минутките до получаването им от купувача)за храни и аксесоари цените са им много,солени и по запознатите стопани на по яшните кучета не пазаруват от тях(но за всеки влак пътници)сега минах от там за моя за паста за зъбките и имаше едно хъски 20 мин. го гледах и си играх с него и щях да продължа още но купувача доиде да си го вземе :'((докаран е снощи и купувача е изтървал раб.време)та при нас магазините ги докарват по поръчка и знам откаде но това ще се приеме като реклама
Не е за това че магазинерите не им се влага пари в стоката (има много папагали и рибки в наличност на високи цени )по скоро и двамата собственици са стопани на прекрасни кучета и в това им е морала
Еххх куче в Самоков да си вода,планина обширни поляни хладно лято :wub: :wub: :wub:
Публикувано: 25 April 2008 - 01:00 PM
и от частни обяви и от борса е важно като взимаш да е това за което си плащаш. и да е в добри условия, и гледано , аз на тези гнусни борси и в сайтовете не влизам даже.

Публикувано: 25 April 2008 - 01:13 PM
Че не може да се печели на гърба на умрелите ,болните и страдащите животни!
И докато не излезе закон,които забранява препродажбата на кучета и котки през магазинната или пазарната мрежа веднъж завинаги! :(
Публикувано: 25 April 2008 - 01:19 PM
Цитат
Просто е - да не ги е въдил, да се оправя както може. Така ще се замисли следващия път дали да произвежда още котета. А като му ги продадеш, вземе пари за тях (и ти разбира се си вземеш процента) - ще е доволен и следващия път пак ще ти донесе котенца.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 25 April 2008 - 02:42 PM
По мое мнение трябва да се промени съзнанието на самия купувач .
Разбира се че всички бебоци зад витрините са хубави без значение расови или не но когато се стимулира продажбата на кучета без ясно потекло дори и безупречни на вид ето там е трагедията....никой търговец не би си напълнил магазина с изрядни мъници от развъдници повярвайте по простата причина че от тях нямат далавера (немогат да ги продадат с тази надценка )
Пълнат се с мъници щото минава некои си и им предлага за 1000лв.6 броики ее как не ще ги купи а и ще почерпи като знае че ще гушне около 3000 друго си е нали...
Публикувано: 25 April 2008 - 02:55 PM

Публикувано: 25 April 2008 - 04:04 PM
Цитат
Хахааа колко истински развъдчици познаваш на 100/2ма има ли съмнявам се просто не ми се говори за нас българите всичко е пари приятелю може и да стигнем някога желаното от нас развитие но... ще минат мноого годинки
Истински развъдчици в България има колкото за пръстите на едната ръка та дори и те са много май
Всеки може да купи от тези дори от зоомагазин хубаво куче с изрядно потекло и документи просто се иска да се поинтересува човек когато купува и да знае какво иска.....
Докато купувача мисли единствено за цената (ха това е 350лв. хехеее па на мен Гошо ми дава такова за 50 )положението няма да се подобри
И не съм съгласен че зоомагазините не могат да продават качествени кучета щом спре да се търсят тези без потекло и т.н)
А спре ли търсенето на тях ще изчезнат и ветрини и от третоари никои зоомагазин няма да вкарва пари в кучета и котки като се търсят такива с потекло защото зоомагазините знаят че развъдника е там той няма да се премести и ако му поръчат може да го достави веднага
Пълни са с оклюмали мъници защото някои си с колата е минал и е предложил за момента и търговеца ги купва защото когато му потърсят няма да го има този с колата но когато не се търсят от тези на онзи с колата тои няма да ги купва а и този с колата не би ги развъждал щото няма да има пазар
Тъй че всичко опира до нас купувачите ........
Публикувано: 10 May 2008 - 02:49 PM