Dog.bg Форуми : Бях излъгана от зоомагазин

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (16 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бях излъгана от зоомагазин Оцени темата: -----

#121 Потребителят е офлайн   annna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 16 April 2008 - 01:50 PM

:blink: аз срещам купувача с продавача, има разлика ;)
User's Signature

господ да ни пази от приятели, от враговете се пазим сами.0888183312-anna
www. newagrotec.com www.balkanav.com www.karakachan.org

#122 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 16 April 2008 - 03:49 PM

Цитат

:blink: аз срещам купувача с продавача, има разлика ;)
Аз пък обяснявам на хората колко е лошо и се старая да ги откажа от покупка на куче от подобно място, и ако им е много зор все пак - им казвам да си търсят сами и да си чупят главите. Има разлика  ;)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#123 Потребителят е офлайн   annna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 16 April 2008 - 04:35 PM

ами нали и аз имам това в предвид. за пример- в ,,зоомания,, имаше няколко кученца, на абсурдни цени и хранени колкото да не умрат от глад. санбернарчето приличаше на бегло подобие на такова. и в клетките не могат да се движат. и в магазина не мирише особено приятно ако има куче и коте, те и без това някой се дразнят и от миризмата на гранулите.
User's Signature

#124 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2008 - 08:02 PM

За коя "зоомания " говорите?
User's Signature

Качена снимка

#125 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 16 April 2008 - 08:30 PM

annna, вие също търгувате с животните. Целта на всяка търговия е единствено печалба (купуваш-продаваш на друга цена) - това е нормално, няма нужда да ни се обяснява, че търговецът търгува от непреодолима страст и любов към обекта, който му носи печалбата.
Затова просто нека търговците търгуват с неодушевени предмети, толкова ли няма достатъчно такива. Другото е порочно в самата си същност.

#126 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2008 - 06:25 AM

Цитат

Цитат

имам зоомагазин, но в него нямам и няма да имам кучета и котки, аз процедирам така- идва клиент, търси куче, дава капаро, аз избирам от няколко продавача и оглеждам животинките, след което ги свързвам продавач купувач и взимам процент. или ги гледам в къщи с достатъяно снимки на родители и къде е живяло. за мойте кучета аз представям родословни справки на родители, оглед на място, снимки от заплождане и протокол.  мисля че така е по правилно, а и много хора си изпатиха от  зоомагазини,.
Ами ... ти пак продаваш кучета от зоомагазин? Има ли значение, че не ги гледаш ти, а само ги препродаваш? Пак стимулираш схемата.
Е нали са от развъдник,какъв е проблема?Все едно да и се обадя че продавам БОК и тя да ги продава,не виждам нищо лошо в това,нали имам развъдник.

#127 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 April 2008 - 07:26 AM

Всички търговци казват,че кучетата които продават са от развъдник....незнам обаче дали нямаше правилник,в който се забранява на развъдчици да продават животните си на прекупвачи?
User's Signature

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Качена снимка MASTERPIECE OF BALKAN-NEWFOUNDLAND KENNELКачена снимка

#128 Потребителят е офлайн   annna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 17 April 2008 - 03:51 PM

за ,, зоомания,,-пловдив става въпрос.
аз не продавам куче чрез магазина ми. аз не купувам първо кучето за да го дам на този които търси, защото ако не го хареса ще си го гледам аз. това, че ние пишештите по тези форуми си имаме на представа от кучета , не означава че всеки си има от понятие. има хора ,които не могат да различат сетер от пудел примерно. или изпадат в паника с какво да го нахранят.между посредник и прекупвач разликата е голяма.в повечето случаи съм давала телефоните от обяви  за куче или коте на хората които си търсят , и достатъчно добре им обяснявам какво да искат като документи. в кучкарските среди съм от 8 години и съм с наблюдения и заключения за доста мошенгии, аз не смятам да съм една от тях, смятам тепърва да се развивам в тази среда , а лошото име не е от полза на никой. поздрави на всички. ;)
User's Signature

#129 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2008 - 12:00 PM

Не публикувайте линкове към зоомагазини - не заслужават тази реклама!

Мод

User's Signature

Качена снимка

#130 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 22 April 2008 - 08:06 AM

трябва да се забрани на зоомагазините да продават животни, само аксесоари  :huh:
User's Signature

Качена снимка

#131 Потребителят е офлайн   annna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 23 April 2008 - 03:20 PM

хамстер, чинчила или папагалче от бит пазара ли ще си купиш, или от магазин. както казах, против съм за куче и коте в магазин.
User's Signature

#132 Потребителят е офлайн   kivv Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2008 - 09:09 AM

Здравейте,бих искал да споделя как е в по малките градове например в Самоков.
Имаме всичко на всичко 2 зоомагазина (както и два ветринарни кабинета но това е друг въпрос) та в тези магазини предимно имат в наличност рибки,папагали,хамстери ,заичета и т.н
Куче и котка в тях в наличност неможе да видиш(впрочем може де но ако уцелиш минутките до получаването им от купувача)за храни и аксесоари цените са им много,солени и по запознатите стопани на по яшните кучета не пазаруват от тях(но за всеки влак пътници)сега минах от там за моя за паста за зъбките и имаше едно хъски 20 мин. го гледах и си играх с него и щях да продължа още но купувача доиде да си го вземе  :'((докаран е снощи и купувача е изтървал раб.време)та при нас магазините ги докарват по поръчка и знам откаде но това ще се приеме като реклама
Не е за това че магазинерите не им се влага пари в стоката (има много папагали и рибки в наличност на високи цени )по скоро и двамата собственици са стопани на прекрасни кучета и в това им е морала
Еххх куче в Самоков да си вода,планина обширни поляни хладно лято  :wub: :wub: :wub:

#133 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 25 April 2008 - 11:18 AM

Да, това е по-малкото зло, но сигурно и те ги взимат от някакви борси или "кучкарници" или както там се наричат местата, където гледат по 50-100 животни в малки мръсни клетки...така че те пак са в "мръсните води" на бизнеса с животни...
User's Signature

Качена снимка

#134 Потребителят е офлайн   annna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 25 April 2008 - 01:00 PM

на клиент му се раждат котенца, идва казва че работи, не му се занимава, и да му намеря купувачи за котетата.на това какво определение ще сложите?
и от частни обяви и от борса е важно като взимаш да е това за което си плащаш. и да е в добри условия, и гледано , аз на тези гнусни борси и в сайтовете не влизам даже. 
User's Signature

#135 Потребителят е офлайн   Pomeran Икона

• Помераните са като шоколада - един не е достатъчен!
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2008 - 01:13 PM

Дълго има да си патим от зоомагазини,докато не се научим да си търсим правата-след всяка измама- обратно в магазина, със заплаха за ревизия, оплакване в Асоциацията за права на клиентите ,както и с водене на телевизионен екип- докато се научат,че кучета ,котета и всички животни се гледат С ЛЮБОВ и ГРИЖА и не могат да се продават като бездушни предмети!
Че не може да се печели на гърба на умрелите ,болните и страдащите животни!
И докато не излезе закон,които забранява препродажбата на кучета и котки през магазинната или пазарната мрежа веднъж завинаги! :(
User's Signature

Качена снимка
OK BOSS
Kennel & Cattery
Pomeranians;Exotics & Bengals

#136 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2008 - 01:19 PM

Цитат

на клиент му се раждат котенца, идва казва че работи, не му се занимава, и да му намеря купувачи за котетата.на това какво определение ще сложите?

Просто е - да не ги е въдил, да се оправя както може. Така ще се замисли следващия път дали да произвежда още котета. А като му ги продадеш, вземе пари за тях (и ти разбира се си вземеш процента) - ще е доволен и следващия път пак ще ти донесе котенца.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#137 Потребителят е офлайн   kivv Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2008 - 02:42 PM

Вижте, това с забраната за продажба на животни в зоомагазините няма да стане нека да не се залъгваме (та те са им най-доходоносната стока)
По мое мнение трябва да се промени съзнанието на самия купувач .
Разбира се че всички бебоци зад витрините са хубави без значение расови или не но когато се стимулира продажбата на кучета без ясно потекло дори и безупречни на вид ето там е трагедията....никой търговец не би си напълнил магазина с изрядни мъници от развъдници повярвайте по простата причина че от тях нямат далавера (немогат да ги продадат с тази надценка )
Пълнат се с мъници щото минава некои си и им предлага за 1000лв.6 броики ее как не ще ги купи а и ще почерпи като знае че ще гушне около 3000 друго си е нали...

#138 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2008 - 02:55 PM

Май пропускаш факта, че никой истински развъдник няма да си даде кучетата да се продват в магазин като дини  :huh:
User's Signature

#139 Потребителят е офлайн   kivv Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2008 - 04:04 PM

Цитат

Май пропускаш факта, че никой истински развъдник няма да си даде кучетата да се продват в магазин като дини  :huh:

Хахааа колко истински развъдчици познаваш на 100/2ма има ли съмнявам се просто не ми се говори за нас българите всичко е пари приятелю може и да стигнем някога желаното от нас развитие но... ще минат мноого годинки
Истински развъдчици в България има колкото за пръстите на едната ръка та дори и те са много май
Всеки може да купи от тези дори от зоомагазин хубаво куче с изрядно потекло и документи просто се иска да се поинтересува човек когато купува и да знае какво иска.....
Докато купувача мисли единствено за цената (ха това е 350лв. хехеее па на мен Гошо ми дава такова за 50 )положението няма да се подобри
И не съм съгласен че зоомагазините не могат да продават качествени кучета щом спре да се търсят тези без потекло и т.н)
А спре ли търсенето на тях ще изчезнат и ветрини и от третоари никои зоомагазин няма да вкарва пари в кучета и котки като се търсят такива с потекло защото зоомагазините знаят че развъдника е там той няма да се премести и ако му поръчат може да го достави веднага
Пълни са с оклюмали мъници защото някои си с колата е минал и е предложил за момента и търговеца ги купва защото когато му потърсят няма да го има този с колата но когато не се търсят от тези на онзи с колата тои няма да ги купва а и този с колата не би ги развъждал щото няма да има пазар
Тъй че всичко опира до нас купувачите ........

#140 Потребителят е офлайн   grizla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2008 - 02:49 PM

Исината е ,че е човек започва да се информира СЛЕД като си купи куче!Това е така защото властва популярното мнение ,че животно се купува от зоомагазин,проведете анкета ако искате да се убедите.И е нормално, звучи съвсем логично за масата хора.Това,което можем да направим е да не се обезкуражаваме и да проповядваме"правата вяра"колкото може повече.

• (16 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни